aslında bunlar hep kişiden kişiye değişiyor. benim süt pompam vardı. çok da kullandım. bi gece aniden süt inmesi oldu. göğüslerim bildiğin mermer gibi oldu. ateşim çıktı , süt sıtması denirmiş ona. nasıl titredim anlatamam. o gece sağdık sütü. annem diyo ben hatırlamıyorum tabi ateşten inlemişim. bi de az önce anlattım ya göğüs uçlarım yara olduğu için de sağdım. arada dinlendirmek için.
sütün gelmesine faydası da oldu tabi. sağ memeden süt geliyordu. soldan gelmiyodu. solu pompayla getirdik.
ama dedim ya herkesin durumu farklı. eltimin hiç ihtiyacı olmadı o keyfen sağdı. dışarı çıktıklarında emzirmek istemedi. sağdığını verdi.
bense pompam olmasaydı ne yapardım bilmiyorum.
Olmam mı canım? inşallah sakin bi bebeğin olur.
erkek bebek gazlı oluyor biraz. yaz falan deme. sıcak su torbası al. ayakları üşüyor.üşüdükçe gaz oluyor gaz olunca ağlıyor susmak için meme istiyor. nasıl bir kısır döngü di mi???
Biz de büyüyebilen karyola aldık ama genelde boyu 1.80 oluyor yanlızca basit yataklar kullanabiliyorsun. biz 1.90 boy yaptırdık böylece istediğin markanın tek kişilik özellikli yatağını alıp kullanabilirsin. Biz antistress yatak aldık , inşallah faydası olur :))
Ben de sağma aletinden almayı düşünüyorum manuel olanları işimi görür diye düşünüyorum evde olduğum için otomatik makinelere ihtiyacım olmaz diye düşünüyorum. Tavsiye ettiğiniz marka var mı ? Avent'i gördüm ama pahalıydı hatırladığım kadarıyla ....
Ayy canım ben hep düşünüyorum onu ve her lafıma başalrken büyük konişmmiiim ama diyorum sempatiksalakcinni.Bana komşum hep der yaaa öyle olmuyor kıyamıyorsun işte diye ay aman o kadar da her dediini yapacak paşalar gibi davranacak kadar sapıtmam inşallah...Ama bu konuda şans mı şansızlık mı bilmiyorum da kayınvalidem her dediini harfiyen yapacaı için ben gıcık olucam görüm gibi çocua dalıcam ya da ona inat tam tersi hiç bi dediini yapmıcam gibi geliyor inşallah öyle olmaz.Kendim kendi kurallarıma göre yanılarakta olsa yetiştirmek istiyorum ama altlı üstlü oturduumuz için bu çok zor((
İnşallah dediklerimizi istediğimiz gibi yaparız cnm)
Ben göğüs yaraları konusunda didobayı dinledim lansinoh kremle aventin göğüs kalkanını aldım ve yara olmadan kullanmaya başlayacaım...
Göğüs yaraları için tek dostum göğüs kalkanları oldu. ama bu silikon uç değil. bildiğin sert kapak olanlardan.canım kalkanlarım benim.opuyorumnanaktan
ben de lansinoh kremle aventin göğüs kalkanını aldım . bu kalkanın üstünden mi emdiriliyor ? bu kremi temizlemek gerekiyor mu emdirmeden ? pompa da mendela iyi diyorsunuz öyle mi ?
Off o çok mana bulanlardan biride benim bebiklere deil daha çok annelerine mana bulurdum şımartam bi yere gidince çocuklarına bakamdıkları konusunda inşallah çok çok yaraz olmaz da bizde eve tıkılıp kalmayız yoksa kimsenin huzrunu kaçıramam ya da arkamdan konuşulup istenmemek istemem...Ay bende çok mana buluyodum yaramaz çocuklara..inşallah oğlum babasına çeker.bizimki usluymuş çünkü bebekken çocukken filan..ben çok ağlarmışım mızmız mışımm(
Yaa benim görümcemde ne emzik kullandı (oğlu tiksindi almadı zaten şuan bile çok huyludur :))ne biberon ne de pompa.Daha yeni öğrendim annem ablamda tek gögsünden süt gelmedii için pompa kullanmış.öyle bi sorunum olursa eczaneden süt gelsin felan die manuel basit bişi alıcam...aslında bunlar hep kişiden kişiye değişiyor. benim süt pompam vardı. çok da kullandım. bi gece aniden süt inmesi oldu. göğüslerim bildiğin mermer gibi oldu. ateşim çıktı , süt sıtması denirmiş ona. nasıl titredim anlatamam. o gece sağdık sütü. annem diyo ben hatırlamıyorum tabi ateşten inlemişim. bi de az önce anlattım ya göğüs uçlarım yara olduğu için de sağdım. arada dinlendirmek için.
sütün gelmesine faydası da oldu tabi. sağ memeden süt geliyordu. soldan gelmiyodu. solu pompayla getirdik.
ama dedim ya herkesin durumu farklı. eltimin hiç ihtiyacı olmadı o keyfen sağdı. dışarı çıktıklarında emzirmek istemedi. sağdığını verdi.
bense pompam olmasaydı ne yapardım bilmiyorum.
Bu konuyu bende çok düşündüm sonuçta nerede dougurursan doğur kim doğurtursa dogurtsun normal doğumda SEN DOĞURUYORSUN.Kendi dr un olması güven açısından ve rahat olmasn açısından iyi hastaneninde özel olması sadece ve sadece doumdan sonra konfor ki devlette özel odada para karşılıı kalabiliyorsun.toxi cim biliosn bnm dr ve hastane çok iyi ama işte sezeryanda nırmalde 1500 baya bi fark var ve kime desem aaa yazıkk yolda mı buluosnuz parayı dio
Kaldı 2 ay ne yapcam bilmiorm dr umdanda çok memnunum ve çok seviorm ama ufff
Süleymaniye için çok iyi diolar ama bilemiorm işte napcm..
ben aldım ama delikli kısmı ne zaman deliksizi ne zaman kullanacaımı bilmiyorum bilmiyorumkismileGöğüs yaraları için tek dostum göğüs kalkanları oldu. ama bu silikon uç değil. bildiğin sert kapak olanlardan.canım kalkanlarım benim.opuyorumnanaktan
bu arada çalışabilir raporu neye göre veriliyor yani nst falan mı oluyor devlet hastanesinden alıcam mecburen yani başka dra gidicem
Off o çok mana bulanlardan biride benim bebiklere deil daha çok annelerine mana bulurdum şımartam bi yere gidince çocuklarına bakamdıkları konusunda inşallah çok çok yaraz olmaz da bizde eve tıkılıp kalmayız yoksa kimsenin huzrunu kaçıramam ya da arkamdan konuşulup istenmemek istemem...
Yaa benim görümcemde ne emzik kullandı (oğlu tiksindi almadı zaten şuan bile çok huyludur :))ne biberon ne de pompa.Daha yeni öğrendim annem ablamda tek gögsünden süt gelmedii için pompa kullanmış.öyle bi sorunum olursa eczaneden süt gelsin felan die manuel basit bişi alıcam...
Bu konuyu bende çok düşündüm sonuçta nerede dougurursan doğur kim doğurtursa dogurtsun normal doğumda SEN DOĞURUYORSUN.Kendi dr un olması güven açısından ve rahat olmasn açısından iyi hastaneninde özel olması sadece ve sadece doumdan sonra konfor ki devlette özel odada para karşılıı kalabiliyorsun.
En önemlisi kader ve şansın.Özelde doum yapıp yapri dikenlerde var orasını.Yani kısaca herkese Allah çirkin şansı bahtı versin derler yaa aynen öyle Allah bizi işini iyi yapan dr ve ebelerle karşılaştırsın.
ben aldım ama delikli kısmı ne zaman deliksizi ne zaman kullanacaımı bilmiyorum bilmiyorumkismile
ben de lansinoh kremle aventin göğüs kalkanını aldım . bu kalkanın üstünden mi emdiriliyor ? bu kremi temizlemek gerekiyor mu emdirmeden ? pompa da mendela iyi diyorsunuz öyle mi ?
cnm benim özel hastane ve ssk anlaşması yok yani iş yeri kabul etmiyor o yüzden devletten almam lazım
kalkan dediğin şey yarım portakal büyüklüğünde sert bişeyse onu emzirdikten sonra kremi sürüp takıyorsun. ama yumuşak silikonsa o emzirirken kullanıyor. benim dediğim sert olan.
benimki aventin kelebek şeklinde yumuşaklardan hatırladığım kadarıyla (üst katta bebeğin odasında üşendim şimdi çıkmaya :)) bu krem koyun yağından yapılıyormuş galiba , yine de temizlemek gerekiyor mu emdirmeden önce ? Geçenlerde anneme birisi söylemiş; memeler çatlamasın diye kına yakıyorlarmış hiç çatlamıyormuş , askere gidenlerin de ayaklarına yakalarlarış botlar vurmasın diye .... Hiç duydunuz mu ? Dr. a sorduk onlar da duymamış eşim de bebek korkar emmez diyor....
kelebek şekinde olan silikon uç. kalkan değil.
kremi ben hiç silemdim. doğal diye biliyorum.kınayı hiç duymadım canım. soğan suyu duydum.
servis kaçacak çımam lazım. görüşürüzzzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?