- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #52.901
kızlar sanırım benim sancılar başladı ama 10 dk da bir geliyor 3 saattir.sıklaşmadı bir türlü.hastaneye gittik 4 cm açılma varmış ama doktorum eve gönderdi sıklaşınca sancılar gel dedi.dua edin kızlar ne olur doğurayım artık bugün...
kızlar dogumdan sonra bazı şikayetlerim başladı panik atak vardı bende dahja öncesnde ama hamileligim boyunca hiç bi sıkıntı yasamadım..bi dönem ilac kullandım bikaç sene öncesnde..panik atak tedavisiiçin..ama artık zamanla ilaçsız kendi kendime atlatabiliodum ..biraz mewsimsel bilirsiniz..dogumdan sonra iki gün gözümü kırpmadım hastanede uyku uyumadım toplasam 3 saat anacdr..ewe geldik annem gripti yardıma gelemedi bana bebek için ..bende baska kimseyi aramadım yalnız kalmak istedim acıkcası ve 5 gün boyunca esimnle baktık bebegimizi ..tab,ii benim uykusuzlugum yorgunlugum tavan yaptı..kanama bi yandan..tansiyonum indi cıktı bas dönmeleri artı panikatagım geri geldi huzursuzluk falan..bi akşam üstü hersey bi anda patladı..bi titreme geldi sinir krizi gibi..hemen psikologuma götrdüler beni..küçük bi sakinleştrici ilaçla kendime gelebildim..uyku ilacıda verdi..tabii bu arada emzirmem yasak..okadar üzülüorumki anlatamam.ilk 5 gün ben baktım yavruma su an milupa süt kullanıorum mecburen..nasıl meme arıyo nası üzülüorum içim gidio ona..ama 1 hafta müddet verdi bana dr..kendine gelrsen iyi hissedersen emzr dedi..carsamba kontrolüm var..nolur dua edin bana ilacı kessin emzireyim yavrumu..sütümüsagıyorum süreki..kesilecek diye ödüm kopuyo..nolur dua edin annelerin duasdı kabul olur..senağlama
canım benim dogru söylüosun aslında annelik cok güzel onun yanımda olması cok güzel sadece emzirirkenk,i aradaki o bag dahada güçleniyo beni anlıycaksın bebegini kollarına aldıggında..bi an önce kendimi kafamı toplamaya calışıorum..bu olaydan sonra dr um yalnız kalmama yorulmamam izin vermedi..anneminde gribi gecti..4 5 gündür yanımda annem..geceleri ben ilaç aldıgım için uyuyorum annem ilgileniyo mamasını yediriyo falan..ben biraz dinlendim kafam rahatladı..lohusalıksa en tepe noktasını yasıyorum..biraz kendi elimde az kaldı carsamba günü ilacı kesebilir bende emzirebilirim inşallah..bu arada ALLAH IM inşallah sizide saglıkla kurtarr:Saruboceq:
asinaz bizim kontrolde var aşımızıda olacağız ogün idrar yollarımız enfeksiyon kapmıştı dün tahlil yaptırdık temiz çıktı kilomuzda 4500 olmuş doğumdan sonra 3400e düşmüştü sarılık oldu dr iyi dedi mama ve süt sağıp vermiorum dedim yeterli sütün dedicanancım sen nasılsın,maşşallah kilo almış oğluşun sevindim buna,iyi bari meme ucunu bulmuşsun,evet dediğin gibi bebekler büyüdükçe zorlaşıyor ama güzelleşiyorlarda sıpalar
bakalım 24 martta bizim de 1 aylık kontrolümüz var,kilomuza bakılıcak,kalça usg si çekilicek,boyumuz ve kilomuz ne olmuş çok merakn ediyorum valla
kızlar bende chiccoyla denedim bebek susuz kalmış ememiş onunla boşverin onları ısrarla göğsünüzü verin bende çok üzülmüştüm almaz diye şimdi 2 saatte bir uyanıp alıyorcanancım Allah razı olsun diyorum başka bişi demiyorum.hepsini anlatmışsın detalı.hemen chiccconunkini alıyorum o zaman bugün.avent'inki dana gibi ya afedersin standart boyu.bi de small olanı alayım.nasıl olsa 10-15 liralık bişi.
yalnız başına çocuk büyütenlere Allah yardım etsin.kayınvaldem bakıyo benim bebişe resmen.ben süt annelik yapıyorum:))
canan maşallah kilo almış oğlun biz mamayı kestik sen veriyormusun göğüs ucunu bırak bana önermediler bende ısrarla denedim artık sağmayada gerek kalmıyor sütümü sarılığımızda 10günde geçti merak etmeGözün aydın arkadaşım, Allah analı babalı büyütsün yavrunu. Piyasada denemediğim göğüs ucu kalmadı desem yeridir. Chicco'nunkini aldım dün akşam onunla emmeye başladı benimki.
Biberona alıştığı için heenüz mızmızlanıyor ama alışacak gibi. 18 günlük oldu hala emmiyor. Dün 3 saat ağlaya ağlaya emme çalışması yaptık. Bugün de ben emzirirken annem yandan biberonla biraz verdi hemen çektik göğüs ucumu verdik öyle öyle epey emdi. Bundan sonra zor günler beni bekliyor sanırım.
Avent'in göğüs ucu kağıt inceliğinde vs. diyorlar ama hepsinden kalın ve büyük. Small da var ama onu görmedim, farkı olacağını sanmıyorum.
Wee'ninki çok basit ve hemen kalkıyor yanları falan kontrol etmesi zor. Piyasadaki çoğu ürün de wee'ye benziyor.
Chicco (small) kauçuktan yapılmış ve çok yumuşak. Tam da ağzına göre. Elde tutması da kolay. Göğüs ucu problemi olan arkadaşlara kesinlikle öneriyorum.
Bizim oğlan 2850 doğmuştu. 5. gün 2700 olmuş. Dün tarttık 3270 olmuş. 12 günde 570 gram almış, iyi herhalde, sevindim. Demek ki doyuyor. Sarılığımız geçmemiş ama tahlil yapmadı doktor, çok az dedi. inşallah emme işi de düzene girer de atlatırız şu sarılığı da...
Uyku düzenimiz de bozuldu, sabah öğlene kadar uyanık, sonra bayılmış gibi uyuyor akşam 6 ya kadar sonra 12ye kadar zor uyutuyoruz. Dün ara ara emzik de vermek zorunda kaldım kıyameti kopardı. Büyüdükçe zorlaşıyor bu çocuk.
Pancuben'den haber var mı kızlar?
biz 3 güne bir yıkıyoruz çünkü üşütünce ishal oluyoruzNehir, en güzeli sanırım bebeğin banyoyu sevmesi. Ağlamasından çok korkuyordum ben ama gıkı çıkmıyor yavrumun.
Anneler, yavruları her gün yıkıyor musunuz? 3 günde bir yıkıyoruz biz ama her gün yıkamak çok iyiymiş. Korkuyorum üşüteceğiz diye.
canım benim dogru söylüosun aslında annelik cok güzel onun yanımda olması cok güzel sadece emzirirkenk,i aradaki o bag dahada güçleniyo beni anlıycaksın bebegini kollarına aldıggında..bi an önce kendimi kafamı toplamaya calışıorum..bu olaydan sonra dr um yalnız kalmama yorulmamam izin vermedi..anneminde gribi gecti..4 5 gündür yanımda annem..geceleri ben ilaç aldıgım için uyuyorum annem ilgileniyo mamasını yediriyo falan..ben biraz dinlendim kafam rahatladı..lohusalıksa en tepe noktasını yasıyorum..biraz kendi elimde az kaldı carsamba günü ilacı kesebilir bende emzirebilirim inşallah..bu arada ALLAH IM inşallah sizide saglıkla kurtarr:Saruboceq:
merhaba kızlar nasılsınız
yeni doğu yapanlar hayırlı olsun güle güle büyütün bebeklerinizi
asinaz bizim kontrolde var aşımızıda olacağız ogün idrar yollarımız enfeksiyon kapmıştı dün tahlil yaptırdık temiz çıktı kilomuzda 4500 olmuş doğumdan sonra 3400e düşmüştü sarılık oldu dr iyi dedi mama ve süt sağıp vermiorum dedim yeterli sütün dedi
kızlar bende chiccoyla denedim bebek susuz kalmış ememiş onunla boşverin onları ısrarla göğsünüzü verin bende çok üzülmüştüm almaz diye şimdi 2 saatte bir uyanıp alıyor
canan maşallah kilo almış oğlun biz mamayı kestik sen veriyormusun göğüs ucunu bırak bana önermediler bende ısrarla denedim artık sağmayada gerek kalmıyor sütümü sarılığımızda 10günde geçti merak etme
biz 3 güne bir yıkıyoruz çünkü üşütünce ishal oluyoruz
Kızlar sezeryanla doğum yapıpta hala büyük idrarını yaparken benim gibi zorlanan varmı?Kabız değilim ama buna rağmen yaparken tırsıyorum ve her seferindede canım yanıyor kaç gün geçti ne zaman rahatça yapabilcem bunu? Birde göğüsleri hala acıyan varmı?İlk çektiğinde acıyor ama sonra düzeliyor...
Kızlar sezeryanla doğum yapıpta hala büyük idrarını yaparken benim gibi zorlanan varmı?Kabız değilim ama buna rağmen yaparken tırsıyorum ve her seferindede canım yanıyor kaç gün geçti ne zaman rahatça yapabilcem bunu? Birde göğüsleri hala acıyan varmı?İlk çektiğinde acıyor ama sonra düzeliyor...
canım benim cok sagol sende aldın bebişini kollarına sennde gözünaydın..bu arada kızlar idrar sorunu bendede var cok acıyo yaparken ama yavas yavas düzelkiyo gibiyim..bugün daha iyiyim.Canım tebrik ederim sende kavuşmuşsun minişine maaşallah... Hastamı oldun canım ? Bu arada doğum normal istiyordun inş. istediğin gibi olmuştur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?