- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #53.341
merveege kullanıcısından alıntı
hijyenim hayırlı olsun..
ağlamak istiyorum kızlar yaa..o kadar sıvı tüketiyorum anlatamam.ama hala sütüm şakır şakır değil..sabah mama verdim artık biberonla.
süt içiyorum,humana,bitki çayları,dereotu neler neler..bunaldım..
evet bende çok isterdim normal doğurabilmeyi ama herkesin odada olması beni mahvetti :gitme:
nasip diyorum ne edeyim...
Arkadaşlarım sancılarım sıklaştı, nişanım geldi
Biz hastaneye gidiyoruz
Çok dua edin olur mu ...
Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun
Biz hastaneye gidiyoruz
Çok dua edin olur mu ...
akannehir sordum ama kimse cevap vermemiş.oğluşumun göbeği hala düşmedi bugun 15.günündeyiz.aranızda göbeği düşmemiş olan var mı ?
hijyenim hayırlı olsun..
ağlamak istiyorum kızlar yaa..o kadar sıvı tüketiyorum anlatamam.ama hala sütüm şakır şakır değil..sabah mama verdim artık biberonla.
canımmm hayırlsı olsun sen doğum yaptın mı hadi gözün aydın :):):):)
off ya sıkıldım artık,kendi evimde huzurum kalmadı,ya hergün gelinir mi lohusanın evine,kayınvalidemler hergün yemekli bizdeler,hiç demiyorlar bu kız rahat mı,yalnız mı kalmak istiyor,umurlarında değiller,yiyip içip herşeye karışıp defoluyorlar bıktım artık ya..
zorla depresyone sokacaklar adamı!!!
sorma yahu belım sırtım kopuyor 15 dk bıselam kızlar hepimizim ortak derdi gaz sorunu galiba ben geçen gün kuru fasülye yedim bebek uyutmadı gece boyu ama ben kısırı filan çok yiyorum hiö dikkat etmiyorum yediklerime süt içmiyorum sadece gaz damlasıda almadık bazen bizimkiside o kadar çok bağırıyorki snaırsınız biyerine bişey oldu emziği verince susuyor emzik düşünce tekrar çıldırıyor bugün hepatitin 2 dozunu olduk kilomuz artmış 4790 gr olmuşuz bebek beni emiyor yarım saat sonra iki kere daha emiyor toplasak 15 dk hepsi çok yorucu oluyor al bırak gazını al tekrar emzir tekrar gaz çok zor oluyor
bende ıcmedım canım senın gıbı bıde doktora sordum ay benım sureklı basım donuo dıe cevabımı aldım tabe sempatiksalakcinniKızlar doktor bana kan ılacı verdıydı ben hala hıc ıcmedım bugun dıkkat ettım gozlerımın altı morarmıs kansızlıktan mı kı acaba
Biz hastaneye gidiyoruz
Çok dua edin olur mu ...
stres yapma ama canım sutun vardır muhakkak ama stres yaptıgın ıcın gelmıo olabılırhijyenim hayırlı olsun..
offfffff bayılacam dun bıde gafletde bulunup kayınvaldeme anne bı de sen baksan gobegınde kanamamı var dedım halbukı batıkon ıle temızlemıstım ama olsun ıcım rahat etsın dıye sordum geldı gobegı sısmıs dedıOCD, bizim 12. ya da 13. gün düşmüştü, 15 güne kadar düşmesi lazım dedi doktor. Bugün yarın düşer sizinki de...
günaydın anneler nasılsınız?
ben yorgun uykusuz ve nedense ağlamaklı birhaldeyim sebebi kızım değil ama durup dururken ağlamak geliyor içimden psikolojik olarak her telefon çaldığında karşımda dostlarımdan biri olsa ağlamaklı oluyorum....
Kızım suan uyuyor geceleri 1-1,5 saat arayla kalkıyoruz emziriyorum,altını değiştiriyorum onunla konuşuyorum ve uyuyor sonra göğsümde ....Çok farklı bir duydu daha bir hafta önce karnımda kıpır kıpırdın dedin şimdi yanımdasın
Benim doğumum çok kolaydı spinal sezeryan oldum mecburen sağ bacak komple şiş olunca ve günümüzde 2-3 gün geçince sezeryan olduk.Ayağımın şişliği ve kasık ağrım daha yeni yeni geçmeye başladı çok ayakta kalınca da sağ kalçam ağrıyor....
Doğumdan sonra kızım sarılık oldu ve sütüm geç geldi mecburen aptamil e başladık ama kızım bol bol emmeye başladı her memede 10 dk kalıyor ve sütümde gelmeye başladı .....
Hastanedeyken yapılan baskılar sütün niye olmadı diye konuşmalara sinirlerim çok bozuldu hergece ağladım ...Emzirirken ble ağladım insanlara laf anlatmak çok zor anlamıyorlar.Eski çalıştığım hastane olduğu için ebe hemşire artık eşime durumu izah etti sezeryan olan anne en geç 3-4 gün içinde sütü gelir ve ziyarete gelenlere lütfen sormasınlar sütü var mı diye anneyi üzmüş olurlar ded ve öyle de oldu....Evimize kavuştuk sonunda ziyarete gelenlere şöyle yap böyle yap diye nasihatlarını da dinledim ama kimse güzel dille değilde emri vakii konuşmaları bile ağlattı beni....
ama ben kızımla eşimle tek mutluyuz çok şüküt geçen eşim beni kaldırmaya kıyamamış Hilalin altını değiştirmiş mama vermiş bacağım çok ağrıyor kalkamıyorum demişim ve yanıma yatırmış emzirmişim sonra yine ağlayınca uyandırmaya kıyamamış oda mama vermiş....
böyle işte içimden nedense ağlamaklı oluyorum ama topluyorum kendimi düzelicek hersey lohusalık dönemi dedikleri bu olsa gerek
günaydın anneler nasılsınız?
ben yorgun uykusuz ve nedense ağlamaklı birhaldeyim sebebi kızım değil ama durup dururken ağlamak geliyor içimden psikolojik olarak her telefon çaldığında karşımda dostlarımdan biri olsa ağlamaklı oluyorum....
Kızım suan uyuyor geceleri 1-1,5 saat arayla kalkıyoruz emziriyorum,altını değiştiriyorum onunla konuşuyorum ve uyuyor sonra göğsümde ....Çok farklı bir duydu daha bir hafta önce karnımda kıpır kıpırdın dedin şimdi yanımdasın
Benim doğumum çok kolaydı spinal sezeryan oldum mecburen sağ bacak komple şiş olunca ve günümüzde 2-3 gün geçince sezeryan olduk.Ayağımın şişliği ve kasık ağrım daha yeni yeni geçmeye başladı çok ayakta kalınca da sağ kalçam ağrıyor....
Doğumdan sonra kızım sarılık oldu ve sütüm geç geldi mecburen aptamil e başladık ama kızım bol bol emmeye başladı her memede 10 dk kalıyor ve sütümde gelmeye başladı .....
Hastanedeyken yapılan baskılar sütün niye olmadı diye konuşmalara sinirlerim çok bozuldu hergece ağladım ...Emzirirken ble ağladım insanlara laf anlatmak çok zor anlamıyorlar.Eski çalıştığım hastane olduğu için ebe hemşire artık eşime durumu izah etti sezeryan olan anne en geç 3-4 gün içinde sütü gelir ve ziyarete gelenlere lütfen sormasınlar sütü var mı diye anneyi üzmüş olurlar ded ve öyle de oldu....Evimize kavuştuk sonunda ziyarete gelenlere şöyle yap böyle yap diye nasihatlarını da dinledim ama kimse güzel dille değilde emri vakii konuşmaları bile ağlattı beni....
ama ben kızımla eşimle tek mutluyuz çok şüküt geçen eşim beni kaldırmaya kıyamamış Hilalin altını değiştirmiş mama vermiş bacağım çok ağrıyor kalkamıyorum demişim ve yanıma yatırmış emzirmişim sonra yine ağlayınca uyandırmaya kıyamamış oda mama vermiş....
böyle işte içimden nedense ağlamaklı oluyorum ama topluyorum kendimi düzelicek hersey lohusalık dönemi dedikleri bu olsa gerek
belki aç değilde sürekli emmek istiyodur yani emme güdüleri tatmin olmuyodur kakasıda sarı we sıwı demişsin we sıkınca fışkırıyorsa sütün bnce yeterlidir istersen o emerken bi yandanb sende elinle sıkarak ona yardımcı ol ben öyle yapıyordum şimdi gerek yok çok şükür..Allah yardımcın olsun arkadaşım, inşallah bebeğini sağlıkla kucağına almışsındır...
Kızlar neden mama veriyorsunuz? Ben de oğlumun yeterince emdiğine inanmıyorum ve emzirdikten sonra biraz da sağarak veriyorum. Makine daha çok çıkarıyor haliyle. Bence mama vermek yerine yine kendi sütünüzü takviye edin.
Oğlum sürekli emmek istiyor. Memede uyuyor, bırakıyor, yatırıyorum hemen uyanıyor, elini, battaniyeyi, eldivenini... ne bulursa emiyor sıpa. Ne yapıcam ben bu aç oğlanla... Mecburen emzik veriyorum...
Bir de gece benimki uyanmıyor. 11.30'da sütünü içti uyudu sabah 4.30'da kalktı tekrar. Nasıl olduysa benim alarm da çalmadı. Öyle uyumuşuz ailecek.
Sabah da kahvaltı yaptık, babamızı gönderdik, ikimiz yatakta 2 saat uyumuşuz. Şimdi uyudu yine, inşallah dünkü gibi bütün gün uyanık kalmaz.
Dün eşim malt içeceği ve koca bir poşet ayva almış gelmiş kaydirigubbakcemile3
Şimdi o ayvaları suda kaynatıp suyunu içeceğim.
alla alla neden gelmior acaba canım duşta masaj yapıyormusun göğüslerine belki damarların daha tam olarak açılmamıştır sıcak suyun altında sabunla ow we üstten iki elinle tut sık göğüslerini uca doğru çekerek...benim sütüm ilk kez duşta fışkırdı öyle sıkarken ondan sonrada durmadıkaydirigubbakcemile5 mama falan werme canım yaa alışırsa olan sütünüde içmez yapma hayatım olmadı sağıp wermeyi dene ben lansinohun manuel pompasını aldım ço ta ucuz 40tl we gayet güzl sağıyor.. gerçi daha hiç sağıp wermedimhijyenim hayırlı olsun..
evet bende çok isterdim normal doğurabilmeyi ama herkesin odada olması beni mahvetti :gitme:
nasip diyorum ne edeyim...
düşmedi miakannehir yok cnm herkesin ki 1 haftada düştü bildiğim kadarıyla bakımını yapıomusun .. düşecek gibimi yoksa sağlam duruyor mu?[/QU
1 haftadir dusecek gibi duruyor.incecik bi baglanti var.surekli batikon ve alkolle bakimini yapiyorum gunde 3 4 defa.
ama yok banamisin demiyor.pazartesi gunu doktor iltihap falan yok duser demisti ama bugun 15.gun. dusmedi daha.
acaba doktora mi gotursem tekrar ?bilmiyorumkismile
canım lohusalık psikolojisi bende arada bir oluyorum öyle durup dururken ağlıyorum büyük oğlum anne niye ağlıyorsun ağlama diyor canım sende boşver kimseyi takma kafana benimde çevremde bazı insanlar yok ben öyle yaptım öyle yapsan daha iyi olur diyorlar yüzlerine hıhı diyorum içimden konuşun diyorum
alla alla neden herkes oadaadaydı ne acaip insanlar ilk benim yanımda annem wardı sonra sancılarımın artmaya başladığını hissettğimde ebeye annemi daha almamasını söyledim hatta kocamdan başka kimseyi almayın dedim we onlarda öyle yaptı yasak sadece eşi yanında durabilir dediler hgirmek isteyen herkese yoksa eşimin işgüzar halaları falanda girmek istemişklava: bnde aldırmadım kimseyi ne işleri warmış nie görsünler beni öyle haliyle sende kastın iyice kendini herkes yanında maşallahÇok üzgünüm çoook sinir oldum neyse cnm geçti işte eymenin sağsalim kucağındaya öenmli olan oolumunekankayizsmile
ben hamileligimden beri laktazsiz sut iciyorum gaz yapmamasi icin.laktazi sindiremedigim icin resmen gaz krizine giriyordum sirtima vuruyordu agrilari.sağolun canlar
süt içmeyin lohusalıkta önermiyorlar bebeğe ve size gaz yaparmış
bol yeşillik , ayva kompostosu için ben öyle yapıyorum
makineyle sağınca da kanallar açıldı şimdi çok güzel emiyor ve doyuyor oğlum...
Pnacuben, canım yazdıklarını okudum ben de ağladım şimdi. Hepimiz aynıyız sanırım. Her şeye ağlıyoru, benimkiler krize girecek kadar çok hem de. İnşallah Rabb'im akıl sağlığımı korur da atlatırız şu dönemi.
Çok şükür hayatmızda her şey yolunda. Aylardır beklediğimiz yavrularımız kucağımızda, bundan sonra tek uğraşımız onlar olmalı. Tüm enerjimi oğluma vermeye çalışıyorum artık, kimseyi dinlemiyorum. Birkaç gündür keyfim de yerinde çok şükür. Oğlumun büyüdüğünü görmek öyle güzel ki. Dün bir badisi kafasından geçmedi sevindim oğlum büyüyor diye.
Sen de biraz daha toparlan, kızın biraz daha kendine gelsin her şeye ağlamak yerine güleceksin. Çok ieker bu yaratıklar. Her gün yeni bir şebeklik yapıyor bizimki. İlginç sesler çıkarmaya başladı... Böyle de devam edecek inşallah. Mutlu olmaya bak arkadaşım, buna ihtiyacı olan bir yavrun var. opuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?