2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ben konsantre meyve suyu hamilelik döneminde kendi meyve ve meyve posası en iyisi doktorunda dediği gibi...
Bal ve pekmezleride 1 tatlı kaşığından fazla da yemem
Vücud çok zor atıyor gerçekten de

Vücudumuz bu dönemde hassas olduğu için farklı tepkiler verebiliyor yediklerimize... Dikkat etmek lazım...
Mesela ben de bi kaç gecedir akşam yediğim mandalina,portakal gibi şeyler mideme asit yaptığı için çok sıkıntı çekiyorum. Halbuki gebelikten önce hiç bu tip sıkıntılarım olmazdı..

işte kızlar bazen korkumuzdan dogru bildiklerimizide unutup yanlışlar yapıyoruz..bir kaç gündür sürekli sekerimi ölçüp yazıyorum diyet devam.. doktorum çok fena korkutup üzmüştü beni.. hırs yaptım valla..hep de düşük çıkıyor allaha sükür...inşallah hep böyle gider.. herseyde bir hayır vardır diyorum çünkü simdi çok daha düzenli bilinçli besleniyorum her gün 30 dak. yürüyorum

(ailemiseviyorum.com/ninni )kızlar birazda güzel şeylerden bahsedelim burda süper bir ninni var.. minnoşunuzun ismine göre hazırlanmış.. çok güzel..

Bu konuda sana katılıyorum ve ayrıca benim ayak bileklerimde de şişlikler olmaya başladı bütün gün oturduğumdan dolayı sadece 10 dk ayakta kalıp tekrardan pc başına geçiyorum iş yerinde evde de kendimi oyalayarak işler yaratarak ayakta kalmayı planlıyorum ama olmuyor bu seferde kramplarım oluyor ara ara giriyor bende ayaklarımı yüksek yerde tutuarak oturuyorum...

Akşam yemeklerinden sonra yediğim meyveler beni de çok rahatsız ediyor. Taş gibi kalıyor midemde sanki. O yüzden günlük meyve ihtiyacımı gündüzleri tamamlamaya çalışıyorum ben, akşam yemeklerinden sonra fındık badem falan atıştırıyorum.
Gebelikten önce ne verseler yer yutardım, bana mısın demezdi valla :)

Ne güzel bekocum. Ben de doktorun önerisiyle haftada 3-4 gün 30dk yürüyodum ama son 1-2 haftadır karnımın altına giren ağrılar yüzünden yürüyemiyorum.
Hamilelikte vücudun bağ dokuları zayıflıyormuş, onun için sakatlanmalar olabiliyormuş..
Sen de aman yavaş yürü canım..

selam güzel mart anneleri biz geldik.nasılsınız?geçmişi okuyamadım hepinizin iyi olmasını umuyorum.dila ve simenay nasıllar bilgisi olan varmı?
iki gündür giremedim.malum eşim raporluydu iyileşti bugün başladı işe bende anca yazabiliyorum.geçmiş çok birikmiş bu yüzden bakamıyorum önemli bişey yoktur inşaallah.

Evde oturabilsek herşeye daha çok dikkat edebiliriz di mi.... Ama olmuyor.. Benim de okulda ayakta durmaktan belim çok ağrıyor..

Galiba belli bir saatten sonra yediklerimizi sindiremiyor vücut. Ama ben de öğlenden akşama kadar okulda oluyorum.. Sabahları da pek bişey yemek istemiyo canım.. Meyvem sütüm hep akşama kalıyor.. :bbo:

Evde oturabilsek diye diye bırakıcam valla işi :)
En güzel bişey hamileyken evde olmak kaydirigubbakcemile3

Okulda olman dezavantaj tabi, orada teneffüslerde bile zor olur atıştırman.
Ben, midem kötü değilse eğer, bütün gün yiyorum şirkette...
Hatta epey de dalga geçiyorlar, sürekli ağzın oynuyor diye ama valla zararlı bişey yemiyorum :)

Merhaba arkadaşlar

Düzenli yürüyüş yapmanız ne güzel ..
Benim malesef işten geç çıkmamdan dolayı vaktim olmadığı için, (5. katta çalışıyorum) günde 3-5 kez merdivenleri inip çıkıyorum.. Umarım faydalı olur ..

Seyyalcim anneciğine geçmiş olsun.. inş. herşey yolundadır..

kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr bu arada be pazartesi gününden beri kızçemi hissediyorum hem dışardan da belli oluyor eşimde hissediyor,gözle görülüyor,çok güzel bir duygu,tüm hissedemeyenler tez zamanda hisseder inşallah

ben gerekli ihtiyaç listemi hazırladım ve yavaş yavaş almaya başlayacağım bakalım....En başta giyim olarak ve Beslenme bebek odasından şimdilik vazgeçtik ve bebek beşiği alacağız 6 ay yanımızda olur artık ...Birde hastane çıkısı için gerekli olanları hazırladım ..Sizlerde bir bakın eklememi istediğiniz biseyler var mı?Belki size de lazım olur paylaşmak istedim sizlerle......

GİYİM İHTİYAÇ LİSTESİ
Giyisiler Adet Açıklama
Pamuklu Zıbın 4
Body'ler 6
Bebek Takımları 6 Alt ve üst ayrı giyilen, günlük ev içi giyim
Dışarı çıkış giyisileri 4
Pijama 3
Patik ve Çorap 4
Şapka 4 Ev için ince, penyeden
Eldiven 2 Ev için ince, penyeden ilk 3 aya kadar
Hırka ve Yelek 3
Şapka, Atkı, Eldiven 1 Dışarı çıkış için
Bebek Montu 1
Önlük 3
İlk adım ayakkabısı 1
Yürüyüş ayakkabısı 1 6. Aydan sonra
BESLENME İHTİYAÇ LİSTESİ
Bebeği biberonla beslemek için gerekenler
• Plastik biberonlar; 125ml ve 250ml. Kaynatılabilir, sterilize edilebilir, kaynatıldığında su ve ısıdan etkilenmez ve şekli bozulmaz. Plastik biberonlar iki titir. Klasik, yeniden kullanılabilenler ve daha yeni olup bebeğin hava yutmasını engelleyen biberonlar.
• Cam Biberonlar; 125 ml ve 250 ml. Ani ısı değişikliklerine dayanıklı sağlıklı cam biberonlardır. Cam biberonları temizlemek daha kolaydır ama çabuk kırılırlar ve anne sütü vermek için kullanılmazlar.
• Biberon emzikleri; Kaynatılabilir, sterilize edilebilir, kaynatıldığında su ve ısıdan etkilenmez ve şekli bozulmaz olmalıdır. Kullanılan madde bakımında kauçuk ve silikon olmalıdr. Biberon ağızlıklarının şekli damak yapısına uygun olanlar ve delik çapı farklı olanlar vardır. Delik çapı farklı olanlar; mama vermek ve küçük bebekler için küçük delik, meyva suyu vermek için büyük delik olanları tercih edilir.
• Biberon fırçası; Biberon ve emziklerin temizlenmesinde kullanılır.
• Sterilizatör; Yoğun ısısı ile biberon ve emziklerdeki bütün mikropları kısa sürede öldürür.
• Sebze Haşlayıcısı; Sterilizatör özelliğinin yanı sıra, bebekler için buharla sebze haşlayabilirsiniz.
Emzik ve aksesuarları
• Emzik ve koruyucu kutusu; Hava çıkışlı, sterilize edilebilir ve kaynatılabilir olmalıdır. Kauçuk ve silikon ayrıca standart ve ortodontik damaklı tipleri mevcuttur.
• Emzik Bandı veya Emzik Zinciri; Bir ucu bebeğin yakasına iliştirilen emzik bant veya emzik zincirleri bebeğin emziğinin yere düşerek, kirlenmesini ve kaybolmasını önler.
• Diş kaşıyıcı; Dişleri kaşımayı sağlayarak bebeği rahatlatır.
• Soğutucu Dişlikler; Diş çıkartmanın verdiği sancıyı hafifletir ve diş etlerindeki harareti alır.
Besin maddeleri
• Toz mamalar; Proteini anne sütüne yakın Başlangıç Mamaları
BAKIM İHTİYAÇ LİSTESİ
Bebeğin genel bakımı için gerekenler

• Alt değiştirme ve bakım yatağı
• Bebek bezleri; Bebeğin boyuna ve kilosuna uygun
• Islak mendil
• Pişik kremi; Pişik oluşumuna karşı korur, cilt kızarıklıklarının geçmesine önler.
• Vücut termometresi
• Kulak çubuğu
• Nemlendirici Krem; Cildin kurumasını önleyen özelliklerde olmalıdır.
• Göbek bağı bandı
• Temizleme havluları
Bebeğin banyosu için gerekenler
• Şampuan; Bebeğin saç derisine uygun
• Sabun; Gözleri yakmayan
• Küvet ve filesi
• Bebek banyo süngeri
• Banyo termometresi; Banyo su ısısını kontrol etmek için
• Kirli çamaşır torbası
•
•

asinazcım gözün aydınn, süper bir duygu da ne demek, daha ötesi :lepi:
yiyesimiz geliyor bebişi :asigim:

hareketlerini hissetmeye başladıktan sonra daha bi bağlandık oğlumuza

pancupencim teşekkürler, ben de liste yapmaya başladım
bayramdan sonra havalar iyice soğumadan ve ben ağırlaşmadan annemle eminönündeki havuzlu hana gidelim diyoruz kısmetse

ama öncelikle ilk etapta lazım olabilecekleri almayı düşünüyorum
diğerlerini zamanı geldikçe ihtiyaca göre almak en iyisi
hem bir dünya hediye de geliyor, bunları da hesaba katmak lazım

ılk Alınacaklar Listesi

1. Bebe küvet filesi
2. Banyo havlusu+süngeri vs..
3. Bebe iç çamaşırı
4. Anne iç çamaşırı (emzirme atleti, südyeni, göğüs pedi vs.)
5. Biberon+emzik vs.
6. Bakım kremi+şampuan+sabun+pudra vs vs
7. Bebe nevresim tk+uyku seti+yastık+yorgan
8. Alt açma minderi
9. ınce kapitone+kalın polar bebe battaniyesi
10. Anne hastane terlik+pijama+gecelik takımı vs
11. Alt değiştirme bezi, canbebenin tek kullanımlıklarından
12. Pamuklu mendiller
13. Bebe tırnak makası, burun aparatörü, saç fırçası, kulan pamuğu bakım ürünleri vs
14. Bebek malzeme çantası
15. Tam takım hastane çıkışı

vs vs .. daha yazmaya devam edicem

Son düzenleme:

evet eminönünü çok methediyorlar bende bayramdan sonra yavaş yavaş almayı planlıyorum ve izne ayrıldığımda da almayı planlıyoruz.Eşimin sadece perşembe günü izni var ve karşıya eminönüne anca ozaman gidebiliriz.Buda benim doğum iznine çıktığım zaman olur.
Bakalım kısmet yaaa sağlıklı haberlerini alalımda önce 1 ay sonra hazırlıklar başlar

ANNE İHTİYAÇ LİSTESİ
Genel bakımla ilgili gerekenler
• Kolay emzirmenizi sağlayan önü açık gecelikler 2 adet
• Sabahlık 1 adet
• Banyo havluları
• Hijyenik pedler 1paket
• Şampuan, losyon vb. kozmetik ürünler
• Lohusa külodu 2 adet
• İç çamaşırı 1 adet
• Çorap 1 adet
• Terlik 1 adet
• Kişisel ihtiyaçlar; Diş macunu, diş fırçası, tarak, kolonya,
• Göğüs koruyucu aksesuarlar
• Kirli çamaşır torbası
Emzirme ile ilgili gerekenler
• Emzirme sütyenleri; İki tür lohusa sutyeni vardır. Biri açıldığında yalnızca meme başını ortaya çıkarır. Diğeri ise önden kopcalı olduğundan emzireceğiniz zaman kolayca bütünü ile açılabilir. İkinci tip daha iyidir, çünkü bunda meme açıkta kalacağı için bebek memeye dokunma olanağı da bulur. Pamuklu sütynler daha sağlıklıdır. Göğüsünüzün en şişkin yerinden alacağınız ölçü size lohusa sutyeninin ölçüsünü verir.
• Göğüs pedleri; Süt salgısı yoğun olduğunda, emzirme fazlası sütü emer ve giyisilere geçmesini önler
• Göğüs ucu koruması; Yumuşak, kokusuz, silikon göğüs koruması göğüs uçlarındaki çatlamayı ve göğüs uçlarını emzirme sırasında korur
• Emzirmek için yastık 2 yastık
Özel ihtiyaçlar
• Fotağraf Makinesi
• Fotoğraf albümü

günaydın güzellerrra.s.
nilüfer teyzesi güncelleme için teşekkürler:1hug:

hayırlı cumalar diliyorum hepinize herkes iyidir inşallah hastalara acil şifalar dilerim

gece uykusuzluk maalesef bende de var aynı nedenlerden dolayı ne yapalım mecbur bu şekilde geçiricez bu dönemi eşimi yollasamda başka odaya wc yüzünden yine uyanıyorum sağlığımız bozulmasında
bugün de hava kapalı kasvetli mirmirmirmir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…