- 23 Temmuz 2009
- 2.640
- 181
- 373
- 44
- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #53.221
merhaba canlar az önce eve geldik biz
anne olmak çok güzel bir duyguymuş
ameliyet öncesi ve sonrası çok kötü anlar yaşadım ama hepsi geçti hamdolsun...
bana iyi dileklerde bulunan tüm arkadaşlarma selamlar en kısa zamanda fotoğrafımızla geleceğiz...
a.s.
merhaba canlar az önce eve geldik biz
anne olmak çok güzel bir duyguymuş
ameliyet öncesi ve sonrası çok kötü anlar yaşadım ama hepsi geçti hamdolsun...
bana iyi dileklerde bulunan tüm arkadaşlarma selamlar en kısa zamanda fotoğrafımızla geleceğiz...
a.s.
çok bunaldım çokk ÇEKıP GıDESıM WARRRR umarsızca buralardan...
herşey çok kötü gidiyor hayatımda.. bebeğim gece sabahlıyor saatlerce uyumuyor uyuyor 1 saat sonra uyanıyor yine 2 saat uyumuyor.. bu gün sabah 11i geçiyodu uyudu 5.30dan beri ayaktaydık... bnde onla uyumuşum saat 2ye doğru bencil kocam gelmiş merdiwenlerden sesleniyuodu ben daha kahwaltı etmedim, saat 2 oldu çocukların karnı aç, güllüoğlu su bekliyo dershane su bekliyo gitmem lazım diye... sanki ben keyif yapıyorum beni hiç anlamıyor kızlar çok üstüme geliyor kendimi çok yalnız we çaresiz hissediyorum... sürekli bağırıyor sürekli sesi yüksek bana karşı hayatımın her döneminde hep ben onu alttan aldım ne hamileliğimi ne loğusalığımı yaşayabildim... doğumumun 4.gününden itibaren elemanlarına yemek ewine hizmetçilik dükkanına köpeklik yapıyorum.. we ona karşı olan sewgim aşkım bu son 15 gündür azımsanamayacak kadar yerini nefrete bıraktı... çok yorgunum hayattan hiç bi beklentim yok, zaten anneliğimde bombok bebeğime bağırıyorum sürekli, lanet okuyorum hatta ben çok kötü bir anne oldum... çok mutsuzum çok geldi iğrenç kocam çıkıyorum kızlar çünkü burayada laf etmeye başladı((şerefsiz
görüyorumki bu konuda yanlız değilim aynı sorunlar bizdede var ama bizimki hepinizinkinden ciddi hamileliğimi öğrendiğim günden beri hiç bitmedi çocuk doğdu şiddetiyle deavm ediyo o yüzden bizde boşanmaya karar verdik bu böyle gitmeyecek çünkü çocuğumuza zarar verecek şimdilik aynı evdeyiz ama konuşmuyoruz dilekçemizi yazdık imzaladık ben önümüzdeki hafta gidip vericem umarım sizin kavgalarınız daha fazla sürmez ve birbirinizi çok yıpratmazsınız
kızlar nasılsızı ya ben giremiorum yorgunluktan aklım sizde ama hep..ben bi hafta daha ilaç kullanmaya dewam edicem dr um bi hafta daha emzrme dedi..bu arada dogum yapanların gözü aydın..hepinizi coook özlediiimm ..ama yorgunum
hasretcim benim kızda çok gazlı ben rezene çayı içiyorum çok iyi geliyo sütüde arttırıyormuş hemde çocuğa geçiyo sütle gazını rahat çıkaryo
kızlar hazır zeynep helinim uyurken bende doğum hikayemi anlatayım bekleyen anneler korkmasınlar bende 41. haftada doğum yaptım bekletti kuzucum bizide 2 mart günü için drum hazırlıklı gel demişt o gece hiç uyuyamadım yatağa girdim 1 saat bile uyuyamadan kalktım gezinerek evin içinde sabahı sabah ettim.çantamızı ve annemi alıp yola çıktık heyecanla işlemleri yaptırıp doğum katına çıktık ilk önce sevgili drum muayene etti ama malesef açılma yoktu rahim duvarıda hala incelmediği için suni sancıyla normal doğumu deneyelim bu kadar bekledik dedi suni sancı verildi 1 saat kadar bekledik ebe muayene etti değişen bir şey yoktu ebe sen 10 günde beklesen bu çocuk normal doğmaz dedi boşuna aç kalıyorsun çocuğunda aç bence spinal ol çok rahat edersin dedi sonra anestezi uzmanıyla konuşup spinal anesteziye karar verdilk. beni ameliyat için hazırlayıp sedyeye yatırdılar başladım ağlamaya tir titriyorum heyecan korku hepsi birbirine girdi ağlayarak annemin babamın konuşmaları arasında ameliyathaneye girdim hala ağlıyorum titriyorum tutamıyorum kendimi sonra doğum fotoğrafçısı geldi ve sevgili drum sibel hnmda gelince ameliyata başladılar .ilk önce anestezi uzmanı bel kemiğime iğne yaptı sonra ayaklarımı kaldırmamı istedi tabii ne mümkün ağaç kütüğü gibi ağırlaştılar kaldıramadım ayaklarımı ameliyat esnasında derimi çekiştirdiklerini hissediyordum ama tek düşüncem kızımı görmekti.12 05 geçe ameliyata girdim 12 18 de kızım dünyaya geldi onu sibel hnm ilk gösterdiğinde heyecandan ağladım bu sefer ağzında tükürükler vardı yüzüme yaklaştırdı öptü beni kızım tükürükleriyle sonra kızımı yıkayıp tekrar bana getirdiler sonra babasına götürücez deyip kızımı götürünce bayılıcak gibiydim fenalaştım sonra gözümü açtığımda odadaydım sakinleştirici vermişler o kadar midem bulandı sıcak bastıki ya tansiyonum çıktı ya düştü çok midem bulanıyo dediğimi hatırlıyorum druma sonra kızımı odada ilk gösterdiklerinde yine ağladım yawruma prensesime çok uzun bekleyişten sonra kavuşmuştum .allah isteyen herkese nasib etsin ilk gördüğüm andan beri kızıma aşığım gözlerimi alamıyorum müthiş bir duygu hala benim mi diye hayranlıkla bakıyorum kuzucuğuma .
bnde humananın rezene çayını aldım weriorum kızıma ama pek etkie tmiyor sanki 5.30dan beri uyanık delirtti beni eşim işten geldi ona werdim kendim fırladım netin başına çok bunaldım çokkkbu kadar uyanık kalırmı bi bebek yaaa:sinifsinif:
sütü artırmak içinde milupanın still tee çayını içiyorum ayriyetten kendimde doğadan rezene içiyorum...
yok cnm ben mecbur kalmadıkça sağıp biberonla werme taraftarı değilim gecede olsa uyanıp emziriyorum uyumuyorum işte zombi gibi dolaşıyorumalışır die korkuyorum biberona. ben süt sağıp saklayacağım göğüslerim çok dolular çok ağrı yapıolar dayanamıyorum akıyolar kendi kendine.. iş için gezmeye falan başladığımda lazım olur belki bebeğe..
süper ya çok iyi yapmışsın spinal olarak.. o anı yaşamış oldun süper bişey.. eşin girmedimi doğuma? facede doğum fotonuzu gördüm süper ötesi bir poz hayran kaldım canıum allah yawrularımızı bize bağışlasın..
http://www.kadinlarkulubu.com/mart-anneleri/348887-2010-mart-bebekleri-geliyor.html
buraya yaz bilgilerini tahmini d.tarihini, doğum yaptığın tarihi, haftanı, doğum şeklini, kızının adını, boyunu kilosunuyerimseniben
hijyenim arkadaşımız listeyi güncelliyor o da doğum yaptı bgün taburcuı olacak ekler seni listeye
BİR NOKTA:
aynı durumu ben de yaşadım.şekerli su ver!geçiyo hemen.ben kesinlikle karşıydım.babam eczacı,kızım dedi önceden hep doktorlar şekerli su tavsiye ederlerdi,yeni nesil doktorlar karşı çıkıyo şimdi dedi. eczaneden desktroz serum aldım,koca şişe 3tl.evde hazırlamadım şekerli su,hijyenik olmaz diye.enjektörle çektim,bi kaseye koydum.5 çay kaşığı içirdim.2 saat sonra düzeldi.sarılıktan uyuyo.ama geçmesi için de bol sıvı tüketmesi lazım.
kızlar sütünüz şakır şakır geliyo mu? humana içiyorum,aktardan başka bi çay aldım onu da içiyorum,ayva ompostosu,sütlaç,dereotu,bol su ve meyve suyu,petibör bisküvi, ve son olarak dün fayrouz aldım.onu içiyorum.ama hala anneler mama verelm diye tutturdular,sütümün yetmediğini ima ediyolar.
bi de nasıl giydiriyosunuz evde bebekleri? biz kombiyi 24 saat yakıyoruz,şapka eldiven filan da giydiriyoruz.mayısa kadar böyle yapın dedi kayınvaldem.6 aylık bi olsa hasta etmeden diyor.mayısta tatile gidicez,söylemedik daha.topa koyar walla bizisempatiksalakcinni
merhaba kızlar bende oğlum yağız efe yi 22.03,2010 sabah 6 da kucagıma aldım,3350 gr
51 cm sezeryan oldum kızlar son anda, bebegin kalp atışları yavaş oldugu için normal olmadı
bugün geldim eve ama agrılarım var evde kalabalık daha sonra resimlerini yüklerim pc ye ..
Merhaba arkadaslar
Dogum yapmıs arkadaslara gecmıs olsun dıyor bebeklerıne saglıklı uzun bır omur dılıyorum.
Benimde oglum Aybars 2 mart 16.40 da dünyaya geldi. Normal dogum yaptım. sabah 7.40 da hastanede lavman ile doguma basladık. Saat 16:15 de dogum odasına alındım 16.40 da bebegım dunyaya geldı. Normal dogum yaptıgım ıcın cok mutluyum bebegımın dogumunu gordum buyulendım hayran kaldım. Boyle bır sahneyı kacırmak bence buyuk kayıp. Cok sukur allah bana da nasıp ettı. Bebegım ıcımden cıkartılırken ben kocaman olmus ozlerımle muhtesem muhtesem dıye sayıklıyordum cıktıktan sonrada kendımı agla agla agla derken buldum..... sonra bebegımın sesını duydum ve sırtıma dayandım. Cok mutlu huzurlu ve tam hıssedıyordum. Bebegım 3650 gram 51 cm dogdu.
Benım dogum odasından cıkmam 17.30 u buldu. Odama goturuldum ve hemen bebegımı kucagıma aldım. Allah isteyen herkese nasıp etsın.
Epıdural destegıyle normal dogum yaptım epıduralsız yapanlar bence tam bır kahraman helal olsun onlara.
Hepınıze kolay gelsın gorusmek uzere sevgıler.
Merhaba arkadaşlar uzun bir zamandır giremiyorum bende. En son 10.03.2010 tarihinde yazmışım baktımda.O gün evde temizlik yapıldı. Tabi ben çok yorulmuşum.ertesi gün ise son eksiklerimizi tamamlamak için kayınvalidem ile çarşıya çıkalım dedik. Sabahtan çıktık çarşıya. Biraz alışverişten sonra benim sancım geldi. Hemen doktorumu aradık gelin dedi. Bebeğim halen testi tabi dönmemişti. Neyse gittik doktora 3 cm açılmış dedi. Hemen serum taktı akşam üzeri 5 gibi tekrar muayene etti ve 5 cm. açılmış hemen sezeryana alıyoruz dedi. Paldır küldür girdik sezeryana. Dünyalar tatlısı bir kızım dünyaya geldi. "Eda". Daha zamanım vardı tabi.36+6 da doğum yaptım. 2.700 gr ve 48 cm boyu. Fıstığım benim. Hastaneden çıktıktan sonra da yazamadım size internette sorun vardı mahallemizde. Neyse şimdi ikimizde iyiyiz. Ama benim sütüm az napmalıyım bilmiyorum. Günde mutlaka iki kez mama veriyoruz.
kızlar bende 11.03.20010 da oğlumu kucağıma aldım.sarılık olduk hastanede yattık şimdi iyiyiz çok şükür.sezeryanla doğurdum.3.150 gr 50 cm
onunla konuşursak kawgaya dönüşüyor karşılıklı tartışamıyoruz.. ablan we görümcen için hayırlısı olsun cnm.. eewt bu yaşadıklarımız gerginlikten kaynaklanıyor şuan yeni bir kampanya başlattık we 15 milyar para yatırdık bu kampanyaya eşim bu sebeple çok gergin ya tutmazsa ya o parada hiç olursa korkusu yaşıyor.. bende şirket falan gezemiyorum çocuğu bırakıp onunla tanıtımlara gidemiyorum eskisi gibi we bu ona çok koyuyor ilk kez yalnız başına çabalıyor çünkü o yüzden korku war olmayacak korkusu:umursamaz: ama bunun acısını bana bağırarak sürekli azarlayarak çıkaramaz beni anlamasını beklemiyorum zatn ondan anlamaz1 ama en azından sesini yükseltmesinKızlarr ben hala doğurmadım. Dün 40. haftamız doldu. Doktorumuz 10 gün daha bekleyebiliriz ama inşallah o kadar sürmez dedi. Artık 3 günde bir nst'ye gireceğim. Hastanenin ultrason cihazları değişmiş. Aylar sonra bebeğimi net bir şekilde gördüm :) 3.500 kg olmuş.
Çok üzüldüm. Lohusalığın verdiği yorgunluk, bebekle yaşama uyum süreci bunlar aşırı stres yapıyor. Her zamankinden daha zor katlanabiliyor insan olanlara. Keşke eşinle sıkıntılarını konuşabilsen, sana yardımcı olmak zorunda olduğunu söylesen. Her şeyi üstlenemem, yapabileceklerim bunlar desen. Örneğin senden bir şey istediğinde ben daha kahvaltığı etmedim yapamam sonra desen kendinden fedakarlık etmesen. Yaptığınız iyilikler sonra vazifeniz oluyor. Siz ne kadar onlar için fedakarlık ederseniz bu o kadar görünmez oluyor.
Ne diyeceğimi bilemiyorum. Daha yeni anne oldun artık gerçek bir aile olmanız gerekirken yuvanızın dağılmasından söz ediyorsunuz. Aranızda geçenleri problemlerinizi ancak siz bilirsiniz ama ne olur bir danışmana filan gitmeyi deneyin. İşin içinde şiddet yoksa sonradan pişman olmamak için, evliliğimi sürdürmek için elimden gelen herşeyi yaptım diyebilmek için çaba harcayın. İnanın aksi taktirde çok acı çekiyorsunuz. Çünkü çocuksuz bir çiftin boşanması ile çocuk sahibi bir çiftin boşanması aynı şey değil.
Görümcem de, ablamda boşanma sürecinde. İkisininde birer kızları var. Biri 4 biri 3 yaşında. Ablam 7, görümcem 4 yıllık evli. Ablam 1 seneden fazladır eşiyle ayrı evlerde ilk mahkemesi bu ayın 22'sinde oldu. İşin içinde fiziksel şiddette var. Yiğenim için babası onun kahramanı. Haftanın 3 günü mahkeme kararınca babasında kalması gerekiyor ama bazen babası almıyor. Kızım geçiyormuş pencerenin önüne ağlıyormuş. Annesi soruyormuş, ne oldu neden ağlıyorsun diye. Babam için ağlıyorum anne diyormuş. Ablamın sonuna kadar arkasındayız. Hiçbir şekilde evliliğini sürdürmesini istemiyoruz. 7 sene içinde kaç kere sözler verildi vs... Onun yaşadıklarının şahidi olduğumuz için rahatça diyoruz ona, sen elinden geleni yaptın. Yinede defalarca acaba mı diyor ve pişman oluyor.
Görümcem 2 yıl olacak eşi ile ayrı oturuyor. Maddi sıkıntılar nedeniyle henüz boşanma davası açmadı ama, dönüşü yok kesinlikle boşanacağım diyor. Kızını görseniz daha çok küçük ama gidip baba diye su bidonlarına sarılıyor. Eşimle onlara gittiğimizde dayı sen benim babam olsana diyor. Babası 1 hafta sonu onu almaya gelmezse hırçın ve çok ağlayan bir çocuk oluyor, herkese küsüyor.
Allah herkese yardımcı olsun. Boşanma dediğiniz malesef sadece karı kocayı etkilemiyor, çocukları, sizlerin ailelerini, herkesi etkiliyor. Benim annemde, kayınvalidem de sürekli kızları için ağlıyor. Ben ve eşim yiğenlerimiz için çok üzülüyoruz. Sürekli Rabbim bizi böyle durumlara düşürme, bizi birbirimize el eyleme diyoruz. Çok seviyor evleniyoruz sonra ne oluyorsa işte el oluyoruz, hiç tanımadığımız insanlara dönüşüyoruz.
Sana da sabırlar dilerim canım. Sütünü sağıp atıyorsun sanırım. Sağlığına tez zamanda kavuşursun inşallah.
bilmiyorum canan ya yine sabahladık 2 gündür dahada bir huysuz sabah 3 saatten fazla yine uyumadı we mızmız sürekli sırtını owalıyorum yok sallıyorum yok, yatağa bırakmak mümkün değil zaten... gece sasbrımı tüketiyor sabah ağlama derecesine geliyorum.. eşimle 5,6 gündür ayrı yatıyorduk dün gece yanımda yattı o bile kızımızın ne kadar yaramaz olduğuna şaşırdı kaldı:sinifsinif: inşallah düzelir yoksa ben biteceğim gündüz işim olmasada ewde yatma imkanım olsa bu kadar koymayacak ama gündüz beni bekleyen tonlarca iş war kahwaltı faslaı elemanların öğle yemeği hesaplar eşimin dışarı çıkması gerekio ben dükkanda duruyorum dağ gibi biriken ütler çamaşırlar bulaşıklar:a015:Hasret ve MaviDüşler, inşallah her şey yoluna girer de burada yaşadığımız mutlulukları paylaşrız. Bebişler her şeyi düzeltir umarım... Hasret senin kız da kırkından sonra uslu ve düzenli bir kız olur inşallah. Kırkından sonra değişirmiş bebekler...
Benim oğlum dün 4'ten beri emiyor. Yarım saat bırakmıyor göğsümü, hatta dün bir saat göğsümde kaldı. Sadece gece çok ağladı biberon verdim yine.
Emdikten sonra uyuyor, yatağına koyuyorum mızıklıyor yine, emziğini veriyorum uyuyor sessiz sessiz bir iki saat kadar hatta gece uyuyakalmışız 3,5 saat uyudu. Eşim emdikten sonra ağladığı için doymadığını, biberonla da vermem gerektiğini iddia ediyor. Ben memeye alıştırana kadar neler çektim, pompayı biberonları balkondan atasım var şimdi. Ben oğlumun doyup doymadığını nasıl anlarım. Bir de emdikten sonra hiç gaz çıkarmıyor. Biberondan sonra 3 kere ağzından gaz çıkarırdı. Korkyorum uyurken bir şey olur diye.
kızlar ben elimden geleni yapıyorum bende istemem bebeğimin babasız büyümesini ama tek taraflı olmuyor işte eşim bitti diyor zorlayamam ya onuda zaten zorlada güzellik olmaz benimde kötü bir huyum var bitti dendiyse asla üstüne gitmem o yüzden bitiricem bu evliliği çünkü artık eşimi tanıyamıyorum bambaşka bir adam oldu ben onun depresyonda olduğunu düşünüyorum ama o inanmıyor inadından vazgeçmiyo aylardır oturup konuşamıyoruz bile hep gergin hep bağırıyo hasretin dediği gibi şimdi neye sinirlenecek kızacak diye tedirgin bekliyorum ama boşanma kararını aldığımızdan beri akşamları sohbet edebiliyoruz 1-2 saat te olsa havadan sudan konuşabiliyoruz o yüzden boşanıp öyle gidicem buralardan eğer kısmetimizde bir araya gelmek varsa zaten geliriz oda öyle söylüyor belki biraz ayrı kalmaya ihtiyacı vardır dedimya zaman herşeyin ilacı .....
benim için zor olucak ama dayanmak zorundayım çünkü bunları hiç haketmeyen bir oğlum var onun için kendi ayaklarımda güçlü durmalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?