2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ay ay ay kıyamam ben o erkeğe,minicikler ya,Zeyno da inanılmaz aykalarını karnına çekiyor ama bizimkinin sebebi gazmış,dün drumuz dedi,ben de genelde belini sıvazlıyorum çıkarıypr gazını koca insan gibi

Az daha dayan canım. Yakında hamile sayısı sıfırlanacak. O zaman hep beraber gazdı, süttü, memeydi konuşacağız. Hem bunlar sana tecrübe oluyor fena mı... Sağlıkla gelsin bebeğin... opuyorumnanaktan
Evet canım sanırım 3 kişi kaldıkk :)Orası öyle bunları okuyunca bana tecrübe oluyo
süt nasıl artar gaz nası çıkarılır...gelen gidenler insanı nasıl depresyona sokar...hepsini öğrendimmmkaydirigubbakcemile3
ışin şakası bir yana da sağolasın canım hayırlısı ile bi gelsinde ben onun tekme atan o ayaklarını ısırmazmıyım...

Canım tez zamanda rabbım saglıkla kavustursun melegini sana beklemek gercekten cok zor
Saol canım hemde çook zor bir de sizinkilerinin resimlerini görünce iyice bir heves ediyorum...

Evet canım hatırlıyorum 5 gün geçmişti...Acaba benimde geçerse doktorun dediğine göre mi hareket etsem yoksa 40+1 olunca alın mı desem napsam???

merhaba anneler ve adaylar
bende annemi oldum hala inanamıyorum ama :ecrin_bebek:

biraz doğum hikayemi anlatmak istiyorum
pazartesi sabahı eşim işe gitsin diye uyandırdım kendimde lavobaya gidiyordum ki suyum gelmeye başladı..
önce inanamadım...
bugün mü Allahım dedim...
hem de sevinçliydim eşim yanımda ne güzel evde yalnız değilim diye...

hemen duşa girdim ama su sürekli gelmeye devam ediyor...
doktorumu aradım hemen hastaneye git dedi...

neyse biz çantamızı aldık hastanenin yolunu tuttuk.. 5 dk. mesafede
sular hala gelmeye devam ediyor
nöbetçi doktor beni muayne etti
ve su seviyemin yeterli olduğunu söyledi
2 cm açılman var dedi ve doktorum gelene kadar odaya çıktım tabii
arada gelip muayne ediliyorum

kendi doktorum gelince suni sancı bağlandı...
9 buçukta suni sancı bağlandı ilk başlarda gülen ben gitgide fenalaşmaya başladım
üstelik oda da kocam ablam kayınvalidem görümcem var kimse onlara odadan çıkın demiyor
benimde demek nedense aklıma gelmiyor
pisikolojik olarak kendimi de kasmaya başladım tabii insan onca insanın içinde nasıl durur..

doktor geliyor muayneye herkes dışarı ama sonra yine herkes içeri
en son saat 1 sularında sancılara dayanamadığım anlarda muaynede açılma 3 cm olmuştu...
ama çok kötüydüm ağlıyordum...
ben beni başka bir yere götürüp otur sancını çek demelerini beklerken hala odaya herkes giriyordu..

sonunda eşimi çağırdım ve sezeryana alsınlar beni dayanamıyorum dedim..
yani sezeryanı kendim istedim...

sonra sondam takıldı ameliyathaneye giderken sancım hala devam ediyordu...
ameliyathanede ayıldığımda nefes alamıyordum
boğulacağımı zannettim zaten yarım saat geç çıkmışım ameliyattan
odaya getirildiğimde bile nefes problemim devam ediyordu..

evet sezeryan olayım dedim ama o da burnumdan geldi...
en çok korktuğum şeydi sancıları çekip sezeryan olmak oldum...
insan bir şeyden korkmamalı başına geliyormuş gerçekten...

şimdi iyiyim Allah'ıma sonsuz şükürler olsun...
en önemlisi sağ salim evladımı kucağıma alabildim hamdolsun..

bugün ğöğüs pompası aldırdım ablama medela elektirikli
göğüslerim şiş ama bizim bey gereğince emmediği için süt tam anlamıyla gelmiyor
işe yaradı bayağı bir sağdık... sorunu olanlara tavsiye ederim...

işte bizim hikayemiz böyle oldu iyi başlayan kötü giden ama sonunda cennet kokulu bir yavrunun bana emanet edilmesiyle sonuçlanan bir hikaye...

Allah bekleyen arkadaşlarımın yardımcısı olsun...
ınşallah sağlıkla meleklerinizi kucağınıza alırsınız..

ve Rabbim dileyen herkese bu yüce duyguyu yaşamayı nasip etsin...

sıkıldım kızlar yaa sizin muhabbetlere katılamamaktan ve beklemekten çook sıkıldımm
Taburcu seni neden bekletiyolar
Ya bu akşam sancım vardı benim sevindim geliyo diyeee..şimdi geçtı tık yok

Canım beni kızım dışında kimse bekletmiyor. Kızım gelmeyi kabul etmediği için yapacak bir şeyimiz yok. Ablamın kızı beklenen doğum tarihinden 10 gün sonra geldi. 40 hafta + 10 gün yani. O da kendiliğinden değil suni sancı müdahalesi ile. O zaman ablam panik yapmıştı, ya bebeğim içerde kaka yaparsa, şu olursa bu olursa diye. Doktoru şöyle açıklamış. Normalde hamilelik 40 hafta kabul ediliyor ama geç döllenme bebeğin gelişim sürecini tamamlayamaması gibi faktörler göz önüne alındığında son adet tarihinden sonra 40 hafta + 10-15 günlük bir gecikme yaşanabiliyor. 40 haftan doldu diye bebeği doğurtalım denilecek bir durum yok, seninde bebeğin sağlığı da iyi vs. Ben bu açıklamayı önceden ablamdan dolayı bildiğim için doktora neden bekliyoruz demedim. Ne yapcaksak yapalım ben dayanamıyorum demek geldi içimden ama demedim. Önce Allah'a sonra doktoruma güvendim yani. İşi onlara bıraktım.

Elbette beklemek çıldırtıcı, hele hele herkes arayıp doğdu mu, ne zaman doğacak diye sordukça. Ne bileyim ne zaman doğacak. Önceden haftada bir arayanlar sağolsunlar şimdi hergün arıyor. Rabbim bana sabır ver diyorum. Sürekli dua ediyorum. Biraz sancı hissedeyim başlasın artık diye. Gelmeyeceğinden değil gelipte normal doğuramayacağımdan korkuyorum. Bakarsınız en son ben doğururmuşum ya da mart biter nisan gelirmiş, pehh...

canım hayırlı olsun.ALLAH sağlıkla sıhhatle analı babalı büyütsün

canım kesinlikle bekle derim tabi bebekte ve sende bir sorun olmazsa.normal doğumdan sonra çok çabuk toparlıyor insan.hayırlısı olsun..

hoşgeldin aramıza taze anne evet sende anne oldun ...diye yazdım sonra Hilal kızım başladı ağlamaya emzir doyur altını değiştir filan anca saat 12.30 yaptık ....9 ay geldi geçti daha dün gibi sanki hersey ve rabbim hepimize Meleklerimize kavuşturdu iyi annelik mertebesine de yükseldik hayırlısıyla.....

Canım zor saatler yaşamışsın walla ...Eymeninde sağlıklı sıhhatli büyür inşallah ....

YAZ CANIM GEÇMİŞ OLSUN OĞLUN RAHATSIZMIŞ SAĞLIKĞINA BİR AN ÖNCE KAVUŞUR KOLİK RAHATSIZLIĞI İÇİN UFAK BİLGİ CANIM

Kolik Neden Olur?

Koliğin nedeni bilinmiyor. Anne sütü alan bebekte annenin yediklerine allerji, mama alan bebekte mamanın içeriğine allerji, sindirim sisteminin tam olgunlaşmamış olması, artmış barsak gazı, bebeğin günlük rutinindeki değişiklikler, annenin endişesi ile ilişkili olabileceği düşünülmektedir. Ancak, kesin bir neden saptanamamıştır.
Emziren Anne Hangi Gıdalardan Kaçınmalı?

Lahana, karnabahar, Brüksel lahanası, brokoli, kuru baklagiller, inek sütü ve süt ürünleri, soğan, sarımsak, baharatlı gıdalar, kahve, çay, çikolata gibi besinler annenin diyetinden çıkarılıp bebeğin rahatlayıp rahatlamadığı gözlenebilir.
Bebeği Rahatlatmak İçin Neler Yapılabilir?

bebek Bu konuda tek bir doğru yoktur. Her bebek, kendine özgüdür. Birini rahatlatan yöntem diğerinde hiç işe yaramayabilir. Aşağıda sıralananları deneyebilirsiniz.

# Yumuşak bir battaniyeye sarma

# Kucaklayıp sarılma

# Ninni, şarkı söyleme

# Müzik dinletme

# Kucakta veya beşikte sallama

# Karnına ılık yağ ile masaj yapma

# Karnına ılık havlu koyma

# Ilık bir banyo yaptırma

# Bebek arabasında ileri geri gezdirme

# Kendi arabanıza bindirip gezdirme

# Emzik verme

Arkadaşlarım sancılarım sıklaştı, nişanım geldi
Biz hastaneye gidiyoruz
Çok dua edin olur mu ...
Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun

Biz hastaneye gidiyoruz
Çok dua edin olur mu ...

oyyyyyyy canımmm arkadşımm kurban olayımm ya nasıl da yakaladımmm dualarımm seninlee sende bize dua ett meleğimmm Allah yardımcınn olsunnn
şimdii ben bildiğimm dualarıı okumaya başlıyorumm bi avazda inşallahh cnmm hayırlısıylaa hadii git gell

canım hayırlı olsun.ALLAH sağlıkla sıhhatle analı babalı büyütsün

Sağ olun canlar Rabbim hepimizin evlatlarını korusun...

hijyenim ben söledim o sancıyla sezaryene cazip bakıyosun zaten dr larda bu zayıflıktan faydalanıyor diye... bnde açılma 5,6 cme ulaştıktan sonra sezaryen die yalwardım ama yapmadılar zaten asıl sancı 5.6 cm açıklıktan sonra başlıyor:1no2: neyse hayırlısıyla kawuştun miniğine allah yawrunu sana bağışlasın... sezaryeni neden spinal istemedin?

haklısın canım o an gözüm hiç bir şey görmüyordu
açıkcası doktorda bana öyle bir şey sormadı
ne doktorumdan ne hastaneden hiç memnun değilim

bana korkulu bir doğum anısı bıraktılar...

günaydın canlarım kocam bu gece çalıştı 8,15te bebişi geldi öptü mıncıkladı uyandırdı zaten 15 dak önce uymuştu sabah 6da uyanıp şimdi ben dükkana geçtim o hala uğraşıyor o uykusuz ceroş uykusuz.. dün kızım 9a doğru uyandı we 12.30 a kadar uyutmadım onu bilerek en soon 11,30da yıkadım falan saat12.30 olduğunda gözleri kapandı kendiliğinden we 6 ya kdar beni üzmeden 2 saatte bi emdi uyudu:lepi: artık akşamları öyle yapacağım ben yatana kadar onuda yatırmayacağım we eşimle karar aldık bugünde ara ara uyanınca uyuytmayacağım geceyi gündüzü öğretmem lazım

unutulur cnm unutulur işte bende sırf bu yüzden 8 dr gezdim herşeyi güzelini yaşamak için we öylede oldu çok sancılar çektim dayanılmazdı o an bir daha bebek yapmaya we doğurmaya töwbe ettim sorsanız yeminler bile ederdim belki asla doğurmicambi daha die ama bebek çıktığı anda unutuldu şimdi sorsan yine hamile kalsam yine normal doğum isterimaklinialirimsmile.. sende yaşamış oldun o sancıları ama doğum anınıda yaşamanı isterdim aklında hepm sancılar kalacak çünkü normal doğum dendiğinde:sinifsinif:

evet bende çok isterdim normal doğurabilmeyi ama herkesin odada olması beni mahvetti :gitme:

nasip diyorum ne edeyim...

Biz hastaneye gidiyoruz
Çok dua edin olur mu ...

Kıskanıyorum senii... Gözün aydın canım, Allah bir avazda kurtarsın inşallah. Sağlıkla al bebeğini kucağına. Darısı biz bekleyenlerin başına.

hijyenim hayırlı olsun..

ağlamak istiyorum kızlar yaa..o kadar sıvı tüketiyorum anlatamam.ama hala sütüm şakır şakır değil..sabah mama verdim artık biberonla.
süt içiyorum,humana,bitki çayları,dereotu neler neler..bunaldım..

canım taze ev yapımı limonatayı dene cok faydası var diyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…