- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #24.901
slm anneler biz geldik detaylı ultrasonda hersey yolunda ...Maşallah kızımız kıpır kıpır yerinde durmuyor walla 631 gr olmuş ...Çok iyi dedi kalp atışı, ağız yüz kemik ölçümü herşey yolunda ve sadece renkli olarak göremedim arızalıymış elektrikler gidip gelmiş çok ....
15 aralık ta kontrolümüz var ve 50 gr şeker yüklemesi yapılacak.Onun dışında herşey güzel doktorum kan hapını kullanma dedi elevitte de takviye eder seni dedi..Kusmalarımı anlatmıştım alma dedi.
gözün aydın bebeişin tombişleşmiş :ecrin_bebek: bende sadece elevit ve magnezyum tozu kullanıyorum
bu arada cerenora sanada geçmiş olsun walla ne diyeyim ama bence orayı bırak
Bu arada Yarın 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ....ŞİMDİDEN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN ....ANNE ADAYLARI...
Yarın ablamı İzmitte kontrole götüreceğim o yüzden yokum Çarşamba günü görüşürüz artık.Perşembe de tam gün tatil ve bayramda kayınvalideler gelecek hazırlık yapıcam artık ne yapalım.....
cnm benim evim çatı katıya camlarım küçük, bide zaten zorlamıyorum dinlene dinlene kaşama kadar silerim artıkk:))
gözün aydın pancuben bebişin tombişleşmiş :ecrin_bebek: bende sadece elevit ve magnezyum tozu kullanıyorum
selam anneler ben de bugün doktora gittim :dance: kızım 31 cm ve 690 gr olmuş oğlum 30 cm ve 610 gr olmuş teyzeleri artık ekrana sığmıyolar önceden ikisini bir görüyoduk şimdi biri bile sığmıyo ne güzel doktordan güzel haberlerle gelenlerin de gözleri aydın miniklerimizin hepsine kocaman bi maaşallahşubatın sonunda 36 haftalıkken alırız dedi doktorum herşey yolunda giderse çünkü erken davranma riskleri de var malum ama çok şükür ki herşey yolunda görünüyor rahim ağzı felan o nedenle baya bi rahatladım yani mart annesi değil de sanırım şubat annesi olucam ben ama kovsanız da gitmem a.s.
olsun dikkat et yine de sn çok yorma kendini,şurda en fazla 3.5 ay kaldı sıkıalım dişimizi ondan sonra bol bol temizlik ki ben temizlik yapmayı temiz olmayı çok severim,hamleleiğin ilk aylarında temizlik yapamadığım için nasıl zorlandım,çok zor alıştım ama çok şükür eşim elinden geldiğince yaptı
evet cnm haklısın kolay olmuyo düşük çok zor Allah'ım kimseye yaşatmasın,dikkat etmemiz gerek. bende pis kadın oldum artık bebişim doğsun 3.5 ay sonra evi yıkayacam resmen,ALLAH izin veririse tabii:))
selam anneler ben de bugün doktora gittim :dance: kızım 31 cm ve 690 gr olmuş oğlum 30 cm ve 610 gr olmuş teyzeleri artık ekrana sığmıyolar önceden ikisini bir görüyoduk şimdi biri bile sığmıyo ne güzel doktordan güzel haberlerle gelenlerin de gözleri aydın miniklerimizin hepsine kocaman bi maaşallahşubatın sonunda 36 haftalıkken alırız dedi doktorum herşey yolunda giderse çünkü erken davranma riskleri de var malum ama çok şükür ki herşey yolunda görünüyor rahim ağzı felan o nedenle baya bi rahatladım yani mart annesi değil de sanırım şubat annesi olucam ben ama kovsanız da gitmem a.s.
hahaaayyyytt bebeiş olduktan sonra rahatmı etceni zannediosun kız sen saçını taramaya waktin olmicaklülülülülülü
şaka bi yana ama şimdikinden rahat oluruz en azından o garanti:teytey:
Merhaba kızlarrr,
Ben geldim... Birkaç gün yoktum... Zehirlenmişim (gıda zehirlenmesi). Bir gece hastanede yattım... Şu anda iyiyim... Düzeldim...
Kızlar merhaba,
Bu saatte girebiliyorum neler yazdınız hiç okuyamadım ama hemen sizle paylaşmam lazım:teytey:çünkü bugün doktora gittik aylık kontrolümüzü olduk kızımlakaydirigubbakcemile3 25+1 deyiz bugün ve kzıım 33 cm. 780 gr. olmuş maşallahsositosositoalkisalkisalkisDoktor herşey yolunda ayına göre kilosu çok iyi dedi:dance::teytey:
İnşallah hep böyle devam eder, ve sizin kucucuklar ile ilgili de hep göyle güzel haberler alırız:Saruboceq:
Bu arada şeker yükleme testi yapıldı, birde idrar yolu enfeksiyonu var mı? diye örnek alındı. sonuçlar yarın çıkacak umarım onlarda güzel çıkar.. Dua edin bana:Saruboceq:
günaydın herkese
bende işteyim sabah sabah dün aylık kontrolüm vardı.kesin oğlum oluyor 24 cm 400 gr olmuş ayrıca tatanoz 4. doz vuruldum kolum çok ağrıyor.daha önceki vurdurduklarımı hissetmemiştim bile.
tatlım dikkat et kendine geçmiş olsun...
kızlar günaydınn. minnosumu gördüm bende dün doktorum ayrıntılı baktı.. ama ayrıntılı diyorsam 4 boyutlu degildi.. normal ultrasonla organlarını inceledi tek tek.. şükür iiyiz...523 gr 26 cm olmuş minnoşum.. yanlız bişey dikkatemi çekti siz hiç dikkat ettinizmi baş çapı , uyluk kemiği, karın çevresi herbiri farklı haftaları gösteriyor... bu konuda bilgisi olan var mı.. netten biraz araştırdımsınırlar dahilinde ama yinede bilmiyorum.. bu beni biraz tedirgin etti...plesantanında ucu aşagıdaymış ama kendisi arkada duvardaymış sorun olmaz dogumda dedi...üff kızlar hamilelik ne zormuş ya sürekli soru işaretleri hiç bitmiyor.. ben bu kadar zor olacagını hiç tahmin etmezdim.. sizde bu kadar takıyomusunuz yoksa ben mi avartıyorum...laelaelaelaelae
Günaydın arkadaşlar,
Güzel bir hafta diliyorum herkese...
Sonra kuzumu gördüm uzun uzun :)
Nasıl büyümüş, nasıl değişmiş, çok şaşırdım. 819 gr olmuş canım yavrum, boyu da yaklaşık 33 cm. İlk günden beri gelişimi 1 hafta önde gidiyordu, hala öyle devam ediyor. Ayak parmaklarını kafasına yaslamış uyuyordu oğlum, sonra doktor dürttü biraz, uyandı. Eliyle ayağını tuttu, ağzını açtı kapattı, sırtını döndü, o kadar çok hareket etti ki, içimde hissettim bile :) Hala babasına çok benziyor sıpa, burun dudaklar, yanaklar aynı babası... Hatta ayaklarının fotoğrafını da verdi doktor amcası, ayakları da babasına benziyor kaydirigubbakcemile3 Bu arada erkek olduğuna dair hiç şüphemiz kalmadı, öyle bir pozisyonda duruyordu ki, biz bil gördük ne var ne yok yerimseniben
Doktora gidecek bütün arkadaşların da güzel haberler getirmesini diliyorum...
günaydın kızlar dilacım hoşgeldin tekrar geçmiş olsun
cuma günü şeker yüklememiz yapıldı ilki 87 sonra 130 çıktı doktorum ii dedi kuzumu gördüm 595 gr olmuş benim tosun kızım iş yerimde son 3 günüm bayramdan sonra çalışmıcam birazda evimde dinleneyim yeter artık dedim sizinlede çok sık görüşemicem onun için çok üzgünüm(
slm anneler biz geldik detaylı ultrasonda hersey yolunda ...Maşallah kızımız kıpır kıpır yerinde durmuyor walla 631 gr olmuş ...Çok iyi dedi kalp atışı, ağız yüz kemik ölçümü herşey yolunda ve sadece renkli olarak göremedim arızalıymış elektrikler gidip gelmiş çok ....
15 aralık ta kontrolümüz var ve 50 gr şeker yüklemesi yapılacak.Onun dışında herşey güzel doktorum kan hapını kullanma dedi elevitte de takviye eder seni dedi..Kusmalarımı anlatmıştım alma dedi.
bu arada cerenora sanada geçmiş olsun walla ne diyeyim ama bence orayı bırak
Bu arada Yarın 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ....ŞİMDİDEN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN ....ANNE ADAYLARI...
Yarın ablamı İzmitte kontrole götüreceğim o yüzden yokum Çarşamba günü görüşürüz artık.Perşembe de tam gün tatil ve bayramda kayınvalideler gelecek hazırlık yapıcam artık ne yapalım.....
selam mart ayının en güzel anneleri.
geçmişi okuyamadım,inşş herkes iyidir.canlarım uzun zamandır giremedim.çocuklarım hastalandı,ateş ateş yandılar hemen acile koştuk,çok şükür şimdi iyiler ama gripleri bana geçti.bir hafta hiç kalkamadım,bol bol meyve yedim şimdi iyiyim çok şükür.bu arada tetanoz aşımı oldum.
kıslar geçen hafta bir sancılandım resmen doğum sancısı,ertesi gün hemen druma koştum.oğluşumun durumu çok iyi.(çok şükür)730 gr,boyu 23 cm olmuş,(nilüfercim listeye eklersen sevinirim)gelgelelim aşağıya dönmüş dr doğum kanalına doğru dönmüş,ayakta fazla kalmayacaksın,bol bol yatacaksın,ağır kesinlikle kaldırma yoksa erken doğum olur dedi.valla çok korktum hala ara ara sancım oluyor.neyse ben biraz daha uzanayım,hepinizi öpüyorum..Rabbim hepimizin bebişlerini korusun..
Günaydın arkadaşlar, herkese stressiz ve huzurlu bir gün diliyorum, yeni bir haftaya daha başladık, ben bütün hafta sonu çalıştım malesef ve hala iyileşemedim(
canım belimde sorun yok kahvaltıdan sonra dermanım kalmıyor kasıklarımda baskı hissediyorum sanki doğum yapacak gibi sonra öğlene doğru düzeliyorum rahat yürüyebiliyorum bu arada başkalarına soruyorum 7aylık hamileyim diyor biz şimdi 6. ayı bitirip 7. aydan gümü alıyoruz
ben geldim arkadaşlar geçmişin sadece bir kısmını okuyabildim ilgilenen merak eden herkese çok çok teşekkür ederim...
cuma akşamı beşe çeyrek kala lavaboya gittiğimde kanamam başlamıştı hemen doktoru aradım çabuk gel deyince iyice panikledim...
bebek iyi ama tatsız oldu kanama dedi...
bir hafta kalkmadan yatacaksın dedi düşünün bendeki korkuyu bir sebebi yokken bu şekilde olması çok üzdü beni herşeyden hatta ıkınmaktan bile olabilir kesilmesini beklicez bebekle ilgili bir durum yok dedi..
neyse ben bir iki saat sonra kesilir diye düşünürken durmadı.
cumartesi pazar pazartesi kalkmadım yerimden salı doktorum aradı kanama hala devam edince kan uyuşmazlığı iğnemi erken tyapmak zorunda kaldılar bebeğe veya bana bir kan karışırsa zehirlenmeyelim diye önlem aldılar yani.
çarşamba tekrar çağıırdı çok huzursuz oldum bebeğine bir daha bakıcam dedi neyse bebek yine iyi ama bu kanama bu kadar uzun sürdüğü için bunun sonu enfeksyona gider antibiyotiğe başlamak zorundayız dedi ağladım zırladım istemiyorum dedim ama olmadı...neyse araştırdım br zararı yokmuş.
of kızlar önrümden ömür gitti...muhtemelen biraz erken doğacak benim velet...sağlıklı olsunda sorun değil...
kanamam daha bu cumartesi akşamı kesildi inanırmısınız regli olmuşum gibi kanamam oldu kendinize çok çok dikkat edin benim gibi haldır haldır yürümeyin yavaş hareket edin öpüyorum çok.
sağolun kızlar yaaa..simenay mesaj attı bana merak ettiğinze dair...yazık oda hastaydı zaten buluşamadık kısmet olmadı bişeyi çok fazla istemiceksin...
ne planlar yapmıştım cumartesi kuaföre gitcektim pazar sizle buluşucaktım sizden sonra ortaokul arkadaşlarımla buluşucaktım tüh ya öyle üzüldümki kocama dedim nolur gideyim ağrım sancım yok la delirtme beni hatun dedi :)
ay allahım yarabbim yaa çok korktum ha çıksın poposunu koparıcam zillinin.
kanamayla ilgili bişey söylemedi ama ben bi halt yedim şu 5 li a4 kağıt kolileri varya onu ayağımla bir yerden alıp masanın altına ittim ama ayağımla sürüdüm...sanıyorum ondan oldu ama korkudan doktoruma bişey söyleyemedim oda herşeyden olabilir ne bileyim işte bir sürü soru sordu mesala son 24 saat içinde cinsel ilişki oldumu?
bitki çayı v.s. içtinmi bir yere uzandınmı falan gibi sorular...mutfak raflarına tabak almaya bile uzanmayacakmışız...ben biraz rahat davrandım şimdi prensesler gibi her şeyi başkalarına yaptırıyorum kusura bakmasınlar az canım yanmadı...
ee erken doğumu benim doktorum değil ama akrabamız olan bir şahsiyet söyledi.
kendiside böyle olmuşta..bilmiyorum hayırlısı işte...canlarım ya okadar destek oldunuz moral verdinizki anlatamam size..hepinize çokkk çok teşekkür ederim..buluşma olayını ayarlayalım ama tamammı?arkadaşımı gönderdim mothera o gün ben çok aklım kaldı indirim hep dandik şeylerdeymiş bizim gibi çıtır bebeklere bişey yokmuş bola heveslenmişiz yani...oyüzden yeniden bi buluşma ayarlayabiliriz.
bizde dün eşimin baba annesi rahatsızlandı acil doktora götürdük.. eşim evde tek kalmamı istedi neyse hastaneye gitiik eşimi almadılar bayan tarafına doktor benim hamile olduğumu fark edince bana başladı bağırmaya senin ne işin var burda burası mikrop yuvası eşin falan yok mu ilgilenecek dedi yazık eşimde kapıda bekliyor.. hasta bakıcılr onu çıkarmıştı doktor izin verdi beni dışarı çıkardılar baba annem serum vurdular ben onları dışarda bekledim sonra maske falan taktılar bana gece saat 3 buçuk gibi eve geldik ama oğlum hiç uyumadı sabaha kadar birde gçzlerimi kapattım başım dönmeye başladı.. herlade tansiyonum düşüyor dedm.. sonra eşimle 1 saatt falan oturduk sabah oldu mecbur işe geldik ama hem uykusuzuluk hem miğdemde acayıp yanma var başımda ara ara dönüyor bir yandan da korkuyorum acaba grip falan oldumu diye patron gelsin izin alıp eve gidip yatacam....
Merhaba arkadaşlar,
Hasta olan arkadaşlara acil şifalar diliyorum. iyileşenlere geçmiş olsun Allah tekrarından saklasın. ben de kaç gündür uğrayamamıştım buralara. benim de başım dertteydi çünkü. geçmişi okumaya çalıştım biraz...
En son geldiğimde yazmıştım birazdan aşı olmaya gideceğim diye. daha önce de bazı arkadaşlar belki hatırlar benim bir belalı ebe vardı. geçen gidişimizde bebeğin kalp atışlarına kafayı takmıştı da bana kafayı yedirtmişti. sonra her şey normal çıkmıştı...
Yine gittim sağlık ocağına maskemi taktım, önce doktora ilaçlarımı yazdırttım. her şey normal bu arada eşim de işten izin almış o da geldi. neyse aşı odasına geçtik. ama görmelisiniz zaten sağlık ocağı küçücük, aşı odası hepten küçük, ağzımda maske etrafımda köh köh öksüren insanlar. gele gele benim belalı ebe gelmesin mi! başaldı yine yok kilo almışsın, yok bilmem ne! eline aldı aleti bebeğin kalp atışlarını dinleyelim diye ben zaten iyice gerildim. ama bu sefer gümbür gümbür atıyor kalbi. gelelim tansiyonumu bir ölçtü 16/8. hemen ayaklandı bunlar, biraz dinlendim düşe düşe 14 e düştü. doktor geldi senin de bebeğin de hayatı tehlikede en ufak bir tuz alırsan falan falan... ama ben ağlamamak için kendimi zor tutuyorum çünkü daha 4 gün önce doktorumda gayet normal çıktı tansiyonum. idrar tahlili yaptılar bir şey çıkmadı. tansiyon takibi dediler aşıyı da yapmadılar. ama görseniz benim dünyam yıkıldı sanki doktorun o lafına. sabah işe giderken bile dolmuşta ağlıyorum evde ağlıyorum. okuldan çıkınca eczanede ölçtürdüm 10/6 çıktı. eşim tansiyon aleti almış hemen en yüksek 12 çıkıyor. ama bir ara "acaba ben sağ salim doğurabilecek miyim?" diye bile sordum kendime, o kadar kötü oldum. mafoldumben tansiyonum normal çıktıkca biraz düzelir gibi oldum. ama yüreğim her dakika ağzımda. zaten doktor sende şeker de çıkacak dedi. bilemiyorum çok moralim bozuk. çarşamba kontrolüm var kendi doktorumda dua edin benim için.
biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. çok etkilendim. aslında o gün heemn yazmıştım olanları ama site sorunları yüzünden kaydedilmedi mesajım. Rabbim hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın :Saruboceq: hiçbirinize olumsuzluk yaşatmasın. :Saruboceq:
Gitmeyince telefonla zorla çağırıyorlar sormayınklava:
Ben de kuaföre gitmiştim. hamilesiniz. bebeğiniz biraz aşşağıda düşük tehlikeniz mi var? dedi patavatsız yaa!!klava: bütün millet jinekolog olmuş mübarek..
kizlar dun aksam cok komiktim anlatmadan gecemeyecegim. banyodan sonra tirnaklarimi keseyim dedim. ellerde sorun yok tabi guzelce kestim. ama ayak tirnaklarina gelince cuvalladim resmen. yan duruyorum olmuyor. duz zaten mumkun degil. arada da benim oglan sıkıstım anne diye bi tepikliyor. ay nasil kestim bir bana sorun yani. esimde arkamda kis kis guluyor bana. ayak tirnaklari gec uzuyor zaten dogumu cikarirsin diyor. ama sorarim ben ona. kole yapacam onu 1 ay sonra ayaklarimin dibinde :)))))))))
hadi iyi aksamlar kizlar yarin gorusuruz......
kizlar dun aksam cok komiktim anlatmadan gecemeyecegim. banyodan sonra tirnaklarimi keseyim dedim. ellerde sorun yok tabi guzelce kestim. ama ayak tirnaklarina gelince cuvalladim resmen. yan duruyorum olmuyor. duz zaten mumkun degil. arada da benim oglan sıkıstım anne diye bi tepikliyor. ay nasil kestim bir bana sorun yani. esimde arkamda kis kis guluyor bana. ayak tirnaklari gec uzuyor zaten dogumu cikarirsin diyor. ama sorarim ben ona. kole yapacam onu 1 ay sonra ayaklarimin dibinde :)))))))))
Ben kesemiyorum ayak tırnaklarımı kaydirigubbakcemile3
Makasımla kuaföre gidip kestiriyorum...
Aman napim, 3-4 ay bi sefa sürem kaldı şurda zaten:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?