2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Teyzemle konuştuk demin telefonda kızlar....O bir doktor önerdi Prof. tarık altınok....
Özel muaynehanede, aynı zamanda da cerrahpaşadaymış... Ama cerrahpaşada poliklinik yapmıyor, öğretim üyesi...
İnternette baktım özgeçmişi tecrübesi müthiş ama hernekadar tecrübeye güvensem de yaşı çok fazla geldi 59 yaşında... Rahat iletişim kurabilirmiyim, yaklaşımı nasıl olur kafamda soruişaretleri oluştu

vallahi işimiz zor kaydirigubbakcemile5

evet cnm ya inşallah bu gebeliğim diğerine benzemez
yolda iki adım yürüyemezdim aniden gelirdi annem mağazacılara yalvarırdı
kızım hamilede tuvaletinizi kullanabişirmiyiz diye
tiksiniyodum ama napim kaydirigubbakcemile3

çok şanslısın sevcan :) ne güzel bebeğin diş çıkartma sorunu olmayacak :) şaka şaka canım . ama ciddden senin gibi olmasa bile süt içmeyi çok isterdim.

hiç duymadım canım ama şahsen gazlı içecekleri zaten zor içerim mantıklı geldi deneyebilirim:)

ben tuz atarak denedim güzel oluyor..sodanın bütün asidi kaçıyor ...tabi mineralleri zengin ya..gazsız içmiş oluyorsun sanırım

kızlar ya sutun kokusunu sevmıyrm 15 senedr falan sute kahve katarak ıcıyrdum

kahve zararlıymıs kafeın

kakao katsam sızce o da zaararlı mıdır?

ya kokusunu nasıl bastrcam bılmıyrm

Arkadaşlar ben hala folik asit içemiyorum tiksindim artık neyapacam bilmiyorum zararı olurmu içmesem dr gitmemede çok var soramıyorum da

ya benim herşeyden miğdem bulanıyor göğüslerimi bakıyorum miğdem kalkıyor sizdede oluyormu öyle
göğüslerimde değişti sanki süt kokuyor ha ayyyyy

kızlar ya sutun kokusunu sevmıyrm 15 senedr falan sute kahve katarak ıcıyrdum

kahve zararlıymıs kafeın

kakao katsam sızce o da zaararlı mıdır?

ya kokusunu nasıl bastrcam bılmıyrm

bende sevmiyorum ya inek gibi kokuyorrkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
ben bebe bisküvisiyle karıştırıyorum bazen muzla...kornfleksle falan bal yapıyorum ..bu seçenekler güzel oluyor benim için...
engüzeli bebe bisküvisiyle mama gibi yemek ..hiç tadı gelmiyor

selam kızlar yazdıklarınız okudum boşuna gerilmişsiniz herkesin maddi durumu ve hastane seçimi kendine tabi bide bebim gibi istesede dr ve hastane seçemeyenler var o ayrı
kendinizi boşuna yıpratmayın şunun şurasında hamişliğimizi pylaşıp biribirimize desetek oluyouz gerilmeye gerek yok bence güzel anneler

ya benim herşeyden miğdem bulanıyor göğüslerimi bakıyorum miğdem kalkıyor sizdede oluyormu öyle
göğüslerimde değişti sanki süt kokuyor ha ayyyyy

hahahahah))))ay nagiş koptum kızzzzzzz ...hamilelik bu olsa gerekkk ben böyle bişii yaşamıyorum valla....
ama biara eşimin ten kokusu çok ağır geliyordu hep banyo yaptırdım))hehehhehe....arada bi onun kokusu geliyor..kendiside tam bir başak burcu titiz temiz parlaktır yani çok önem verir...kokun geliyo dedimde nekadar üzüldü canım benim..durmadan banyo yapıp kolonyalar sürdü bütün gece:roflol::roflol:

Arkadaşlar ben hala folik asit içemiyorum tiksindim artık neyapacam bilmiyorum zararı olurmu içmesem dr gitmemede çok var soramıyorum da

bende içemedim hep atlattım ne olcak bilmiyorum.ama ben hamile kalmadan 1 ay önce fln abaya bi içmiştim
etkisi olur umarım.

Yaa nagihancım folik asidi mutlaka içmelisin tatlım yaaa... niye tiksindinki ufacık bi hap zaten hop bi yudumda yutuyorum ben....
Folik asid eksikliğinde kansızlık,özellikle megaloblastik anemiye sebep olur.
Yapılan çalışmalarla hamilelik sırasında, hatta hamilelikten önceki 3 ayda günlük 400 miÜ folik asit alımının bebekte merkezi sistem anomalilerini önemli oranda azalttığı tespit edilmiştir.Spina bifida (omurgada açıklık olması) ve anensefali (kafa tasının bir kısmının gelişememesi) en sık görülen anomalilerdir.Bu anomalilerin normal bir gebede görülme ihtimali 1/2000 ‘ dir.
Folikasit eksikliğinin plasenta anomalilerine,erken doğuma ve kalp anomalilerine de sebep olabileceği iddia edilmektedir.Son zamanda yapılan bazı yeni çalışmalarla folikasid kullanımının kalp hastalığı ve inme riskini de azalttığı iddia edilmektedir.

Bak yazdım böyle risklerle karşılaşırsın içmezsen....

ayyy çok gülldüm okurkennnnnn :roflol::roflol::roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…