2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kızlar doğum parası ile ilgili bişeyler sormuşsunuz, ben bildiğimi anlatayım...
Son 1 yıl içerisinde kesintisiz 4 ay sigorta priminin ödenmiş olması gerekiyor...
32. haftada rapor aldığınızda bilfiil sigortalı olarak çalışıyor olmanız gerekiyor...
Doğum parası da son 3 aylık ortalama günlük kazancınızın 2/3 ünün toplam izin sürenizle(8+8 hafta toplam 112 gün) ile çarpılmasıyla hesaplanıyor...
Diyelim ki 3 ay boyunca 30ar günlük primlerle net 900 tl maaşınınz var 2700 / 90= 30 tl günlük ücretiniz
30*2/3= 20 tl doğum parası için hesaplanacak günlük ücret... 20*112gün= 2240tl alırsınız...
Bunu bir internet sitesinde okumuştum...

anladım canım bende inşallah istediğim gibi hoş bir pantolon buluurm yarın bakıcam sağol

selam ben de izmirdeyim ya sana bir yer önereyim. kemeraltında sahlepçioğlu var ya oranın girişinde zuhal hamile giyim var..inanılmaz güzel şeyler var..ben normalde 34 beden olmama rağmen kendime göre pantalon buldum.ayrıca internetteki esprili tişörtlerin hepsi var..taytlar var çok cici şeyler var...

u arada hamile çamaşırıyla ilgili, ben şimdiye kadar eskilerle idare ettim ama benimliker destekli ve süngerliydi, şimdi şimdi rahatsız etmeye başladılar.. Akşamları sütyenimi çıkarınca göğüs uçlarım sızlıyor sanki sıkıştırılmış gibi...
O yüzden bir ara çıkıp almayı düşünüyorum, ama ne marka nasıl bişey almak gerekiyor bilmiyorum...

dün akşamda benim göbüşüm acayip şişti çok yemek yedim galiba hiç rahat oturamadım iiye büyüyünce göbüşler nsl hareket etcez:bbo:

Günaydın kızlaropuyorumnanaktan

Canım gözünaydın darısı başımıza. Allahım sağlıkla bebeişini kucağına almayı nasip etsin.

günaydın kızlar...
benimde idrar yollarımda iltahap var ve kandada mikrop görülmüş. tekrar antibiyotik kullanmaya basladım ve bol bol su içmem gerek. yanımda sürahiyle dolasıyorum

Geçmiş olsun canım benimde başımdaydı bu illet tam 3 ay boyunca. bol bol su iç ben öyle yaptım şimdi şükür geçti.

Canım gözün aydın olsun seninde:)

angel çok güzel paylaşımın canım...
kızlar bebeişler bizi 5. aydan itibaren duyacaklar...ince ve tiz seslei daha çok duyuyorlarmış...bununla ilgili bir yazı okumuştum...
çok gürültülü disco gibi yerrlerde yüksek sesten dolayı korkuyormuş kuzucuklar....yerim ben onları yaaaaa:asigim:

Kızlar günaydın, yatak istirahatimin son iki günündeyim, cuma günü kontrol var bakalım ne diycek doktor :Saruboceq: Ameli sıkma canını ne olur, bazı doktorlar böyle katı ve direkt oluyorlar, birçok doktor arkadaşım var, onları bir hastayla konuşurken inanki tanıyamıyorum...Sen düşünme bunları, unutma bebişlerimiz hep hissediyor ne olduğunu, senin üzülmemen lazım a.s

cnm ben cumartesi gitmeyi düşünüyorum dr a aslında 6 nisanda gitcektim ama dayanamıyorum mrk ediyorum ve bebişi özledim 85 doğumluym sen ne zaman gitcen dr a

Bende 5 nisanda gidicem cnm :)))) nolur sen bu cumartesi git... sempatiksalakcinni öğren.
85 liysen demekki Seninde o zaman çinde erkek çıkıyodu. Gerçi Bozo arkadaşımızın kızı olacak o kırdı çin inanışını. Acayip merak ediyorum bende.
Bend e senin gibi erken gitmek isterim ama benim doktor inatçı bi dahaki ay söylücem diyo başka bişey demiyor.

çok teşekkürler canım.bende ssk lıyım.kendi işyerimiz ama tabi sigortalıyım...şimdi ben bir süre sonra işe gelmeyeceğim ama sigortam devam edecek tabi...başvurayım ozaman ...doğumdan sonra başvuruluyor galiba..doğum belgesi lazım olduğuna göre....raporu doktorummu verecek peki...nezaman rapor almalıyım?? ..

iyi haberlerini duyarız umarım artemisia :Saruboceq:
takmiyorum sonuçta benim seçimim başka doktora da gidebilirim ama psikolog değil kadın doğum doktoru arıyorum.işini iyi yapsın da azcık sert olsun napalım yerimseniben

slm canm çok sağol ya gerçekten nasıl bulcam diye düşünüyodum kemeraltına gidicektim bende zaten zuhal giyimede uğrayım tşk ederim yardımın için

gözünaydın canım süper:lepi::lepi::lepi:
benimkisi 18binde 1 çıktı ama doktor 3lü 4lü nevarsa yapacağız çünkü butestlerde yanılma payı var dedi..bişey varsa birinde çıkmazsa öbüründe yakalamış oluruz falan dedi..haberimiz olur yani..allah korusun allah yazdıysa bozsun tabi herkezin bebişi sağlıkla gelir inşallahhh

hoşbuldukk canımmm...
bende hafta hafta gebelik sitelerinden birinde 16.haftadan itibaren anne sesini ve dış sesleri duyabileceğini okumuştum..hatta klasik müzikleri hazırlamaya başaldık:)))

dün akşamda benim göbüşüm acayip şişti çok yemek yedim galiba hiç rahat oturamadım iiye büyüyünce göbüşler nsl hareket etcez:bbo:

bende onu düşünüyorum inanki akşam yemekleri beni çok rahatsız ediyor.ne yiyeceğimi şaşırıyorum.ekmeği falan hayatta yemiyorum yoksa şişkinlikten karnım ağrıyorbilmiyorumkismile

sevcan geçen senin işyerinin önünden geçtim dikkatlice baktım oralara gördüm.daha önce hiç dikkat etmemişim....aklıma geldin ama uğramama hiç vakit yooktu kayınvalideme hastahaneye götürdüm onu eve bırakıyordum .gemliktede kendisinin evi

gunaydin kizlar simdi internetten haber okuyorum bebekleri boynumuza asip tasidigimiz cantalar bir yilda uc yeni bebegin olumune sebeb oldugu icin amerikada yasaklanmis bilginiz olsun..

( Anne babaların yeni doğmuş bebeklerini daha rahat taşımaları için üretilen ve kullanımı Türkiye’de de giderek yaygınlaşan askılı bebek taşıyıcıları, bebeklerin boğularak ölümüne yol açtıkları gerekçesiyle ABD’de yasaklandı.)

ben de iyi sayılırım sevcan cığım bulantılar olmasa süper olucak
ablan nasıl canım doğuma az kaldı selam söyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…