2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ayşecim sen de ki kocana: sen çok istiyorsan git kendi memleketinde doğur ama ben senin memleketinde yani gelin olduğum evde lohusalık geçiremem, hizmet beklerim ama kayınvalideme bana şunu ver bunu getir diyemem... Kayınvalidem yapabildiği kadar yapar ama annem yapamayacağını da oldurur, çünküü can başkadır.. Ben kendi memleketimde yapıcam. Annemin evinde daha nrahat ederim, rahatlıkla naz da yaparım kapris de yaparım...
KArarını ver benim rahat bir doğum yapmamı istiyormusun istemiyormusun....
Açık açık senin iç.in tüm artı ve eksileri koy ortaya ...
Yeri gelecek tuvalete bile götürmesi gerekecek birinin.... KAynanana gel beni temizle diyemezsin....
O da sana hak verecektir... Daha doğrusu annesinin çok yorulmaması için senin dediğine gelecektir...

allaha şükürki eşim memur ve memleketine gidemiyor yoksa neler olurdu bilmem
ev 2 katlı kesin beraber otururduk bende manisalık olurdum herhalde
zaten kaynanyı kayınpederi memnun etmek imkansız ne yapsan yaranılmaz benim annemde çok çekmiş ikiside yanında ölmüş ama hep bakmayan yengem daha kıymetli oldu ki annem 11 kişinin çamaşırını elde yıkarmış neler çekmiş cnm benim ya ama ben çekmem eskiler sabırlıymış ben yeri gelir kendi anneme babama karşı gelirim
sabırsızım

şu bi gerçek hiç bişey kendi annlerimizn yerini asla ve asla tutmaz hepimiz anne olacağız şimdiden bunun heycanını ve evlatlarımız için elimizden gelinin en iyisini yapıyoruz bebeklerimizn penceresinden dünyaya bakıyoruz yani herkes kendi evladı için başlk pencereden bakıyorrr kayın validelerde kendi çocukalrı için ap ayrı bi pencreden bakıyorlar..... kimizaman çok üzülüyoruz hırçınlaşıyoruz kimi zamn dilimize geliyor ama susuyoruz ... yapılanlara tahmil edemiyoruz ... ama her halükarda kocalarımızn hatrına katlanıyoruzzz biz kayınvlidemle uzağız ama geldiğinde 1-2 ay kalır ama hiç bir faydasını görmem bir kaşık yemek yapmaz .. yatağını toplmaz yediğini bırakır ..... enteresan olan eltime görümceme gidince yapar ödü patlar dieğrinden ... şimdi ban diyor 40 gün bakarım size benmi bakarım omu bakar allah kerim işte ama kafaya taktıkça daha çok moral bolzuyor insan artık sallamıyorum susmuyorumda hata etmişim susmakla lafımıe sirgemicem saygı çerçevesinde söylicem bende

Hani birini kırk gün sırtında taşırsın kırkbirinci gün azıcık dinleneyim der indirirsin, ama kötü olursun ya. O hesap olmuş. Umarım eşin anlayışlı olur. Şimdiden sende stres yapma Ayşecim.

iyi işte ne güzel anlayışlıysa seni anlar sen ailenle sorunum yok ben rahat edemem falan diye güzel güzel açıkla daha doğuma çok var o zamana ikna edersin hiiiç takma

aslında herzaman ikna ederim ama bakalım bu sefer nasıl olcak dua edin benim için

cnm yazdıklarını okuyınca yüzüm güldü Allah razı olsun senden
ama yazdıklarına harfiyen katılıyorum benim aklımdanda hepsi geçiyor
komşum da sezeryan yapmış hem annesi hem kaynanası varmış hep annesine demiş beni tuvalete götür diye
kaynananama nasıl diyim donumu indir diye dedi haklıda denmez ama anne sen demeden yapar zaten

kızlar hepinize çok teşekkür ederim hpinize çok rahatladım sizle konuşunca
valla ağlamaktan gözüm şişti sayenizde düzeldim iyiki varsınızkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

aynen katılıyorum cnm benim kayınvalidem çok genç herşeyi yapar ama lafını edeceğinede eminim kesin yengelerime çekiştirir beni
bende lafımı söylerim tabi saygıyla ama eşim üzülüyor diye 10 söylenecek yerde 1 söylerim

aynen öyle oldu cnm ama benim yaptığımı kendi ailesi bile yapmadı
ben Allah için yaptım umarım azcık değerim vardır
ay bende kaynana olucam ya inş benim gelinim beni böyle çekiştirmez

Ciğer için de aynı şeyleri söylüyorlar..Ben inanmıyorum ama ısrarla emin bir şekilde ciğerin bebekte leke yaptığını söyledi arkadaşlar..

ben ciğer yiyorum =) bilerek değil ama sevdiğimden arada yiyorum...
bu tür şeylere de itibar etmiyorum.. o yüzden yemeye devam edicem :lepi:

canlarım ltfn dikkatle okuyun ne olur..... 2001 de evlendim. 4 aylık evliyken eşim çanakkaleye işe gitmekm zorunda kaldı. çare yoktu.daha çiçeği burnunda yeni gelinim hamileyim . kontrollerime eşimle gidemedim kaynanamın evindeyim. yeni gelin yalnız kalmazmış. anne evine göndermezler.ayda bir 45 günde bir izne gelirdi eşim. evde 2 kaynım var . karnım giderek büyüyorç hava sıcak. odamın kapıları kapalı. yatamıyorum. rahat edemiyorum.istediğim zaman tv izleyemiyorum rahatca. uzanamıyorum.sıkıntılarımı kimseye söyleyemiyorum. eşim götüremiyor çünki mahrumiyet büölgesi hamilesin bişi olursa ne yaparız diyor. hatta dağ başı arkadaşı eşini hastanaye yetiştirirklen yolda kaybetti.haklıda çünki dağbaşı yol yok iz yok hastane . kendisi şantiyede kalıyor. mecbur çalışöak zorunda. artık 3 kişiydik. gözümün yaşlarını ne silen oldu nede hışkırıklarımı duyan ayda bir kırk suratla zorla annecimin yanına gidebiliyodum. oradada rahat yoktu telefonlar hadş gel. arkamdan hemen gelmeler. 3 gün zor kalıyodum.ilk hamileliğimi hatırlamak istemediğim kadar kötüydü. ve doğum zamanınsa eşim yıllık izinini alark gelecekti. kontrol için pzts dr. gitmiştim. perşembeye doğurursun dedi. hemen aradım gel dedim. zaten tlf. bekliyodu canım eşim . o akşamı yola çıkarak geldi ama annesi kızdı doğursaydında öyle çağırsaydın dedi. canım eşim geldi ama bende tık yok doğuma dair. 1 hafta sonra oldu tabi izinde bitti. canım fedakar kocam 5 gün görebildi ve hıçkırıklarla ağlayarak işine dönmek zorunda kaldı. doğumdan sonra kendi evimde yatarım dedim tmm dedi eşim 5 gün evimdeydim tabi. sonra annesinde. 4 aylık evliyken giden eşim 17 ay sonra tamamen işi bitti ve geldi 17 ay hamileliğimle böyle zor geçti. çok stresliydi. bende in ş. böyle kaynanalık yapmayacağım allahın izniyle. allah gelini emenet veririmiş ona iyi bakın diye. kıymetimi bilen olmadı. haaaaa bide bu evde sabah 9 dan sonra kalkılmazmış. kaynana öyle diyo. şimdi yanında küçük gelini ver bereberler. nemi yapıyorlar gelin anca 12 de kalkıyo . neyse arkadaşlar sacın ilk ekmeği yanarmış. bende yanmıştım. ama eşime tapıyorum oda bana zor günleri atlattık. evimizdeyiz ve 2007 dede kızımız oldu. yanımda istemedim onu tabi tatlı dille söyledim. nerede rahatsan orada doğum yap. eşinle aran inş. düzelir canımm. şimdi nemi yapıyorum . şimdi ben ona kaynanalık yapıyorum. yeri geldiği zaman lafını veriyorum . inanın asla saygısız değilima ama aska kendimi ezdirmem artık . maymun gözünü açtı artık lmaz:

Son düzenleme:
ooh vallahı muahbbetin dedikodunun belini kırdık nede doluymuşuz hele bde kaynana olunca muhabbetin adı hiç bitmezzz

valla kizlar gevur falan diyoruz benim esim yabanci ama bunlar gibisi yok ne kimse kimseye karisiyo kimse kimseye mudahale etmiyo iki haftada bir annesine babasina gidiyoruz yemek yiyip donuyoruz ablalarida ayda bir cayda falan goruyoruz kimsenin kismeyle sorunu yok turk aile kavrami deli ediyo beni cekememezlik dedikodu hazimsizlik deli ediyo beni kizmayin bende yasadim hepsini amcamalr dedemler annemler ayni sokaktalar yasiyo allahim ufaciks eyler sorun bide bu benim ikinci evliligim birinci evliligimdede aile sorunalri vardi kaynim evleniyor gorumcem ikide bir bana baka baka kizin eline el degmemis reklami yapiyodu kiz bir altin istedi altinalri begenmedi yuzlerine atti okumamis benle bir tutuyo okumakla okumamakla alakasi yok ama hanic evrem arkadasim falan var diye kizin temiz reklamini yapiyodu bana ses etmedim hic evlendim aksama altinalri borc almislar geri verdiler laf ediyodu esimin aldigi evde oturuyorlardi kizkardesleri babasi annesi abisi biz ev aldik ikinci orda oturmamak icin odedik calistim cocuk yapmadim ilk evliligmden esim tuttu o ilk aldigi evi abisine vermis yok aman aman uzak olsunalr dedim biraktim bende cektim az cok yani anliyorum ama esim simdi ki yabanci hic aile sorunu falan bunalrda yok amand edim ben zaten aksam eve gelip yemek isteyen calis eve git yemek yap kaynana gorumce sorunu kiskanc adam cekemezdim tuttum turk almadim sirf bu sebeb.

zoe bir dönem geçirmişsin rabbimde seni böyel sınamış sabrınla helal olsun sana ama kazana sen olmuşsun eşinde eminim 10 numara insan o arkadan olmasydaı çokdaha sıkıntılı geçerdi eminim :sm_cool: ama zafer senin

ne olurrrrrrr bu geçmişime bi yorum yazın adı üstünde gelmiş geçmiş ama nelerr götürdüüü benndenn gençliğimin yarını gözyaşlarımın fazlasını şeklimi şemalimi herşeyimi. asssslllaaa unutamıyorumm yaaaaahayat işteeeeeee.

ben hastanede yatarken bir hasta geldi düşük yapıyormuş yanındada 2 kişi biri annesi diğeri kayın validesiymiş kadının birisi okadar ilgiliki tuvalete götürüyor pedini bile değiştirdi bir ilgileniyor kızı seviyor diğer kadında oturduğu yerden kıpramadı bile ben ilgilenen kadını annesi zannediyordum meğer kayınvalidesiymiş oturan kişide annesiymiş çok şaşırdım annesi dediki artık ben annesi değilim benden çok onun kızı dedi ve kayınvalidesi kıza 1 aydır bakıyorum dedi yani böyleleride var nedeyim kıskandım benimkide geçmiş olsun bile demedi

Benim bir akrabamın kalbinde sorun vardı(tam olarak neydi hatırlamıyorum), çocukluğundan beri hastaneye gider ilaç falan kullanır annesi de kalp hastası..Doğumuna kardiyologlar da girmiş, üniversite hastanesinde doğum yaptı, 4 kilo bebişi, normal doğumla yaptı, bebek de sağlıklı, ama doktorlar bebeğin 4 kilo olduğunu bilmiyorlarmış 3,5 sanıyorlarmış, 4 kilo olduğunu bilseydik sezeryanla alırdık demişler..kalp hastaları için çoğu zaman normal doğum sakıncalı galiba..Ve bir daha doğum yaparsa doktorlar sezeryanla doğum yapacaksın demişler..
Ama senin sorunun kalp kapakçıklarında, bu sitede yazılanlara göre normal doğumu güvenli bir şekilde yapabilirsin......Tabii en doğrusunu kardiyoloğun ve kadın doğum uzmanın bilir..http://www.anneyiz.biz/hamilelik/hamilelik-donemi-genel-saglik/romatizmal-kalp-hastaligi_1045.html

offf bu hormonlar insanı mahfediyor. ben öncedende duygusaldım iyice beter oldum. Bende cinselliği cok istediğimden değil. olmasada olur ama beni arzulamıyor artık diye kendi kendimi yiyip bitiyorum.

Daha ne istiyorsun ..Eşin sana ve bebeğinize bir zarar gelmesinden endişeleniyordur, yoksa bence hiç senin düşündüğün gibi değil..

canim ben kalp doktorlarina gittigimde ilac kullanilacak buyuklukte bir sorun yokd ediler iki uc kere gittim yanlzi senede kontrole gel faland ediler yani ilac falan vermediler kalp kacakcikalrimda yanlizca birinde mm bir aciklik kaliyormus kan pompalarken ama galiba ne olur olmaz doktor sezeryan diyebilir benim tahminim hayirlisi insallah,

vay be.. ne güzel dakik ve dengeli besleniyorsunuz..ben ne zaman aklıma gelirse ne bulursam yiyorum...süt bile içtiğim yok..

ne mutlu o na birazda vicdan meselesi galba genelde kayınvalidelr el olarak gördükleri için gelinleri çokta umursamıyorlar onlar kendi işlerini gördürmenin derdindeler aslındaa

ah canım ya sende neler çekmişsin
bizdede şöyle oldu aslında biz 2008 yazında evlenicektik eşim okulu bitiremedi bende olsun dedim evliyken askere gidersin dedim aman iyiki eşim kabul etmemiş yoksa 5 ay neler yaprdım ben bilmiyorum geç olsun da güç olmasın dedik nikahlı 1.5 sene bekledik
bende ilk gelinim yani yanan ilk ekmek:)

evt yabancıların bu huyu çok güzel kimse kimseye karışmıyor burdada karışmazlarsa olmuyor aman ya harbiden herkes ne doluymuş meğer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…