2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

arkadaşlar ilginizden dolayı çok teşekkğür ederim
bu konu kafamı baya kurcalamaya başladı nedir ne değildir bi anlamadım inşallah normal bişidir benim ilk hamileliğimden beri bunlar var yani geçmedi

bu sabah tartıda 83.2 çıktım
bravo bana 1 haftada 2 kilo verdim bileee
devam son hızlaaaaa

EMZıREN ANNELERıN VıTAMıN ıHTıYACI
- Emziren annelerin vitamin ihtiyacı

Emzirme döneminde annenin besin öğeleri gereksinmeleri nelerdir?

Enerji :
Sağlıklı bir annenin günde ortalama 700-800 ml süt salgıladığı esas alındığında emziklik döneminde günlük enerji gereksinmesine 750 kkal ek yapılmalıdır
Bu miktarın 500 kkal " si annenin yediklerinden 250 kkal ‘si ise gebelikte alınan kilo ile oluşan depolardan karşılanır.

Protein :
Emziklilik dönemi gebelik döneminde olduğu gibi diyetin protein kalitesi yani hayvansal ve bitkisel kaynaklı olması göz önüne alınmalıdır.
Emzikli kadının günlük diyetine ek olarak 1 adet yumurta veya 1-2 su bardağı süt eklendiğinde günlük protein ihtiyacı karşılanmış olur.

Yağlar :
Emzikli annenin diyetinde yağ tüketimine dikkat edilmeli aşırı yağlı beslenmeden uzak durulmalı ve doymamış yağların oranı yükseltilmelidir. Eğer bitkisel sıvı yağlar beslenmesinde yer alır ise anne sütünde doymamış yağ asit oranı artmaktadır.

Demir :
Yapılan çalışmalar sonucunda kayıplar dikkate alınarak gebelikte ve emziklikte özellikle doktorunuzun önerisi doğrultusunda demir alınması gerekmektedir.
Ülkemizde anemi olguları çocuklarda gebe emzikli ve sık doğum yapan kadınlarda daha çok görülmekte ve önemli bir sorundur.
Emzikli kadın sütüyle günlük 1-2 mg demir salgılamaktadır ve anemi yani kansızlıktan korunmak için demir içeriği zengin besinleri tüketmek gerekir.

ıyot :
Emzikli kadınların iyotlu tuz kullanmaları çocuk sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. ıyot gereksinmesinin emziklikte normalden %50 kadar fazla olduğu ileri sürülmektedir.
Bunun yanı sıra balık ve diğer deniz mahsulleri haftada bir veya iki kez tüketilmelidir.

Kalsiyum :
Emzikli kadının 1 gün boyunca salgıladığı süt yaklaşık 250 mg civarında kalsiyum içermektedir.
Kalsiyuma olan gereksinme emziklik döneminde de artar. Bu nedenle emziklik döneminde kadın
1000-1200 mg/gün kalsiyum önerilir.
ıleride bir sağlık sorunu olmaması için günlük diyete 1 su bardağı süt kalsiyumla zenginleştirilmiş süt veya yoğurt 1 kibrit kutusu kadar peynir (30 gr) eklenmesi önerilir.

Vitaminler :
Emzikli annelerde vitamin yetersizlikleri oluşunu önlemek için mutlak besin öğelerini düzenli ve dengeli tüketmek gerekir. Dışarıdan destek amaçlı vitamin tabletlerini gelişigüzel kullanmamak gerekir.

Emzikli Annede Sıvı Tüketimi Nasıl olmalıdır?
Süt salınımı ve oluşumu sıvı tüketimi ile doğru orantılıdır.
Günlük alınan toplam sıvı miktarı yaklaşık 3000 ml olmalıdır.
Bu miktar pratik ölçülerle 12 su bardağı su süt ayran hoşaf komposto limonata şerbet meyve suları olarak önerilir.
Emzikli kadınlar için çay kahve gibi içeceklerin süt verimini azalttığı bildirilmektedir.

alıntıdır

Hamile ve Emziren Annelerin Kullanmamasi Gereken Bitkiler Nelerdir?

Aloe (Sarısabır)
Ananas
Ardıç meyvesi
Arnika
Ayı üzümü
Barut ağacı kabuğu
Devedikeni
Ekinezya
Enginar yaprağı
Hayıt meyvesi
Kava-kava kökü
Kediotu kökü
Kınakına kabuğu
Maydanoz otu ve kökü
Meyan kökü (Günde 1-2 gr, 2-3hafta süreyle kullanılabilir)
Öksürükotu
Ravent kökü
Sinameki
Yılan kökü
Zencefil kökü

kikoşş kızlar süper çıkmış maşallah ikisinede .bilgilerde güzel ben zaten merak ediyordum ne kadar süt üretebiliyorum acep diye kaydirigubbakcemile3acaba bebiş bunun ne kadarını içiyo:ecrin_bebek:

oy maşallah ya demet bu çok tatlu olmuşş böle çok ta şık tam küçük hanfendüüü kokla onu benim yerime şöle az sıkıştır diycem ama kıyamazsın sen şimdi
,kaydirigubbakcemile3

oy maşallah ya demet bu çok tatlu olmuşş böle çok ta şık tam küçük hanfendüüü kokla onu benim yerime şöle az sıkıştır diycem ama kıyamazsın sen şimdi
,kaydirigubbakcemile3

teşekkürler teyzesiiiii:kedi:
valla mıncıklıyorum canım heryerini yiyorum o da alıştı nasıl gülüyor hoşuna gidiyor kuzumunkaydirigubbakcemile3
senin yerinede yerim merak etme teyzesiopuyorumnanaktan

kız dimeeett kikooşşş... o nebiçim kısçeeler ööle...yerim ben onları yaaa....maşallah barekallah....

kız dimet akşam seni rüyamda gördüm.opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan ..çok zayıftın...ufak tefek minyon bişi...
sorsan biz kk olarak toplanacaz da bi ikimiz geliyomuşuz....kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kızları seviyoruz falan...

hayırlara gitsin...:roflol: :roflol: :roflol:

teşekkürler şekercimmmmm

anacım hayır olsun hee normalde öyleydim ama şincik ecük topluyum balık eti cinsinden ama ne balığı diye sorma bozuşuruzlmaz:kaydirigubbakcemile3

valla geçenlerde de ben gördüm toplu halde bana gelecekmişsiniz hazırlık yapıyorum böyle sini gibi tepsilerle koca koca poğaçalar yapmışım üzerlerine de kaşar dilimi koymuşum ama yarım ekmek kadar var poğaçalarkaydirigubbakcemile3
sonra diyorum ki bahçeye hazırlayayım orda yeriz bahçe de bahçe ama nasıl güzel anlatamam sonra geliyorsunuz ama herkese nickiyle hitap ediyorum
yüzler de pek seçilmiyor kalkınca allah allah dedim hayır olsun inşallahkaydirigubbakcemile3

hafsacım gece görüşürüz inşallah ben kaçar akşama misafirim var kızım da uyanır az sonra

hafsacım gece görüşürüz inşallah ben kaçar akşama misafirim var kızım da uyanır az sonra

ayy ne güzel olurdu walla sen bize poaça yapsan...nasılda canım istiyo...cokacimcoook cokacimcoook

öptüm cnım...opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

kolay gelsin...:hulya: :hulya: .

teşekküğrler teyzesi
evet asla oynamıyorum ama sinirlerimi bozmaya başladı
kikoşş kızlar süper çıkmış maşallah ikisinede .bilgilerde güzel ben zaten merak ediyordum ne kadar süt üretebiliyorum acep diye kaydirigubbakcemile3acaba bebiş bunun ne kadarını içiyo:ecrin_bebek:

saolun kızlar hepimizin bebişleri çok tatlılar

hayrolsun rüyan kesin o gün kk ya girememişsindirde gece rüyana girmiştir hehe

ya asıl sen kendi tombişine bak MAŞALLAH
AY KIZ BUNUN GÖZLER MAVİMİ YEŞİL Mİ
BENİMKİ HALEN GRİ MAVİ

slm kıslar bi sorum olcak şu devit 3 damlayı nasıl veriyonuz benim paşam hiiç sevmedi zorla tıkıştırıyoz ağzına :ecrin_bebek:

slm kıslar bi sorum olcak şu devit 3 damlayı nasıl veriyonuz benim paşam hiiç sevmedi zorla tıkıştırıyoz ağzına :ecrin_bebek:

benimki alıştı galiba. ben de ağızdan veriyorum ardından hemen emziğini dayıyorum ..

ben de dün gittim sağlık ocağına...

oğlum 57 cm ve 6,500 kg. olmuş. maşallah diyorumm 2450 doğmuştu 36+2 de.. sizce nasıl? boy kafama takıldı biraz aslında 47 cm doğmuştu...

bi de ekim 22 de aşımız vardı. hemşire ek gıdaya başlarız o zaman ben size liste verir anlatırım dedi. kafama takıldı henüz çok erken değil mi?

doğum kilosuna göre çok çok iyi maşallah ama resimlerden daha tombik gözüküyoo paşamız

yavaş yavaş tattırmaya başlıcaz artık merak etme öle dayumluk değil zaten
bide zaten seninki mamayla besleniyo oyüzden daha erken başlamız gerekiyodur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…