ayyy atk yi merak adiyorum rabbim inşallah hayırlı haberlerle gelmesini nasip eder.
bu gün 2 tarama testi var...
günaydın tekrar bayanlar.. banada kimse cvp vermedi :kedi:
sabah yazmıştım şu amniyosentez için ne düşünüyorsunuz? rutin yapıyorum ben diyen doktor duydunuzmu hiç?
lapacım canım dünde şaşırmıştık bu olaya aslında.
ben olsam eğer bir risk olmadığı taktirde düşünmem yaptırmayı.
şimdiye kadar hiç bir yerde duymadım amniyosentezin rutin olarak yapıldığını.
2lü 3lü tarama testinde eğer bir problem çıkarsa yapılıyor.
seni yönlendirmek istemem ama ben olsam rutin olacaksa yaptırmam.
kimse cevap vermezmi ay kimse geçmişi okumuyor galiba......dün yazmıştıkbilmiyorumkismile
canım ne testi yaptılar.8. haftada test mi var.
bide folikasit 16.haftaya kadar kullanıcam demişsin çok uzun süre ama.benimki bu aralar bıraktıracak.bi de amniyosentez 2li yada 3lünün sonucuna göre yapılmıyormu.hepimiz yaptıracakmıyız acaba.
hepsine katılıyorum bende mesajı okurken bunların hepsini düşündüm...
amniyosentez ise 2li ve 3lü testler olumsuz çıkarsa yani sakatlık anormallik varsa çocukta yapılıyor..onun dışındada bebeğin sıvısı alındığı için bebek rahatsızlık çekip düşürme riskide doğabiliyormuş.....
2li ve 3lü testlerinde sorun yoksa yaptırmayada gerek yok zaten...
ya lapacım şekercim baksana bu onay kağıdı yani bazı riskleri var bunun ve sizden imza alıyorlar...
sen hiç 3lü testlerini falan yaptırmadan bunu yaptırma bence...sana kalmış birşey neticede ..birazcık nettende araştırabilirsin bu amniyosentez konusunu canım.
lapacı canım önce 2li ve 3lü testlerini yaptır onların sonuçları şüpheli çıkarsa amniyosentez yapılıyor.. Belki gayet normal çıkacak onuçlar, ne gerek var bebeklerimizi rahatsız etmeye değilmi....
ayyy atk yi merak adiyorum rabbim inşallah hayırlı haberlerle gelmesini nasip eder.
bu gün 2 tarama testi var...
briçok kişi olumlu bakmıyor sanırım..yani 2li 3lüden sonra düşünülecek birşey bence
dünkü mesajlardan bazıları....sayfa 288 den itibaren bakabilirsin lapacıma.s.
amniosentez nedir nasıl yapılır amniyosentezin riskleri nelerdir hangi haftalarda yapılır down sendromu nedir
burada amniyosentezin kimlere yapıldığı anlatılıyor..
işte orada yazan risklerin hiçbirisi bende yok.. neden rutin istiyor onu anlamadım.. ama o kağıtta şöyle diyor... sadece down sendromu değil, görme ve işitme bozuklukları, kalp sorunları, deri ve sinir hastalıkları, yutak, barsak sorunları, cinsiyet anormallikleri, kalça çıkığı, kemiklerde sorun...vs..... bunların hepsi belirleniyor diyor.. ve 3lü testlerde %10 yanılma payı vardır amniyosentezde ise %1 diyor.. o nednele rutin istiyorum diyor dr...
ama ben yinede yaptırmak istemiyorum.. risk yokken neden risk yaratayım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?