bazı dr günde 10 kere oynasa yeter diyor bazısı her saat başı kafam karışıyor bide ben zaten bu hafta yemeden duramıyorum bi şeler oldu sürekli açım:))
:) aaaa ciddimisinn:)
sağlıkla alalım kucağımıza çok az kaldı:)
Evet cnm yaa yazdıklarının her kelimesini aynı haftamda bende yaşadım..valla çok şaşırdım :)))
buna da yorum yapayım mı? bilmiyorumkismile
doğumda ne olacağı belli olmuyor. benim 3. gün sütüm geldi. ve ilk gece oğlum açlıktan deli gibi ağladı. kilo kaybından idrarında kan kristalleri görüldü ve sarılık değerleri yükselmeye başladı. biz biberon almıştık ama mama almamıştık. hastanede 30 cc kadar mama verdiler de sustu çocuk. eve gelince de daha gelmemişti sütüm. nöbetçi eczaden mama buldurduk eşime. kaşıkla veririm diye düşünmeyin çünkü bir damlası bile gitmiyor boğazından. diliyle emme hareketi yaptığı için hepsini çıkarıyor. illa biberon vermiycem diyorsanız da büyük boy bir şırınga edinin. damla damla veririsiniz. ya da medelanın "cup" diy ebir ürünü var. biraz pahalı bişey ama prematüre ya da yarık damakla doğan çocukların beslenmesinde kullanılıyor. akışı çok çok yavaş olduğu için biberona alışır kaygısı olmaz.
hım anladım bende acaba büyüdüğü için mi söylemiyor dedim boyunu banada söylemiyor ama ben ölçerken bakıyorum bide ebeye söylüyor pcye kayıt için o sırada dinliyorum hepsini çaktırmadan kendime pay çıkartıyorum :))
Canım ben bikaç yazıda okudum ama hatırlayamıyorum eger bulursam sana link atarım.Hatta bi ark. bi haber linki paylaşmıştı bu konuyla ilgili...
Aynen öyle,madem dünyaya geldiler bebekte olsa armut piş ağzıma düş olmaz.Ne demişler ağlamayan bebeğe meme verilmez diye.Biraz savaşması gerek emecek ki süt gelecek aa süt gelimiyor bebiş aç kalıcak diye mama dayamamak lazım.Emmez ise gelmez tabi ayrıyetten 1 gün tam doyacak kadar emmese bile ölmez bebek.
Çocuk yetiştirirken ayarını kaçırmadan biraz gaddar olmak gerek diye düşünüyorum şahsen sonuşta o bir bebek veya çocuk ağlayacakta,düşecekte,bi tarafı kanacakta her dediini her istediini yaparak ya da bir gram ağlatmamaya çalışarak yetiştiremeyiz.Yanlış mı düşünüyorum.
Kayınvalidem her seferinde der kız kardeşinin 2 yaşında 2. çocuu var (ilki 17 yaşında felan).ne güzel bakıyor o çocuun hiç sesi çıkmıyor her dediini yapıyor bi dediiini 2 etmiyor diyor.Öylede çocuk bakılmaz kardeşim o çocuk herdedii yapıldıı için arsız şımarık bişi olur ve dedii yapılmadıında neler yapıcaıını düşünmek dahi istemiyorum.
Yaa ben çok mu gaddarım acaba
Benimde öyle bebeğim olursa bende kullanırım hatta flaster değil japonla tuttururum
Amiiiin canım inşallah. egenin ilk 3 ayı kabustu resmen. 24 saat uyumadığımız oldu. sürekli emerdi emmediği zaman ağlardı. tabi emzirmekten benim göğüs uçlarımdan birisi ayrıldı birisinde de baş parmak ucu kadar açıklık oluştu. bildiğin kızıl etti yani. Ama dediğin gibi tecrübeyle aşıyorsun hepsini. inşallah kızımda olmaz hiçbiri.
hım anladım bende acaba büyüdüğü için mi söylemiyor dedim boyunu banada söylemiyor ama ben ölçerken bakıyorum bide ebeye söylüyor pcye kayıt için o sırada dinliyorum hepsini çaktırmadan kendime pay çıkartıyorum :))
selamlar kızlar nasılsınız? Biz çok iyiyizz :)
Kontrol günümüzdü bugün herşey yolunda çok şükür.
32+2 1900-2200 arası dedi dr ve 1 hafta önden ilerlemeye devam edio..
Elleri yine yüzündeydi
Güldü bi ara :) gözünü pynattığını bile gördük
Kocaman olmş oğlum :) kan ve idrar tahlili yapalım dedi kontrol amaçlı
Bu arada başı hala aşağıda ısrarla normal gelcm dio galiba:)
Bide dr ultrason aletini karnımda gezdirikçe bizimkide sevildiğini sanıp tekmelio :) çok seviorm alıştı tabi tepki verio :) babasına benzetti bide dr :)
Ayrıca nasıl yaptıysam sadece 800 gr almışım :))) rekor kırdım :)
Nst ye girmedm 3 hafta sonra tekrar görüşcez
Oyy oyy maaşallah kuzumabirde her saat başı oynaması gerek takip et ve oynamazsa uyarıcı şeyler yap dedi ve her 2 2.5 saat ara ile birşeyler yememi söyledi aperatif olsn ama kilo alma yine dedi :) m.suyu meyve vs
Orasını bilmiyorum ama gitme şansın varsa devlette düşünüyorsan bakırköy yenimahalleyi tavsiye ederim avrupa yakasındaki çoğu insan orayı tercih ediyor.:) aaaa ciddimisinn:)
sağlıkla alalım kucağımıza çok az kaldı:)
Bu arada süleymeniye yani yeni ismi ile semiha şakir doğum evi hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar?
Anne memesi gibi akış sağlayan biberonalr varmış hangisiydi aventin mi yoksa dr brown mıydı.Öyle biberon kullansak o zman bırakmaz heralde.İnşallah gerek kalmaz tabi :Saruboceq:buna da yorum yapayım mı? bilmiyorumkismile
doğumda ne olacağı belli olmuyor. benim 3. gün sütüm geldi. ve ilk gece oğlum açlıktan deli gibi ağladı. kilo kaybından idrarında kan kristalleri görüldü ve sarılık değerleri yükselmeye başladı. biz biberon almıştık ama mama almamıştık. hastanede 30 cc kadar mama verdiler de sustu çocuk. eve gelince de daha gelmemişti sütüm. nöbetçi eczaden mama buldurduk eşime. kaşıkla veririm diye düşünmeyin çünkü bir damlası bile gitmiyor boğazından. diliyle emme hareketi yaptığı için hepsini çıkarıyor. illa biberon vermiycem diyorsanız da büyük boy bir şırınga edinin. damla damla veririsiniz. ya da medelanın "cup" diy ebir ürünü var. biraz pahalı bişey ama prematüre ya da yarık damakla doğan çocukların beslenmesinde kullanılıyor. akışı çok çok yavaş olduğu için biberona alışır kaygısı olmaz.
didobacım sen tecrübeli anne olarak hepimize yardımcı olursun dimi kuzum :)
Erkekler yzramaz diolar ama bnm çok gözüm korkuo böyle duydukça :)
Bide çok hareketli doğuncada böyle olursa yandm diorm ama hak ettim ben çok büyük konuştumhep yaramazları yadırgadm zaten çocuklarla aramda iyi değili ıyyy diodm umarm bnm oğlum sakin olur ve beni dinler :)
ayyy ne diosun, vallahi her şeyi düşünmek lazım, ben biberon da alıom o zman :) peki göğüs pompası mı ne o işe yaradı mı ondan aldın mı peki, didoba? ben çalışmıcam en azından kızım 2 yaşına gelene kadar, almayı pek düşünmüyorum pompa ama o da sütün gelmesi açısından faydalı mı?
vallahi canım çok saol, hepsi kulağıma küpe oldu:)
didobacım sen tecrübeli anne olarak hepimize yardımcı olursun dimi kuzum :)
Erkekler yzramaz diolar ama bnm çok gözüm korkuo böyle duydukça :)
Bide çok hareketli doğuncada böyle olursa yandm diorm ama hak ettim ben çok büyük konuştumhep yaramazları yadırgadm zaten çocuklarla aramda iyi değili ıyyy diodm umarm bnm oğlum sakin olur ve beni dinler :)
Ayy canım ben hep düşünüyorum onu ve her lafıma başalrken büyük konişmmiiim ama diyorum sempatiksalakcinni.Bana komşum hep der yaaa öyle olmuyor kıyamıyorsun işte diye ay aman o kadar da her dediini yapacak paşalar gibi davranacak kadar sapıtmam inşallah...Ama bu konuda şans mı şansızlık mı bilmiyorum da kayınvalidem her dediini harfiyen yapacaı için ben gıcık olucam görüm gibi çocua dalıcam ya da ona inat tam tersi hiç bi dediini yapmıcam gibi geliyor inşallah öyle olmaz.Kendim kendi kurallarıma göre yanılarakta olsa yetiştirmek istiyorum ama altlı üstlü oturduumuz için bu çok zorToxic cim aynı kafadanız senlee..bazende diyorum acaba çok mu atıp tutuyorumm böle rahat rahat kaydirigubbakcemile3 bebiş olunca bakarmışız biz tam tersiii..
Anneciiimmmmmmmmm akannehirakannehir en korktuğum şey şu göğüs yaralarııı mafoldumben
Toxic cim aynı kafadanız senlee..bazende diyorum acaba çok mu atıp tutuyorumm böle rahat rahat kaydirigubbakcemile3 bebiş olunca bakarmışız biz tam tersiii..
Anneciiimmmmmmmmm akannehirakannehir en korktuğum şey şu göğüs yaralarııı mafoldumben
Bizim dr da hiç boyunu söylemez bize özel olarak.sanırım pek itibar etmiyor usg ölçümlerine..bende senin gibi çoğu şeyi asistanına yazdırırken öğreniyom..
slm kızlar bısey soracaktım.buyuyebılen karyolalardan alanınız var mı sızce nsl kullanıslı olur mu.ayak ucundakı komodınler cıkınca olculerı ne olyo
Oyy oyy maaşallah kuzuma
Banada nedense 1800 civarı ölçtüm demişti net sölememişti ve hiç aç kalmayacaksın 20 dakika bile demişti.Tabi annem kafım etini yiyor bu sözden sonra bak aç kalmıyosun dimi diyor.ve dr un 20 daika bile aç kalmayacaksın lafını 20 dakikada bir yiyceksin olarak anladıı için sürekli taciz ediyor ye diye hergün bi avuc fındık ve cevizi ihmal etmiyorum sayesinde.
Birazcıkta bebişim ufak geldi gözümüze standartlarına göre normal çıkmasına ragmen ama dr karın cevresini 4-5 gün geriden ölçtü bu da kilosunun çok olmadıını gösteriyomuş o yüzden bende kendimi sınırlamayı bıraktım 11 kiloyla devam ederken şuan 15 i geçiyoruz napalım herşey bebişlerimiz için...
Orasını bilmiyorum ama gitme şansın varsa devlette düşünüyorsan bakırköy yenimahalleyi tavsiye ederim avrupa yakasındaki çoğu insan orayı tercih ediyor.
Senin gittin hastanede sordum epidural normal bağkurlu olduum halde 1500 civarı dedi ve yenidoan sünneti de bağkurlu olarak 500 tl dedi delikafadulden ve bana çok geldi açıkçası...
Anne memesi gibi akış sağlayan biberonalr varmış hangisiydi aventin mi yoksa dr brown mıydı.Öyle biberon kullansak o zman bırakmaz heralde.İnşallah gerek kalmaz tabi :Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?