2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sağolun kızlar, Özel GOP hastanesine gidiyorum, doktordan yana bi sıkıntımız yok, herkes memnun, zaten onun methini duyduğum için gidiyorum o hastaneye. doğumdan sonra hemşireler ilgilenmemiş bebekle filan, gelip pek kontrol etmemişler, bide haftasonuymuş aslında, belkide ondandır diyorum, ne dersiniz?

karın germe...
• Bu işlem sadece doğum sonrası oluşan çatlaklıklardan kurtulmak amacıyla yapılamayabilir. Özellikle çok kilolu olmayan ve karnında belirgin sarkıklıklar bulunmayan hastalarda karın germe işlemi yapılamaz. Liposuction gibi bir yöntem de çatlaklıkları azaltmaz. Mini abdominoplasti de şikayetlerin tümünü gidermekte etkisizdir. Doğum sonrası çatlaklıkları gidermek için çeşitli medikal ve cerrahi yöntemler ve kremlar ileri sürülmüşse de hiçbirisi ideal bir çözüm değildir. Dolayısıyla çatlakları gidermenin en güzel yolu onların oluşmasını önlemek olacaktır. Bu konuda gebelik öncesi dönemde bir plastik cerraha veya kadın doğum uzmanına başvurmanız doğru olacaktır.

• Karın germe operasyonu kontur deformitesini düzeltmekle birlikte oluşturduğu skarlar (izler) rahatsız edici olabilir. Mini abdominoplasti dışında kesiler genellikle sezeryan kesisinden çok daha fazla uzundur. Kesi miktarı hastanın beli kalınlaştıkça artar ve hatta sirkumferensiyal abdominoplastide tüm bel ve karın bölgesini kuşak gibi sarar. İzler sezeryan izinden sadece uzunluk olarak değil renk ve kalite olarak da farklıdır. Sezeryan kesisi çok genişlemiş bir karından bebeğin çıkışını takiben kesilen aynı yerlerin birbirine çok gevşek dikilmesi nedeniyle güzel iyileşir. Abdominoplasti de ise aradan parça çıktığı için kesilen iki farlı yer birbirine dikilir ve aynı zamanda kesi hatları oldukça gergindir. Bu gerginlik ve farklı dokuların uyumsuzluğu abdominoplasti izlerinin daha zor iyileşmesine ve sezeryan izine göre daha kötü görünmesine neden olur

yle bi yazı buldum ama..sanırım sezeryan dikişi gevşek dikiliyormuş daha çabuk uyum sağlaması ve iyileşmesi için

Son düzenleme:
Karın Germe

burayıda oku istersen..hiçte basit bir operasyona benzemiyor yani öyle yağların çekilerek dikilmesiyle alakası yok gibi.....

biz geldik
kızım 2075 grm olmuş şaşırdım ben 2 kilonun altında bekliyordum
33 hafta çıktık
benim hesaplamama göre 43 cm olmuş
dr yine krem verdi
artık 2 hafta da bir gidicez bidaha ki gidişimizde nst ye giricez
sezeryanda karını toplamayı sordum benim bi yöntemim var onu yaparız dedi
hastane odasına baktım tek kişik gayet güzel odası var

merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni kalıtılıyorum sat 10 aralık 2009 yani bende eylül annesi olucan işallah ya size bir sorum olucak ben epidural sezeryan düşünüyorum bu arada ilk doğumum olucak allah nasip ederse hani sezeryanda 1 hafta erken alınıyo ya benim tam ramazan bayramına denk gelicek yani tatile ya bayramda bişey olursa napcam ya ooff..bu yüzden sezeryana daha erken alıyolar mı acaba ilk doğum tecrübesizlik işte kaçıncı haftada olur tabi küvöze ve dışardaki hayata ayak uydurabilecek durumda iken bu arada 9 temmuzda gittim 30 haftalıkken kilosu 1300 civarıydı az değil mi

gözün aydın canım. benimkide 2.350 olmus. 33+5 günlüyüz bizde.

doktorunun kullanacagı yöntem neymiş? bende benimkine söyleyim

çikolatacım geldin ve başına bela aldın yine
hoşgeldin öncelikle, sana bişey sorucam, doğumdan sonra hemşirelerin ilgilenip ilgilenmemesinin önemi nedir? seninle yada en önemlisi bebekle? bu bir sorunmudur??

mentos hoşgeldin, bebeğin kilosunun az yada çok olması önemli değil, tüm vitaminlerden alıyorsan bebeğin sağlıklıysa ve gelişimi yolundaysa sorun yoktur. kilo periyotları haftalara göre çok geniş yelpazelerde yer alıyor

bak 30 haftada ne yazıyor
Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 39 cm. ve ağırlığı 1400 (1000-2080) gram!

gözün aydın canım. benimkide 2.350 olmus. 33+5 günlüyüz bizde.

doktorunun kullanacagı yöntem neymiş? bende benimkine söyleyim

saol canım senin kızında maşallahı var
dr sarkma olmaz dedi yarım ay gibi ne kesicekmiş anladığım kadarıyla

çikolatacım geldin ve başına bela aldın yine
hoşgeldin öncelikle, sana bişey sorucam, doğumdan sonra hemşirelerin ilgilenip ilgilenmemesinin önemi nedir? seninle yada en önemlisi bebekle? bu bir sorunmudur??

zevkle cevaplıyorum sorularınızı kaydirigubbakcemile2
şöyle söyliyim tabiki ilgilenmesi lazım özellikle sezaryanda hemşire bebeği annenin göğsüne tutup emzirttiriyor, veya emzirme tekniklerini gösteriyor vs. ama benim annem hemşireye elletmemişti hep kendisi tutup emzirtti, hemşire sadece emzirme tekniklerini anlattı ama ben ztn biliyordum hepsini okumuştum doğumdan önce. yani bana kalırsa hiç önemi yok ( yanındaki refakatçi tecrübeli ve bilgili ise )

bozocum gözünaydın canım negüzel maşşallah bebişine...2kg geçmişsiniz maşşallah maşşallah...
butterflycım ben buralıyım..neden sordun gölü canım..

tabiki bünyeyle akasıda var sporda yapmak gerekiyo,tabiki estetik cerrahı değiller sonuçta kadın doğumcu yani estetikçi gibi yapamaz :) ama bir nebzede olsun doktorların elinde olan bişey var diye inanıyorum ben

daha önce bi doktora gitmiştim kocaman karnı vardı annemde doktora dediki sizdemi hamilesiniz kadın hayır dedi sezeryanımı meslektaşım bi profosöree yaptırdım güzel yapamadı böle göbek kaldı falan dedi....

demekki doktorun elinde olan bişey var azcıkda olsa

bozocum gözünaydın canım negüzel maşşallah bebişine...2kg geçmişsiniz maşşallah maşşallah...
butterflycım ben buralıyım..neden sordun gölü canım..

canım esim oranın metini cok duymus. 3 günlüğüne oraya gelmek istiyoruz. ordanda ben ikea'ya götürtürüm zorla :)) nerde kalınır nerelere gidilir hiç bilmiyoruz. sen arastırma yap gideriz dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…