2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

hasretcim benim kızda çok gazlı ben rezene çayı içiyorum çok iyi geliyo sütüde arttırıyormuş hemde çocuğa geçiyo sütle gazını rahat çıkaryo

Biz bıcı bıcı yaptık. ılk defa eşimle birlikte yıkadık, hep annem yıkamıştı. Sonra 20 dk. emdi uyudu. Yatağına koydum uyandı. Sakin sakin yatıyor miniğim.

Gülcan, biz de çok uğraştık demiştim uyandırmak için ama şimdi 2-3 saatte bir kendi uaynıyor, ağlıyor, mızıklıyor. :) 23 gün bitti bugün. ılk 10 gün işkence gibiydi ama, sonradan toparlandı.

Bugün 3 kere 20 dk emdi oğlum, maaşallah deyin sıpama, yarın da hiç bırakmaz inşallah. 24 saat emmesine razıyım :) Gece için 2 biberon süt hazırllıyorum ben de 70 cc'lik.

kızlar hazır zeynep helinim uyurken bende doğum hikayemi anlatayım bekleyen anneler korkmasınlar bende 41. haftada doğum yaptım bekletti kuzucum bizide 2 mart günü için drum hazırlıklı gel demişt o gece hiç uyuyamadım yatağa girdim 1 saat bile uyuyamadan kalktım gezinerek evin içinde sabahı sabah ettim.çantamızı ve annemi alıp yola çıktık heyecanla işlemleri yaptırıp doğum katına çıktık ilk önce sevgili drum muayene etti ama malesef açılma yoktu rahim duvarıda hala incelmediği için suni sancıyla normal doğumu deneyelim bu kadar bekledik dedi suni sancı verildi 1 saat kadar bekledik ebe muayene etti değişen bir şey yoktu ebe sen 10 günde beklesen bu çocuk normal doğmaz dedi boşuna aç kalıyorsun çocuğunda aç bence spinal ol çok rahat edersin dedi sonra anestezi uzmanıyla konuşup spinal anesteziye karar verdilk. beni ameliyat için hazırlayıp sedyeye yatırdılar başladım ağlamaya tir titriyorum heyecan korku hepsi birbirine girdi ağlayarak annemin babamın konuşmaları arasında ameliyathaneye girdim hala ağlıyorum titriyorum tutamıyorum kendimi sonra doğum fotoğrafçısı geldi ve sevgili drum sibel hnmda gelince ameliyata başladılar .ilk önce anestezi uzmanı bel kemiğime iğne yaptı sonra ayaklarımı kaldırmamı istedi tabii ne mümkün ağaç kütüğü gibi ağırlaştılar kaldıramadım ayaklarımı ameliyat esnasında derimi çekiştirdiklerini hissediyordum ama tek düşüncem kızımı görmekti.12 05 geçe ameliyata girdim 12 18 de kızım dünyaya geldi onu sibel hnm ilk gösterdiğinde heyecandan ağladım bu sefer ağzında tükürükler vardı yüzüme yaklaştırdı öptü beni kızım tükürükleriyle sonra kızımı yıkayıp tekrar bana getirdiler sonra babasına götürücez deyip kızımı götürünce bayılıcak gibiydim fenalaştım sonra gözümü açtığımda odadaydım sakinleştirici vermişler o kadar midem bulandı sıcak bastıki ya tansiyonum çıktı ya düştü çok midem bulanıyo dediğimi hatırlıyorum druma sonra kızımı odada ilk gösterdiklerinde yine ağladım yawruma prensesime çok uzun bekleyişten sonra kavuşmuştum .allah isteyen herkese nasib etsin ilk gördüğüm andan beri kızıma aşığım gözlerimi alamıyorum müthiş bir duygu hala benim mi diye hayranlıkla bakıyorum kuzucuğuma .

Tesekkurler kızlar cewaplarınız ıcın kuzum suan uyanık altını degıstırdım karnıda doydu 2-3 saattır yerınde gozluyor guluyor saga sola bakınıyor sanırım bu gece saattıne dogru uyanıyor persembe gunu kontrolumuz var topuk kanı alacaklar o zaman doktora danısım sarılıkta var ya o yuzden stres oluyorum

Allah analı babalı büyütsün inşallah canım darısı başıma...
Benden kimbilir nasıl bir doğum hikayesi çıkacak merak ediyorum :)

ama dikişler düşeli 1 haftayı geçti ondan tereddütte kaldım.. bide ben çok az idrara çıkıyorum kızlar günde 1 kez belki hiç çişim gelmio neden acaba
bende öle tahmin ettim sanırım hepsi süt oluyo sendeee :)

bencede canım ihmal etme..hem yüzüne bakınca da anlarsın böle kanlı canlı mı duruyo yoksa solgun halsiz hani kolunu kaldrdığında bıraksan pat diye düşücek gibimi duruyooo

Allah analı babalı büyütsün inşallah canım darısı başıma...
Benden kimbilir nasıl bir doğum hikayesi çıkacak merak ediyorum :)

ama dikişler düşeli 1 haftayı geçti ondan tereddütte kaldım.. bide ben çok az idrara çıkıyorum kızlar günde 1 kez belki hiç çişim gelmio neden acaba
bende öle tahmin ettim sanırım hepsi süt oluyo sendeee :)

bencede canım ihmal etme..hem yüzüne bakınca da anlarsın böle kanlı canlı mı duruyo yoksa solgun halsiz hani kolunu kaldrdığında bıraksan pat diye düşücek gibimi duruyooo

Helinzor, sağlıkla büyüt yavrunu, Allah analı babalı büyütsün...

çok teşekkürler
miniğim enfeksiyon almış cumartesiden beri hasta sürekli hapşırıyo pazar akşamıda öksürük başladı dra götürdük ilaç kullanıyoruz şimdi burnuda tıkalı insan ne yapacağını şaşırıyor aman dikkat edin kızlar büyüklerde virüs oluyormuş hasta olmasalarda taşırlarmış bebekler hemen yakalanıyolar

canım hayırlı olsun.tam gününde geldi senin yavrun.ALLAH analı babalı büyütsün...

Gözünaydın canım Rabbım saglıkla buyumesını nasıp etsın bebegının.

tatlım göüzünüz aydın olsun,Allah bağışlasın,olsun sezeryan fişlan böylesi kısmetmiş,bebeğin sağsalim kucağınızda çok şükür

canım geçmiş olsun ve gözün aydın olsun...bak arka arkaya doğurduk...Allah sağlıcakla büyümelerini nasip etsina.s.

Çok teşekkür ederim kızlar, ben hastanedeyken doğuranların hepsinin gözüaydın henüz bekleyenler de bir an önce kauşurlar inş. bebeklerine. Sezeryan olanlara bir sorum var arkadaşlar, doğumdan ne kadar sonra rahatça yürüyebildiniz? Ve dikiş yeri dışında kasıklarınızda ve yanlarınızda da ağrılar oluyor muydu? Benim bugün 4. gün bittiği halde çok ama çok zor yüüyorum ve ağrılarım fazla:sinifsinif::sinifsinif:

hasretcim benim kızda çok gazlı ben rezene çayı içiyorum çok iyi geliyo sütüde arttırıyormuş hemde çocuğa geçiyo sütle gazını rahat çıkaryo
bnde humananın rezene çayını aldım weriorum kızıma ama pek etkie tmiyor sanki 5.30dan beri uyanık delirtti beni eşim işten geldi ona werdim kendim fırladım netin başına çok bunaldım çokkk bu kadar uyanık kalırmı bi bebek yaaa:sinifsinif:
sütü artırmak içinde milupanın still tee çayını içiyorum ayriyetten kendimde doğadan rezene içiyorum...

yok cnm ben mecbur kalmadıkça sağıp biberonla werme taraftarı değilim gecede olsa uyanıp emziriyorum uyumuyorum işte zombi gibi dolaşıyorum alışır die korkuyorum biberona. ben süt sağıp saklayacağım göğüslerim çok dolular çok ağrı yapıolar dayanamıyorum akıyolar kendi kendine.. iş için gezmeye falan başladığımda lazım olur belki bebeğe..

süper ya çok iyi yapmışsın spinal olarak.. o anı yaşamış oldun süper bişey.. eşin girmedimi doğuma? facede doğum fotonuzu gördüm süper ötesi bir poz hayran kaldım canıum allah yawrularımızı bize bağışlasın..
http://www.kadinlarkulubu.com/mart-anneleri/348887-2010-mart-bebekleri-geliyor.html
buraya yaz bilgilerini tahmini d.tarihini, doğum yaptığın tarihi, haftanı, doğum şeklini, kızının adını, boyunu kilosunuyerimseniben
hijyenim arkadaşımız listeyi güncelliyor o da doğum yaptı bgün taburcuı olacak ekler seni listeye

sezeryan dogum yapan anneler sizinde dikiş yerlerinizin yani dikiş olan yerin içi sert mi ?
taş gibi olmuş durumda dikiş altındaki yer.şiş gibi sanki.bilmiyorumkismile

günaydın kızlar ya bişey soracağım benim cadı arada devamlı emmek istiyo gazı çıkıyo bi daha göğüslerim zaten yara dayanamıyorum emzik versem alacak bende istemiyorum nedendir. bide öyle zamanlarda çok az kusuyo. ne yapsam acaba. Gaz sorunu olan arkadaşlar ablam ocak ayında doğum yaptı o yeğnime devalmı gaz olduğu durumda çörek otu yağını göbeğine masaj yaparak sürüyo. dilinin ucunada azıcık parmağınla değdirip emziriyo karnınada sıcak bez veya havlu sarıyo ben denedim ve rahatlatıyo. tavsiye ederimm. Allah a şükür hiç gaz için ilaç almadık. ama benim sütüm yetmiyo galiba

BİR NOKTA:
aynı durumu ben de yaşadım.şekerli su ver!geçiyo hemen.ben kesinlikle karşıydım.babam eczacı,kızım dedi önceden hep doktorlar şekerli su tavsiye ederlerdi,yeni nesil doktorlar karşı çıkıyo şimdi dedi. eczaneden desktroz serum aldım,koca şişe 3tl.evde hazırlamadım şekerli su,hijyenik olmaz diye.enjektörle çektim,bi kaseye koydum.5 çay kaşığı içirdim.2 saat sonra düzeldi.sarılıktan uyuyo.ama geçmesi için de bol sıvı tüketmesi lazım.

kızlar sütünüz şakır şakır geliyo mu? humana içiyorum,aktardan başka bi çay aldım onu da içiyorum,ayva ompostosu,sütlaç,dereotu,bol su ve meyve suyu,petibör bisküvi, ve son olarak dün fayrouz aldım.onu içiyorum.ama hala anneler mama verelm diye tutturdular,sütümün yetmediğini ima ediyolar.

bi de nasıl giydiriyosunuz evde bebekleri? biz kombiyi 24 saat yakıyoruz,şapka eldiven filan da giydiriyoruz.mayısa kadar böyle yapın dedi kayınvaldem.6 aylık bi olsa hasta etmeden diyor.mayısta tatile gidicez,söylemedik daha.topa koyar walla bizisempatiksalakcinni

Canım bızım kız gunduz 9 aksam 9 sureklı uyuyor 9 dan 11 e kadar oynuyor gecede 1-2 saat aralıklı uyanıp meme emıyor uyuyor sanırım bu alıskanlık oldu sarılıktan olsa gecede uyanmazdı dımı bakalım yarın kontrolumuz var hayırlısı.

herkese merhaba.
helinzor ve polens allah analı babalı büyütsün yavrularınızı.
BıR-NOKTA kesinlikle 3 saatten fazla uyutma geceleride en fazla 5-6 saat aslında gündüzleri 2 saat ama seninki uyuduğuna göre 3 saati geçmesin.Sarılığı artar bebek çok fazla aç kalırsa.ayrıca sarılık olan bebekler çok fazla uyur iştahsız emer.
BEN sezeryanla ameliyat olduktan sonra ilk gün ayağa kalktım 2.ve 3. günler daha rahattım.Ayrıca çok ağrınız olursa çok gerginlik volterenin fitili var sabah akşam ilk 3 gün kullanabilirsiniz süper bişey hemen ayağa kalkıyosunuz.
Topuk kanı 5.günde alınıyo ilk aşısı hastanede ikinci aşısı bir aylıken.Bebekler doysada doymasada sürekli aranır gazı gelir aranır uyanır aranır zaten memede emmek istiyolar.Benimki saatle emer doyunca zaten yutkunmadan emzik gibi emmeye başlayınca ben çekiyorum gazımız olmazsa güzel uyuruz.Ben rezene içiyorum bebeğede milupanın rezene çayından veriyorum bir iki yudum içince yetiyo yüz üstü yatırıyorum yarım saat içinde çıkarır gazını.Kilo alımınıda bir ay sonra dediler 15 günlükken yinede sağlık ocağında baktırıcam kilosuna.

kussebfilal cok saol bilgiler içi ya.bizimki de sürekli aranıyor.aç zannediyo annemler.
canım ben kızımdan bilirim sürekli aranırdı hiç uyumazdı sanırsın domuyo emzik verdim öyle rahatladım.Maşallah oğlum biraz daha uslu oda sürekli aranıyo zaten doyunca uyuyo.mesele süt ilk gelmeyince huzursuz olurlar ağlarlar ama süt gelince susup emmeye başlarlar.Ayrıca bebek emerken yutkunuyosa ve göğüslerin sızlıyosa ve gazı olmadığı zaman düzenli uyuyosa sütün yetiyo demektir.Benim ilk zamanlar sütüm azdı sürekli ağlıyodu sesi kısıldı bağırmaktan ilk on günden sonra sütüm çoğalınca uyumasıda düzene girdi gaz problemimiz var okadar benim sütüm gazlı okadar çıkardı hala uyurken ıhlayıp tıslıyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…