2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ayyy atk yi merak adiyorum rabbim inşallah hayırlı haberlerle gelmesini nasip eder.
bu gün 2 tarama testi var...

bende merak ediyorum ..inşallah bize yazmayı unutmaz...
hayırlı haberlerle gelsin inşallah:ecrin_bebek:

günaydın tekrar bayanlar.. banada kimse cvp vermedi :kedi:
sabah yazmıştım şu amniyosentez için ne düşünüyorsunuz? rutin yapıyorum ben diyen doktor duydunuzmu hiç?

lapacım canım dünde şaşırmıştık bu olaya aslında.
ben olsam eğer bir risk olmadığı taktirde düşünmem yaptırmayı.
şimdiye kadar hiç bir yerde duymadım amniyosentezin rutin olarak yapıldığını.
2lü 3lü tarama testinde eğer bir problem çıkarsa yapılıyor.
seni yönlendirmek istemem ama ben olsam rutin olacaksa yaptırmam.

günaydın tekrar bayanlar.. banada kimse cvp vermedi :kedi:
sabah yazmıştım şu amniyosentez için ne düşünüyorsunuz? rutin yapıyorum ben diyen doktor duydunuzmu hiç?

kimse cevap vermezmi ay kimse geçmişi okumuyor galiba......dün yazmıştıkbilmiyorumkismile

işte bende o yüzden arada kaldım.. o doktoru değiştirmek istedim.. güvenim sarsıldı.. ama çok bilgili bir doktor.. acaip zeki.. güven verici.. bilmiyorum ne yapacağım yaaa =(((

sabah bunu yazmıştım.....

günaydın güzel anne adaylarrıııı..
dün hiç giremedim internete.... şu amniyosentez işi benim kafamı çok karıştırdı.. sizler ne yapacaksınız??
dr bana dediki rutin her hastama yaptırıyorum ben bunu... dünkü kağıtta yazıyordu 2li testte bir anormallik varsa %30-50 tespit edilebiliyomuş... 3lü testte %50-70.. amniyosentezde ise %99... ama %1 düşük tehlikesi var....
yurtdışında rutin her gebeye yapılıyormuş ama türkiyede gerekli görülürse yapılıyor.. benim aileden bir risk yok.. yaşım 29... herşey normal.. riskli grupta değilim.. ama zaten doktor rutin bu her hastama yapıyorum dedi.. galiba doktorumu değiştireceğim.. gereksiz olsa bile neden yaptırayım bu testi değil mi?

dünkü mesajlardan bazıları....sayfa 288 den itibaren bakabilirsin lapacıma.s.

kızlar amniyosentes nedir ki ben ilk kez duyuyorum kardeşimin biri 1 biri 2 doğum yatı öle bişi duymaım ya

briçok kişi olumlu bakmıyor sanırım..yani 2li 3lüden sonra düşünülecek birşey bence

dünkü mesajlardan bazıları....sayfa 288 den itibaren bakabilirsin lapacıma.s.

mopsy cim... dünküleri okudum zaten.. özellikle baktım ne cvplar yazılmış diye.. ama ben dün internete giremedim o nedenle yazılanlara cvp yazamadım.. şimdi hazır online ken yazayım cvplara göre kafamdaki sorularıda paylaşayım dedim ve sabah yazdım ama kimseden cvp gelmedi...
Yoksa dünkü yazdıklarınız için teşekkürlerimi sunarım yerimseniben

eğerki 2li 3lü tarama testleri kötü çıkarsa düşünülecek bir şeydir bu.
lapacı tatlım bence sen önce 2li gerekirse 3lü testini yaptır baktın sonuçlar güzel o zaman doktoruna de hayır yaptırmıyucam diye.
e zorlada yapacak değilya.
madem değiştirmek istemiyosun doktorunu o halde bu işlemin yapılıp yapılmayacağına sen karar ver...

işte orada yazan risklerin hiçbirisi bende yok.. neden rutin istiyor onu anlamadım.. ama o kağıtta şöyle diyor... sadece down sendromu değil, görme ve işitme bozuklukları, kalp sorunları, deri ve sinir hastalıkları, yutak, barsak sorunları, cinsiyet anormallikleri, kalça çıkığı, kemiklerde sorun...vs..... bunların hepsi belirleniyor diyor.. ve 3lü testlerde %10 yanılma payı vardır amniyosentezde ise %1 diyor.. o nednele rutin istiyorum diyor dr...
ama ben yinede yaptırmak istemiyorum.. risk yokken neden risk yaratayım?

lapacım bencede ....ben amniyosentezi yaptırmak istemiyorum 2li ve 3lü leri yapalım de....
gerekirse doktorun tepkisine göre karar verirsin ..hemen doktoru değiştirme konuşmayı dene bakalım ne diyecek....

bencede canım yani bu riskler yoksa sende risk yaratmış olacaksın yanii.bide herkezde yapılan birşey değil yavrucuğun orda neden rahatsız olsun ...bide insan kötü çıkıncada güvenemiyor ki doktora bakalım gerçekten kötümü sonuç...
kötü denipte sağlıklı doğan birsürü çocuk varmış......ay bilemiyorum ama bence bi 2liyi 3lüyü yaptır .rutine giren birşey değil amniyosentez canım..2.linktede testlerle ilgili bir yazı yolladım ordadad yazıyor rutin bir test olmadığı.....

benim gittiğim yerde çok iyi bi hastahane canım birde benim doktorum çok tecrübeli ve bursada baya ünlü bir doktor...hiç öyle birşey istemiyor canım...bebeği rahatsız edecek herşeyden kaçınan bir doktor...bence enson aşama bu test...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…