2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ya ben listeyi bıraktım aklımdan gidiyorum ama didemcim şu gögüs için gerekli şeyleri 1 özetlesen. Ne alıcaktık biz son aylarda...

Son ay sürmek için evicap e vitamini kapsülü (eczaneden) doğumdan sonra kullanmak için de göğüs kalkanı (ben avent marka almıştım medelanınki de iyi) ve lansinoh lanolin krem. Eğer yara olursa garmastan(eczaneden) ve lansinao birlikte kullanılıyor.

Burdayım canım. geçmişi okuyup gelecektim. baktım çağırıyorsun aralarda okurum dedim :)

aayyyy hoşgeldiiin nekadar sevindim bilemezsindelikafadulden
dur soru yağmuruna tutayım seni birazcık...vaktin varsa cevapla tatlım
yoksa yazmayabilirsin..
şu göğüs için kullanılacak olanları da ben birazdan almaya gidicem eczaneye..
ben yazmıştım hepsini göğüs kalkanı falan kapak gibi demiştin..

Ben çok kullandım pompayı.(elektrikli olanını) ama benim durumum farklıyıd. göğüs ucum yoktu ve olmayan o şey deli gibi kanıyordu. ucu çıkarmak için önce pompayla çekiyordum. bir de 4. veya 5. günün gecesi tam hatırlamıyorum. ani bir süt inmesi oldu. göğsüm şişti ateşim çıktı. o zaman sağdık. pompam benim hayat kurtarıcım. hastaneye bile götürücem bu sefer. bebek emerken uyuyor hemen. göğsün sağılıp uyarılması lazım ki süt çabuk gelsin.

Aksini yapan da var. hiç pompa kullanmayan da duydum ama ben çok faydasını gördüm. zaten 35 günken iş ebaşladım. 1 yaşına kadar sağdım hep

sor canım cevaplarım seve seve. evet kalkan kapak gibi. Göğüs ucu (slikon olandan) değil. sert bişey

http://www.e-bebek.com/gogus_koruyuculari/philips_avent/philips_avent_gogus_kalkani_2`li/PAV-757

benimki bundandı

maşallah diyelim canım her bebek aynı değil tabi ama seninki gerçekten çok hareketliymiş .Benimki çok hareketli değil sanırım seninkine bakınca normal ama benimki öyle daha bir yere toplanıp sivriltme görmedim sanırım bir yeree toplanıyor kendini hissettiriyor sertleşiyor ama öyle sivriltme olmuyor galiba.Yada ben çalışan biriyim o yuzden herşeyini fark edemiyorum.İnternetteki yazı yani 1 saat için de 10 kez hareket hissetmeniz gerekir pek doğru gelmedi bana .Çünkü bazen 1 saat içinde 10 kereden çok fazla hissediyorsun bazen 1 2 kere anca hissediyorsun benimki öyle en azından....bilmiyorumkismilezemuszemuskaydirigubbakcemile3SENİN BEBİŞ BİZİMKİLERE AZ TEPİNME DERSİ VERSİN AYOLL...zemuszemuskaydirigubbakcemile

evet hepsini yazmıştım...
-Şimdi bu e vitamini kapsülünü dr.mu verecek bize yoksa biz gidip alabilir miyiz?şahsen ben doktoruma böyle konularda güvenmiyorum.senin dediğin gibi eczaneden alıp kullansak son ay bişey olmaz heralde kapsul dediğin içilecek mi? buarada...
-Göğüs kalkanını şimdiden alsam da aradan çıksa bişi olur mu?bozulacak bişi değil didmi?
-Bu lansinoh lanolin göğüs ucu kremi mi oluyor?
-Bir de göğüs pedleri hangi marka daha iyidir kaç adetlik almalıyız şimdilik????

evet evet buluşalım bence de...ben daha muhabbetinize doymadım vallahikaydirigubbakcemile3

Ben madela alıcam pompayı 150civarı sanrıım sence ne alalım

Benimki de medela pilli elektrikli tek başlıklı olanı. önce avent manuel almıştım. hem çok canım yandı hem de çekişi medela kadar iyi değil. ben süt saklma kabı olarak da bıçakçılar marka tek kullanımlık steril numune kabı kullandım. 100lük toptan aldım. tanesi 0,20 kuruşa geliyordu o zaman. süt saklama kapları çok pahalıya geliyor. hastanelerde de aynı markayı öneriyorlar.

-Dr.lar bu konuda hiç birşey söyelmiyor. ben o yarayla dr.a gittim. "geçer geçer" dedi. gönderdi beni. eczanede zaten haricen satılıyor canım kapsüller. o kapsülü delip göğüs ucuna sürüyorsun sadece. ama sıkmadan. son 1-2 ay kala başlamanı tavsiye ederim.
-kalkanlar yok bozulacak bişey değil. benimkiler 2 senedir duruyor. kaynatıp kullnıcam tekrar. canım onlar benim
-lansinoh lanolin krem canım. onu emzirmeden sonra göğüs uçların nemlikalsın diye sürüp üzerine kalkanları kapatıyorsun. kalkan olmayınca krem göğüs pedine bulaşıp işe yaramıyor.
-ben chicconun 60 lıklarından epey kullandım. ama sadece dışarda, evde hep kalkanla gezdim. görüntü komik ama acı yok :) arada bebedor aldım ama koku yapıyo gibi geldi bana. ekşi süt kokuyodu sanki

Bebek bezi biz primayı düşünüyoruz ama onunda şöyle bi boyutu var...
Bi 2-4 kg var bir de 3-6 kg var.ilk zamanlar 2-4 kg mı kullanılır?1 pkt alsam sonra 3-6 kg den alsak daha mı iyi olur karar veremedik eşime dedim dur sen ben annelere sorarım onu dedim ne yapsak.2-4 kg den alsan küçük gelir mi acaba?bi de tam tosun olursa...boş yere almış olurum...

Şu çıtçıtlı zıbınlar var bi de.Biz bunların kısa kollusundan ve askılısından aldık birsürü içine giydirilior diye uzun kollu almadık.ama bir türlü karar veremiyorum e bunları içine giydireceğimize göre 0-3 ay arası uzun kollu almamak lazım dimi? yaza denk gelecek...

Göbek bağı bandı..bunu kendimiz mi almalıyız yosa dr.önericek mi doğumdan hemen sonra...ben hiçbirşey bırakmak istemiyorum doğumdan sonra telaş olmasın herşeyi hazır bulunsun istiyorum bu göbek bağı bandını alıp koysak mı kenara şimdiden...nasıl birşey olduğunu da bilmiyorum hangi marka almalıyız?

son bir soru
bu bebek bakım ürünlerinde birsürü şey var benim anlamadığım.
mesela bebek yağı, bebek losyonu ,bebek bakım kremi...
bunların hepsi gerekli mi?
bebek saç ve vucut şampuanı olarak nivea nınkini almış eşim.
bu diğer ürünleri hangi marka alsam?ve hepsi de gerekli mi?

Ben 2-4 hiç almadım. 3-6'dan toplamda 3 paket kullandık. sonra 3. numara bezde huggise geçtik. prima acaip kaka kaçırıyor arkadan. huggiesin sırtında da bel bandı var o kakayı tutuyor. bu sefer 2 numara (3-6) yı da huggies alıcam. yine 3 paket yeter. 2-4 kilo sanki bitmez gibi geliyor bana. zaten ortalama 3-3,5 kilo doğuyor. anca yarım paket kullanılır.

Body konusunnda uzun kollu şart bence. yaz bile olsa yenidoğan acaip üşüyor. düşün 37 dereceden çıkıp gelecek. evlerin içi ortalama 25-26 derece. sen ilk günler için 3-4 tane al bence. gerçi ilk günler genelde gömlek iç dış zıbın giydiriliyor. göbek bağı düşene kadar. onlar uzun kollu zaten.

göbek bağı bandı denen şeyi dr.lar asla istemiyor. body bile istemiyorlar (body giydirceksne bile büyük boy giydiriyordun ki üzeri basılmasın). eskiden kullanılıyormuş ama şimdi göbeği mandala sıkıştırdıkları için üzeri biraz sıkı kapansa çocuğun canı acıyor.
ben bağ falan almadım.
aklımdayken, doğumdan bir süre önce steril gazlı bez ve alkol alın ya da hastaneye küçük bir şişe götürüp alkol isteyin.. hastanede tam çıkarken göbek düşene kadar alkolle temizleyin diyorlar. ama demiyorlar ki alkol eczanede satılmaz yasak. eşim bir tam gün boyunca alkol aradı. sonra tanıdıklar vasıtasıyla birleri eczacı bi tanıdıklarını aradı o verdi.

vALLA CANIM BEN DE PRıMA KULLANICAM 3-6KG ALICAM 3 kilonun altında doğarsa (Allah korusun) eşim gidip 1 paket 2-4den alacak yani onu son ana bırakacağız. Açıkçası ben pompayı da doğumdan sonra alıcam olmazsa sütüm boşuna almıyım dedim()benim gögüslerim büyümedi de hala)

Ay çok alınacak şey var ben kesin unutucam bir kaçını evde olsam çıkar çıkar alırdım işte olunca sallayıp duruyorum

kızlar bende prima dusunuyorum bu 3-6 dediğiniz yenı doğan yazıyor uzerınde gobeğine denk gelmiyor bebısın omuuu

bıde evet buradan okumustum kaka kacırdığını bı denıyelım olmazsa değiştırırız

Ben chicconun setini almıştım. ama yağını losyonunu hiç kullanmadım. aynen duruyo. sabun ve şampuan kullnadım sadece. arada da elimi badem yağıyla ya da saf zeytin yağıyla nemlendirip hafif yağladım bedenini. her banyodan sonra saf gülsuyu sürdüm. ıspartalı bi arakadaştan rica ettim o getirdi. şimdi bebe şampuanı kullanıyorum. ama cildine sabun olarak defne sabunuyla yıkıyorum. hatta ailecek kullanıyoruz
chiccolar bittikten sonra ben de nivea şampuan aldım. o da bitince şimdi dalin var. ne denk gelirse yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…