2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

iyilik canım nolsun havalşar acuk serinledi yine iyi oldu
son hazırlıklar peşindeyiz işte şekercim sen nasılsın
evet serinledi iy oldu. bende son hazırlıklar işte kıyafetleri falan yıkıyorum bugün bir yandanda ütülemeye başlıcam. sabah çok korktum ama şimdi iyiyim çok şükür.

evet canım yaklaştıkça daha az sıkıntı olur diye düşünüyordum şimdi daha çok. oynadı oynamadı ay bu ağrı ne ? vs. hayırlı zmanda gelsinler sağlıkla başka ne isterizki

Günaydın canım , hayırdır ?

ne olsu sancın mı var?

günaydın canım
biz iyi sayılırızda sana noldu hayrola

evet canım yaklaştıkça daha az sıkıntı olur diye düşünüyordum şimdi daha çok. oynadı oynamadı ay bu ağrı ne ? vs. hayırlı zmanda gelsinler sağlıkla başka ne isterizki

amin canım inşallah

Günaydın canım , hayırdır ?

Hayır diyelim hayır olsun canım. Şimdi anlatacaklarımı herkes okur inşallah...
Benim dün öğleden sonra saat 3'te sancım başladı. Önce 20dk 1 (20sn civarı) sancım tuttu. Sonra 10dk 1'e düştü saat 5 gibiydi. Yürüyorum ağrıyor, yatıyorum ağrıyor. Karnımın alt kısmı ve kasıklarımda adet sancısı şeklindeydi. Her sancıya bebek de eşlik ediyordu.
Saat 6 oldu, durmadı, 7 oldu hala 10dk 1 (30sn civarı) devam etti. 8 oldu 8-9 dakikaya düştü. Saat akşam 9 da 5 dakikaya düştü. Ama ne kan var ortada ne su. Ondan gitmek istemedim hastaneye. Kocama yalvardım "gece yarısına kadar sürerse nolur gidelim, galiba doğuruyorum" dedim. Saat 10 buçuktan sonra kendi kendine yavaş yavaş geçti.

Şimdi sormak istediğim; mesela bu sancu susuz ve nişansız gece yarısına kadar sürseydi hastaneye gerçekten gitmem gerekir miydi? Ya da şöyle de olabilir: Sadece uzun sancıyla hastaneye başvurmak için ne kadar beklemeli?
Anlatıyorum ki 36 haftadan az hamişlerin de başına gelirse korkmasınlar, ya da korksunlar; cevaba bağlı artık...

Beni her sabah şeytan dürtüyo yeter gitme diye.
amaaan 1 hafta kaldı işte. geçer herhale. bu kadar hafta nasıl geçtiyse o da geçer

beni de şeytan değilde kocacığım dürtüyo gitme artık diye ben de bu kadar sabrettim 2 hafta daha sabredeyim diyorum allah hepimize sabır versin.
bu arada magnezyuma ben 4 gün oluyor başlayalı çok kötü tadı var.sabah ve akşam içiyorum burda sanki 3 kere içen de okumultum sanki.sizler kaç kere alıyosunuz günde?

Ama şimdi hiçbir şeyim yok. Yanlış alarmmış sanırım. Korkuyorum açılma var mı diye bakmalarından.

Bence gıtmelıydın sancın sıklaŞmıŞ suyu glmeyenler oluyormus doktor kendı patlatıyormus bazen onun ıÇın ıhmal etme kendıne ve bebeĞıne dıkkat et

biliyorum görmüştüm bunu yakından anladım ben senin neden bahsettiğini bakalım şekerim veobabyden de bakarım çok mersi opuyorumnanaktan

kolay gelsin canım sakın korkma içini ferah tutki pozitif düşün pozitif polsun herşey tatlım ama çokda yorma kendini yıkamak değilde bit bit ütülemek çok yoruyo zevkli olsa da şekercim

geçmişş olsun tatlım yaa bilmiyorum benim bir tecrübem yok bilmiyorumkismile

2 haftadır doğum hikayelerini okuyorum yüzlerce oldu herhalde.... Genel kanım, herkesin aynı olmuyor , kiminin sancıları başlıyor sonuna doğru nişanı geliyor, kimi hastaneye gidiyor suyu patlamış halde , kimini hastanede patlatıyorlar , Sancı ve nişanla gidip 1 cm açılmayla saatler sürenlerde var gelirken nerdeyse doğuranlarda... Sonuçta sancılar sıklaşırsa hemen dr'u arayıp hastaneye gidip nst'deye bağlanıp bir açıklığa baktırıp ona göre eve dönmek veya orda yatmak. Sen de dr'un ile hemen konuş konuyu anlat , çünkü evde de beklemek tehlikeli olabiliyormuş... Haberlerini bekliyoruz hemen konuş canım

ben de her sabah yarım litre sütümü kocaman peynirimi domatesimi ve meyvemi götürüyorum iş yerine.bi belenme çantası da ben hazırlıyorum anlayacağın.

Artık sancım yok, eski halime döndüm. Sanki hiç olmamış gibi delikafadulden . Buna şaşırdım zaten. Yanlış alarmları doğrusundan ayırt etmek için dedim ya onları.

Artık sancım yok, eski halime döndüm. Sanki hiç olmamış gibi delikafadulden . Buna şaşırdım zaten. Yanlış alarmları doğrusundan ayırt etmek için dedim ya onları.

canım benım ama nst ye girip sancı cıkan ama hiç sancı hissetmeyenlerde oluyo.ben oğlumdayken sancı varmıs ama ben hissetmıyordum sen bence bi git derim sen bilirsin ama...benneyaptımki

ya kızlar benim size her zamanki gibi bir sorum var sizleri böyle temizlik canavarı gibi gördükçe içim gidiyor, bana yardım edecek kimse yok hatta dün söylediğim gibi belki doğumdan sonra bile hemen gelemiyecek annem.şimdi sorumu soruyorum;
ben şu anda oturduğum eve taşınıp yerleşeli 2,5-3 ay gibi bir süre oluyor.taşınmadan önce perdelerim tereklerim hep yıkandı silindi.9 aylık evli olduğu m için halılarım da zaten temiz yıkamaya vermek istemiyorum erken diye, ayrıca taşındığımdan beri evde bir kere bile yemek pişmedi hiç yağlı bişey yapmadım çünkü annem yan binada oturyor eve gelmeden ona uğrayıp yemeğimizi ömeyvemizi yiyip öyle evimize geliyoruz.
Sizce benim çok büyük bir temizlik yapmama gerek var mı yoksa her hafta sonu yapılan süpürme, silme işleri yeterli olur mu?

Olsun konuş anlat niye sancılar başladı niye bitti , bir baksınlar.... Hazırlık sancıları senin dediğin kadar uzun sürer mi hiç duymadım ....

Braxton Hicks kasılmalarının şiddetlenmesi: Hamileliğinizin 20.haftasından sonra başlayan ve doğum provası niteliğindeki bu kasılmalar bebeği itecek olan gerçek kasılmalar için rahmin kaslarını gererek hazırlanmasıdır. Bu kasılmalar genellikle sancısız kasılmalar şeklindedir ve 30 saniye ile 2 dakika arasında değişir süreleri. Dokuzuncu ayda hamileliğinizin sonlarına doğru Braxton Hicks kasılmaları sıklaşır ve şiddetlenir. Bazen sancılı da olabilir ve bunları gerçek doğum kasılmalarından ayırmak güçleşir.

Ara ara doktorunu için rahatlasın

canım gerçek doğum sancıları olsaydı şuanda doğurmuş olurdun canım ama bunlar senin doğumunun yaklaştığını gösteriyor sancıların hiç geçmez ne yatarken ne yürürken kesinlikle geçmez ve git gide sıklaşır ama ben sana birazcık kızıyorum o kadar sıkıntıların oluyor doktora gitmiyorsun ben erken doğum yaşadım aynı senin gibi sancılarım vardı bilmiyordum kimsede yönlendirmedi ve gitmedim bir hafta sonra gerçek doğum sancılarına döndü ve kanamayla birlikte hastanede buldum kendimi ve bebeğimi kaybettim sen şuan haftan iyi ama yinede hastaneye gitsen sancını durdurular gidip bir nst ye bağlan derim tatlımm

Kızlar aile hekimimizi aradım yanlış alarmmış "bir daha böyle sancın olursa, o kadar uzun bekleme, acile başvur hemen" dedi. Bu seferkini atlattık sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…