2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canım aklına takılanları yaz bi kağıda. eğer benim kafamda soracak çok şeyim varsa yazıyorum, mesela kağıda bakmadan sorucamı soruyorum ohh çok şey sordum sanıyorum sonra kağıda bi bakıyorum asıl meseleler kalmış, onlarıda hallediyorum. gerçi bunu 1 kere yaptım çünkü o dönem kafamkarışıktı ama yapmak lazım..

ben demir için santafer fort kullanıyorum, bir de magnezyum içiyorum.haftada 1-2 balık yediğim için balık yağı vermedi.kan içinde bişy vermedi, uzun süredir de tahlillerime baktırmadım, bu gidişimde baktırırız artık

Gebelikte balık yağı kullanımı: Vitamin mineral takviyelerin yanında omega 3 kullanımı da hamile bayanlara tavsiye edilmektedir. Hamilelikte balık yağı kullanımı gebeliğin son üç ayında ve de doğumdan sonraki ilk birkaç ayda emziren annelerin kullanması için önerilmektedir. Gebeliğin son aylarında anneden bebeğe fazla oranda omega 3 geçer. Balık yağının bebeklerin merkezi sinir sistemine ve bedensel gelişimine olumlu katkı bulunduğu dile getirilen bir tespittir.

Uyarı:
1-Balığın karaciğerinden üretilmiş olan balık yağlarını hamileler kullanmamalıdır. Çünkü bu balık yağı çeşidinin içinde (retinol) A vitamini yüksek oranda bulunur ve de A vitamini vücutta depo edilen bir vitamin olması sebebiyle yüksek dozları anne karnındaki bebeğe zarar verir. Hamileler Balığın gövdesinden üretilen ve A vitamini içermeyen balık yağı çeşidini kullanmalıdır.

2-Balık yağının yararlarından faydalanmak için civa kurşun ve diğer ağır metaller ile kirletilmemiş balıktan elde edilen farmasötik kalitede balık yağı kullanmak gerekir.

Kullandığınız balık yağının bu tür zararlı maddeler içermediğinden emin olmalısınız. Kalitesinden emin olmadığınız balık yağı takviyesini kullanmayınız. Aynı risk besin olarak tüketilen balıklarda da olabileceği için aynı uyarı bunun içinde geçerlidir. Bu tür maddeler beyin gelişimine zarar verir.

Her balıkta omega 3 bulunmaz. Somon, uskumru, ringa balığı, sardalye, alabalık omega 3 içeren balıklardır. Soğuk sularda yaşayan yağlı balıklar da omega 3 yağ asitleri daha fazladır. Balıklar bu maddeyi planktonlardan üretirler.

Diğer omega 3 kaynakları ceviz, semizotu, keten tohumudur.

Alıntıdır.

pembenera sağol bilgiler için çok önemliymiş. dr.un yazdığına güvenebiliriz heralde.

ya bizim doktor dün ödü koptu soru cevaplarım diye çok sinirlendim ama napalım
hemen usg de baktık oturdu haftaya randevu verdi 3lü test için
sonra ayağa kalktı bizi uğurlamaya!!!
daha ben bu arada soru sormaya çalışıyorum kapı açık
adam nerdeyse kovacak bizi
muayeneye120 lr almayı biliyor ama
eşimde inatla değiştirmek istemiyor
yani senin anlican yazmış olsamda boştu yani
sinir oldum
zaten bi aptallaştık cinsiyeti öğrenince bi heycan
amannnn işte Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin

akşama semizotu yemeği yapıcam omega3 de varmış sarımsaklı yoğurtla tam vitamin deposu. ama temizlemesi çok zor yaa..

benim tek bir doktorum hala yok :S
farklı farklı doktorlara gidiyorum. doğum yapacağım hastaneyi kararlaştırdığımda bitecek bu muamma inşaallah.

ayy canım yaa olsun kilo yapsın veririz kiloları doğumdan sonra :lepi::lepi:
ben balık yiyemiyorum diye üzülüyorum yaa en azından böle takviye ederim:):):lepi::lepi:

al işte tam yolunası doktor tipi. ben de yeni kurtardım kendimi öyle bi doktordan. inadına çıkmıycaksın, inadına oturcaksın, inadına soracaksın. benim soracaklarım bitmedi diyeceksin, oturacak yerine. onların çok hastası var doğru ama her hasta kendine özeldir ve kendini bilir. koskoca prof bana bi vit. yazamadı, ben kullanıyım mı diye arayınca da kullanman lazım diyo. hadi yaa... sinirlendim yine. ama değiştirdim ve bu doktor böbreklerime kadar baktı ultrasonda, aydınlattı, ben istemeden çatlak kremime kadar yazdı. budur..

canım gözün aydın canım...Ben de 1-1,5 kilo aldım dün karnım küçüldü bugün büyüdü ne iş anlamadımyerimseniben
Balık yağı ve çatlak kremini doktor mu yazdı? Devlet karşılıyor mu?

önceki düşükle sonuçlanan hamileliğimden itibaren gittiğim drları bir yazayım
ilk gebeliğimde :
Soner Sezer Sezgi - Pendik Şifa
Nihal Çakır- Türkiye Hatanesi
adını bilmediğim bir dr - Bakırköy Kadın Doğum Evi
Çağdaş Tunalı - Özel GOP Hast.
Yasemin Aktuz Tontuş - Özel GOP Hast.

Şimdiki gebeliğimde :
Ferda Erbay - Pendik Şifa Hast.
Niyazi Davas - Kadıoğlu Hast.
Burçak Tok - Pedik Şifa Hast.
Suat Süphan Erşahin - Medical Park Bahçelievler
Turgay Güven - Pendik Devlet Hast.
sempatiksalakcinni hala da karar veremedim daimi doktoruma.

ben daha celketimi giymedim adam geçti açtı kapıyı !! kapı kolu elinde bizim çıkmamızı bekliyor nasıl oturayım şimdi
ben otursam adam çıkıp gidecek hahahaha manyak yaaa
hem ceketimi giydim hem hala bişeyler sormaya devam ediyorum
offf ya hep kocam varya çok seviyor o adamı delimidir ne

sevsevil cim tebrikler sende öğrenmişsin cinsiyetini hayırlı olsun ..

ayy canım yaa olsun kilo yapsın veririz kiloları doğumdan sonra :lepi::lepi:
ben balık yiyemiyorum diye üzülüyorum yaa en azından böle takviye ederim:):):lepi::lepi:

evet canım balık sevmiyosan mutlaka kullan, çünkü yesen belki bu kadar konsantre faydasını görmezsin. ben de sevmiyorum ama eşim hastası, denizden ne çıksa yiyo, ben zaten zor yiyorum bi de tabağında ahtapot bacağı iyice içim kalkıyor vakkumlu vakkumlu. aklıma gelince midem bulandı. bi de hatır koyuyo tadına bak diye. yengeç de yer, ayıklanmamış jumbo karides antenli antenli. o Giresunlu ben Ankaralıyım belki ondan balık kültürüm çok gelişmemiş.

karidesi çok severim ben de cokacimcoook
kabuğu ve anteni soyulmuş mümkünse tabicokacimcoook

pempeheram mümkünse karides birde pişmiş olsun yoksa ben düşünemiyorum halimizi :)

ayyyyyy aynı benimki gibi denizden çıkan herşeyi yiyooo ben kokusuna bile dayanamıyorum ona hergün deniz ürünü ver yer delikafaduldendelikafadulden zaten diyorum bebekleri şöle 2-3 aylığına senin karnına koysam bütün omega 3 ihtiyaçlarını karşılarlar delikafaduldendelikafadulden

kabuklu deniz ürünleri hayatta yemem bakamam bile böcek yaaa resmen..Yiyenler nasıl yiyor çok merak ediyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…