2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Hoşgeldin Peliiiinnn :)))

günlerdir seni bekliom bir türlü denk gelemedim... Pelin ya senin şu lohusa tacının resmini bi rdaha koysana buraya... bir de nerden almıştın havuzlu handan mıydı?

Heeh buldum ne azim beaa.
Ben İst. cumartesi pazarından almıştım 2 tl ye bakırköyde bi deişinin gördüm üzrinde taşıda vardı 5 tl diii.

Cnm bende biberon ve emzik konusunu araştırdım dediğin gibi cam alın diyolar ama sonraları bebek büyüdüğünde etrafa atma olayı yaşandığı için kırılma olasılığına karşı polikarbon olanları tercih edin diyorlar..bende cam alayım diyorum..emzik konusunda ben bi tane silikon aldım baktık emmiyo kauçuğa geçeriz..bende emziğe alıştırmak istemiyorum ama tabi bakcaz ..biberonada inş.ihtiyaç kalmaz ilk 6 ay özellikle .süt verceğimiz için..

Ben biri büyük yamuk olanlardan bir de su için küçük boyundan Chicco Evolution %0 BPA Kauçuk Emzikli Biberon aldım. Emzik de 2 çeşit aldım 2 tane chicco ortidanti , 2 de avent aldım bulunsun ne olur olmaz . Chiccoda indim vardı sterilazatör de aldım sona doğru strelize edecem.

didoba valla misafir tam kel alakaymış umarım bir an önce gider ama bence sen kayınvalidene söyle anlat yani telde falan çok terbiyesiz bi kızdı ayıp etti falan de oda anlasın gerçi anlarsa
bende çok çektim kendi yiğenleri onda kalacağına hep bende kalıyordu nedensiz yere üstelik ben çalışırken ve o evdeyken ama ne diyiceksin işte

bende 2 tane avent aldım 2 tane chicco biberonda dr brown ben emzik alsın istiyorum inşallah alır çünkü işe başlıyıcam kendisini yanlız hissetmesin bebeğin zaten önerilende çalışan annelerin emzik vermesi emzik almasalarda o ihtiyacı biberonla karşılıyorlar emin olun o yüzden bence emzik vermekte sakınca yok sakıncalı olan vaktinde bıraktırmamak

canım, ben biberon ve emzik almadım.
benim ikinci çocuğum olacak inş. ve ilkinde ne biberon kullandım, ne emzik aldı. ihtiyaç olursa alınabileceğini düşündüğüm için almadım ve şimdilik almayacağım...

bu arada yazılanları okudukça acaba çok mu geç aklıyorum diyorum. çok kişi hazırlıkları nerdeyse bitirmiş. çalışan bir anne adayı olunca yıkama, ütüleme işini izne ayrıldıktan sonra yapmayı planlıyorum. tabi kızım acele etmeye kalkmazsa. inş. erken gelmez...

valla bilmiyorum neresi var o tarafta..zaten göbeğimin sol tarafı azcık şiş duruyo diğer tarafa göre :)) bende sola yatayım diyorum inanılmaz harketleniyoo yaa..ama sola yatmakta fayda var tabii yinede..zorluyorum işte..bizim belli olmuyo bazen sakin gibi bazen hızlı ve sürekli birazda kuvvetlii..bide bazen böle taktaktaktaktakkk çok çok hızlı bi seyirme oluyoo nasıl yapıyorsaa..

Ben emzik kullanmayı kesinlikle düşünmüyorum.Çünkü hiç bir faydası yok susma dışında.Emme duygusu zaten sürekli emeceği için karşılanacaktık.
Ama baktık çok cazgır hiiç susmuoyr ya da anneyi ememiyor vs.. gibi durumlarda mecbur kullanabiliriz diye düşünüyorum.İş emziği ağza vermek değil onu bıraktırmak ki buda çok zor anlamadan bıraktırmak gerek.Çünkü diş ve damak yapısını bozabiliyor.Aldığım hamilelik dergisinde koca 2 safa bu konudan bahsediliyordu.
Hele hele istemeyen ya da aramayan çocuğa sırf güzel duruyor diye ya da belki uyanır ağlamasın diye emzir verilmesi saçma ötesi bişi hatta bal reçel sürüp zorla alıştıranalr bile var.Ne de olsa o bir bebek elbette ağlayacak.Damaklı ve silikon olanlar yenidoğan için daha idealmiş bu arada.
Biberonda almıcam eğer acil birdurum olursa eczanelerde dolu hemen alıp kaynatıveririz mahrumiyet bölgesinde yaşamıyoruz hoş.Almıcam çünkü mecburi mama bile yese kaşıkla verin diyorlar anne memesini bırakmaması açısından.Cam daha sağlıklı fakat anne sütü cam biberonda verilmemesi gerekmiş bir yazıda okumuştum.
Hiç bir sorun olmaz ise emme konusunda 6 aydan sonra biberon kullanacaım su meyve suyu felan verirken...
off ammada yazdım :)

Çok çok doğru söylüyorsun.Ben çalışmadıım için savaşmayıda göze alıyorum.Ama kullanılsa dahi dişler çıkmaya başladıında bıraktırılmalı çok geç olmadan ya da çok huzursuz olduuunda uyurken uyumuyorsa vs. durumlarda verilip gün içinde kullanılmamalı.
Eger biberon kullanmak zorunda kalırsam en iysi dr brown diyorlar içinde kamış gibi bişi var gaz problemlerini önlüyormuş...
Bilerek ne emzik ne de biberon almıyorum ki sıkışıp off emmiyor yada az emiyor diye kalpazanlık yapıp biberonla mama takviyesi yapmayalım diye.Biraz dişimi sıkıp bebişimi sadece ne olursa olsun emzirmeyi düşünüyorum tabi Allah izin verirse... yerimseniben

merhaba annişler ama bana cevap vermemişsiniz hiç geride kaldı heralde

bu isme göre ninni olayı çok güzeldi ama ninniyi indiremeden kapandı site keşke açılsa tekrar.Bu şekilde başka ninni sitesi var mı...

ben de ne olursa olsun emzirmek istiyroum ben 3 yaşıma kadar emmişim, inşallah kızm da bana çeker:) bir yıla bile razıyım... inşallah hepimiz gönlümüzce istedğimiz gibi emzirebiliriz.

ay inşallah lazım olmaz ne biberon ne emzik, off ne zor bi karar... almasam ihtiyaç olduğunda kim nasıl alcak, kocam pek anlamaz yalnızım burda.

ayy çok sağol Pelin seni de uğraştırdım :)) ben de pazara bakim bir ara..
Ne demek canım her zaman yerimseniben
merhaba annişler ama bana cevap vermemişsiniz hiç geride kaldı heralde
Dr birkaç mm bile yanlışlık yapsa tarihler değişebiliyor dr un ölçümüyle alakalı olabilir 1 haftadan fazla olursa o zaman söyler zaten onun dışında problem yok ve her ultrason makinesi farklı gösterebiliyormuş.Mesela kendi drumda hep 2 gün geriden giderdik bi gün 2 gün öne attı.ist gittim günü gününe satıma göreydi.

Bende senin gibi düşünüyorum.anne sütünün cam biberonda verilmemesini ilk defa duydum lşimdi..ben işe gidince mecbur biberonla sütüm sağılıp verilecek.cam düşünüyordum ama demekki önerilmiyooo..

ben de bi tane emzik alayım ne olur ne olmaz... inşallah ihtiyacımız kalmaz. ne aldın peki canım sen emzik olarak?

bebişler tenbellik yapmayı çok seviyorlar biliyor musun şekerim. biberona alışınca emmeye üşeniyorlar, bırakmaya çalışıyorlar...

ahh keşke bende çalışmak zorunda kalmasamda bebeğime emzik vermesen biberonu bile kara kara düşünüyorum aslında biberondan sonra emmez diye korkuyorum ama herkes emeceğini söylüyor ki inşallah öyle olur yoksa cidden üzülürüm
laluz bence kafana takma geride değildir kilosu haftasına göre uyumlu olduktan sonra sorun yok bence e dr zaten bi sorun olsa söyler belli olmuyor bizde hep geriden gidiyorduk hatta ilk gittiğimde doğum tarihi 2 eylüldü şimdi 26 ağustostan önce olur diyor o yüzden sıkma kendini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…