- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #53.361
canım geçecek hepsi inşallah
üzme kendini öyle diyenleride salla alsanaalsanasmile
bende makine aldım diye ne gerek vardı diyenler oldu
ama makine beni öyle rahatlattıki anlatamam göğüslerim ateş atıyordu kitleler olmuştu resmen...
şu ana kadar lohusalığım pek bi sakin geçiyor
doğumun verdiği şoku atamadım hala üzerimden
ama ilerleyen günlerde ne olur bilemem..
Allah hepimizin yardımcısı olsun...
Pnacuben, canım yazdıklarını okudum ben de ağladım şimdi. Hepimiz aynıyız sanırım. Her şeye ağlıyoru, benimkiler krize girecek kadar çok hem de. İnşallah Rabb'im akıl sağlığımı korur da atlatırız şu dönemi.
Çok şükür hayatmızda her şey yolunda. Aylardır beklediğimiz yavrularımız kucağımızda, bundan sonra tek uğraşımız onlar olmalı. Tüm enerjimi oğluma vermeye çalışıyorum artık, kimseyi dinlemiyorum. Birkaç gündür keyfim de yerinde çok şükür. Oğlumun büyüdüğünü görmek öyle güzel ki. Dün bir badisi kafasından geçmedi sevindim oğlum büyüyor diye.
Sen de biraz daha toparlan, kızın biraz daha kendine gelsin her şeye ağlamak yerine güleceksin. Çok ieker bu yaratıklar. Her gün yeni bir şebeklik yapıyor bizimki. İlginç sesler çıkarmaya başladı... Böyle de devam edecek inşallah. Mutlu olmaya bak arkadaşım, buna ihtiyacı olan bir yavrun var. opuyorumnanaktan
benimkinin neden basiba vurmadi yaw kaydirigubbakcemile3Hasret, bu adamların dengesizlikleri belli, başlarına vurdu artık. Seninki yine çoktandır beklemiyor, benimki kafayı yiyecek artık. Kırkınız ne zaman çıkacak deyip duruyor... :)) delikafadulden
uyurken izlemek ayrica guzel oluyor bi guluyor bi agliyor bi kas catiyorlarcanım sağol sende çok kötü saatler geçirmişsin rabbim sabır veriyor hastanede makine ile çekerken hiç gelmedi tıkalıymış ve ilk mama ile başladık zaten ondan sonra başladım yaa ağlamaya ayağa kalkamıyor bacak şiş ameliyat şişlikler gelenler derken baskı vardı resmen üzerimde
zaten en güzeli suan meleklerimizin sağlıklı olup kucağımızda olmaları vehayatımıza girmeleri hele emzirirken benim zilli gülüyor bir değişik hareketler yapıyor yaaa bütün stresim gidiyor...yaaa özel hayatımızı sormaya başladılar 40 gün geçsin beraber yatın sonra denmeye bile başlandı çok sinir bozucu anlatamam
Allah yardımcın olsun arkadaşım, inşallah bebeğini sağlıkla kucağına almışsındır...
Kızlar neden mama veriyorsunuz? Ben de oğlumun yeterince emdiğine inanmıyorum ve emzirdikten sonra biraz da sağarak veriyorum. Makine daha çok çıkarıyor haliyle. Bence mama vermek yerine yine kendi sütünüzü takviye edin.
Oğlum sürekli emmek istiyor. Memede uyuyor, bırakıyor, yatırıyorum hemen uyanıyor, elini, battaniyeyi, eldivenini... ne bulursa emiyor sıpa. Ne yapıcam ben bu aç oğlanla... Mecburen emzik veriyorum...
Bir de gece benimki uyanmıyor. 11.30'da sütünü içti uyudu sabah 4.30'da kalktı tekrar. Nasıl olduysa benim alarm da çalmadı. Öyle uyumuşuz ailecek.
Sabah da kahvaltı yaptık, babamızı gönderdik, ikimiz yatakta 2 saat uyumuşuz. Şimdi uyudu yine, inşallah dünkü gibi bütün gün uyanık kalmaz.
Dün eşim malt içeceği ve koca bir poşet ayva almış gelmiş kaydirigubbakcemile3
Şimdi o ayvaları suda kaynatıp suyunu içeceğim.
anadolu yakasinda cocuk doktoru arayan cici annisler ben tavsiyeler uzerine bugun bi doktora goturecegim oglumu.gobegide dusmedi ya huzursuzlaniyorum.bakayim dedikleri kadar iyiyse ilgi alaka bilgi vs soylerim size de.
canancım aynı durumdayız.uyuyor memede 15 dk içinde.diğer memeye geçemiyoruz bile.aç kalacak diye korkuyorum.göğüs ucunu kullanıyomusun hala chicconun?acaba zaralı olur mu süt açısından,yani sadece ucunu çekiyo ya göğüsleri tam uyarmıyo mu acaba bebeğin çekişi?ne dersin?kakası benimkinin de sarı.bazen altını değiştirirken kaka yapıyo sulu.demekki sütüm yetiyo.ama dün geceden itibaren şak diye kesildi sütüm.emzirdeikten sonra sağınca ne kadar geliyo makineye,kaç cc?ya doktor kuzenim sağma iyice biriksin göğüste dedi.ne yapacagımı bilemedim..ay olmadı özelden msjlaşalım:)
kızlar biz aşımızı olduk geldik sağlık ocağı hemen yanımda olduğu için hemen gidip geldik 4650 gr olmuşuz bir ayda 1250 gram almışız maşallah hemşire çok iyi dedi boyumuzda 2 cm uzamış 53 cm olmuşuz bidaha 1 ay sonra karma aşı için gidicez...
Maaşallah Ömür'e ve annesine. opuyorumnanaktan Sütünden biraz göndersene benim oğluma da :)) Biz de bugün sarılık için kontrole gideceğiz. İnşallah ilo almıştır benim oğlum da...
teşekkür ederim canancım eminimki yiğitte iyi kilo almıştır maşallah sendeki bu azim ve gayret varken yiğit oğlanda iyi kilo alıcaktır....
düşmedi miakannehir yok cnm herkesin ki 1 haftada düştü bildiğim kadarıyla bakımını yapıomusun .. düşecek gibimi yoksa sağlam duruyor mu?[/QU
1 haftadir dusecek gibi duruyor.incecik bi baglanti var.surekli batikon ve alkolle bakimini yapiyorum gunde 3 4 defa.
ama yok banamisin demiyor.pazartesi gunu doktor iltihap falan yok duser demisti ama bugun 15.gun. dusmedi daha.
acaba doktora mi gotursem tekrar ?bilmiyorumkismile
benim bebeğiminde düşmedi.bu gün 12. gün.ben de endişeleniyorum.göbek için toz varmış o 2 günde düşürüyomuş.eğer bugün yarın düşmezse ondan alıcam.aklında bulunsun canım
merhaba anneler ve adaylar
bende annemi oldum hala inanamıyorum ama :ecrin_bebek:
biraz doğum hikayemi anlatmak istiyorum
pazartesi sabahı eşim işe gitsin diye uyandırdım kendimde lavobaya gidiyordum ki suyum gelmeye başladı..
önce inanamadım...
bugün mü Allahım dedim...
hem de sevinçliydim eşim yanımda ne güzel evde yalnız değilim diye...
hemen duşa girdim ama su sürekli gelmeye devam ediyor...
doktorumu aradım hemen hastaneye git dedi...
neyse biz çantamızı aldık hastanenin yolunu tuttuk.. 5 dk. mesafede
sular hala gelmeye devam ediyor
nöbetçi doktor beni muayne etti
ve su seviyemin yeterli olduğunu söyledi
2 cm açılman var dedi ve doktorum gelene kadar odaya çıktım tabii
arada gelip muayne ediliyorum
kendi doktorum gelince suni sancı bağlandı...
9 buçukta suni sancı bağlandı ilk başlarda gülen ben gitgide fenalaşmaya başladım
üstelik oda da kocam ablam kayınvalidem görümcem var kimse onlara odadan çıkın demiyor
benimde demek nedense aklıma gelmiyor
pisikolojik olarak kendimi de kasmaya başladım tabii insan onca insanın içinde nasıl durur..
doktor geliyor muayneye herkes dışarı ama sonra yine herkes içeri
en son saat 1 sularında sancılara dayanamadığım anlarda muaynede açılma 3 cm olmuştu...
ama çok kötüydüm ağlıyordum...
ben beni başka bir yere götürüp otur sancını çek demelerini beklerken hala odaya herkes giriyordu..
sonunda eşimi çağırdım ve sezeryana alsınlar beni dayanamıyorum dedim..
yani sezeryanı kendim istedim...
sonra sondam takıldı ameliyathaneye giderken sancım hala devam ediyordu...
ameliyathanede ayıldığımda nefes alamıyordum
boğulacağımı zannettim zaten yarım saat geç çıkmışım ameliyattan
odaya getirildiğimde bile nefes problemim devam ediyordu..
evet sezeryan olayım dedim ama o da burnumdan geldi...
en çok korktuğum şeydi sancıları çekip sezeryan olmak oldum...
insan bir şeyden korkmamalı başına geliyormuş gerçekten...
şimdi iyiyim Allah'ıma sonsuz şükürler olsun...
en önemlisi sağ salim evladımı kucağıma alabildim hamdolsun..
bugün ğöğüs pompası aldırdım ablama medela elektirikli
göğüslerim şiş ama bizim bey gereğince emmediği için süt tam anlamıyla gelmiyor
işe yaradı bayağı bir sağdık... sorunu olanlara tavsiye ederim...
işte bizim hikayemiz böyle oldu iyi başlayan kötü giden ama sonunda cennet kokulu bir yavrunun bana emanet edilmesiyle sonuçlanan bir hikaye...
Allah bekleyen arkadaşlarımın yardımcısı olsun...
İnşallah sağlıkla meleklerinizi kucağınıza alırsınız..
ve Rabbim dileyen herkese bu yüce duyguyu yaşamayı nasip etsin...
Arkadaşlarım sancılarım sıklaştı, nişanım geldi
Biz hastaneye gidiyoruz
Çok dua edin olur mu ...
Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun
günaydın anneler nasılsınız?
ben yorgun uykusuz ve nedense ağlamaklı birhaldeyim sebebi kızım değil ama durup dururken ağlamak geliyor içimden psikolojik olarak her telefon çaldığında karşımda dostlarımdan biri olsa ağlamaklı oluyorum....
Kızım suan uyuyor geceleri 1-1,5 saat arayla kalkıyoruz emziriyorum,altını değiştiriyorum onunla konuşuyorum ve uyuyor sonra göğsümde ....Çok farklı bir duydu daha bir hafta önce karnımda kıpır kıpırdın dedin şimdi yanımdasın
Benim doğumum çok kolaydı spinal sezeryan oldum mecburen sağ bacak komple şiş olunca ve günümüzde 2-3 gün geçince sezeryan olduk.Ayağımın şişliği ve kasık ağrım daha yeni yeni geçmeye başladı çok ayakta kalınca da sağ kalçam ağrıyor....
Doğumdan sonra kızım sarılık oldu ve sütüm geç geldi mecburen aptamil e başladık ama kızım bol bol emmeye başladı her memede 10 dk kalıyor ve sütümde gelmeye başladı .....
Hastanedeyken yapılan baskılar sütün niye olmadı diye konuşmalara sinirlerim çok bozuldu hergece ağladım ...Emzirirken ble ağladım insanlara laf anlatmak çok zor anlamıyorlar.Eski çalıştığım hastane olduğu için ebe hemşire artık eşime durumu izah etti sezeryan olan anne en geç 3-4 gün içinde sütü gelir ve ziyarete gelenlere lütfen sormasınlar sütü var mı diye anneyi üzmüş olurlar ded ve öyle de oldu....Evimize kavuştuk sonunda ziyarete gelenlere şöyle yap böyle yap diye nasihatlarını da dinledim ama kimse güzel dille değilde emri vakii konuşmaları bile ağlattı beni....
ama ben kızımla eşimle tek mutluyuz çok şüküt geçen eşim beni kaldırmaya kıyamamış Hilalin altını değiştirmiş mama vermiş bacağım çok ağrıyor kalkamıyorum demişim ve yanıma yatırmış emzirmişim sonra yine ağlayınca uyandırmaya kıyamamış oda mama vermiş....
böyle işte içimden nedense ağlamaklı oluyorum ama topluyorum kendimi düzelicek hersey lohusalık dönemi dedikleri bu olsa gerek
Yazgı, çok geçmiş olsun canım. İnşallah en kısa zamanda iyileşir Alp bebeğimiz. İnsan çok üzülüyor yavruları o halde görünce. Bizimki de bugün ıkındı durdu, sinirden ağladım artık dayanamadım. İnşallah bir an düzelip sağlıkla büyürler...
çok sağolun canlarım.onun canının yanması ve benim bişey yapamamam beni delirtiyor.ama geçecek bunlarda geçecek.Allahım başka dert vermesin.ay ay ay kıyamam ben o erkeğe,minicikler ya,Zeyno da inanılmaz aykalarını karnına çekiyor ama bizimkinin sebebi gazmış,dün drumuz dedi,ben de genelde belini sıvazlıyorum çıkarıypr gazını koca insan gibi
çok teşekkür ederim ayfercim.sen nasılsın iyimisin?kızını kokla yerime bol bol.YAZ CANIM GEÇMİŞ OLSUN OĞLUN RAHATSIZMIŞ SAĞLIKĞINA BİR AN ÖNCE KAVUŞUR KOLİK RAHATSIZLIĞI İÇİN UFAK BİLGİ CANIM
Kolik Neden Olur?
Koliğin nedeni bilinmiyor. Anne sütü alan bebekte annenin yediklerine allerji, mama alan bebekte mamanın içeriğine allerji, sindirim sisteminin tam olgunlaşmamış olması, artmış barsak gazı, bebeğin günlük rutinindeki değişiklikler, annenin endişesi ile ilişkili olabileceği düşünülmektedir. Ancak, kesin bir neden saptanamamıştır.
Emziren Anne Hangi Gıdalardan Kaçınmalı?
Lahana, karnabahar, Brüksel lahanası, brokoli, kuru baklagiller, inek sütü ve süt ürünleri, soğan, sarımsak, baharatlı gıdalar, kahve, çay, çikolata gibi besinler annenin diyetinden çıkarılıp bebeğin rahatlayıp rahatlamadığı gözlenebilir.
Bebeği Rahatlatmak İçin Neler Yapılabilir?
bebek Bu konuda tek bir doğru yoktur. Her bebek, kendine özgüdür. Birini rahatlatan yöntem diğerinde hiç işe yaramayabilir. Aşağıda sıralananları deneyebilirsiniz.
# Yumuşak bir battaniyeye sarma
# Kucaklayıp sarılma
# Ninni, şarkı söyleme
# Müzik dinletme
# Kucakta veya beşikte sallama
# Karnına ılık yağ ile masaj yapma
# Karnına ılık havlu koyma
# Ilık bir banyo yaptırma
# Bebek arabasında ileri geri gezdirme
# Kendi arabanıza bindirip gezdirme
# Emzik verme
Arkadaşlarım sancılarım sıklaştı, nişanım geldi
Biz hastaneye gidiyoruz
Çok dua edin olur mu ...
Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?