-----2010 KASIM hamişleri----

Sağlıklı Bebek İçin Beslenme
a. Kalsiyum

Bebeğinizin, gebeliğin 8. haftasında oluşmaya başlayan kemik ve dişlerinin gelişimi için kalsiyum önemlidir. Gebelikte normalde gerek duyduğunuz miktarın iki katı kadar kalsiyum gereklidir. Kalsiyum açısından zengin besinler arasında peynir, süt, yoğurt ve yeşil yapraklı sebzeler sayılabilir. Ancak süt ürünlerinin yağ açısından da zengin olduğunu unutmayın. Bu nedenle yağı alınmış süt ve yoğurdu tercih etmelisiniz.
Artan günlük kalsiyum gereksinimini şunlarla giderebilirsiniz: 85 gr yağsız peynir, 7 dilim beyaz ekmek, 2 bardak süt, 170 gr sardalye.

Beyaz Ekmek
Yağı Alınmış Süt
Yarım Yağlı Peynir
Lor Peyniri
Taze Badem
Sardalye
b. Protein

Gebelikte protein gereksinimi arttığı için protein içeren çeşitli besinlerin almalısınız.
Balık, et, kuru baklagiller ve sütten yapılan besinler protein açısından zengindir. Ancak hayvansal besinler yağ açısından zengin olduğu için aşırı alınmamalı, etin yağsız kısmı tercih edilmelidir.

Tavuk Eti
Balık
Yoğurt
Yer fıstığı
Fıstık Ezmesi
Yağsız Kırmızı Et
Yumurta
Mercimek
Kaşar Peyniri

c. C Vitamini

C vitamini plasenta için yararlıdır, vücudunuzun hastalık etkenlerine karşı direncini arttırır ve demirin bağırsaklarda emilimini kolaylaştırır. C vitamini taze meyve ve sebzelerde bulunur. Vücutta depolanmadığı için her gün belli bir miktar alınmalıdır. Uzun süre saklanan ve pişirilen besinlerde C vitamininin çoğu kaybolur. Bu nedenle, besinleri tazeyken tüketmeli, sebzeleri ya çiğ ya da haşlayarak yemelisiniz.

Lahana
Greyfurt
Domates
Karnabahar
Kırmızı ve Yeşil Biber
Brüksel Lahanası
Portakal
Patates
Çilek

d. Lifli Gıdalar

Günlük beslenmenizin büyük bir bölümünü oluşturması gereken lifli(posalı) yiyecekler, gebelikte sık görülen kabızlığın önlenmesinde çok yararlıdır. Sebze ve meyveler lif açısından zengindir. Her gün bolca yiyebilirsiniz. Kepekli besinler de lif içerir, ancak diğer bazı besinlerin emilimini bozduğundan fazla yenmemelidir.

Kepekli Ekmek
Ahududu
Bezelye
Esmer Pirinç
Kuru Üzüm
Kuruyemiş
Kepekli Makarna
Kuru Kayısı
Pırasa

e. Folik Asit

Bebeğin merkezi sinir sisteminin gelişmesi için özellikle ilk haftalarda folik asit gereklidir. Vücutta depolanmadığı ve gebelik süresince normalden fazlasına gerek duyulduğu için her gün alınmalıdır. Taze yeşil sebzeler folik asit kaynağıdır. Pişirme ile folik asit azalacağı için çiğ ya da az haşlayarak yemelisiniz.

Ispanak
Fındık
Kepekli Ekmek
Yer Fıstığı
Karnıbahar

f. Demir

Gebelikte, hem bebeğin doğumdan sonra kullanacağı demirin depolanması hem de gebelik nedeniyle artan kanınıza yeterli oksijenin taşınabilmesi için normalden daha fazla miktarda demire ihtiyaç vardır. Hayvansal yiyeceklerdeki demir, sebze ve kuru meyvelerde olandan daha kolay emilir. Et yemiyorsanız, demirin emilimini arttırmak için aldığınız besinlerin C vitamini açısından zengin olması gerekir. Diyet demir eksikliğini gidermek için tek başına yeterli olmaz. Dolayısıyla artan demir ihtiyacını karşılamak için demir içeren ilaçların alınması gerekir. Demir, bebeğin ve annenin ana ihtiyaçlarından biridir. Demir eksikliği sonucunda yorgunluk hissi ve konsantrasyon güçlüğünün yanı sıra cilt ve mukozada solukluk, saç dökülmesi gibi bazı fiziksel belirtiler de ortaya çıkar.

Yağsız Kırmızı Et
Ton Balığı
Karaciğer

PUR.. gecmis olsun.
guzel haber almana cok sevindim
benim burda sadece 2 defa usg yapildi baskada yapilmayacak artik
dogumda bebegimi gorecem trkiyede olmak vardi

Saol canım

Off çok kötü yaa, biz ayda 1 diyince dr bozuluyoruz bi de öyle olsa çok kötü olur

Kızlar ben 100 grlık şeker testi yaptırmak istemiyorum, 50 grlık şeker testinde üst limit 140 dı benimde 142 çıktı, çok değil aslında..Ailede ne şeker hastası var, ne de şeker rahatsızlığı gösteren bir belirtim.Ben istemiyorum desem doktor ne der acaba? Mecbur kılmaz heralde..

Benim 150 çıktı ilki sınırda diye yaptı dr.
Çok berbat bir test ama aklında kalacağına yaptır bence ne olur ne olmaz..
Tedbir alınmazsa insülin vurmaya kadar gidiyor allah korusun :18:

bende varıııııııımmmmm
benimde oğlum olucak kız demiştim ama erkek benim tahminim tutmadı. bu duruma babası çok sevindi. nasipse 10 temmuzda geliyor egemiz

bende varıııııııımmmmm
benimde oğlum olucak kız demiştim ama erkek benim tahminim tutmadı. bu duruma babası çok sevindi. nasipse 10 temmuzda geliyor egemiz

hsg aramiza tatlim gozun aydin burdakilerin cogu erkek getiriyor zaten
allah kollarimiza almayida nasip etsin

Bebeğinizle sorunsuz yaşamanın 9 sihirli yolu

Bebekle ortak yaşamı olabildiğince sıkıntısız ve rahat geçirebilmek, bazı püf noktalarıyla sizin elinizde... 9 pratik öneriyle bebekli yaşam sizin için artık daha kolay!

Anne olduğunuz andan itibaren sizi zorlu ama keyifli bir maraton bekliyor. Bebeğin uykusu, beslenmesi ve eğitimi tüm dünya...nızı dolduran rutin bir görev haline geliyor. Zaman zaman zorlanmanız son derece normal. Gece uykularının bölünerek bebeğin beslenmesi, temizliğinin yapılması, her türlü problemini çözmeye çalışmak sizi kimi zaman çok zor durumda bırakabilir. Ama bütün bunların kısa bir süre için geçerli olduğu ve günler geçtikçe her şeyin düzeleceğini sakın aklınızdan çıkarmayın. İşte sizlere bu en zor ama en tatlı günlerinizde hem bebeğiniz hem de kendiniz için hayatı kolaylaştırmak için birkaç tavsiye...

Bebeğinizi beslerken: Bebekler için özellikle ilk aylardaki beslenme çok önemli. Bu nedenle bir beslenme düzeni oluşturmanız gerekiyor. Bebeğinizin ne zaman acıkacağı belli olmadığı için her zaman biberon, mama gibi gereçleri hazırda bulundurun. Gece beslenmelerinde ise, rahatça oturabileceğiniz bir koltuğu tercih ederseniz hem siz hem de bebeğiniz yarar görecektir. Aklınızda olsun!

Bebeğinizi uyuturken: Genelde bebeklerin uyku saatlerinin belli bir düzeni oluyor. Ancak bu kural bütün bebekler için geçerli değil! Böyle zamanlarda öncelikle bebeğinizin aç olup olmadığını ve altının temiz olduğunu kontrol etmenizde yarar var. . Daha sonra sessiz ve çok fazla ışık olmayan bir odada bebeğinizi uyutmaya çalışın. Bebeğinizi uyuturken ona ninni söylemek ya da onu okşamak hem bebeğinizi hem de sizi rahatlatıyor.

Bebeğinizin banyo zamanı: Banyo yapmak, kimi bebekler ve çocuklar için eğlenceli bir oyun saati gibi kabul edilirken, kimileri için ise adeta bir kabus! Siz bir anne olarak, çocuğunuz için banyoda geçirilen dakikaları zevkli bir oyuna dönüştürebilirsiniz. Bunun için çocuğunuza banyo yaptırırken onun sevdiği, suda yüzebilecek oyuncaklarını yanınıza alın. Güzel kokulu sabunlar, göz yakmayan şampuanlar ve köpükler çocuğunuz için ayrı bir eğlence. Banyo yaparken şarkı söylemek ve suyla küçük şakalar yapmak da çocuğunuzu eğlendiriyor.

Dışarıya çıkarken: İster günlük alışverişler için olsun, ister uzun süreli bir seyahat için olsun bebeklerle ve çocuklarla dışarı çıkmak her zaman zor. Kalabalık içinde kaybolma tehlikesinin yanı sıra, çocuklar bir süre sonra sokakta dolaşmaktan sıkılabilir. Böyle durumlar için çocuğunuzun sevdiği bir oyuncağı yanınıza alın. Ayrıca çocuğunuz acıktığında ya da susadığında tedbirli olmak için su ve bisküvi gibi ihtiyaçları da çantanızdan eksik etmeyin.

Oyun için hazırlanın: Her yaştaki çocuk için oyun ayrı bir önem taşıyor. Bebekler daha çok değişik sesler çıkaran, yumuşak oyuncaklardan hoşlanırken, yaşları büyüdükçe oyun ihtiyacı ikinci bir kişinin katılmasıyla renkleniyor. Çocuğunuzla birçok şeyi paylaştığınız gibi oyun saatlerinde de fırsat buldukça onun yanında olmalısınız. Çocukla geçirilecek uzun saatlere gerek yok. Dolu dolu birkaç dakika bile onu mutlu etmek için yeterli. Seçeceğiniz oyunların, eğlendirici olduğu kadar eğitici olmasına da dikkat edin.

Neler yapabilirsiniz?

Özellikle yürüme çağlarında çocuklar çok hareketli olurlar ve oyuna daha çok ihtiyaç duyarlar.

Emekleyerek sizden kaçan bebeğinizin arkasından giderek onu yakalamaya çalışarak eğlendirebilirsiniz.
Bebeğinizle birlikte jimnastik yapabilirsiniz, müziğin ritmine uyan hareketlerle dans edebilirsiniz.
Eğer çocuğunuz biraz daha büyükse birlikte kitap okumak, hamurla yapılan el işleri gibi faaliyetler de onun için eğlenceli.
Bebeğiniz ağlıyorsa

Bebekler genelde acıktıklarında, altları kirlendiğinde ya da uykuları geldiğinde bunu ağlayarak annelerine anlatmaya çalışıyorlar. Yaşları büyüdükçe, kızgınlık, keyifsizlik ya da herhangi bir isteğini ağlamayla belirtiyorlar. Böyle durumlarda öncelikle sakin olmalı ve sinirli hareketlerden kaçınmalısınız. Eğer ağlamanın nedenini anlayabildiyseniz, işiniz kolay. Ama nedensiz bir ağlama ise telaşlı hareketler yapmak yerine sakin olun, onu kucağınıza alın ve okşayın.

Küçük yaramazlıklar yaptığında

Yaramazlık durumlarında aynı olayın bir kez daha tekrarlanmaması için ona uyarılarda bulunun. Yaptığının kendisine verebileceği zararları anlatın. Tüm bu uyarılarınız sonuç vermiyorsa, o zaman küçük cezalar verebilirsiniz. Örneğin; odasını toplaması, sevdiği bir programı izlemesine izin vermemek bu cezalar arasında sayılabilir. Tabii bu cezalar onu isyan ettirmemeli.

Misafirleriniz geldiğinde

Akşam ya da gündüz için konuklarınız var ve hazırlık yapmak zorundasınız. Oysa bebeğiniz ya da çocuğunuza da zaman ayırmanız gerekiyor. Böyle bur durumda onu da mutfağa yanınıza alın. İşinizi yaparken, mama sandalyesinde oturarak sizi izleyebilir ya da eline verdiğiniz oyuncaklarıyla ilgilenebilir. Akşam misafirler geldiğinde çocuğunuzun sorun çıkaracağını düşünüyorsanız, önceden onunla konuşun ve ev sahibi olduğunu söyleyin.

günaydınnn nasılsınız tombık anneler ben dun saglık ocagına gıttım kanımı ölçturdum düşük cıktı cok moralım bozuldu hamılelıgın 2. ayında ölçturdum normaldı ama düşebılıryormuş benım bıraz fazla düşmüş hemen cıft doz kan hapı yazdı doktor ama kadın dogum doktoruma cok sınırlendım ben bu kadar pıpırıklenıp dıkkat ederken bunun ıcın nasıl uyarmaz benı bıde calsıyum yazdı kramplar başlıycakmış bu ay ayaklarımda onu engellemek ıcın sızde bı gıttıgınızde kanınızı ölçturun allah korusun gebelıkte kansızlık cok tehlikelıymiş erken dogumdan düşüğe kadar ilerleye bılıyormuş haberınız olsun bıde gebelıkte seker yuklemesı muhakkak yaptırın cunkı aılede hıc seker hastası olmasa bıle hamılelık sekerı farklı oldugu ıcın cıkabılır buda acıl dıyete hatta allah korusun ınsulıne kadar gıdebılır durumunuz ben yaptırdım sızde ııhmal etmeyın tetanos asınızında 5ve 6.aylarda yapıldıgınıda eklıyorum son olarak

günaydın anneler...

bişi sorcam: sağ tarafım göbeğimin altından kasığıma doğru olan yer adım atarken acıyor...

oturunca ağrı yok. neden acaba???
daha önce bunu yaşayanlar vardı da...

bende 4.ayda bunun daha şiddetlisi olmuştu. hiç yürüyememiştim.burda devlet hast idr yolu ef demişti. ama değildi. doktorumda acilin verdiği ilaçları içme demişti. 12 saat sora kendiliğinden geçmişti. gece olmuştu.

bebekimde kıpırdı bu sabah... bebekle ilgili diil sanki. daha derinde bi sızı şeklinde...

Günaydın Güzel Anne Adaylarııı ...

Dün yatışı abartmak zorunda kaldm önceki gün büyük bir kusmayla günü erken bitrdim burada... ertesi gün bademciklerim yatırdı beni .... bugün daha iyim .. dün habersiz kaldım ama inanın kolumu kaldıramadım ... karnımın içinde olan şeyler acaba bebişmi die düşünüyorum :26: arada bi sızı, ağrı değişik şeler işte... sağıma yatıyorum gece bi uyanıyorum müthiş bi ağrı sürekli dönmek zorunda kalıyorum falan fişman ....

geçmişi 1,5 saattir okuyorum maşallah bebk arabaları , temiz sonuçlar , güzel haberler ,bebek odaları ohhh ohhh harika şeyler gördüm hepsinden alıntı yapamadım gem aslanlı odayı bende çok beendim pur şeker sonucun için maşallah morgüller gelde bi konuşalım artık sana sormam gereken o kadannn çok şey varkiii

GÜnaydın canım benimm... Çok geçmiş olsun Şimdi nasılsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…