- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #8.181
aslında bitti eşimi bekliyorum yaa ne kötüüü
evet yaa ona bakınca herşeyi unutuyorum.beni gördü biraz öpüşüp koklaştık hemen uyudu beni bekliyormuş.
sende mi bende her akşam eşimi bekliyorum.biraz gecikince boğacakk gbi oluyorum adamı
canım bi 10 günlük kür vereyim sana ozaman bel bölgene streç filim sar bikaç hareket et baya bi terlesin yalnız 1 saatten fazla kalmayacak böylece sauna etkisi uygulamış oluyosun ama böbreklerinde sorun varsa sakın deneme malum su kaybı oluyoselam kızlar nasılsınız ben kilomla ilgili kafayı yemek üzereyim.pazar rejime başladım bu rejim değil tabi emzirdiğim için genede yiyorum işte ekmek yemiyim tatlı yemiyim falan dedim.pazar sabah çıktım tartıya 79.8,pzrtesi çıktım 79.2,salı çıktım 78.6,iyi dimi?
salı günü biraz ucu kaçtı çarşamba yani bu sabah çıktım,kaç dersiniz 79.9 hadeeeeee :1shok:
ya diyorum,bana rejim yapmak yaramıyo,ben bi panik oluyom rejime girince ters tepiyo kilo vercem derken alıyom kimse beni anlamıyo,düğüne kaldı 10 gün ben o pantolona giremiycem galiba mafoldumben
geçmiş olsun canım inşallah verirsin kilolarıda iğleşirsinkızlar bu arada guatram yok ama karaciğerim fena yağlanmış doktor rejim diyoo başka bişey demiyoo gidişatt çok kötüymüşşmafoldumben pazartesi bi liste verdi rejime başlıyorumm bol sebzeli bi listee ekmek günde toplam 3 dilim izin varrakannehir makarna pilav haftada birer kere oda 3 4 kaşıkk en fazlaa:gitme:bana 3 ay içinde 10 kilo vereceksin dedi bakalım başaracakmıyımmakannehir
hafsa çicek maşallah kuzucuklarınıza.allah nazarlardan korusun
hafzaa maşallahh kuzucuklarınaa çok tatlılarr allah uzun ömürler versinn nazar değmesinn
çiçekk bayıldım senin keretaya yakışıklı maşallahhh:asigim:
kızlar bu arada guatram yok ama karaciğerim fena yağlanmış doktor rejim diyoo başka bişey demiyoo gidişatt çok kötüymüşşmafoldumben pazartesi bi liste verdi rejime başlıyorumm bol sebzeli bi listee ekmek günde toplam 3 dilim izin varrakannehir makarna pilav haftada birer kere oda 3 4 kaşıkk en fazlaa:gitme:bana 3 ay içinde 10 kilo vereceksin dedi bakalım başaracakmıyımmakannehir
evlendigimde ve hamile kaldigimda 50 idim.
64le doguma girdim.
dogumdan sonra eve geldigimde 58.
40imda 55.5 ama dusmedi daha sonra.
ishal oldum soylemesi ayip 1 kg daha gitti. simdi 54.5.
daha 4.5 kg var. hepsi gobekte
yayilsa belli olmayacak. ama bir noktada toplanmis
canım bi 10 günlük kür vereyim sana ozaman bel bölgene streç filim sar bikaç hareket et baya bi terlesin yalnız 1 saatten fazla kalmayacak böylece sauna etkisi uygulamış oluyosun ama böbreklerinde sorun varsa sakın deneme malum su kaybı oluyo
ama bedensel incelme sağlıyor
ayyy hemen deniycem günde 1 keremi yapayım bunu?
kızlar bu arada guatram yok ama karaciğerim fena yağlanmış doktor rejim diyoo başka bişey demiyoo gidişatt çok kötüymüşşmafoldumben pazartesi bi liste verdi rejime başlıyorumm bol sebzeli bi listee ekmek günde toplam 3 dilim izin varrakannehir makarna pilav haftada birer kere oda 3 4 kaşıkk en fazlaa:gitme:bana 3 ay içinde 10 kilo vereceksin dedi bakalım başaracakmıyımmakannehir
maşallah canım oğluşuna sıcak sıcak uyusun içinde....Geçen akşam oğluma uyku tulumunu giydirdim,astronot gibi oldu kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 bakın fotomuza
hafsacım maşallah kızlarına pek talı çıkmışlar...bebek araban pierre cardin galiba benimki de aynı seninkinden ama pek memnun değilim..mesela bugün dışarı çıktım yokuşlarda arabayla beraber ben de iniiyordum,bi oyana bi buyana yamuluyor pestilim çıktıkafamçokkarıştıkardeşlik...
ayşemelek...
zeynep berra parkta...
ayşemelek kaydırakta...
teşekkürler canım verdiğin bilgiler için...kizlar asagidaki yaziyi zamaninda sagdan soldan derlemisim.
Anneler sütleri azaldığı zaman genellikle panik yaşarlar ve bu panik içerisinde de sütlerini artırmak için bilinçsizsizce ne bulurlarsa yemektedirler.
Bu çok yanlış bir davranıştır.Anneler sütlerini artırmak için şu besinleri sık tüketmelidirler:
Tahin helvası:Anne sütünü artırır.Tahin helvasının balgam söktürücü, saç dökülmesini engelleyici etkisi olduğu, sedef, egzama gibi hastalıklara da iyi geldiği bilinmektedir. Balığın ardından yenildiğinde, mideyi rahatlatıcı etkisi vardır.
İncir: Anne sütünü artırır.Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.
Beyaz Dut veya dut kurusu: Anne sütünü artıran yiyeceklerdendir.Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır. Ateş düşürür. Karaciğeri kuvvetlendirir. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.
Beyaz üzüm: Yeni bebek sahibi olmuş anneler için süt artırıcı özelliği vardır.Tam bir kalp damar dostudur.Kalp damar amaeliyatı geçirmiş olanlara çok iyi gelir.Ritim bozukluğuna iyi gelir ve ritim bozukluğu şikayeti ortadan kalkar.
Dereotu :Anne sütünü artıran mucize gıdalardandır.
Anne sütünü azaltan-Yenmemesi gereken yiyecekler :
Nane,maydanoz,nişasta ve nişastalı gıdalar,turşu
İşte anne sütünü arttıran doğal gıdalar!
Anason, Rezene, Kereviz, Balkabağı, Çilek, Sumak, Tere otu, Dereotu.
Dereotu, emziren annelerde süt arttırıcı etkiye sahip, aynı zamanda zayıflatıcı etkisi de var.
Sabah ve akşam yemeklerinde 15 dakika önce 1 tutam dere otu çiğnenerek yenirse, emziren annelerde süt arttırıyor. Aynı zamanda zayıflatıcı etkisi de var.
Balkabağı ve Çilek mevsiminde ve doğal olanlar tercih edilerek tüketilmeli!
Anason ve Rezene taneleri eşit oranlarda karıştırılıp, 100ml sıcak suya + 2 gr. oranında karışım demlenip bitki çayı olarak tüketilebilir, aynı zamanda hazım kolaylığı sağlar!
Uyarı: Yüksek tansiyon rahatsızlığı olanlar Kereviz tüketiminde dikkatli olmalı!
Anne sütünü azaltan gıdalar!
Nane, maydanoz, nişasta, adaçayı, şeker kamışı, arpa, ararot(patates nişastası), şalgam, mısır, fazla tuz, fazla sirke, fazla limon suyu anne sütünün azalmasına sebep oluyor. Süt veren anneler, bu gıdaları tüketirken dikkatli olmalı!
Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu’ndan bol anne sütü için özel bir formül:
600ml. su kaynatılır, 7 – 8 adet doğal kuru incir önce soğuk su ile yıkanır, daha sonra kaynamakta olan suyun içine incirler atılır ve 5 dakika daha çok kısık ateşte kaynatılır,dış kabuğu soyulup, yıkanmış ve ince dilim dilim doğranmış 1 adet iri kum havuç, incirli suya ilave edilip, 4 dakika daha kaynatılıp ılıtılır. Ilıtıldıktan sonra süzülüp ikiye bölünür, sabah ve akşam yudum yudum içilir.
Bu kür yemeklerden 1/2 saat önce veya 1 saat sonra uygulanır.
15 gün uygulandıktan sonra ara verilir.
İhtiyaç halinde tekrar aynı şekilde tekrar edilir.
hoşbuldum tatlımopuyorumnanaktan...geçmişe göz at ama fazla dalma eccük muhabbet edelim:1hug:...ece sende hoşgeldin canımmm
az bi göz atayım geçmişe çatlarım yoksakaydirigubbakcemile3
tatilden dönerken arabada prensesim şimarırken teyzeleriopuyorumnanaktan
ayyy yerim ben onu ne tatlı olmuş öyle..çok güzel bir kız olmuş maşallah uyanınca benim için öp canımmm...Şeniztatilden dönerken arabada prensesim şimarırken teyzeleriopuyorumnanaktan
canım 4 tekerli...ilk defa çıktım arabayla belki acemliğime rast geldi Samsun'un yolları çok yokuş belki de ondan...ilk başta zorlandım sonra sanki alıştım eşimi aradım gidemiyorum diye o da geldi...biraz sürünce saki düzeldi bakalım diğer çıkmamda daha iyi olur galibayaa ben çok memnunum arabamdan hatta bu büyük kızın arabasıydı buna kaldı şimdi...
hala taş gibi.... seninkinin modeli ne acaba 3 tekerli olanlardan mı..
canım 4 tekerli...ilk defa çıktım arabayla belki acemliğime rast geldi Samsun'un yolları çok yokuş belki de ondan...ilk başta zorlandım sonra sanki alıştım eşimi aradım gidemiyorum diye o da geldi...biraz sürünce saki düzeldi bakalım diğer çıkmamda daha iyi olur galiba
Hafsacım sen Ankara da oturuyordun galiba..biz de cuma günü gelecez Ankaraya kızılcahamama gidecez...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?