2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

ÇıÇekcım gÜzel bı yÖntem ben dıĞer kızımdada bı dÖnem saobalı evdeydık ve uyku tulumu kullandım Çok ıŞe yarıyo ama dedıĞım gıbı terınede dıkkat etmek gerekıyo ama kalorıferlıevde ıhtıyaÇ olmuyo ama doĞalgazlıda olabılır galıba pek ısınmıyo doĞalgazda

slm kıslaarrrrr.....zemuszemus zemuszemus zemuszemus

walla artıkın eskisi gibi giremiyom....işlerimi bitiripte oturamıyorum otursamda geçmişi okuyup çıkıyorum...gözemi geldim ne

kızlar gene tam formundalar...delikafadulden delikafadulden .geçen gün parka götürdüm onları büyük çok mutlu oldu yazık yavrum doğumdan önce hergün giderdik....:sinifsinif: :sinifsinif: :sinifsinif:

ee birazda grip vardı malum yeni toparlanıyoruz...

bu arada tüm hasta bebişlere allah acil şifalar versin..:Saruboceq: :Saruboceq:

demetcim çok geçmiş olsun allah korumuş valla.:Saruboceq: :Saruboceq: .

huri yöntemini tuttum bende hemen bi mail atayım..-tatlicadiarzu- -tatlicadiarzu- :asigim:

ecetuba selsin çiçeks dilara yavrularınıza kocamaaaannnnn maşallah...

kikoş zayıflamaya devam...ama bişi soracam bana dr 6 aya kadar spor yapmıycan demişti...nasıl olacak bu iş...CADIARZU CADIARZU CADIARZU :hulya: fisfisfis fisfisfis

bide bu aralar misafirlerim gelmeye devam..hep çaya alıyodum artık yemeğe almaya karar verdim daha kolay n oluyo...yasakkelime cokacimcoook yasakkelime

nesse du bi kızların fotolarını yükiyim...şakkıdı şakkıdı şakkıdı

maşallah paşaya çok yakışmış yaw

Sağol teyzesi :kedi:

Evet canım kombili bizim ev ama salon ve mutfak çok güzel ısınıyo bi tek,yatak odası buz gibi diğer yerlere göre bariz soğuk.Kendime olsa alırım valla bu tulumlardan ne güzel mis gibi uyurum kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Hoşgeldinnnn,nerdesin sen bakim hiç görüşemiyoruz artık.İyi olmanıza sevindim :1hug: büyüğünüde aksatma artık annesi özlemiştir tabi parkı oyunu canım benim ya.Ufaklık biraz daha büyüsün arkadaş olacak ablasına sende daha rahat olucaksın parka gittiğinizde yerimseniben

hafsacım kızlarına maşallah çok şekerler resmen birbirlerinin kopyaları bunlarr

bu arda zaten bende karın hareketi yapamıyorum denedim olmadı ama kollar bek bacaklar çalışmıcak diye bi kaide yok bence önemli olan karnımızı yormamamız
oyüzden ben diloşun gösterdiği tae-bo var günde 15 dk kendimi yormadan yapmaya başladım bütün vücudu çalıştırıyo karın için tabiki daha erken
spordan sonra duştada yosun sabunuyla yıkanıyorum selilütler için çıkıncada bi güzel yaplanıyorum akşamda yatarken çatlaklar için kremleniyorum inşllah bi işe yarar
ama dehşet tatlı istiyorum yaaaa

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis alkışlıyorum seni süpersin ya bende bu tembellik varken hiçbişey veremem sanırım :gitme:

kizlar asagidaki yaziyi zamaninda sagdan soldan derlemisim.

Anneler sütleri azaldığı zaman genellikle panik yaşarlar ve bu panik içerisinde de sütlerini artırmak için bilinçsizsizce ne bulurlarsa yemektedirler.

Bu çok yanlış bir davranıştır.Anneler sütlerini artırmak için şu besinleri sık tüketmelidirler:

Tahin helvası:Anne sütünü artırır.Tahin helvasının balgam söktürücü, saç dökülmesini engelleyici etkisi olduğu, sedef, egzama gibi hastalıklara da iyi geldiği bilinmektedir. Balığın ardından yenildiğinde, mideyi rahatlatıcı etkisi vardır.

ıncir: Anne sütünü artırır.Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.

Beyaz Dut veya dut kurusu: Anne sütünü artıran yiyeceklerdendir.Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır. Ateş düşürür. Karaciğeri kuvvetlendirir. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.

Beyaz üzüm: Yeni bebek sahibi olmuş anneler için süt artırıcı özelliği vardır.Tam bir kalp damar dostudur.Kalp damar amaeliyatı geçirmiş olanlara çok iyi gelir.Ritim bozukluğuna iyi gelir ve ritim bozukluğu şikayeti ortadan kalkar.

Dereotu :Anne sütünü artıran mucize gıdalardandır.

Anne sütünü azaltan-Yenmemesi gereken yiyecekler :

Nane,maydanoz,nişasta ve nişastalı gıdalar,turşu

ışte anne sütünü arttıran doğal gıdalar!
Anason, Rezene, Kereviz, Balkabağı, Çilek, Sumak, Tere otu, Dereotu.
Dereotu, emziren annelerde süt arttırıcı etkiye sahip, aynı zamanda zayıflatıcı etkisi de var.
Sabah ve akşam yemeklerinde 15 dakika önce 1 tutam dere otu çiğnenerek yenirse, emziren annelerde süt arttırıyor. Aynı zamanda zayıflatıcı etkisi de var.

Balkabağı ve Çilek mevsiminde ve doğal olanlar tercih edilerek tüketilmeli!
Anason ve Rezene taneleri eşit oranlarda karıştırılıp, 100ml sıcak suya + 2 gr. oranında karışım demlenip bitki çayı olarak tüketilebilir, aynı zamanda hazım kolaylığı sağlar!
Uyarı: Yüksek tansiyon rahatsızlığı olanlar Kereviz tüketiminde dikkatli olmalı!

Anne sütünü azaltan gıdalar!
Nane, maydanoz, nişasta, adaçayı, şeker kamışı, arpa, ararot(patates nişastası), şalgam, mısır, fazla tuz, fazla sirke, fazla limon suyu anne sütünün azalmasına sebep oluyor. Süt veren anneler, bu gıdaları tüketirken dikkatli olmalı!

Prof. Dr. ıbrahim Adnan Saraçoğlu’ndan bol anne sütü için özel bir formül:
600ml. su kaynatılır, 7 – 8 adet doğal kuru incir önce soğuk su ile yıkanır, daha sonra kaynamakta olan suyun içine incirler atılır ve 5 dakika daha çok kısık ateşte kaynatılır,dış kabuğu soyulup, yıkanmış ve ince dilim dilim doğranmış 1 adet iri kum havuç, incirli suya ilave edilip, 4 dakika daha kaynatılıp ılıtılır. Ilıtıldıktan sonra süzülüp ikiye bölünür, sabah ve akşam yudum yudum içilir.
Bu kür yemeklerden 1/2 saat önce veya 1 saat sonra uygulanır.
15 gün uygulandıktan sonra ara verilir.

ıhtiyaç halinde tekrar aynı şekilde tekrar edilir.

kızlar ya hala adet olmayan var mı...
benim lohusalığım 50 gün sürdü sonra adet olmadım...
normal mi acaba... çok korkuyom valla... implant var aslında ama korkuyom yine de...akannehir

Ben olmadım.
Benimki de nerdeyse 40 gün sürdü.
Şimdilerde haftada bir 3-5 damla kan geliyor aa adet oldum diyorum ama hepsi o,gerisi gelmiyor.

iyi akşamlarr....

çok iş vardı katılamadım şimdi biraz duruldukk.. oğlumu çok özledim ben.
bi de son 2-3 gündür msn çalınıyo benim sinir oldum 2 tane msn gitti. ben geri alıyorum onlar çalıyo. nasıl yapabiliyorlar ne amaçla anlamadım yaa insanlar ne kadar tuhaflaştılar.. özel kalmadı bu bilgisayar ortamı çok bozuk olmaya başladı.. onun da üzüntüsü var bugün bende herşey üst üste geldi sanırım biraz da sulugözlüyüm galiba...

hafsacığım kızlar çok şeker ya ne iyi etmişsin parka götürmekle güneşin son demlerini yaşarken çocukları sokağa çıkarmak lazım..ipek bir an önce iyileşsin havalar soğumadan inşallah.....çok keyifli saatler geçirmişsin kızlarınla parkta maşallahhh canım...

üzme canım kendini msn indekiler zaten görüştüğün kişilerdir hepsine haber veririsn seni silsinler...çünkü senin msn ini ala senden doğru senin arkadaşlarınınkinide alırlar....
mühim değil yenisini alırsın insan görünümlü salaklar çok bu memlekette malesef....facebook şifreside aynı ise hemen onuda değiştir onuda çalmasınlar...
az kaldı oğluşuna bi sarılırsın sulugözlülükten bişeycik kalmaz inşallah

Merhaba arkadaşlar,
Sizde kilolar ne alemde.
Benim doğumdan sonraki 2 hafta içinde 12 kg gitmişti.Hala aynı kilodayım.68 9-10 kg daha vermem lazım.
3 hafta önceki doktor kontrolümde doktorum artık ne istersen yapabilirsin demişti.
Mekik çekmeye başladım. .Tatilde basketbol bile oynadım 2 gün. Ağrım falan olmadı hiç.
Sabahları ebru şallı ile plates yapmak istiyordum ama ya kızım uyanık oluyor ya da uykuda oluyorum yapamıyorum.
Bugün tatlısız bir gün geçireyim dedim,zor dayanıyorum.

evet cnm yaa hemen farklı bi adres aldım... onu da aldılar ama geri aldım şimdi korkuyorum girmeye.. pc ye giriyorlar. pc değişti yine girdiler.. konu msn değil sadece şirket hesapları bankalar dan havaleler hepsini bu pc den yapıyorum sinir oldumm..

neyse ki ucuz kurtulduk bi program yüklenecek yarın vee artık kimse elleyemicekk.. nasıl bi zevk alıyorlar anlamıyorumm zaten.

oğluma gitmeme 2 saatim var... umarım hemen geçer ve sarılırım oğluma zaten o zaman hayat duruyoo sadece biz oluyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…