2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

geçmiş olsun canım .. bu masaj ne için fisfisfis

ya zaten gözüm hiç tutmamıştı o doktoru.küçücük bebek göz çukurunun içine ben parmağımı nasıl sokayım.kendisi benim gözümde gösterdi nasıl yapacağımı.gözümü oyacaktı neredeyse.ben aynısını yavruma yapsam töbe töbe. lmaz: zaten dğru düzgün yapamıyodum.sizinki gibi yapayım bari bende.

vişne çekirdeği de olur , önemli olan ısındığında ısısını bi süre muhafaza etmesiymiş . teflon tavada ısıtıyosun sonra penye felan bi bez arasına sarıyorsun ve karnına yakmayacak ama ısı verecek şekilde sarıyosun , o öyle soğuyuncaya kadar kalıyomuş .. bir de banyodan sonraki yağla masajı uzun tutun diye duymuştum bi yerden .. bize sab simplex iyi geldi , metsil de denedik ama ı-ıhh , sab kadar etkili değil . eğer seni uyutmayacak kadar gazlıysa o zaman ya nurse harvey kullanıcaksın mecburen yada fitil .. fitil kullanan arkadaşlar da var burda bi sor istersen nasıl kullandıklarını , sanırım ya hüzün yılı yada huri37ydi ..

kızlar rota virüs aşısı yaptıran arkadaşlar vardı,ya bana kimse bişey demedi yani doktor falan ama burdan duyunca sordum hemşireye evet var öyle bir aşı devlet karşılamıyo isterseniz alın yaptırın dedi,yaptırcam galiba da niye doktor söylemiyoki yada hemşire falan şöyle bir aşı daha var yaptırmak isterseniz falan diye,valla çocuğunla ilgili bişeyi atlıycam diye aklım gidiyo,sizler yaptırdınızmı bir yanetkisi falan yok herhalde,büyük bir eczaneye girdim bırak aşının ellerinde olmasını, eczacının bu aşıdan heberi yok bilgisayardan buldu da söyledi garip yani,bide 2 dozmuş bu aşı eczaneden alınca 2 dozda içinde mi yoksa tekrar bir ücret daha mı ödenecek 2.doz için

çiçeks geçmiş olsun canım...
inşallah ameliyat falan gerekmez... düzelir gözleri...
masaj yaparken fatiha okuyun ben fatihanın gücüne çok inanırım...
rabbim acil şifa versin inşallah...

evet bunuda deniycem çok sağol geçecek inşallah

geçmiş olsun canım .. bu masaj ne için fisfisfis

sağol canım,oğlumun doğduğundan beri gözleri çapaklıydı damla verdi merhem verdi geçmedi bi türlü bugün tekrar gittik göz doktoruna gönderdi.Göz damarları tıkalıymış biçok bebekte olan bişeymiş.Benim dayımın kızındada olmuştu onun için masaj yapın diyo doktorlar gösterdi nasıl yapacağımızı günde 20 defa yapılacak
dayımın kızının gözünü Yalovada şifalı göz suyunda geçirdiler bende oraya gitmeyi düşünüyorum masajıda yapıcam tabi bu arada.Ama doktor 2-2,5 yaşına kadar devam edeceksiniz dedi inşallah gerek kalmaz geçer

canım ben sordum ctesi günü gittiğimde dr.umuza yaptırıcaz dedi , ben de çok zorlamadım dr.u " ama o aşı için şöyle diyorlar böyle diyorlar .. " gibi ..
sorduğun soruyu hiç bilmiyorum henüz yaptırmadığım içim o aşıyı .. sadece bildiğim ( ki yanlış değilse ) ağızdan damla şeklinde olduğu ..

yerimseniben zaten yaptığında gözünün kenarından sıvı çıkacak göreceksin,öyle çıka çıka iyileşecekler inş.

bundan sonra katılırsın canım..ben çok seviyorum topiğimizi çok şey öğrendim burdaki arkadaşlarımdan hepinize teşekkkür ederim sizi çookk seviyommmmopuyorumnanaktan

bende bendeeeeeeeeeeeeeeeeopuyorumnanaktan

hoşgeldin canımmmmmmmmmm opuyorumnanaktan

arasımın annesiiiiiiiiiŞeniz
hoşbuldum tatlım nasılsın bakalım emişmeye başladınızmı memişten arasımız nasılopuyorumnanaktan

ohhhh tatlı rüyaları rahat uykuları olsunnn uyusunda büyüsün prensesssŞeniz
aleyküm selammmmmkaydirigubbakcemile3
öykü zehramda size söyledi teyzesiiiiiikaydirigubbakcemile3

çiçeğimmmmmŞeniz
nasılsın canım biz iyiyiz çok şükürrr
yahuşuhlu nasıl yerim ben onu yerrrrr çokk tatlıııcokacimcoook

valla canım inşallah çileğimde düzene girer gündüz hiç uyumayı sevmiyor ancak ben yanına yatıcam yüzünü memişle kolumun arasına sokacak öyle uyuyacak
uyutuyorum nefes bile almadan usullcaaa kalkıyorum arkamı dönüyorum ki mızırdıyo bi bakıyorum sanki hiçç uyumamış cin gibiikafamçokkarıştı

hoşgeldiniz kızlarrrrrrrvereliniortak

kıyamam paşama ben yaaaaaaaa benneyaptımkiinşallah geçer canım o zamana kalmadan :Saruboceq:

rotavirüs küçük çocuklarda özellikle kış aylarında görülen ishallere neden olmakta, hatta vücudun su kaybı yerine konamazsa ölümlere yol açabilmektedir. 5 yaşına gelene dek neredeyse her çocuk rotavirüsle karşılaşmış olmakta, rotavirüs ishalleri dünya çapında önemli bir sağlık sorunu olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, 1999’da ilk geliştirilmiş olan rotavirüs aşısının bazı ciddi yan etkiler ( barsak tıkanıklığı ) nedeniyle kullanımdan kalkmasından beri güvenli bir aşı geliştirme çalışmaları sürüyordu. Bu çalışmaların sonuçlanması, yeni rotavirüs aşılarının güvenilir olduğunun gösterilmesiyle, bu aşılar dünyada pekçok ülkede kullanıma girmiştir. 2007 yılı başından beri ülkemizde de mevcuttur.

Aşı hangi yaştaki bebeklere uygulanacak?
Aşı 6 hafta-6 ay arası bebeklere en az 1 ay arayla 2 veya 3 doz halinde ağızdan damla şeklinde veriliyor. Piyasada bulunan 2 farklı marka aşıdan biri 2, diğeri 3 doz olarak önerilmektedir.

Aşının yan etkileri nelerdir?
Aşı sonrası bulantı, kusma, burun akıntısı, öksürük gibi yan etkiler görülebilir. Eski aşının kullanımdan kalkmasına sebep olan barsak tıkanıklığında artış yönünden riskli olmadığı saptanmıştır.

Başka aşılarla birlikte yapılabilir mi?
Bebeklik dönemdeki diğer aşılarla birlikte uygulanabilir. Bu durumda, aşıların etkinliğinde bir sorun olmayacaktır.

Bu aşıyı olan bebek ishal olmayacak mı?
Rotavirüs dışındaki etkenlerin yol açtığı ishallere karşı koruyucu olmayacaktır. ıshalin pek çok nedeni vardır, ancak rotavirüs çocukluk çağı ishallerinin en sık görülen nedenidir.

Bu aşının bebeğiniz için uygun olup olmadığını çocuk doktorunuza danışarak karar verebilirsiniz
(alıntıdır)

evet ağızdanmış canım ve 3 aylık olana kadar ilk doz vurulmalıymış galiba

benim kızımın gözündede oldu çapaklanma bi krem bi damla verdi dr 1 aydır hala tam anlamıyla geçmedi
azaldı gerçi ama uyuduğunda yine az da olsa oluyor maalesef
masajı bizde yapıyoruz

bu arada kızım yarın tam 2 ayını bitiriyorrrrrr:asigim:
kocaman abla oluyor prensesimmmm:lepi:

arasımın annesiiiiiiiiiŞeniz
hoşbuldum tatlım nasılsın bakalım emişmeye başladınızmı memişten arasımız nasılopuyorumnanaktan

tatlım emişmeye başladık memişten ama sanırım oyun oynuyor tosbaaam yaaa , çünkü memede 20 dak üzerinde kalmasına rağmen ayırınca ağlıyor bi süre sonra , gazı olmuyor ve çıkmıyor ( çünkü emmiyor sanırım ) , çabuk acıkıyor ve meme ucunu sıkınca baya bayaa geliyor ve yutkunma sesini ilk başlarda duyuyorum sonralarda duymuyorum emmiyor sadece somuruyor galiba :bbo:
aplikatörle emdiğinde aplikatörün içi süt oluyor , hiç olmazsa görüyorum süt geliyor mu gelmiyor mu , bir de emmemiz bittikten sonra meme ucunu sıktığımda zar zor geliyor süt , yani aplikatörle sömürüyor resmen
şimdi babasının karnı üstüne yatmış baba-oğul uyuyorlar :asigim:
albümünde öyküm nasıl da tatlı annesi yaaaaaa :asigim:

hımm sağol canım...
sıcak su torbası aldık onun üzerine yatırıyorum ama yok...
fitil de kullanıyoruz...
işte prematüre olduğu için bağırsakları düzene geç girermiş...
şimdi ayağımda sallıyorum... durunca başlıyo ağlamaya...
masajı bebek yağıyla mı yapıyosunuz yoksa zeytinyağıyla mı?

ben oğlumda geç öğrenmiştim zamanı geçti artık dediler...
kızım için dr gerek yok dedi... ama ben yine de yaptırmayı düşünüyorum...

maşallah

evet ağızdanmış canım ve 3 aylık olana kadar ilk doz vurulmalıymış galiba

yani 5li karmanın içinde değil o zaman fisfisfis

maşallah öykü kıza :asigim:
biz de 9 gün sonraaaaa :dance::asigim:

hafsa demresuuuu nasılsınız kızlarrrrr

demresu o kızının ağzını yerimmmmm maşallahhhhh kartpostal gibi resmiii

hafsacım senin prenseslerde çokkkk tatlıııııı

bu temmuz bebeklerinin hepsi ayrı güzel yahuuuuu

hafsa kızz bak dilim açıldı artıkın yazabiliyorum anacımmmmmm:lepi:

gerçi ben o zaman bile sizlere smileylerle laf yetiştiriyodumkaydirigubbakcemile3

kıyamam paşama ben yaaaaaaaa benneyaptımkiinşallah geçer canım o zamana kalmadan :Saruboceq:

inşallahhhh :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…