- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #52.981
merhaba anne ve anne adayları;
Karşınızda kızım meleğim herseyim canım olan ve 18.03.2010 doğumlu Hilal'im.Ben çok iyiyim spinal sezeryan oldum normal olamasamda ama kızımın gelişini görmekte güzel...Bugün taburcu olucaktık fakat Hilal'imin sarılığı biraz yüksek çıktı ve pzrt gününe kadar burdayız.Fototerapi görüyor moralim sıfır olsa da içim yansada o iyi yaaa çok farklı bisey benim gibi güçlü olan biri çok zayıf ve ağlamaklı oldum hala da öyleyim ....Hilalim kilo verdi biraz benim kan grubumdan ben O Rh(+) değil ve eşimin kan grubu AB (+) ama Hilalim A(+) VE UYUŞMAZLIK var o yüzde sarılık başlangıcıda yüksek çıktı...
Neyse eşim face koymuş resimleri ama yine de buraya da koyuyayım dedim. Ama şuan emzirmek için kızımın yanına geçiyorum kendinize iyi bakın geçmişi gece artık girer bakarım görüşürüz.....Allaha emanet olun
Karşınızda kızım meleğim herseyim canım olan ve 18.03.2010 doğumlu Hilal'im.Ben çok iyiyim spinal sezeryan oldum normal olamasamda ama kızımın gelişini görmekte güzel...Bugün taburcu olucaktık fakat Hilal'imin sarılığı biraz yüksek çıktı ve pzrt gününe kadar burdayız.Fototerapi görüyor moralim sıfır olsa da içim yansada o iyi yaaa çok farklı bisey benim gibi güçlü olan biri çok zayıf ve ağlamaklı oldum hala da öyleyim ....Hilalim kilo verdi biraz benim kan grubumdan ben O Rh(+) değil ve eşimin kan grubu AB (+) ama Hilalim A(+) VE UYUŞMAZLIK var o yüzde sarılık başlangıcıda yüksek çıktı...
Neyse eşim face koymuş resimleri ama yine de buraya da koyuyayım dedim. Ama şuan emzirmek için kızımın yanına geçiyorum kendinize iyi bakın geçmişi gece artık girer bakarım görüşürüz.....Allaha emanet olun
aslında korkmasam dicem anneme gelsene diyede diyemiorum kocam ters bişey der kalbini kırar weya surat yapar anneme kowar ne bilim herşey beklenir ondan sinirlendiğinde dünyayı tanımıyo:gitme:
Off kötü olmuş üzüldüm şimdi
Ama anne bu dayanamayıp gelsin bakmasın kocana
Hadi gözün aydın silvercim
Beklediğine değdi gerçekten
Darısı bize inşaallah
Ama ben çokkkk sabırsızlanıyorum yaaa
Kayınvaldemlerde bunun geleceği yok biz geliyoruz dedi sempatiksalakcinni
Yoldalar şuan Ankara dan geliyorlar
yok cnm netten oku istersen bilgisayarın zararı yok ama eğer içime siznmez diosan e bebek.comda radyasyon kesiciler war ondan alabilirsin...kızlar vakit bulup bi türlü giremiorum nete nası vakit buluosunuz..ne ewin işi bitiyo ne de yagmur un bakımı..silver gözünaydın..kızlar bilgsayarım oturdugum odada bebegmin odasında??cok etkilermi sizce..bunsuzda yapamıorum..
aslında korkmasam dicem anneme gelsene diyede diyemiorum kocam ters bişey der kalbini kırar weya surat yapar anneme kowar ne bilim herşey beklenir ondan sinirlendiğinde dünyayı tanımıyo:gitme:
bu arada gözünaydınmı desem allah kolaylık wersinmi desem demek sendede kaynanatör rüzgarları esmeye başlayacak haabilmiyorumkismile anlatırsın bol bol sewindiğim tek konu annem gelmioer ama en azından kendi ailesinede yine postayı çekti eşim onlarda gelemiorsempatiksalakcinni
yok cnm netten oku istersen bilgisayarın zararı yok ama eğer içime siznmez diosan e bebek.comda radyasyon kesiciler war ondan alabilirsin...
sempatiksalakcinnibwn yayınladım bile senin kızıbayanssulusmile çok geçmiş olsun ayferim öpüyorum seni we hilalini
paancubencim çok geçmiş olsun.Allah enkısa zamanda şifa versin hilal bebeğe.
geçmiş olsun canım benim üzülme yeni doğan bebeklerin çoğu sarılık olur benim oğluşumda oldu atlattık çok şükür sende kendini üzmeki sütün gitmesin bu arada kızına kocaman maşallah...
Canım benim çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda iyileşir Hilal Bebeğimiz... Sen de iyi bak kendine. Kokluyoruz bebişini opuyorumnanaktan
aynı anlattığın şeyler bizdede oldu sütüm vardı normal doğumdum bebek gayet kiloluydu ama sarılık çok yüksek çıktı bizde hastanelerde yattık mama verdik 10 gününde düzeliyor şimdi 2 satte bir emiyor mamayıda kestikof kızlar,bugünler de geçecek bizim minnoşlar büyüyecek ama çok zor yaw.
kızım 2820gr dogdu,ememiş hastanedeyken,sarılık oldu 11.8 çıktı..hastaneden çıkarken 200gr vermiş..mama verin dediler.sütümü sağıyorum,mama takviyesi yapıyoruz,kah kaşıkla kah biberonla.göğüslerim gergin,ucunu tutamıyor..ama sürekli uyuyor bebeğim.2 saatte bir uyandır diyor doktor,ne mümkün.yapmadıgımız şebeklik kalmadı.altını açıyoruz,şarkılar söylüyoruz.uyanmıyor.sürekli yiyerek atarmış sarılıgını.bir günde 12.4'e çıktı.
sezeryan iğrenç bişi,bebeğimi 15 gün önceden dogurttular.daha sütüm şakır şakır gelmiyo,tek başına yetmiyo beslenmesi için.tüm gün tahin-pekmez,komposto,bitki çayları..
canan biberonla verdik bizde sinirden napalım bebek açlıktan ölse ağzını açmıyordu ama hepsi geçiyor kendinizi suçlu hissetmeyin olacaksa oluyor herkesin başına geliyorCanım benim, bizim de aynı durum biliyorsun. yavaş yavaş düşüyor. Bir şekilde en geç 2 saatte bir karnını doyur, ne kadar çok çiş kaka yaparsa o kadar çabuk iyileşir bebişin. Benimki de baygın gibi uyudu bir hafta 10 gün, zorla besledik.
İki gündür meme ucuyla emziriyorum diye seviniyordum ama bebeğim çok huysuzdu, emememiş, aç kalmış, bugün yüzü sararmaya başladı. Başlarım bu işe dedim ve biberonu dayadım yine. Bundan sonra da emzirmek için uğraşmayacağım. Sütüm çabuk bitermiş, bitsin, mama veririm ama bebeğim böyle hastayken onu aç bırakamam. Suçluluk duygusu var üstümde bugün. Çok üzgünüm. Bugün sık sık veriyorum sütümü.
Sen de emzirmek için uğraş ama kaşıkla falan besle mutlaka, hiç aç kalmasın. Ayağının altını çimdikle, yanakları ile oyna uyandır... Atlatacaktır merak etme. Bizim şu an 3300 gr. 2850 doğmuştu. Sarılığı da 5 günlükken 12,9 du 10 günlükkn 12,6 oldu. 17 günlükken doktora gittik kan tahliline gerek yok sarılığı az dedi ve 10 gün sonra için tekrar çağırdı. Ama bebeğini aç bırak bırak memeye alıştır dediği için o doktora da gitmeyeceğim...
selam kızlar hepinizeopuyorumnanaktan.
öyle bir gece geçirdim ki kafam dönüyor şimdi.oğlum gaz sancıları içinde kıvrandı durdu uyumadı.gece kesik kesik uyudu tabi bende öyle sürekli elim sepette salladım durdum sabah altıdan beri ayaktayım uykusuzum başım ağrıyor.ve hala sancılarımız oluyor.offf yaa kendimden geçtim o rahatlasın da.gerçi şimdi baygın vaziyette uyuyor.
yaz bizde poposunu siliyoruz temizliyoruz ya çiş yada kakasını yapıyor galiba zamanla alışacaz huylarına bizim ilk günler 10u buluyordubirde bizim bir huyumuz var.kakasını ben yaptırıyorum oğluma.kabız değil aksine sulu dışkısı.ama altını açıp ayaklarını karnına itince yapıyor bu şekilde günde 3-4 kere çıkıyor tuvalete böyle değildi başlarda ne oldu şimdi benim oğluma yaamafoldumbenbu halleri üzüyor beni.
suni sancıyı verince bi şekilde doğuyor canım doğum hızlanıyor merak etme sezeryane dönmezlerherkese merhabalar arkadaşlar.doğum yapan herkese gözünüz aydın sağsalim kavuştunuz bebişlerinize Allah analı babalı büyütsün diyorum.ben gibi hala doğum yapayanlarada bi nefesde kurtulmayı nasip etsin Rabbim.topiği sürekli takip ediyorum ama muhabbetlerinize okuyarak katılıyorum sadece.ama inanın s,zlerden çok şey öğrendim.40+3 günlük hamileyim halen.dün doktora gittik nazlı kızım 3800 gr ama gelmeye niyeti yok halen.nstye girdim hafif sancılarım çıktı.doktorum cumartesiye kadar gelmezse cmt sabah 8de gel suni sancı verelim dedi.fazla beklemek iyi değil dedi.ama ben çok korkuyorum suni sancıdan kendi sancılarım gelsin diye pazartesiye kadar beklemeyi düşünüyorum.suni sancı alan annelerden biliyorum çok zormuş.uzun sürebilir.burda bazı annelerde saatlerce suni sancı alıp sonra sezeryan olduklarını biliyorum.boşuna sancı çekeceksin birde offfff...Allah hepimizin yardımcısı olsun.
ebru bebeğin yanında 2 yaşına kadar ne ceple nede internete girilmeyecekmiş bebeğin beyni haşlanmış gibi oluyormuş biz ne cep nede nete girmiuoruz lütfen biraz dikkat edin biz bebeği uyutup başka odaya bırakıyoruz öyle açıyoruz kaptopukızlar vakit bulup bi türlü giremiorum nete nası vakit buluosunuz..ne ewin işi bitiyo ne de yagmur un bakımı..silver gözünaydın..kızlar bilgsayarım oturdugum odada bebegmin odasında??cok etkilermi sizce..bunsuzda yapamıorum..
hepinize ayrı ayrı teşekkür etmek isterdim ama moralim çok bozuk sütüm yetersiz hiç gelmiyor ve mamaya başladım.Hilalim 2 günde 150 gr kaybetmiş mama ya başladık saat başı vericem bakalım.Göğsümden de süt damla damla geliyor artık yetmiyor süt pompası ile çekiyorum ama maalesef.... Still -tea ,komposto içiyorum iki günden beri yok gelmiyor çok moralim bo:Saruboceq:zuk kızlar
yazgı alp nasıl oldu gazı?
hepinize ayrı ayrı teşekkür etmek isterdim ama moralim çok bozuk sütüm yetersiz hiç gelmiyor ve mamaya başladım.Hilalim 2 günde 150 gr kaybetmiş mama ya başladık saat başı vericem bakalım.Göğsümden de süt damla damla geliyor artık yetmiyor süt pompası ile çekiyorum ama maalesef.... Still -tea ,komposto içiyorum iki günden beri yok gelmiyor çok moralim bo:Saruboceq:zuk kızlar
pancubencim üzme kendini daha gelir sütün meleğin kendi emmeye başlasında bir çoğalır inşaallah.yenidoğan biröçok bebekte oluyor sarılık.sen sakın streslenme fazla.Allah yardımcınız olsun canım.hepinize ayrı ayrı teşekkür etmek isterdim ama moralim çok bozuk sütüm yetersiz hiç gelmiyor ve mamaya başladım.Hilalim 2 günde 150 gr kaybetmiş mama ya başladık saat başı vericem bakalım.Göğsümden de süt damla damla geliyor artık yetmiyor süt pompası ile çekiyorum ama maalesef.... Still -tea ,komposto içiyorum iki günden beri yok gelmiyor çok moralim bo:Saruboceq:zuk kızlar
yaz bizde poposunu siliyoruz temizliyoruz ya çiş yada kakasını yapıyor galiba zamanla alışacaz huylarına bizim ilk günler 10u buluyordu
Kızlar bana acıl yardım edın ne olur
Bugun kontrole gıttık kızımda sarılık baslangıcı olmus ama kontrol altına alınacak duzeyde degıl dedı doktor 2 saatte bır emzır uyusa bıle uyandır uyanmıyorsa bılkı sarılıgı yukselıyor dedı we ben 2 bucuktan berı uyandıramıyorum kızım zorla yarım saat uyuyarak emdı ama uyanmıyor cok korkuyorum kaynanama doktora goturelım dedım bııs olmaz doktor onemlı deıl dedı falan dıyor esımde ewde yok delıırcem sabahtan berı aglıyorum
Canım geçmiş olsun. Üzülme öncelikle, geçiyor. Değeri kaçmış söylemedi mi doktor? Kontrole gerek yoksa geçecektir. Bizimki 20 günlük ama halen devam ediyor. Düşük dedi doktor son kontrolde kan tahlili bile istemedi. Benim oğlum da ilk bir hafta uyudu sürekli. Ayaklarını çimdikle, burnunu sık, yanaklarını gıdıkla uyanır gibi oluyor. Zıplayın, hoplayın şarkı söyleyin.. Benimki emmediği için biberonla verdim sürekli. Şimdi çok şükür nazar değmesin 2 saatte bir uyanıyor. Geçenlerde emme denemesi için aç bıraktım çocuğu ertesi gün sürekli uyudu yine. Ne kadar çok çiş kaka yaparsa o kadar çabuk geçer... Öncelikle sen unut sarılık olduğunu, panik yapma...
Biz bugün yarı kırk banyomuzu yaptık. Komşuya gittik yumurtamızı aldık :)))
Banyodan sonra oğlum emmeye başladı (maaşallah) Sonraki denemede mızmızlandı ağladı dayanamadım biberon verdim yine. Yavaş yavaş emecek sanırım. Ama hala aç bırakmamakta ısrarlıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?