- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
- #8.401
cok tesekkurler ebushcum..opuyorumnanaktan evet artık normal diorum ..ama sutum de azalır gb olunca telas ettim sanırım..
canım sinanımız nasıl sen nasılsın..uzun zamandır denk gelemiyoruz..yakışıklımızın resmini koy annesi ösledik..
diloşum ek gıdalara 4. ayda gecices ya..nelerden baslanıo corbalardan falan mı?
SLM kizlar nezamandir giremiorum nasilsiniz???
diloscum canim cok gecmis olsun, bizim de igne vuruldugumuz aksam birden atesi cikmisti yavrum nasil inliyodu, bende tutamamistim kendimi onunla birlikte agladim valla insan dayanamiyo, haftaya yine asimiz var ins ozaman cikmaz,
kizlar bisey sorcam,
ben normalde hap ile korunuyorum ama 3-4 gundur hapimi almayi unuttum,
biraz ozel olcak ama dun esimle birlikte olduk :kedi: acaba bukadar erken hamile kalirmiyim??
cok korkuyorum,
kizlar bisey sorcam,
biraz ozel olcak ama dun esimle birlikte olduk :kedi: acaba bukadar erken hamile kalirmiyim??
cok korkuyorum,
hayır canım ilk başta elmayla başlanır elma cam rendeden geçirilir suyunu süzersin ilk başta 5 6 çay kaşığı tattırısın ve ilerki günlerde bu sayıyı arttırara 1 haftanın sonunda 1 bütün bir elmanın suyunu verebilirsin haa birde ilk meyvelerden her hafta 1 meyve deneyin alerjisi varmı yokmu öğrenirsiniz mesela şimdi elma verdim akşamda armuttan tattırayım yapmayın yavaş yavaş alıştırarak bide eğer bebek almıyosa zorlamayın zorla vermeyin bu sefer bütün yiceklere karşı aynı tavrı istememsizlik yapcaktır sabırla yavaş yavaş çorbalar 5. ayda daha uygun canım ben mesela 15 gün sonra başlıcam yavaş yavaş meyvelerden sonra gündüzleride 1 öğün 2 cicibebe 2 tatlı kaşığı yoğurdu karıştırarak vermeye başlıcam bunlara alışsın bi sonra çorbalara geçerizz:hulya:
sağol canım sizede geçmiş olsun inşallah bidaha çıkmaz ateşii:teselli:
3 -4 gün uzun bir aralık ve eğer korunmasız ilişkiye girdiysen canım süpriz olabilir
gel şekerim sen bu soruları bana sor...kaydirigubbakcemile3
seninde benim gibi doğurganlığın yüksekse neden olmasın...
ilkinde hap kullanıyodum öyle kaldı... ikincide vbir kez korunmasız ilişkiye girdik öyle kaldı...ki ilk bebeğim 2,5 aylıktı...
ama inşallah bişey olmaz canım.. valla küçük iki bebeğe bakmak kadar zor ki... bidaha dikkatli ol... bi kereden bişey olmaz demeyşn...olurrrr...:1rolleyes:
Canim biz cok iyiz sinan cok cabuk buyuyo ya, cok hareketliyiz,
bu cocuk hiperaktifmi olcak diye korkuyorum bazen,
sende sutum azaliyo felan diye hic stres yapma canim dahada azalir allah korusun...
resimde koyarim azsonra.
3. ayda bebeğin sistem muayenesi tekrarlanır. Yüzükoyun pozisyonda başını hafifçe kaldırabilir. Yenidoğan döneminde görülen korku refleksleri iyice azalır, hatta kaybolabilir.
Bebeğinizle ilgilendiğinizde sesli gülebilir. Bazen bıngıldak bu ayda kapanabilir. Baş çevresi normal sınırlarda büyüyorsa bu durum önemsenmez. Ancak baş büyümesi duraklarsa bebek mutlaka ilgili birimlere sevk edilmelidir. Bebeğin testis kontrolünde, testis hala inmemişse çocuk cerrahisi ve çocuk endokrin uzmanı ile temasa geçilir. Bu ay BCG (verem aşısı ), sol omuz bölgesine deri içine uygulanır. Bebek 600-1000 gram kilo alır, boy 2-4 santim uzar.
4. ayda sistem muayenesi tekrarlanır. Artık diş çıkarma dönemine girildiği için ağız içi bu yönden incelenir. Bebeğinizin yüzüne bakıp konuştuğunuzda sesli yanıt vermeye çalışır. Adını söylerseniz dönmeye gayret eder. Bu ayda muayene sırasında bebekle göz teması kurulamıyorsa, gülümsemiyorsa, çevredeki seslere ilgisizse, ellerini ağzına götürmüyorsa, bir elini daha az kullanıyorsa, baş kontrolü iyi değilse, oturtulduğunda öne düşüyorsa, kasları çok katı veya çok gevşek ise, gelişiminde aksama olabilir. Bu yüzden gelişim nörologundan yardım istenebilir. 4. ayda bebekler 400-800 gram kilo alır, 1-3 santim boyları uzar. 2. ayda yapılan 51i aşı tekrarlanır. 3. ay yapılan BCG (verem) aşısının yerinde kızarıklık oluşumu kontrol edilir.
kizlar bisey sorcam,
cok korkuyorum,
ilsucum uzme kendini bukadar canim,
hersey bebeklerimiz iyiligi icin, moralini yuksek tut, allah korusun sutun de azalir,
Merhaba kıslar
ben dÜn İŞe basladım onun İÇİn pek İİ deĞİlİm takİp edemİyorum sayfayıda
İnŞ herkes İyİdİr
ilsucum hoşgeldin..kolay gelsin canım adaptasyon surecin şimdi senin..baslarda zor olur ama alışırsın..
tuana nerde ..annenler mi bakıyo canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?