2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

sırnaşık şey
delikafadulden
:sm_cool:
:teytey:
sositososito
kaydirigubbakcemile3ayyyy çok güldüm var ya he öyleyim

heheheh 1 hafta 1 haftadır walla ben çabuk çabuk geçsinler istiyorumm zaten öle söleniyo 23 hafta (22+0, 22+6) kaydirigubbakcemile5
bnde 26 haftamdayım mesela delikafadulden:CüvCüv::tomato::icecream::icecream:

Merhaba arkadaşlar,
Hasta olan arkadaşlara acil şifalar diliyorum. iyileşenlere geçmiş olsun Allah tekrarından saklasın. ben de kaç gündür uğrayamamıştım buralara. benim de başım dertteydi çünkü. geçmişi okumaya çalıştım biraz...
En son geldiğimde yazmıştım birazdan aşı olmaya gideceğim diye. daha önce de bazı arkadaşlar belki hatırlar benim bir belalı ebe vardı. geçen gidişimizde bebeğin kalp atışlarına kafayı takmıştı da bana kafayı yedirtmişti. sonra her şey normal çıkmıştı...
Yine gittim sağlık ocağına maskemi taktım, önce doktora ilaçlarımı yazdırttım. her şey normal bu arada eşim de işten izin almış o da geldi. neyse aşı odasına geçtik. ama görmelisiniz zaten sağlık ocağı küçücük, aşı odası hepten küçük, ağzımda maske etrafımda köh köh öksüren insanlar. gele gele benim belalı ebe gelmesin mi! başaldı yine yok kilo almışsın, yok bilmem ne! eline aldı aleti bebeğin kalp atışlarını dinleyelim diye ben zaten iyice gerildim. ama bu sefer gümbür gümbür atıyor kalbi. gelelim tansiyonumu bir ölçtü 16/8. hemen ayaklandı bunlar, biraz dinlendim düşe düşe 14 e düştü. doktor geldi senin de bebeğin de hayatı tehlikede en ufak bir tuz alırsan falan falan... ama ben ağlamamak için kendimi zor tutuyorum çünkü daha 4 gün önce doktorumda gayet normal çıktı tansiyonum. idrar tahlili yaptılar bir şey çıkmadı. tansiyon takibi dediler aşıyı da yapmadılar. ama görseniz benim dünyam yıkıldı sanki doktorun o lafına. sabah işe giderken bile dolmuşta ağlıyorum evde ağlıyorum. okuldan çıkınca eczanede ölçtürdüm 10/6 çıktı. eşim tansiyon aleti almış hemen en yüksek 12 çıkıyor. ama bir ara "acaba ben sağ salim doğurabilecek miyim?" diye bile sordum kendime, o kadar kötü oldum. mafoldumben tansiyonum normal çıktıkca biraz düzelir gibi oldum. ama yüreğim her dakika ağzımda. zaten doktor sende şeker de çıkacak dedi. bilemiyorum çok moralim bozuk. çarşamba kontrolüm var kendi doktorumda dua edin benim için.
biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. çok etkilendim. aslında o gün heemn yazmıştım olanları ama site sorunları yüzünden kaydedilmedi mesajım. Rabbim hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın :Saruboceq: hiçbirinize olumsuzluk yaşatmasın. :Saruboceq:

Canım çok üzüldüm olanlara yaa...
Valla işine karışmak haddim değil ama bence bir daha gitme sen o sağlık ocağına, ne biçim insan bunlar... Hamile kadınsız sen, gerçekten bir tehlike olsa bile böyle telaşa verilir mi hiç ortalık? Kaldı ki bir defalık tansiyon ölçümü ile karar verilir mi bebeğin hayatının tehlikede olduğuna, Allah korusun...
Keşke hemen kendi doktorunu arasaydın...
Hiç bozma moralini, randevunu erken alma imkanın varsa al, yoksa ara doktorunu, için rahatlasın. Öyle yüreğin ağzında gün mü geçer, yok yere minicik bebeğin de etkileniyor senin o korku dolu halinden...
Bu sağlık ocakları kendilerini adam yerine koydurtmak için midir nedir, böyle garip hareketler yapıyorlar, burada birkaç arkadaş daha anlatmıştı sanırım...
Hayırlı haberlerini bekliyoruz...

Sağol canım. zaten şu aşıyı yaptırayım bir daha zor uğrarım. insanın hasta olacağı yoksa da hasta olur orada düşün yaa kadın kaç haftalık hamilesin diyor. 21+3 diyorum. +3 ne diyor. bir de bu ebe yani işi hamilelik. çarşambaya az kaldı neyse ki..klava:

tatlım o nasıl bir ebeymiş öyle,valla parçalarım onu ben olmayan bişiden kalpten götürücekmiş nerdeyse seni,sen de deli misin ne bakıyon onlara kalbi yavaş demiş druna gitmişsin normel demiş,öyle henmen ehvam yapma üzme kendini,mümnkünse git başka sağlık ocağında yaptır aşını ya da bi daha gidersen seni istemiyorum de,gereksiz sters be

sorma canım ya ebe demeye bin şahit ister. zaten benden sorumlu ebe o değilmiş. bir daha gideyim kendi ebemi göreceğim. ilk defa tanıştım geçen gidişimde o daha olumlu bir kadın. gitmezsem telefonla çağırıyorlar ya zorla klava:

hayret bişey ya insanın sinirini bozuyolar..gitme bidaha oraya sende güzelim yaw.

slm anneler biz geldik detaylı ultrasonda hersey yolunda ...Maşallah kızımız kıpır kıpır yerinde durmuyor walla 631 gr olmuş ...Çok iyi dedi kalp atışı, ağız yüz kemik ölçümü herşey yolunda ve sadece renkli olarak göremedim arızalıymış elektrikler gidip gelmiş çok ....
15 aralık ta kontrolümüz var ve 50 gr şeker yüklemesi yapılacak.Onun dışında herşey güzel doktorum kan hapını kullanma dedi elevitte de takviye eder seni dedi..Kusmalarımı anlatmıştım alma dedi.

bu arada cerenora sanada geçmiş olsun walla ne diyeyim ama bence orayı bırak
Bu arada Yarın 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ....ŞİMDİDEN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN ....ANNE ADAYLARI...
Yarın ablamı İzmitte kontrole götüreceğim o yüzden yokum Çarşamba günü görüşürüz artık.Perşembe de tam gün tatil ve bayramda kayınvalideler gelecek hazırlık yapıcam artık ne yapalım.....

Son düzenleme:

Ben size diyorum işte, hamilelik terörü diye birşey var.
Bilen bilmeyen, hamile kalan kalmayan, hatta konuyla alakası olmayan adamlar bile bir fikir beyan etmeden duramıyorlar.
Cumartesi günü hastaneye gittik işte, sıramızı bekliyoruz, bir genç kız geldi, yanıma oturdu. Kaç haftalık bebeğiniz dedi, ben de 24 dedim. Aaa hiç belli olmuyor, karnınız ne küçük, sordunuz mu doktora, bizim bir komşu vardı, benzetmek gibi olmasın diye bir başladı bu klava: Dedim bir dakika... Belli ki kötü birşey anlatacaksın, anlatma, hiç ilgilenmiyorum. Şaşırdı bu, devam etmeye çalıştı falan, o arada benim hemşire duydu, çağırdı beni hemen, kurtuldum...
E bir dur be güzelim, daha yaşın 18-19 belli ki, bu kadar erken terörist olmanın alemi var mı yani... Bu hadi bilmeyeni, sağlık ocağında insanı böyle delirtirlerse, kimden medet umacağız bilmiyorum artık :uhm:

Ben de kuaföre gitmiştim. hamilesiniz. bebeğiniz biraz aşşağıda düşük tehlikeniz mi var? dedi patavatsız yaa!! klava: bütün millet jinekolog olmuş mübarek..

canım çok geçmiş olsun bence bi daha gitme oraya keşke hemen doktorunu arayıp bilgi verseydin yada gitseydin içini rahatlatırdın neyse çok geçmiş olsun canım çarşamba mutlu haberlerini bekliyoruz

aynen valla millet çok seviyor
benim bi tanıdığım vardı şöyleydi,şu vardı böyleydi,baygınnlık geliyor bu bizim türklerin böyle sağ soldan duyupta anlattıklarından
ben de geçen pazartesi arkadaşım doğum yapmıştı ya yanında bekliyorum doğumu için,yengesi dediki senin de kontrolün varmış bugün nasıl geçti diye iyi dedim,benim kız hep başı aşşağıda duryormuş dedim,kadında ana aaa senin erken doğuım riskin var o zaman dedi,bi garip baktı böyle ben de dedim ki daha 1 saaat önce drum kendi kendine erken doğum riskin filan yok herşey gayet yolunda ddim direkt kestim olayı

canım çok geçmiş olsun bence bi daha gitme oraya keşke hemen doktorunu arayıp bilgi verseydin yada gitseydin içini rahatlatırdın neyse çok geçmiş olsun canım çarşamba mutlu haberlerini bekliyoruz

teşekkür ederim canım. umarım hayırlı haberlerle gelirim. doktoruma bir de tuz biber ekmez üzerine mafoldumben

ohhh canım ne güzel yapmışsın öyle valla selam vermeyen insanlar bile hemen dediğin gibi kehanetler yok bendede şöyle olmuştu böyleydi bilemem ne herkes doktormuşta hamileleri görünce çözülüyor dilleri kimsede yüreklendirmez kimseyi dinlemeyin mart annişleri bosnacım gibi kapatı verin ağızlarını ohhhhh

oww bide bayram var şimdi her gören bi laf atıcak ayyyyy kilondan tutta doğuma kadar çeşit çeşit varsayımlar her gelene ayrı ayrı anlat beyramdan sonra tonlarca hikayemiz olucak galiba anlatmaya aman annişler nazarlıklarınızı takmadan çıkmayın allahımmm sen koru bizi :Saruboceq:

merhaba sevgili hamişler
sizleri takip ediyorum ancak yazma fırsatım pek olmuyor bende 24 haftalık hamileyim
size birşey sorucam birçoğunuz tetenoz aşısı olmuşsunuzdur
tetenoz+difteri ve sadece tetenoz aşısı varmış sağlık ocağından öyle söylediler siz hangisini yaptırdınız doktorunuz hangisini önerdi doktoruma sorucam ama ulaşamadım şuan için yarsımcı olabilirmisiniz?çok teşerkkürler şimdiden

Gitme bir daha oraya bu ne yaa ne hale getirmişelr seni yazık valla klava:klava:klava:klava:

Gitme bir daha oraya bu ne yaa ne hale getirmişelr seni yazık valla klava:klava:klava:klava:

çok teşekkür ederim kızlar iyi ki varsınız opuyorumnanaktan Rabbim size sıkıntı keder göstermesin. ben gideyim de minişimin hırkasını örmeye devam edeyim.opuyorumnanaktan

Ben bu bayram pek ziyarete gitmeyi düşünmüyorum.
Grip salgınından korunalım diye 40 takla atarken, gidip bir sürü insanla aynı ortama girip risk almak istemiyorum açıkçası. Bir de kimisi hiç düşümeden şapır şupur öpmeye teşebbüs ediyor, sinir oluyorum.
Bir de şimdi şekerli tatlı şeyler yememem lazım benim, yemiycem derim, aa olmaz kilo almaktan mı korkuyorsun, ye ye hamilesin sen, bi yerin şişer muhabbeti yapan bir sürü çatlak olur kötükedihüso
Uğraşamam valla, yatıp yuvarlanıp durucam evde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…