2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar 2010 HAZıRAN ANNELERıNDEYDıM AZ ÖNCE OKUDUM AĞLADIM RESMEN , GÜZEL BıR YAZI OKUYUN DERıM. HEPıNıZE SELAMLAR OLSUN

Anne Karnından Gelen Mektup
Sevgili anneciğim,

Anlatmak istediğim, bilmeni istediğim o kadar çok şey var ki içindeki dünyamda, nereden başlasam acaba diye düşünüyorum...

Karnının içindeki bu özel yuvamda, sevgini hissederek, sesini duyarak, kalbinin atış ritmiyle huzur duyarak geçireceğim süreç, geleceğim için çok ama çok önemli bir dönem... Tahmin edebileceğinden çok daha fazla önemli... Sana bunları anlatmaya çalışacağım. Belki bazılarına inanamayacaksın ama araştırırsan doğru olduğunu ve hatta benim oldukça basite indirgemeye çalıştığımı fark edeceksin...

Karnında olduğum dönem boyunca, hayatımın en önemli olgusunun “sesler” olduğunu tahmin edersin. Hatta buradayken dinleme duyum, diğer duyularımdan en fazla gelişeni...

Hatta organik oluşum sırasında organ olarak kulaklarım daha oluşmadan önce bile dinleme duyum en fazla gelişmiş olan duyum... Çünkü tüm vücudumla dinlemekteyim sesleri, derimle dinlemekteyim. Daha 3 aylıktan itibaren seslere duyarlıyım ben. Dinlediğin müzik veya bulunduğun ortamdaki sesler beni etkiliyor. Senin sesin ise belleğime kazınan en önemli şey. Konuşman, şarkı söylemen, ağlaman, gülmen... Hepsi benim beynime kaydoluyor... Sesindeki huzuru, sevgiyi hissedersem, rahat ve mutlu oluyorum. Stresi, üzüntüyü hissedersem, kızgınsan, acı çekiyorsan... Biliyor musun anne, ben de ağlıyorum... Yumruklar atıyorum... Kasılıyorum... Huzuru senin sesindeki huzurda, kalbinin atışındaki ritimde buluyorum... Sakinleşiyorum, gülümsüyorum, geriniyorum, esniyorum hatta.

Müzik dinlet bana anneciğim... Ama huzurlu, gürültüsüz müzikler... Çok karmaşık enstrümanların olmadığı müzikler... Sade ama akıcı ritimler... Düzenli olarak dinlet bana her gün... Hatta sana mutluluk veren ve bana da huzur vereceğini hissettiğin bir şarkıyı benim şarkım olarak seç ve bana her gün aynı saatlerde dinlet... Doğum anı benim için de senin için olduğu kadar zor... Hatta daha da zor... Bulunduğum ortamdan dışarı çıkmak, güvenli, huzurlu olduğum yerden sıkışarak, zaman zaman nefesim kesilerek, zorlanarak çıkmak... Kalbinin ritmini heyecanlı tempoda hissederek, bir yığın yabancı sesin duyulduğu, hava ile temas ettiğim bir ortama çıkmak... Hele bir de kalbinin ritminden uzaklaşmak... Hepsi çok ürkütücü olacak. Ama hiç değilse o anda, karnındayken dinlediğim o şarkım çalsa, eminim kendimi o kadar da kötü hissetmeyeceğim. Daha huzurlu ve güvenli olacağım. Aynı şey senin için de geçerli öyle değil mi?

Karnındayken o kadar çok şey öğreniyorum ki... Farkında olmadan öğreniyorum bunları... Şartlanıyorum belki de... Yediklerin, zevk aldığın veya sevemediğin tatlar... Kokular... Hafızam daha burada başlıyor kayıt almaya anneciğim...

Dokunmaya karşı tepki verme oyununu da oyna benimle anneciğim... Benimle konuşmayı da ihmal etme... Babamla beraber okşayarak beni konuşun benimle uzun, uzun... Doğarken ben ve hemen doğduktan sonra aynı şekilde konuşun benimle... Doğduktan sonra, hastalandığımda, huzursuz olduğumda, uyumadan önce ve pek çok durumda bu sesleri ve konuşmaları duymam beni sakinleştirmede yardım edecek size...

Bana vereceğiniz tüm eğitici uyarımları düzenli bir sistem içinde verirseniz, beynimde bunları ilişkilendirip, kullanabilecek hale getirmem daha kolay olur. Bu tip düzenli uyarımlar, zekâmı ve öğrenme kapasitemi geliştiren bağlantıları beynimde oluşturacaktır. Ne kadar çok sağlam bağlantı kurulabilirse beynimde, o kadar ileriye dönük zekâ ve öğrenme kapasitem artar. Doğduktan sonra da düzenli olarak yeni uyarımlarla, temaslarla, konuşmalarla, duyularımla beynim arasındaki köprüleri kurmaya devam edin. Sessiz ve uslu yatmama bakıp da beni uyarımsız bırakmayın sakın. Özellikle 3 yaşımın sonuna dek, beyin hücrelerim hep gelişmeye devam edecek ve 3 yaşımdayken beynim bir muhasebe yapacak... Uyarılmayan beyin hücreleri ölecek. Ve bunların yerine yenileri de gelmeyecek ne yazık ki...

Anneciğim, beni beklerken ne olur mümkün olduğunca aktif ol... Sağlığını ve sağlığımı tehlikeye atmadan yapacağın hareketlilik, düzenli egzersizler sayesinde sende salgılanan steroid hormonu, plasenta zarından geçip benim beyin korteksimde olumlu etkiler yapacaktır. Beynimde nöronların doğru yerleri bulmasında bu etkiler ne kadar önemli ise içeceğin zararlı şeyler, içki, sigara, uyuşturucu, zararlı ilaçlar, radyasyon vb. etkiler de o derece yıkımlara sebep olacaktır. Büyük heyecanlar, üzüntüler, stresler de benzer şekilde zararlı maddelerin senin bedeninde oluşması ve bana da geçerek benim gelişimimde de etkili olması demektir.

Anneciğim, benim duygularım da çok gelişmiş durumdadır. ıstenmediğimi hissedebilirim, sevilmediğimi de... Beni sev anneciğim… Planlarının arasında olmasam da, beklenmedik bir anda rahmini yuva edinsem de ben senin parçanım... Daha 18. günde kalp atışım duyulabildiğine, 30.günde beynim, omuriliğim, duyu organlarım, böbreklerim karaciğerim, kan dolaşımım kendini göstermeye başladığına göre, 43.günde beyin dalgalarım alınabildiğine, 6.haftada iskeletim kıkırdak olarak da olsa şekillendiğine, sinir hücrelerim ve kaslarım beraber çalışmaya başladığına göre, 7. haftada iç organlarım yerlerini aldığına göre, 8. haftada ellerimdeki çizgiler bile belirdiğine göre, bayağı oluşmuşum demektir.1 2. haftada tekmelerimi hissedebilirsin. Ve parmağımı emmeye başlarım anneciğim biliyor musun? 16. ve 20. haftalarda artık kirpiklerim, kaşlarım vardır ve anneciğim, uykum seslerle bölünebilir... Yani anneciğim karnında var olmaya başladığım andan itibaren beni kabullenmen ve sevmen benim için çok önemli... Değil beni istememen... Ve hatta yok etmeyi düşünmen. Ben oluşmaya başladığım andan itibaren artık bir insanım... Sana bağlı ama senden farklı bir insanım. Sana ihtiyacım var. Senin sevgine ihtiyacım var... Anneciğim... Seni seviyorum ve hep seveceğim.

Jale Dural

canım olsun senin yine az var benim 19 gün var yeni görünce insan böyle oluyor zaman durdu sanki geçmek bilmiyor canım yaaa

Ben de oğlum da iyiyiz şükür. Sanırım başı kaburgalarıma yakın bir yerde. Mesanemi tekmelemesinden anladım. Sen nasılsın kuşum?? Bebik de iyidir inşallah??

Evet bir türlü geçmiyor vakit, 3 haftadır görmüyorum minnoşumu. Neyse ki hep kollarımızda olmasına az kaldı. Sayılı gün çabuk geçermiş (geçirmeye çalışan için zor, ama ardımıza baktığımızda ne çabuk geçmiş 6 ay).

Sevgili anneciğim,

Henüz beni görmediğini biliyorum. Aynı zamanda ne kadar merak ettiğini de…
Aslında bende seni merak ediyorum. Seninle ilgili bazı konularda fikir sahibi oldum diyebilirim. Ne yersin, ne içersin biliyorum çünkü senden besleniyorum. Neye ne tepki vereceğini de az çok biliyorum. O yüzden doğduğumda ve büyüdüğümde seni üzmemek için elimden geleni yapacağım. Ama ne olur sen de ufak tefek yaramazlıklarıma kızma, beni dövme. Bir şeyleri kırdığımda beni cezalandırma. Ben seni hep seviyor olacağım. Bana en kızgın olduğun zamanlarda bile sen de beni seversin değil mi anneciğim?

Canım annem, biliyor musun? Dün babamla benim geleceğim hakkında konuşuyordunuz. Benim sizinle ilgili bütün kaygılarımı sildiniz aklımdan. Ama geleceğim ile ilgili bir sürü soru geliyor aklıma ve bir sürü de endişe…
Çok huzurlu hissettim kendimi. Sizi dinledim can kulağı ile. Bana olan sevginizden bahsediyordunuz. Hatta babam ile geleceğimi planlamaya başlamıştınız bile. Bu beni nasıl mutlu etti anlatamam. Babam bir ara elini senin karnına koydu. Ne sıcak eli vardı babamın. Ve ne büyük bir sevgiyle okşadı beni… Biliyorum babamla gelecekte de çok iyi anlaşacağız, ben babamla gelecekte her konuyu rahatlıkla konuşabileceğim. Her şeyimi anlatabileceğim. Ne mutlu bana… Canım babam benim. Babam bir kaygısından bahsetti anneciğim. Dedi ki: “karıcığım dünya her gün biraz daha kötüye gidiyor. Acaba iyi mi ettik çocuk sahibi olmakla? Ona istediğimiz geleceği sunabilecek miyiz?” Anneciğim ben nasıl bir dünyaya geleceğim. Dünya o kadar kötü mü? Yaşam o kadar zor mu? ınsanlar savaşıyor, cinayet işliyor diyordunuz. Savaşmak ne demek? Cinayet nedir? Oksijenimiz kalmamış. Peki, bu oksijen bizim için bu kadar önemli mi? Küçük çocukları organları işçin kaçırıyorlarmış anneciğim. Siz beni hep koruyacak ve bana kötülüklerin üstesinden nasıl geleceğimi öğreteceksiniz değil mi?

Ben çok korkuyorum anneciğim. Bu kadar kötü şeyler varsa bu dünyada, bunu kimse niye düzeltmeye çalışmıyor? Ben dünyaya geldiğimde, büyüdüğümde bunları düzeltebilirim değil mi? Bana erdemli bir insan nasıl olur öğretirsiniz değil mi anneciğim? Ben hiçbir şeyi bilmiyorum. Bana iyiyi, doğruyu, güzellikleri, insanlık için faydalı olmayı öğretirseniz, ben faydalı olabilirim değil mi anneciğim?

Anneciğim arada babamla tartıştığınızı duyuyorum, bu beni çok üzüyor ve korkutuyor. Ben doğduğumda bu tür tartışmaları yapmayacaksınız değil mi? Çünkü ben sizin birbirinizi hep sevmenizi istiyorum. Kavgalar etmenizi değil, sevgiyle kahkahalar atmanızı istiyorum.
Sabahları benimle sohbet ediyorsun ya, en eğlenceli anlarım o zamanlar. Arada da masallar okuyorsun, şarkılar dinletiyorsun bana. Ninniler söylüyorsun şimdiden. Doğduğumda da anlat o masalları bana anneciğim. Ninniler söyle o güzel sesinle. Göğsüne başımı koyup dinleyeyim senin o güzel masallarını, ninnilerini. Sımsıkı sar beni, uyut anneciğim dünyanın en güvenli yerinde, senin kucağında huzur bulayım, kokunu sindireyim içime…
Seni kimse ile paylaşmak istemiyorum. Bazen çok kıskanıyorum seni anneciğim. Benim senin karnımda olduğumu unutuyorsun. Aslında anlıyorum, gün içinde yoğun işlerin var be bana her zaman vakit ayıramıyorsun. Benim varlığımı unutup da başkaları ile ilgilendiğinde seni çok kıskanıyorum. O zamanlarda ben de hafif bir tekme atıyorum. “Ben buradayım” diye. Sen de hafif bir çığlık atıyorsun. Umarım canın acımıyordur? Acıtıyorsam özür dilerim. Sadece seni çok seviyorum ve paylaşamıyorum. Yalnız benimle ilgilen istiyorum. Ne olur kızma bana anneciğim.

Canım annem, seni daha tanımadan çok seviyorum. O kadar sıcak ve şefkatlisin ki. Hep benim iyiliğimi düşünüyorsun. Her gün heyecanım artıyor. Neden biliyor musun? Her gün, bir gün daha azalıyor sana kavuşmam için. Ne zormuş dokuz ay beklemek. Daha çok var mı anneciğim? Ne zaman kavuşacağız birbirimize. Babamı da, seni de çok merak ediyorum. Siz de beni merak ediyorsunuz değil mi? Aranızda konuşurken duydum. Babam “bana benzeyecek” diyor. Sen de “bana benzeyecek” diyorsun. Kime benzeyeceğimi bilmiyorum ama sizin gibi anne babam olduğu için çok mutluyum. Hanginize benzeyeceğimi bilmesem de gelecekte sizi örnek alacağım. Sizin gibi olmaya çalışacağım.

Canım anneciğim, daha aklımda milyonlarca soru var. Hepsini de öğrenmek istiyorum. Ben bu soruları sorduğumda, saçma bile gelse, bana sıkılmadan cevap verirsiniz değil mi? Her şeyin doğrusunu sizden öğrenmek istiyorum. Çünkü size sonsuz güveniyorum…
Anneciğim, babacığım, beni dünyaya getirmeye karar verdiniz. Bunu ben istemedim. Nasıl bir yer olduğunu da henüz bilmiyorum. Ama beni her zaman koruyacağınızı bildiğim için çok mutluyum…

Sizleri çok seviyorum…

Heyecan ve merak içerisinde sizlerle kucaklaşmayı bekliyorum…

Doğmamış bebeğiniz…

Kıslar yazılar gerÇekten Çok gÜzel , bızde perŞembe gÜnÜ gıttık doktor amcasına , 30 cm olmuŞ boyu , kılosu 800 gr dı herŞeyı yolunda ıdı Çok ŞÜkÜr.

bizde iyiyiz allaha şükürler olsun tekmelerin valla benim bir saati bir saatini tutmuyor malesef bir aşağısa bir yukarda bir sağda bir solda hep farklı farklı yerlerden vuruyor miniğim ama artık baya kuvvetli acayip hoplattığı oluyor

Evet 4 bir yandan vuruyor minişler :asigim: Eller ayaklar hepsiyle hissettiriyorlar kendilerini.
Allah'ım ya dün gece de serenat yapıldı, 3 gecedir uyuyamıyorum. Gündüz zaten uyuyamam, oof of mafoldumben

Kıslarrrr kİmse okumamıŞ yazılanları heralde , yada daha Önce mİ okudunuz ?

Okudum ben şekerim, paylaştığın için teşekkürler; yazı senin olmadığına göre yorumuma da kızmazsın sanırım: "eh fena değilmiş" diyebilirim bu konuda. (Benim gibi bir ruhsuzdan başka yorum çıkmaz zaten )

Evet 4 bir yandan vuruyor minişler :asigim: Eller ayaklar hepsiyle hissettiriyorlar kendilerini.
Allah'ım ya dün gece de serenat yapıldı, 3 gecedir uyuyamıyorum. Gündüz zaten uyuyamam, oof of mafoldumben

canım ya kıyamam sana belki yavrulamıştır o yüzden sizin bahçeyi mekan edinmiş olabilir ccanım gündüz bir baksaydın

canım ya kıyamam sana belki yavrulamıştır o yüzden sizin bahçeyi mekan edinmiş olabilir ccanım gündüz bir baksaydın

Yok be lokumum benimki tamamen yawru kediydi. Amcam 3 gecedir onu arıyor, dün bir de kanki yapmış kendine koro halinde miyavladılar. Gündüz sırra kadem basıyorlar gece "miv miv". Uyku yok kaç gecedir. Diyorum ki; "acaba bu pisicik bir yerlerde beni gözüne mi kestirdi, annesi mi sanıyor beni?" Sabaha kadar cik cik ses çıkardığına göre...

01Duygu cokk guzell bı yazı paylaaşşşmıssın duygulanndım walla su hassas doneemmde. teşekkurlllerr...artıkk gelsınnn bebişşllerrr yaaaaaaaaaaaa

Son düzenleme:

canım yaaa kıyamam valla kendi yetmiyormuş gibi birde kanki getirmişşş bak sen pisiciğe allahım kolaylık versin canım uykusuzlukta zor valla

canım yaaa kıyamam valla kendi yetmiyormuş gibi birde kanki getirmişşş bak sen pisiciğe allahım kolaylık versin canım uykusuzlukta zor valla

Allah'tan sinir yapmıyor uykusuzluk, yalnız tam dalacağın sırada miv miv sesleriyle uyanmak çok sinir bozuyor. Sesi de kısılmıyor kedinin kaç gecedir. Neyse alışacağız artık.

Merabalar kimseler yok yine nasılsınız bi bakalım dedik
haftaya bugün kaydirigubbakcemile5 :)

Canım bim e borcam tencere seti geiodu alev dağıtıcı hediyeliymiş eger kaldıysa güzel bişi 3 ü için fiyatta gayet iyi.Ben geçen bim aktüelden kaynvalideme çatal bıçak seti aldım hemde çok güzeldi dandrik değil yamulmuyor kaliteli.Ama kendi anneme alamadım artık İstanbul a geirken alırım onada.Bende ona ne alacaıma karar veremedim...
Geçmiş olsun canım.Olsun geiçici yaa Allah daha kötü şeylerden korusun bizi...
Dr um sabah aç karnına demişti kan hapı için ama sabah kalkıp aç içip biraz beklemek gerekior malum dayanamıyoprum o yüzden akşam yaatarken içiyorum..

Selam kızlar , nasılsınız ? kim var ,kim yok? :) Bişey sorucam, bu ayrıntılı ultrason renkli mi oluyo ,yoksa renkli ultrason farklı mı oluyo ? Salı ayrıntılıya giricem, merak ettim şimdi. sempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…