2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kismet bir sey sorucam senincocugun var esim diyorki bebek gelince hastane kagidi ile gidicez devlete pasaport basvurusu yapicaz bebege pasaport vericekler 3 yil sonra bebek degisiyorya yeni pasaport alinacak resim degisirken pasaportta degisecek burda kimlik yok he rislem pasaport diyorki pasaport cikmadan turkiyeye gitme bebege annenin babanin pasaportlarida islemde lazim olabilir dedi cok uzuldum agladim bebekten sonra 3.ayda gelmek istirodum ins 3 ayda cikar tum islemler biter yoksa beklicem esimin yillik izni 2 ay falan bu arada bebege esim bakicak eger getirmezsem

kizlar hayirlisiyla bebegim dogsun:=) hahahaa
arkasindan bir tane daha istiyorum :=)) oglusum 3yasina gelsin hamile kalacam son cocugu doiguracam allahim verirse:=))3cocukta kalmaya akrar verdim:=))
ama dogumdan sonra kesin istemem hahaaha oda gercek

ben çıkıyorum kızlar LiL@mm seni merak etmiştim içim rahatladı öpüyoruz sizleri

kismet benim esimde 4 istiyo ya saka faland egil cidden 4 istiyo ablasinin 4 tane var diger ablasi 3 cocukta gerci bosanmis abisi 6 cocuk adam 4 diyo saka gibi kesinlikle yapmam beni asar deidmki sakin boyle hayaller kurma ben naisl egitim vericem 4 cocuga gelicek hazirlicam egiticem basta karakterleri var mariet isi ben kendime guvenemiyorum 1 bilemedin tas catlasin yillar sonra 2 dahada keisnlikle yapmam ..

saadet canim hayirr oyle deil,
enistenin dedigi dogru hastanenin kagidiyla evlendirme dairesine gidiyorsunuz!!!!!oturum veren yabaci polisine deil,,orasida sielm yapiyor vatandaslik soruyor ona gore soylyuorsunuz!! ve bebegin cocuk kimligini aliyorsunuz!! ustunde resim oluyor,bebegin resmi yani,3,yasinda degistiriyorusnuz ama toplam 1saati bulmuyor:=))) istedin anda tr,gidersin dogum yap kimligini al bebegin o anda cik oyle gidemem yok,tum avrupa ulkelerinde boyle,aile mahkemesinin6,maddesinde bunlar geciyor,herkez bu haktan yararlanir,aklinda olsun oyle brisey yok,

saadet orda annelik parasi ve cocuk parsi ne kadar?
kagitlarin geldimi doldurman icin?,burda ilk ve ikinci cocuk parasi 184,eu yani kizim184 aliyor zaten oglumda 184eu alacak3,cocuktada 326eu aliyor cocuklar,
annelik parasida calisarak hamile kalanlar ayda500eu aliyor ama 3yil boyunca,calismayanda 300eu aliyor 1yil boyunca? orda nasil? burda kanun cikacak bu yil annelik parasi kalkacakmis millet almanyayi yerle bir eder:=))

esim zaman aliyor deyince nasil yani dedim onumu beklicem nasil korktum bunlar cok yavas ins s uzun surmez benim oturumum var vatandas degilim henuz evliligimin 5 yili doldurmasi lazim yasalara gore burda pasaport alabilmem icin ama bebegin pasaportu var vatandas babada vatandas bende vatandas olucam iste 5.senede burda kimlik yok kimlik pasaportmus yeni kanunmus esimdiyki ikis ene once pasaport bir kac yaisnda cikiyordu simdi devlet dogar dogmaz kimlik yerine bebege pasaport veriyo resimli bebeginde resmimi olur ya hepsi birbirine benziyo veriyorlarmis anlamadim ama canim sikildi ins uzun surmez bende turkiyeye giderim

canımsın ceyloom...
kızlar ben duşa gidiyorum üzerimde hala hastane pisliği var
gidip bi rahatlıyım...
çok çok öpüyorum hepinizi canlarımmmm.....

evet simdik kirmi bir pasoport veriyor eu vatandasi cocukalrin hepsinde bu var,eskiden yesil kimlikti uc parali bir kagitti resimde yoktu,
simdik pasoport ama uzu surmuyor dogum belgenle evlilik dairesine gidiyorsun beklyiorsun hemen veriyorlar:=)) benim bildim tum eu boyle,hayirlisi olsun korkma bak aklina gelirim uzun surmez heemn alirsin ,,

kizlar bende cikyiorum ,
kendinize iiy bakin kocacim geldi bana melul melul bakiyor ahhahaha:=)
ozlem gidereyim azicik,naz yapayim dermisim:=)))
simdilik iyi aksamlar belki ilerleyen saatelrde girerim oglusumla:=))

kismet dur bakiyorum hemen ilk cocuk 166 -16 sene veriyor bu parayi okursa 18 seneye kadar cikiyo universitede eger ben ve baba calisrsa okula harc veriyoruz ben calismazsam universite ucretsiz anne icinde ben geldim ilk ogrenciydfim okulda sonra is buldum superdi hamielik falan girince basvurmadim esim annelik parasi icin arastiriyo basvurucak hepsine basvur dedim niye alimiyim ya esim dunya kadar vergi oduyo birde bebekte vergi indirimi olicak esime galiba arastiriyor simdi ayda yani maasinin yarisini vergiye yatiriyo adam alicam hepsini :)

issizlik parasi haftada 200 euro ayda 800 yapiyo tabi degsiiyo kisiye gore cokta bilmiyorum esim daha bilgili arastiriyo ama iste suresiz issiz kaldigin surece oduyor yani turkiye gibi 6 ayda is buldun buldun bulamadin yok para sana demiyo bakalim ben kac para alicam :)

Child Benefit Monthly rate
One child €166
Two children €300
Three children €487
Four children €674
Five children €861
Six children €1,048
Seven children €1,235
Eight children €1,422

kismet gecen gazetede yazdi burdada cocuk paralarindan ayda 10 euro vergi kesicekelrmis ama gazete develt bunu yapamaz diyor yaparsa ne yapar insanalr esim beni birakti der basvurur iki kati para alir ayrica kira parasi alir boylede hak var baba olmazsa annede calismazsa kira parasini develt odemek zorunda kaliyo zaten bunuda cok kullaniyorlar kullanmayanda gicik olur kullanir gazete yapamaz develt diyo bakalim artik esime diyorumki pasaportu alinca bosa beni develt baksin bana 16 sene sorna yeniden evlenelim haha saka tabi :):)

çok sağol canım yaa valla rahatladım bıraz ...bende nette baktım eğer bebekte ve annede rısklı bır durum yoksa herşey normalse 36. haftadan sonra nts bağlamak ıcın cağırıyolarmış....içim rahatladı şimdi....:1hug:

Ya yeşil biber çok acıymış, elimle gözümü kaşıdım bilmeden her yerim kavruluyor. Bi taraflarıma sürmesem bari haaahhhaaaaakaydirigubbakcemile3

Kocacık ders çalışıyo garibim, şef olsa biraz rahatlardık maddi olarak. Öncelikle sağlıklı olalım tabiiiguclubacismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…