2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bazı dr günde 10 kere oynasa yeter diyor bazısı her saat başı kafam karışıyor bide ben zaten bu hafta yemeden duramıyorum bi şeler oldu sürekli açım:))

Bendede iştah azalması var :)) yaz geldi ya ben hep öleyimdir yaz gelince canım pek bişey istemez..bende ilk defa en sonki kontrolümde 800 gr filan almışım..şaşırdım..bari son haftalar fazla kilo almayayım..sanırım almamda bakalım:))

:) aaaa ciddimisinn:)
sağlıkla alalım kucağımıza çok az kaldı:)

Evet cnm yaa yazdıklarının her kelimesini aynı haftamda bende yaşadım..valla çok şaşırdım :)))

ayyy ne diosun, vallahi her şeyi düşünmek lazım, ben biberon da alıom o zman :) peki göğüs pompası mı ne o işe yaradı mı ondan aldın mı peki, didoba? ben çalışmıcam en azından kızım 2 yaşına gelene kadar, almayı pek düşünmüyorum pompa ama o da sütün gelmesi açısından faydalı mı?

vallahi canım çok saol, hepsi kulağıma küpe oldu:)

efsanur sıkma canını bende de çıkmıştı antibiotik kullandım 5 günde geçti ama tabi bide 3 litreyi geçiyordu günde içtiğim su yani az su içiyorsan biraz daha arttır onun dışında korkma

sier bende geçen ay öyleydim 800 gram almıştım zaten bebeğim 600 gr almıştı ama bu hafta delirdim sürekli açım noldu bilmiyorum

boyunu bana da söylemedi canım, cumartesi kontrolmüz vardı bizimde. yapılan ölçümler çok sağlıklı olmuyormuş sadece popo ve baş ölçebiliyormuş büyüdükçe, bizim ki öle dedi

didobacım sen tecrübeli anne olarak hepimize yardımcı olursun dimi kuzum :)

Erkekler yzramaz diolar ama bnm çok gözüm korkuo böyle duydukça :)
Bide çok hareketli doğuncada böyle olursa yandm diorm ama hak ettim ben çok büyük konuştum hep yaramazları yadırgadm zaten çocuklarla aramda iyi değili ıyyy diodm umarm bnm oğlum sakin olur ve beni dinler :)

Toxic cim aynı kafadanız senlee..bazende diyorum acaba çok mu atıp tutuyorumm böle rahat rahat kaydirigubbakcemile3 bebiş olunca bakarmışız biz tam tersiii..

Anneciiimmmmmmmmm akannehirakannehir en korktuğum şey şu göğüs yaralarııı mafoldumben

Bizim dr da hiç boyunu söylemez bize özel olarak.sanırım pek itibar etmiyor usg ölçümlerine..bende senin gibi çoğu şeyi asistanına yazdırırken öğreniyom..

birde her saat başı oynaması gerek takip et ve oynamazsa uyarıcı şeyler yap dedi ve her 2 2.5 saat ara ile birşeyler yememi söyledi aperatif olsn ama kilo alma yine dedi :) m.suyu meyve vs
Oyy oyy maaşallah kuzuma
Banada nedense 1800 civarı ölçtüm demişti net sölememişti ve hiç aç kalmayacaksın 20 dakika bile demişti.Tabi annem kafım etini yiyor bu sözden sonra bak aç kalmıyosun dimi diyor.ve dr un 20 daika bile aç kalmayacaksın lafını 20 dakikada bir yiyceksin olarak anladıı için sürekli taciz ediyor ye diye hergün bi avuc fındık ve cevizi ihmal etmiyorum sayesinde.
Birazcıkta bebişim ufak geldi gözümüze standartlarına göre normal çıkmasına ragmen ama dr karın cevresini 4-5 gün geriden ölçtü bu da kilosunun çok olmadıını gösteriyomuş o yüzden bende kendimi sınırlamayı bıraktım 11 kiloyla devam ederken şuan 15 i geçiyoruz napalım herşey bebişlerimiz için...
:) aaaa ciddimisinn:)
sağlıkla alalım kucağımıza çok az kaldı:)

Bu arada süleymeniye yani yeni ismi ile semiha şakir doğum evi hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar?
Orasını bilmiyorum ama gitme şansın varsa devlette düşünüyorsan bakırköy yenimahalleyi tavsiye ederim avrupa yakasındaki çoğu insan orayı tercih ediyor.
Senin gittin hastanede sordum epidural normal bağkurlu olduum halde 1500 civarı dedi ve yenidoan sünneti de bağkurlu olarak 500 tl dedi delikafadulden ve bana çok geldi açıkçası...
Anne memesi gibi akış sağlayan biberonalr varmış hangisiydi aventin mi yoksa dr brown mıydı.Öyle biberon kullansak o zman bırakmaz heralde.İnşallah gerek kalmaz tabi :Saruboceq:

Ay bende çok mana buluyodum yaramaz çocuklara..inşallah oğlum babasına çeker.bizimki usluymuş çünkü bebekken çocukken filan..ben çok ağlarmışım mızmız mışımm(

efsanur, çok geçmiş olsun ben hamilelğim boyunca iki defa idrar yolları antiseptiği kullandım. bende de vardı iltihap ama sakın kullanmamazlık yapma haplarını, bol bol su iç, benim doktorum günde 1.5 lt idrar yapman gerek demdişti. bu 3 lt su içmekle de olur, 2 lt su içmekle de demişti, malum yaz geldi,terleme ile de aldığımız sıvıyı kaybediyoruz. 3 lt içiom deip yetinme idrarın su gibi olsun... bana söyleneneler tabii canım bunlar. yine de doktorunun sözününden çıkma:)
acil şifalar canım...

evet bende aç kaldım sonra 2 serum yedim döndüm hastaneden bebeğim ters dönmüştü ve nst de kalbini dinleyemediler sürekli hareket ediyordu tabi dr bunun normal olmadığını düşündü en azından 10 dk sabit durması gerekir dedi bende 2 gün boyunca aç gezmiştim resmen canım istemiyor diye bi sabah bi akşam yemiştim eşim tabi demediğini bırakmadı şimdi dikkat ediyorum ama etmesemde sanırım psikolojik hep açım :)

aslında bunlar hep kişiden kişiye değişiyor. benim süt pompam vardı. çok da kullandım. bi gece aniden süt inmesi oldu. göğüslerim bildiğin mermer gibi oldu. ateşim çıktı , süt sıtması denirmiş ona. nasıl titredim anlatamam. o gece sağdık sütü. annem diyo ben hatırlamıyorum tabi ateşten inlemişim. bi de az önce anlattım ya göğüs uçlarım yara olduğu için de sağdım. arada dinlendirmek için.

sütün gelmesine faydası da oldu tabi. sağ memeden süt geliyordu. soldan gelmiyodu. solu pompayla getirdik.

ama dedim ya herkesin durumu farklı. eltimin hiç ihtiyacı olmadı o keyfen sağdı. dışarı çıktıklarında emzirmek istemedi. sağdığını verdi.

bense pompam olmasaydı ne yapardım bilmiyorum.

slm kızlar bısey soracaktım.buyuyebılen karyolalardan alanınız var mı sızce nsl kullanıslı olur mu.ayak ucundakı komodınler cıkınca olculerı ne olyo

Olmam mı canım? inşallah sakin bi bebeğin olur.
erkek bebek gazlı oluyor biraz. yaz falan deme. sıcak su torbası al. ayakları üşüyor.üşüdükçe gaz oluyor gaz olunca ağlıyor susmak için meme istiyor. nasıl bir kısır döngü di mi???

toxi cim biliosn bnm dr ve hastane çok iyi ama işte sezeryanda nırmalde 1500 baya bi fark var ve kime desem aaa yazıkk yolda mı buluosnuz parayı dio
Kaldı 2 ay ne yapcam bilmiorm dr umdanda çok memnunum ve çok seviorm ama ufff
Süleymaniye için çok iyi diolar ama bilemiorm işte napcm..

Ayy canım ben hep düşünüyorum onu ve her lafıma başalrken büyük konişmmiiim ama diyorum sempatiksalakcinni.Bana komşum hep der yaaa öyle olmuyor kıyamıyorsun işte diye ay aman o kadar da her dediini yapacak paşalar gibi davranacak kadar sapıtmam inşallah...Ama bu konuda şans mı şansızlık mı bilmiyorum da kayınvalidem her dediini harfiyen yapacaı için ben gıcık olucam görüm gibi çocua dalıcam ya da ona inat tam tersi hiç bi dediini yapmıcam gibi geliyor inşallah öyle olmaz.Kendim kendi kurallarıma göre yanılarakta olsa yetiştirmek istiyorum ama altlı üstlü oturduumuz için bu çok zor ((

Ben göğüs yaraları konusunda didobayı dinledim lansinoh kremle aventin göğüs kalkanını aldım ve yara olmadan kullanmaya başlayacaım...

Göğüs yaraları için tek dostum göğüs kalkanları oldu. ama bu silikon uç değil. bildiğin sert kapak olanlardan.canım kalkanlarım benim.opuyorumnanaktan

slm kızlar bısey soracaktım.buyuyebılen karyolalardan alanınız var mı sızce nsl kullanıslı olur mu.ayak ucundakı komodınler cıkınca olculerı ne olyo

Biz de büyüyebilen karyola aldık ama genelde boyu 1.80 oluyor yanlızca basit yataklar kullanabiliyorsun. biz 1.90 boy yaptırdık böylece istediğin markanın tek kişilik özellikli yatağını alıp kullanabilirsin. Biz antistress yatak aldık , inşallah faydası olur :))

Ben de sağma aletinden almayı düşünüyorum manuel olanları işimi görür diye düşünüyorum evde olduğum için otomatik makinelere ihtiyacım olmaz diye düşünüyorum. Tavsiye ettiğiniz marka var mı ? Avent'i gördüm ama pahalıydı hatırladığım kadarıyla ....

dr. browns kullandık biz. hem zor akıyordu hem de gaz yapmayan sistem var içinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…