2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

benim ilk hamileliğimde 6. ayı doldurduğum gün eski arkadaşlarla buluşmuştuk. eşler falan. bazılarının eşleri bilmiyormuş benm hamile olduğumu,inanamamışlardı. kilo almışım da göbeğim varmış gibiydi. zayıf hamile klmıştım onun da etkisi var tabi. şimdi kilolu hamile kaldım hem de 2. bebek olduğu için ilkine göre daha büyük ama yine de çok iri değil. benim ege'de son ay inanılmaz büyümüştü. bi de çok kilo almıştım. (son 3 ayda 12 kilo) o yüzden dev anası gibiydim:kedi:

Ayyy ne kadar da düşünceli bak işte.ne güzel..benimkide bazen acır gözlerle bakıyo bana kimbilir aklından neler geçiriyo..e onlarda tabii endişeleniyo korkuyo en az bizler kadar.onlarında işi çok kolay değil sanırım..

Cnm allahıma şükür şimdilik bu kadar karına çatlama patlama belirtisi görmedim.tabii son haftada bile oluşabilir onuda duydum o şekilde..annemde hiiiçç yok sıfır çatlak yanii..inşallah ona çekerim bende..olursada napalım elden bişey gelmez..yağlanıp kremleniyoz sürekli ama olcaksada olcak..

Ayyy sorma o elden kapma meselesini bende çok yaşarım.nedense hep benim aldığım bakındığım şeylerde gözü kalır kadınların.genelde hanım ablalar böle oluyo zaten..ay nefret ediyorum o tiplerden..öle bi tepki veriyomki donup kalıyolar..şu sıralar hamile reyonlarında zaten kavga etmezsem iyidir yanii...

benim kocişin dünya umuru değil. eğilmişim doğrulmuşum nasıl doğurcakmışım hiçççç sen güçlüsün dio anca dedim yemezler böle gazlarıı:))))

Bencede yeme cnm..yerimseniben

didem sen izne ayrılmayı düşünmüomusun yahu... ne kaldı şurda....

Canım p.tesi 32+0da çalışabilir raporu alacağım tabi nst deki sonuca bağlı. 36. haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum. Sonra süt izni vs hepsi beraber 5 aylık olana kadar evde kalabiliyorum kuzumun o yüzden canım. Tabi Allah bilir ama benim hesabıma göre 2temmuza kadar buradayım ben. 20si gibi de doğum olur herhalde:)))

Bu arada pınarcım sen de kayınvalidene kendin söyle ben dolaplarımı kendim toplamak istiytorum lütfen siz toplamaya kalkmayın de hem de eşinin yanında olsun bitsin

kızlar şu patiklerden aliym diyorum oğluma hani yumuşak tam ayakkabı gibi değil.
ama aldırmıyolar bana yaaa.k.validem onlar giyilmez diyor bana sonrada alırsınız diyor yaa.
ben bebekle nasıl çkıcam zırt zırt alışverişe 3 aylık dışında hiçbişey alamadım ben oğluma.
hadi eşim önce bunları tamamlıyalım biraz daha buyuklerine sonra bakarız diodu.şimdiilk 3 aylık
olanları bitirdik daha da buyuyunce giyecek bişeyimiz yok.ne bir ayakkabı ne bir patik ne bir şapka hiçbişey alamadım oğluma k.validemlede 3.ye oluyor bu muhabbet az buyuk şeylere bakıym aldırtmıyor bana yaaa..

Ya hamile kadın bu kadar yıpratılmaz Allahtan 5 aydır benim kaynanam gelmedi gelse onun yüzünden biz de çok kavga ederdim son 10gün gelecek sanırım o zaman neler olacak Allah bilir

Oyyy canım benim,sıkma canını.. Bazı erkekler öyle napcan, analarına bişi diyemezler! Benim de en nefret ettiğim şey valla yatak odama girilmesi,hatta yatak odasını kilitleyip işe gitme olayını eşime alışkanlık haline getirttim benden sonra evden çıkıyo diye.. Oysa benim düşüncem farklıydı, kayınvalidemde anahtar var, acil bişi oldu mu eve uğruyo filan.. Ama eşimde hırsız mırsız konusu sanıyo :jeyyar: Ama sen anne olayına çok takılma, istediğin şeyi kaynanana şakavari söyle, mesela bi muhabbet esnasında de ki; "ayy geçen filanca kişi geldi, yatak odama girdi, çok sinir olurum birinin odama girmesine" de.. Ben bu şekilde istemediğim herşeyi kaynanama aşılıyom valla, anlıyo o da aynen uyguluyo! Eşlere kaldıysak yandık... Kızım sana söylüyom gelinim sen anla hesabı işte.. Benim tutuyo valla, sen de bi dene, eşine deme bence, sen bi yolla duyur
guclubacismile

Ben de eşime direkt söylemiyorum şaka vari söylüyorum bak diyorum annen ne hoş kadın böyle böyle yapıyor başkası olsa alınır ama ben alınmıyorum bile sonuçta kötülük yok içinde ama bu da fazla oluyor sen yine 1 uyar filan diyorum o da uyarıyor. Ya da ben dayanamayıp ters söylüyorum kavga çıkıyor

Cnm bende zayıf hamile kaldım.dal gibiydim dallll..:gitme: ama herkes zayıflar daha çok kilo alıyo filan diyolar.doğum sonrasıda normale dönüyolarmış çabucak..ne bileyim işte bi doğuralımda sağlıcakla bebeklerimizi gerisi önemli değil.

evet canancım kardeşim de diyor onların hastanede çalışan birsürü hamile vardı .onlarında karnındayken nasılsa dünyaya gelince de ayynısı diyor çok hareketliyse mutlaka uykusuz bi bebek oluyor diyor.

o üzerinde 3 aylık yazanlar 2 ay anca giyiliyo. sen kaynanana böyle söyle. 2 aylık bebekle de bir yere gidemezsiniz. sen 3-6 aylıklardan da al biraz biraz. sonrakileri ( 6-9 ay)zaten alma bebek iri olursa giyemez. 3. ay büyüme atağı oluyor çoğu kalır. biz 3-6 aylıktan sonra 6-9'u atlayıp 9-12 aldık egeye. ama 3-6 aylıkları 2 ayken giymeye başladı.

Canımcım bende 14 Haziranda alcam çalışabilir raporunu, ben de hepsini birden kullancam,süt izni, yıllık izin... 5 ay kuzumlayım işte Allahın izniyle.. Bu yıl böyle biter, seneye işbaşı yaparız artık :dance:

bende bir gidip bir geliyorum hala iş yerindeyim çıkamadım:)
bu arada al ayakkabıyı valla ben eşimi bile dinlemedim gittim 45 tl verdim aldım hemde patik:)) benimkide surat yaptı 3 saat aman bana ne bebeğime değer herşey

doğumdan sonra mantıklı beslenirsen eski haline dönersin canım. ben doğumdan eve geldim 7 kilo gitmiş. ama hemen süt gelmedi diye bi panik. ye tahin helvası iç üzüm suyu 40'ım çıkmadan bi baktım 7 kilo gitmiş 8 kilo geri gelmiş. sonra da süt gitçek korkusuna azlatmadım. bide insanın morali bzouluyor motivasyonu çöküyor. olmadı veremedim. tam emzirmeyi bırakıcam artık deyip kendimi sıkmaya başladım 5 kilo da vermiştim hoop nazlı hanım elmeye karar verdi. bu sefer akıllı davranıcam ama "ye otu içi suyu" taktiğiyle süt üreticem

Gurbetçim katılıyorum işe başlayınca çok emmez diyor annem ben annem işe başlayınca sağma methoduyla sadece 1 ay emmişim yani ien azından 6 ay emmiş olur kuzum

Gurbetçim katılıyorum işe başlayınca çok emmez diyor annem ben annem işe başlayınca sağma methoduyla sadece 1 ay emmişim yani ien azından 6 ay emmiş olur kuzum

Ya kuzu bişi sorcam sana, sen olmadığın zamanların maaşını napıyosun, ssk dan toplu mu alcan, yoksa şirket sana vermeye devam edicek mi?

öyle düşünme didemcim. bırakcak olsa ege bırakırdı. 35. gün başladım ben işe. gündüz hep sağdım. ege o sütleri içti. akşam da emzirdim. ek gıdalara başlayınca süt azaldı ama yine de öğlen öğününü hep sağdım 1 yaşına kadar. 1 yaşında sağmayı bıraktım. 23 ay 1 haftalıkken de tamamen bıraktık emmeyi.

biliyorum didemcim 2 aylıkken falanda giydirilenleri var diyorum 2 aylık bebeğe giydirilmezmiş onlardan ay sinir oluyorum yaa..ekimde falan ben dışarı çıkarmıycam mı bebeği ayağına kalın bişey giydirmiyecek miyim sanki patik giydirmek için illaki yürümesi mi gerekiyor çocuğun allahım yaa..zırt zırt alışverişe çıkıcam bi de demezlermi kaçkere oldu konusu ay çıkamazsanız çıkıp alan bulunur herşeyini..ben kimsenin almasını istemiyorum bebişime ben giydirmek istiyorum onu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…