2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba güzel anneler nasılsınız bakalım biz ii çok şükür sizler nasılsınız bakalım öpüyorum hepinizi :)

Canım sen görmüyorsun karnını felan merak etme.Örtü ile kapatıyorlar aynı bacaklarına nasıl örtüyorlar normal doğumda,bu da aynı. Sen sadece bebeğini görüyorsun canım.Zaten sezeryanda da artık bir karış bile dikiş olmuyor.Ufak dikişten alıyorlar.

yaa benim açımdan ii ozaman çünkü epidural istiyordum hadi hayırlısı bakalım :))

Canım yeni olmuş.Kuzenim de bana onu haber vermek için aramış. Bende haberleri bekliyorum belki söylerler diye

Hoşgeldin nurcanım. Bizde iyiyiz şükür.

Valla bende istiyordum doktor yanaşmıyordu. Eğer yapmam derse şikayet ederim bak dicem

Canım benim kuzenim öle dourdu ama hissediyıomuşun karnında ellri olduunu.Bide o kötü olmuş 7 kez öğürdüüm diodu.O ögürdükçe baırsakları çıkıyomuş zor dikmişler tabi dio herkeste öle olcak die bişi yok bana öle oldu diodu.
ben onların karnımı kesip organlarımı dışarı çıkarıp ıııyk o işleri yaparken düşünmek istemem tansiyonum 0 düşer walla.
gerçi böle durumlarda uyutuyolarmış ama uyku hali yada yarı baygınlık hali aneztezi uygulamadan...

kızlar yasak gelicek ama henüz yürürlükte değil sezeryan yapacaklar içiniz rahat olsun aneztezi uygulaması devam ediyormuşşşş şimdi yeğenimi aradım 500 evler özel şafak hastanesinde çalışıyor böyle bir kanun henüz gelmemişş

Hoşgeldin nurcanım. Bizde iyiyiz şükür.

Valla bende istiyordum doktor yanaşmıyordu. Eğer yapmam derse şikayet ederim bak dicem

ya bende onu anlamıyorum benim doktorumda yanaşmıyor neden diye soruncada e ben hissetmeyince güçlü ıkınamıyormusum süreyi uzatıyormusum gerek yokmus en sağlıklısı normalmiş

onu zaten biliyorum ama acı içinde kıvranmayı böyle bir yöntem varken kim ister yani,sen bu konuda kendini geliştirip ıkın denicek zamanı bilsen biz zaten güçlü ıkınırız yani:)

acaba diyorum bazen anestezi uzmanına mı güvenmiyor yine gidince tekraR Konusacağım

suni sancı verilmese diyorum onada olmaz diyor suni sancı doğumu destekleyen birşeymiş kolaylaştırırmıs normal sancıdan daha yoğun değilmiş

canım benimm sezeryanda organlar dışarı falan çıkarılmıyor onuda nerden çıkardınız.kim demişse fena korkutmuş senii kasıklara açılan kesik direk rahim içine kadar açılıyor ilk 5 dk da bebek alınıyor sonra bebeğin eşi alınıyor rahim içi temizlenince de kesikler rahim çeperinden başlanarak tek tek dikiliyor .
organlara falan dokunulmuyor normalede sezeryan doğumada üniversitedeyken girmiştim tezim için söylenenlere inanmayın sallıyorlar canımm

valla demetim ben henüz konuşmadım ama sonuçta parayla değilmi niye yapmıyormuş anlamadım çok zor valla sancı ki bizim şuanda yalancı sancı diyorlar birde bunun gerçeğini düşünemiyorum ayyy allah yardımcımız olsun inşallah :)

Yok daha neler ne gerizekalı bu dr lar yaa ksr bkma canım bende kendi dr fena halde uyuzun bi kaşık suda boucam onu.
İşlerine gelmio sanki yüz kere dourdukta zaten epidural olmadan normal douramayanlar da var habire ıkınan.Sanki normaldede sana ıkın hadi demiyolar baırıyolar ıkın hadi die.
Ben epidural normal için görüşmem gerek mi dedim anestezist le yoo gerek yok dedi.O da aneztesinin bi çeşidi dedi.Bizim hastanedede anestesi dr u pek tecrübeli diil gaiba yani burda pek epidurelle normal yapan yoktur.ben bi ara sıkıştırmayı düşünüyorum anestezist dr unu.

Bakanlık: ısteğe bağlı sezaryen yapılmamalı

Hekimin malpraktis korkusu, ağrısız doğumun yaygın uygulanamaması, ebelerin aktif olarak doğumu takibi ve yaptırmasındaki yetersizlikler, isteğe bağlı yapılan sezaryen uygulamaları ve sezaryen endikasyonların genişletilmesi gibi faktörler, sezaryen oranlarını yükseltiyor

Sağlık Bakanlığı, sezaryen oranlarının düşürülmesi ve sadece tıbbi gerekçelerle yapılmasına yönelik, hekimlerin klinik pratiklerinde yol gösterici olması amacıyla bir rehber hazırladı.
Sağlık Bakanlığı, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, Türk Perinatoloji Derneği, Türkiye Maternal Fetal Tıp ve Perinatoloji Derneği ile birlikte doğum ve sezaryene ilişkin bir rehber yayınladı.

Rehberde, sezaryenın vajinal doğumun güvenle tamamlanmasının mümkün olmadığı durumlar veya vajinal doğum ile birlikte maternal ve/veya fetal morbidite ve mortalitede artış riski olması durumunda uygulanması gerektiği belirtildi.

Sezaryen oranı yükseldi
Türkiye’de 2003 Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırmasına (TNSA) göre yüzde 21 olan sezaryen oranının, 2008 TNSA ‘da yüzde 37’ye yükseldiği açıklandı. Dünya Sağlık Örgütünün maternal ve perinatal mortalite oranlarını dikkate alarak hedeflediği sezaryen oranı da yüzde 15 kaydedildi. Gelişmiş batı ülkelerinde de sezaryen oranları, 2008 itibariyle, yüzde 17 (Norveç) ile yüzde 37 (ıtalya) arasında değişiyor. Bakanlığın bunun nedenlerini ortaya koyacak geniş ölçekli çalışmalar planladığı belirtilerek sezaryen oranının yükselmesinde hekimin malpraktis korkusu, ağrısız doğumun (epidural anestezi ile) yaygın olarak uygulanamaması, ebelerin aktif olarak doğumu takibi ve yaptırmasındaki yetersizlikler ve isteğe bağlı yapılan sezaryen uygulamaları (buna bağlı olarak da mükerrer sezaryenlerin artması) ve sezaryen endikasyonların genişletilmesi gibi faktörlerin rol oynadığı anlatıldı.

ısteğe değil tıbbi nedenlere bağlı
Sezaryenin tıbbi nedenlerle yapılması gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Günümüzde anestezi, kullanılan ilaç ve malzemeler, cerrahi ve postoperatif bakımdaki gelişmeler sezaryenlere bağlı mortalite ve morbiditeleri azaltmış olmakla birlikte halen enfeksiyon, kanama, transfüzyon ihtiyacı, tromboembolik riskler, hastanede daha uzun kalma, iyileşmenin daha geç olması, daha çok ağrı çekilmesi gibi riskler devam etmektedir. Dünyada, isteğe bağlı sezaryen konusunda etik tartışmalar devam etmektedir. Uluslararası Jinekoloji ve Obstetri Federasyonu (FıGO) sezaryeni isteğe bağlı olarak değil, tıbbi nedenlerle yapılması gerektiğini belirtmektedir. Amerikan Jinekoloji ve Obstetri Birliği (ACOG) 2008’de yaptığı açıklamada 39. haftadan önce isteğe bağlı sezaryen yapılmasını kabul etmemektedir. Tıbbi nedenler dışında sezaryenlerin anne ve bebek sağlığına getirdiği ağır yükler göz önüne alındığında, endikasyon dışı sezaryenlerden kaçınılması zorunluluk arz etmektedir.”

Doğumlar izleniyor
Bakanlık, anne sağlığını korumak amacıyla ülke genelinde kamu ve özel sağlık kuruluşlarında doğum eylemi ve sonuçlarının izlenmesi çalışmaları yapıldığını belirterek, “Bu çerçevede sezaryen endikasyonları ve sonuçlarının izlenmesi de önem arz etmektedir. Modern doğum hekimliğince önerilen tıbbi gerekçe ve endikasyonlara uyulması, hasta dosyalarına kayıtların belirli bir formda ve uygulama birliği içinde, detaylı ve doğru olarak yazılması, istatistiklerin düzgün tutulması ve etik kurallara uyulması bu hedefe ulaşmayı sağlayacak en önemli önlemlerdir” dedi.

benim dr um 2 çocuk doğurmuş 2 side sezeryan zaten tanıdık. bana son gittiğimde dedi ki bayan olup kadın doğum uzmanı olup normal doğurana zor denk gelirsinn.bunlar kendileri yapamıyorlar ama hastalarının akıllarını karıştırıyorlar benim dr um ben hastanın seçimine saygı duyuyorum ben normal doğurmadım hastamıda zorlamam diyor.bu arada suni sancı feci bir durum doğal olmayan birşey ne kadar sağlıklı olurki.onu geçtim 1 ay önce komşum normal doğum yaptı 16 dikişi var 15 gün oturamadı yattığı yerden kalkamadı.4 gün öncede arkadaşım sezeryanla doğurdu dün gördüm maşallah çok iidi walla bebeğinin ve kendinin tüm ihtiyaçlarını kendi görüyordu vee 5 dikişi vardı.artık sezeryan çok gelişti ben normal istiyordum ama gördüklerimden ve bebeğimin şekli itibari ile şimdi sezeryanda karar kıldım.

Yaa suni sancı hiçte öle basit diiilmiş herkesin ödü kopuo yaşayanlar.Görümcem e vermişlerdi açılma yok die çok kötü dio.
Gerçi ağrı eşini de bağlı beki sana çok gelmeyebilir.
Bence herkes normal yapmalı nası dourcaımızı bilmiyoruz belki çok rahat olucak nie şansımızı denemeyelim 10 kere mi dourcas o duyguyuda tadalım.Ben ççççççok korkuyorum ama ölücek diilim heralde.
O duyguyuda tatmak istiyorum herşeyin dolanı makbul gerçi o anda istemiyorum beni sezeryana alın die de sukoyveririm biliyorum hadi hayırlısı.Şimdiden diyorum öle dersem baan inanamayın diee kaydirigubbakcemile3

Evet daha yürürlüğe girmemiş.Nerden duyduysa akıllı kuzenim benim. ben normal düşünüyorum canım. Ama kısmet tabi inşallah allahım hayırlısını versin.Normal epidural düşünüyordum ama doktor izin vermiyor. ınşallah biz doğurana kadar kanun çıkarda bakarız birşeyler artık...

Bebişler sağlıkla gelsinler de nasıl istiyorlarsa öyle gelsinler inşallah bakalım hayırlısı neyse o olsun.bende bazen sezeryan mı diyoprum yok normaldiyorum son anda neler olur allah bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…