-----2010 KASIM hamişleri----

sagol canım ..cok buyumus goruceksın doya doyaa ızle
ben ıkıgundur dogru dusgun hareket hıssetmedım de o yusden panık halıne gıtttım

taaam ...dıkkate alıcam :86:
ya okuyamadımda merak ettım choclattenın(kesın yanlıs yazdım)neymıs agrısı

Canım,gittim doktora,idrar yolları enfeksiyonu ve bağırsak bu ara salgınmış.bebişim sağlıklı şükür.

Yönetimle kavga ediyorum!!

isterseniz msn ekleyin,çok sevinirim. chocolatte@finaltr.com

hadi baş baş..

Oyy senin de çok olmuş görmeyeli, koccaman olmuştur prensesin

evet çok özledim oğlumu....
2 haftamız kaldı işte hasretle kavuşma anımızı bekliyoruz.....oda çok özledi sanırsam tepikleri hiç durmuyor.....

Ayy özlenmez mi Ben de 23ünde gidecem, senin günün biran önce gelsin sonra sıra bize gelsin

sagol canım ..cok buyumus goruceksın doya doyaa ızle
ben ıkıgundur dogru dusgun hareket hıssetmedım de o yusden panık halıne gıtttım

büyümüştür bende kilosunu çok merak ediyorum iyi besleyebilmişimdir inşallah :26:
bulunduğu pozisyonda rahatsa tembellik yapmıştır annesi,Allah sağlıklarını daim eylesin.:93:

Oyy senin de çok olmuş görmeyeli, koccaman olmuştur prensesin

evet cnm 1 ay olmuş olcak, kordon'a gitmeyi düşündüm ama tuttum kendimi

ya ben ya bennnnnnnnn en son 1 martta görmüştüm.......ve randevum 19 nisanda puffffff..........

ooooo senin baya olmuş. 1,5 ayda bir mi bakıyor doktorun. Günler su gibi geçer de görürsün sağlıkla meleğini inşallah

ben ıdrar yolları demıstıımmmmmmmgecmıs olsun yaa bılırım sıkıntısını...ekledım ben senı
ya ben ya bennnnnnnnn en son 1 martta görmüştüm.......ve randevum 19 nisanda puffffff..........
ooowwwwwww cokmus...ben haftayada radyolojıye gıdıcem

Bende haftaya gitmeyi düşünüyorum aslında :78:

gidebilirsen git canım, ayda 2 defa görmüş olursun.

bende önümüzdeki kontrolden sonra diğer kontrole kadar olan arada gitmeyi düşünüyorum

ben kaçıyorum arkadaşlar, herkese iyi akşamlar. Allah'a emanet olun

İyi akşamlar canım :79:

yengem ben gibi 3. aydan itibaren mide yanması ile şişe şişe şurup içti iki bebeğinde de ikisi de kel doğdu... reflunun açıklaması hamilelikte saç oluyor işte.
bebek kesennın ıcınde suyun ıcınde saclardan saana bı zarar gelmez..sacları omzunda bebek geldı arkadasıma bırgun bıle olmamıstı mıde yanması..hurafe..

eee çileği nasıl yicez ayaklarımızla mı...........
ama ciğer doğrudur diye düşünüyorum........
coook cılek yedım ben elımle bıde
benımkıde aclık gerekmıo dedı ac karna ıcılmeskı kusarsın dıdı hatta :26:

iyi haberler alamana sevindim msllh kuzuna

PUR.. gecmis olsun.
guzel haber almana cok sevindim
benim burda sadece 2 defa usg yapildi baskada yapilmayacak artik
dogumda bebegimi gorecem trkiyede olmak vardi

iyi akşamlar kızlar
sizinle de paylaşmak istedim...

Bebeğinizi Koruyun

Gebeliğiniz sırasında aldığınız besinler plesanta aracılığı ile bebeğinize de geçmektedir. O yüzden bebeğinize zararlı olabilecek besin maddelerinden korunmanız gerekir.

A. Yağlar: Dengeli bir diyette toplam enerji ihtiyacının %30'u yağlar tarafından karşılanmalıdır. Tüketilecek yağların seçiminde bitkisel kökenli olanlar(zeytin ve mısırözü yağları) hayvansal olanlara(tereyağı, içyağı) tercih edilmelidir.

B. İşlenmiş Yiyecekler: Konserve gibi işlenmiş yiyeceklerden gebeliğiniz süresince uzak durmalısınız. Bu tür yiyeceklere genellikle fazladan şeker ya da tuz katılmıştır; fazlaca yağ içerebilir, içlerinde gereksiz koruyucu, tatlandırıcı, renklendiriciler bulunabilir. Ürünlerin etiketlerini dikkatlice okuyup yapay maddeleri içermeyenleri ya da en az içerenleri seçmelisiniz.

C. Dondurulmuş Yiyecekler: İşyeri yemekhanelerinden verilen sıcak yemeklerden, önceden pişirilmiş süper market yiyeceklerinden, yeni pişirilmiş ve sıcak olmayan tavuk etinden sakınmanız gerekir. Bunlarda bebeğinize geçip tehlike yaratabilecek bakteriler bulunabilir.

D. Süt ve Peynir: Tam mayalanmamış peynir ve pastörize edilmemiş süt de zararlı olabilir. Mutlaka pastörize edilmiş süt içmelisiniz.

E. Sıvılar: Gebelikte böbrekleri çalıştırmak ve kabızlığı önlemek için bolca sıvı içilmesi yarlıdır. En içecek sudur. Bu nedenle gebelikte istediğiniz kadar bol su içebilirsiniz.

F. Çay, Kahve, Kakao: Bunların hepsinde bulunan kafein sindirim sistemine bazı zararları etkileri vardır. Kafein içeren içecekleri günde üç fincandan fazla içmemeniz doğru olur. Hatta dayanabilirseniz bu tür içeceklerden gebeliğiniz boyunca uzak durun. Bunların yerine bol bol maden suyu içebilirsiniz.

G. Bitki Çayları: Gebelik sırasında bitki çayları içmek istiyorsanız bunların etkilerini iyice araştırmakta yarar vardır. Paketlenmiş olarak satılan hazır bitki çaylarının bir bölümünde bebeği etkileyebilecek katkı maddeleri olabilir, ancak çoğunun bebeğe zararı yoktur. Hatta ahududu yaprağından hazırlanan çayın doğumu kolaylaştırdığına eskiden beri inanılır.

H. Şeker: Kek, bisküvi, reçel ve meşrubat gibi şekerli yiyecek içecekte gerekli temel besin maddeleri azdır, kilo almanıza neden olabilirler. Enerjinizi ekmek gibi karbonhidratlardan almanız, şekeri azaltmanız yararlıdır.

İ. Tuz: Çoğu insan gereğinden fazla tuz yer. Gebelikte ise aldığınız tuzun miktarını düşürmeniz önemlidir. Fazla tuz bacaklarda şişmelere sonuç olarak tansiyonunuzun yükselmesine yol açabilir.

J. Aşerme: Gebelikte turşu, muz, karpuz, soğan gibi bazı yiyeceklere karşı aşırı istek doğabilir. Çok arzuladığınız bu yiyecekleri sindirim düzeninizde neden olmuyorsa ve şişmanlamanıza yol açmayacaksa uygun miktarda yemenizde bir sakınca yoktu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…