2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar ya ne yiyip ne içiyorsunuz.dün yeşil mercimek çorbası içtim tüm gece ve gündüz mahvoldu yavrucum gazdan.tüm yararlı bakliyatlardan sütten uzak mı durucaz.ne yiycez peki?

Canım Allah analı ve babalı büyütsün tlfnum arızalandı yine mesaj atamadaım sana haberlerini aldım.....Sezeryan olmuşsun sağlıklı olsun da bebeğin .....Çabuk gel iyileş ....

yanımda olduğunuz için tşk ederim şimdilik bitti görünüyo ama zaman herşeyin ilacı ilerde ne olur bilmem ben zaten nisanda önce dayımlara sonrada anneme gidicem eylüle kadar ordayım bakalım ne olucak internetim hep olucak zaten bol bol görüşmeye devam edicez sizinle dertleşmeden olmuyor

saolun kızlar ama artık diken üstündeyim aman ne bahane bulupta kawga çıkaracak diye sürekli ağlıyorum sürekli üzgünüm.. bebek yine sabahlattı şimdide ağlıyo yine daha 10dakika oldu oysa yatağına koyalı ssatlerdir uyumuyor(( kocam dünden beri çok iyi dawranıyor bu defada bana dengesiz.. ben onu üzüyormuşum o aç aç bekliomuş ben uyuyomuşum yine kabahatli ben oldum yani dolabıu açıp karnını doyurmak zor gelio! bişeyler anlatıcam ama bizimki susmuyor kaçtım ben gelirim yine

şebnemcim kestirip atmak kolay mı öyle bence birz uzaklaş dediğin gibi belki düzelir herşey

Hasret ve MaviDüşler, inşallah her şey yoluna girer de burada yaşadığımız mutlulukları paylaşrız. Bebişler her şeyi düzeltir umarım... Hasret senin kız da kırkından sonra uslu ve düzenli bir kız olur inşallah. Kırkından sonra değişirmiş bebekler...

Benim oğlum dün 4'ten beri emiyor. Yarım saat bırakmıyor göğsümü, hatta dün bir saat göğsümde kaldı. Sadece gece çok ağladı biberon verdim yine.

Emdikten sonra uyuyor, yatağına koyuyorum mızıklıyor yine, emziğini veriyorum uyuyor sessiz sessiz bir iki saat kadar hatta gece uyuyakalmışız 3,5 saat uyudu. Eşim emdikten sonra ağladığı için doymadığını, biberonla da vermem gerektiğini iddia ediyor. Ben memeye alıştırana kadar neler çektim, pompayı biberonları balkondan atasım var şimdi. Ben oğlumun doyup doymadığını nasıl anlarım. Bir de emdikten sonra hiç gaz çıkarmıyor. Biberondan sonra 3 kere ağzından gaz çıkarırdı. Korkyorum uyurken bir şey olur diye.

Kızlarr ben hala doğurmadım. Dün 40. haftamız doldu. Doktorumuz 10 gün daha bekleyebiliriz ama inşallah o kadar sürmez dedi. Artık 3 günde bir nst'ye gireceğim. Hastanenin ultrason cihazları değişmiş. Aylar sonra bebeğimi net bir şekilde gördüm :) 3.500 kg olmuş.

Evde zaman zor geçiyor, ben de kendime uğraşlar buluyorum. Şimdi de bebek şekeri yapmaya başladım. Valla ben yaşamımın hiçbir döneminde bu kadar hamarat olmadım :)

Gözün aydın bebeğini kucağına almışsın.

Çok üzüldüm. Lohusalığın verdiği yorgunluk, bebekle yaşama uyum süreci bunlar aşırı stres yapıyor. Her zamankinden daha zor katlanabiliyor insan olanlara. Keşke eşinle sıkıntılarını konuşabilsen, sana yardımcı olmak zorunda olduğunu söylesen. Her şeyi üstlenemem, yapabileceklerim bunlar desen. Örneğin senden bir şey istediğinde ben daha kahvaltığı etmedim yapamam sonra desen kendinden fedakarlık etmesen. Yaptığınız iyilikler sonra vazifeniz oluyor. Siz ne kadar onlar için fedakarlık ederseniz bu o kadar görünmez oluyor.

Ne diyeceğimi bilemiyorum. Daha yeni anne oldun artık gerçek bir aile olmanız gerekirken yuvanızın dağılmasından söz ediyorsunuz. Aranızda geçenleri problemlerinizi ancak siz bilirsiniz ama ne olur bir danışmana filan gitmeyi deneyin. ışin içinde şiddet yoksa sonradan pişman olmamak için, evliliğimi sürdürmek için elimden gelen herşeyi yaptım diyebilmek için çaba harcayın. ınanın aksi taktirde çok acı çekiyorsunuz. Çünkü çocuksuz bir çiftin boşanması ile çocuk sahibi bir çiftin boşanması aynı şey değil.

Görümcem de, ablamda boşanma sürecinde. ıkisininde birer kızları var. Biri 4 biri 3 yaşında. Ablam 7, görümcem 4 yıllık evli. Ablam 1 seneden fazladır eşiyle ayrı evlerde ilk mahkemesi bu ayın 22'sinde oldu. ışin içinde fiziksel şiddette var. Yiğenim için babası onun kahramanı. Haftanın 3 günü mahkeme kararınca babasında kalması gerekiyor ama bazen babası almıyor. Kızım geçiyormuş pencerenin önüne ağlıyormuş. Annesi soruyormuş, ne oldu neden ağlıyorsun diye. Babam için ağlıyorum anne diyormuş. Ablamın sonuna kadar arkasındayız. Hiçbir şekilde evliliğini sürdürmesini istemiyoruz. 7 sene içinde kaç kere sözler verildi vs... Onun yaşadıklarının şahidi olduğumuz için rahatça diyoruz ona, sen elinden geleni yaptın. Yinede defalarca acaba mı diyor ve pişman oluyor.

Görümcem 2 yıl olacak eşi ile ayrı oturuyor. Maddi sıkıntılar nedeniyle henüz boşanma davası açmadı ama, dönüşü yok kesinlikle boşanacağım diyor. Kızını görseniz daha çok küçük ama gidip baba diye su bidonlarına sarılıyor. Eşimle onlara gittiğimizde dayı sen benim babam olsana diyor. Babası 1 hafta sonu onu almaya gelmezse hırçın ve çok ağlayan bir çocuk oluyor, herkese küsüyor.

Allah herkese yardımcı olsun. Boşanma dediğiniz malesef sadece karı kocayı etkilemiyor, çocukları, sizlerin ailelerini, herkesi etkiliyor. Benim annemde, kayınvalidem de sürekli kızları için ağlıyor. Ben ve eşim yiğenlerimiz için çok üzülüyoruz. Sürekli Rabbim bizi böyle durumlara düşürme, bizi birbirimize el eyleme diyoruz. Çok seviyor evleniyoruz sonra ne oluyorsa işte el oluyoruz, hiç tanımadığımız insanlara dönüşüyoruz.

Sana da sabırlar dilerim canım. Sütünü sağıp atıyorsun sanırım. Sağlığına tez zamanda kavuşursun inşallah.

Son düzenleme:
merhaba kızlar sizin mutluluk haberlerinizi alıp mutlu olmaya gelmiştim ama şimdi çok üzüldüm kızlar lohusalık psikolojisi diyolarya gerçekmiş bizde eşimle ayrılma aşamasına geldik doğumdan sonra tabi benim durumum daha kötü bebeğim beni terk etti düşünsenize sizin yanınızda mucizeniz var evet başta zorlukları olucak ama zamanla hayat daha güzel olucak ben doğum yapalı iki ay oldu hala arada tartıştığımız oluyo ama zamanla herşeyin düzeliceğine inanıyorum sizde iyi düşünün kendini yıpratmayın şu günlerinizi kendinize zehir etmeyin bebğinizle güzel zamanlar geçirin o mücizenin farkına varın inşallah herşey zamanla düzelir

kızlar ben elimden geleni yapıyorum bende istemem bebeğimin babasız büyümesini ama tek taraflı olmuyor işte eşim bitti diyor zorlayamam ya onuda zaten zorlada güzellik olmaz benimde kötü bir huyum var bitti dendiyse asla üstüne gitmem o yüzden bitiricem bu evliliği çünkü artık eşimi tanıyamıyorum bambaşka bir adam oldu ben onun depresyonda olduğunu düşünüyorum ama o inanmıyor inadından vazgeçmiyo aylardır oturup konuşamıyoruz bile hep gergin hep bağırıyo hasretin dediği gibi şimdi neye sinirlenecek kızacak diye tedirgin bekliyorum ama boşanma kararını aldığımızdan beri akşamları sohbet edebiliyoruz 1-2 saat te olsa havadan sudan konuşabiliyoruz o yüzden boşanıp öyle gidicem buralardan eğer kısmetimizde bir araya gelmek varsa zaten geliriz oda öyle söylüyor belki biraz ayrı kalmaya ihtiyacı vardır dedimya zaman herşeyin ilacı .....
benim için zor olucak ama dayanmak zorundayım çünkü bunları hiç haketmeyen bir oğlum var onun için kendi ayaklarımda güçlü durmalıyım

kızllar bunlarıda atlatıcaz lohusalık tavan yaptı dimi herkeste..bende tavanı da gecti canlarım emmek isteyen bebegimi emziremiorum o duyguyu doya doya tadamıorum lütfen bunları düşünün..keşke emzirebilsemde yorgun düşsem ama o duyguyu bi daha tatsam..son bi hafta ilaç kullandıgım için sütümü sagıp atıorum..inşallah sütüm azalmaz ..HıJYENıM canım gözünaydın..HANDAN TABURCU kızlar az kaldı sizde alacaksınız meleklerinizi kollarınıza..

hasretcim benim kızda çok gazlı ben rezene çayı içiyorum çok iyi geliyo sütüde arttırıyormuş hemde çocuğa geçiyo sütle gazını rahat çıkaryo

benim kocişimde rezene tomurcuğu ve papatya almış aktardan,1 çay kaşoğı rezenenin içine 3-4 adet papatya atıyorum günde bir ya da en fazla iki kupa içiyorum,bebeğime ve bana çok iyi geldi ve papatya bu arada lohusalıkta tavsiye ederim inanımaz sakinleştirici özelliği var

Allah bağışlasın cnm,aşık olmamak ne mümkün,dediğin gibi müthiş bir duygu bu gerçkten,bu arada bizimde kızçemizin adı Zeynep

cnm biz böle bi düzen yaptık çok şükür,düzene girdi de kuzucuğum,hatta ben geceleri iki kez biberon veriyorum, bi gece 3 te bir de sabah 6 da,ama bizim sıpa bir haftadır biberonu yadırgıyor,zorla veriyoruz,meme tercihi Zeynonun,dün dr daydık kontrol için,drumuz nasıl beslenme şekliniz var ise aynen devem çok iyi kilo almış dedi

sana bi dost tavsiyesi cnm çokkkkkkkkkkkkkkkk yanlış yapıyorsun ve çokkkkkkkkkkkk pişman olucaksın bak samimi olarak uyarıyorum seni,ben hiç kimseyi dinlemiyorum ne annemi ne kayınvalidemi ne de eşimi,bebeğim ile ilgili kararları kendi başıma alıyorum ilk zamanlar inana bana böyle yapmaz isen başa çıkmazsın ve sütün yetmez diyenlere bakma sen sen kendi bildiğini oku,illa da yetmez diye düşünücek olursan git druna sütüna baktır,sağsınlar her iki göğsünü de mm sine baksınlar drunua sölesinler drun karar versin buna annenler değil cnm anladın mı,seni de boşuna bunaltmasınlar,mamayı da sakınnnnnnnnnnn zorunlu olmadığı sürece düşünme,üçüncü olarakta kombiyi kesinlik ile yüksek derecede açmıyorum,eve derece aldık en fazla 24 derece oluyor odanın içi ya 20 ile 24 arasında,ben nerdeyse hiç şapka ve eldşven giydirmedim kızçeme,yeleği de çok soğuk olduğunda giydiriyorum,biraz sert şartlara alışsın istiyorum,nazlı büyütmüyoruatalarımız sakındığın göze çöp batarmış derler,bizimkilerde bana başta sen deli misin napıyorsun,aklın zorun mu var... bu prematüre bebek dikkat etmelisin sıkı giydir vs vs vs,yok sütün az mı yetmiyor mu vs vs vs.hatta tam tersine sütümden sürekli kıyafet değiştiriyordum,acayip akıyor sütüm çok şükür Rabbim herkese nasip etsin inşallah,büyüklerin boş kuruntuları işte,kendi bildiğini oku,drumda süper yapıyorsun,çok tutarlı ve iyi bir anne olucaksın dedi bana,kendi bildiğini oku derim

gözünüz aydın olsun cnm Allah bağışlasın Yağız Efe'yi

cnm Allah bağışlasın ne güsel bir doğum yaşamışsın,Allah doğurmayan arkadaşlarada nasip etsin böyle güzel doğumlar inşallah

cnm gözünüz aydın olsun,senin kızçede erken tutmuş yolu demek ki,Allah bağışlasın yavrunuzu,bu arad mercimek çorbası rezene ve humana çayları ama humanadan ise aktarlarda satılan doğal otları tercih et derim rezene,papatyada al sakinleştiriyor,çörek otu varya,peynirin üzerien serp serp ye inanılmaz süt yapıyor,evde yapılan muhallebi,un nişaşsta,süt ve şeker karışımı,komposto

selamlar canlarımmmm.sizleri çok özledim,.boş zamanım yok gibi bişey,.olduğu zamanda temizlikle uğraşıyorum..ALLAHA şükür HAKTANım çok uysal bi bebik,.emiyo uyuyo,.tütütütkütü maşalahhhhhyalnız bi sorunumuz var,.oda her bezini değiştirdiğim zaman üstü başı mahfoluyo,.afedersiniz çişini sızdırıyo,.sıkı bağlıyorum bezi,ozamanda tereddütte kalıyorum,acaba çokmu sıkıyorum,kötü bişey olmasın falan diye..böyle dertten muzdarip arkadaşlar varmıdırbilmiyorumkismile bilmiyorumkismile

onunla konuşursak kawgaya dönüşüyor karşılıklı tartışamıyoruz.. ablan we görümcen için hayırlısı olsun cnm.. eewt bu yaşadıklarımız gerginlikten kaynaklanıyor şuan yeni bir kampanya başlattık we 15 milyar para yatırdık bu kampanyaya eşim bu sebeple çok gergin ya tutmazsa ya o parada hiç olursa korkusu yaşıyor.. bende şirket falan gezemiyorum çocuğu bırakıp onunla tanıtımlara gidemiyorum eskisi gibi we bu ona çok koyuyor ilk kez yalnız başına çabalıyor çünkü o yüzden korku war olmayacak korkusu:umursamaz: ama bunun acısını bana bağırarak sürekli azarlayarak çıkaramaz beni anlamasını beklemiyorum zatn ondan anlamaz1 ama en azından sesini yükseltmesin((
bilmiyorum canan ya yine sabahladık 2 gündür dahada bir huysuz sabah 3 saatten fazla yine uyumadı we mızmız sürekli sırtını owalıyorum yok sallıyorum yok, yatağa bırakmak mümkün değil zaten... gece sasbrımı tüketiyor sabah ağlama derecesine geliyorum.. eşimle 5,6 gündür ayrı yatıyorduk dün gece yanımda yattı o bile kızımızın ne kadar yaramaz olduğuna şaşırdı kaldı:sinifsinif: inşallah düzelir yoksa ben biteceğim gündüz işim olmasada ewde yatma imkanım olsa bu kadar koymayacak ama gündüz beni bekleyen tonlarca iş war kahwaltı faslaı elemanların öğle yemeği hesaplar eşimin dışarı çıkması gerekio ben dükkanda duruyorum dağ gibi biriken ütler çamaşırlar bulaşıklar:a015:

bu sorunların kaynağı neydi şebnemcim özel değilse paylaşırmısın yani herşey iyiydi ne sebep oldu böle kopma noktasına gelmenize? bebek yapmaya karar werdiniz hamileykenmi patlak werdi sorunlar we bebek hiç mi yumuşatmadı ortamı ne bilim hastanede senin doğuma girdiğin an çıktığın an bebeğine we sana baktığı an?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…