- 23 Temmuz 2009
- 2.640
- 181
- 373
- 44
- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #53.441
canım biliyorum çok zor ama sabredeceksin.he de geç her dediğine...nasıl olsa gidecekler birgün yanından..lohusalık psikolojisin de etkisi var tabi...ben de de tam tersi durum söz konusu.ilk doğumumda annem ayrılamıştı yanımdan.bunda hiç iplemiyorlar beni ya.daha 3.günümde herkes terk etti gitti beni.sinir oldum annem ki asla kıyamaz bana niye böyle yaptı anlamadım.Allahtan eşim yanımda...hastanedeen çıktıgım gün göğsüm yara oldu tıkandı süt gelmedi sızladı
has aradı eşim hemen gelsin sagalım demiş yoksa geri gider yada anneye zarar veriri demiş.
evden çıkmadan oglum gitmeyin sütünü kurutur sağmak etmeyin yalvarıyo resmen bende ben ne haldeyim sen biliyonmu dedim,benim annem de bişey olmaz dedi daha çok gelir neyse evden çıktık sagdılar.göğsüm açıldı bende sütü biberona koydum getirdim eve bebek aç diye eve geldim vay sen bebege biberona alıştıracaksın tutmayacak ya anne bir defadan ne olacak bebek aç.sabah binaya duyurmuş bebeği biberona alıştıracak diye başladı biberon veriyo(
diküşleri hala sızlıyo yataktan zor kalkıyorum,sabaha karsı bebegi yanıma alıyorum eşim,
3 gün benimle hastanede kaldı,oda ukusuz kaldırmak istemiyorum,ya bu bile evde büyük sorun,
+ mahalleye bile ulaşmış her gelen bebegi yanına alma bogarsın( ya kızlar nolur ne yapayım ben bunalıma girdim resmen deli gibiyim ( kızlar buraya yazınca sanki biraz rahatlıyorum başınızı agrıtıyorum ama kusuruma bakmayın magur görün
canım biliyorum çok zor ama sabredeceksin.he de geç her dediğine...nasıl olsa gidecekler birgün yanından..lohusalık psikolojisin de etkisi var tabi...ben de de tam tersi durum söz konusu.ilk doğumumda annem ayrılamıştı yanımdan.bunda hiç iplemiyorlar beni ya.daha 3.günümde herkes terk etti gitti beni.sinir oldum annem ki asla kıyamaz bana niye böyle yaptı anlamadım.Allahtan eşim yanımda...
Merhaba kızlar
17 mart da sezeryan ile doğum yaptım.Daha geçmişe bakamadım.hatırlayan herkese çook teşekkürler.
çok kötü şeyler yaşadım.çberbat 2 gün geçti hastanede.
sezeryandan mutu mutlu çıktım. herşey güzeldi. kızlar sonra bir kanamam oldu anlatamam.çarşaflar yetmedi kanamama
kan verildi.......... 4-5 serum takıldı........... ateşler içinde yandmm............. kızıma süt veremedim kucağıma alamadım çünkü heryanım şişmişti avuçlarım ı hissetmiyordum. bebeğime sarılıp emziremedim. bebeğimde emmedi zaten sütüm yoktu halende yok..... 30 dakka sağsam 10ml süt çıkıyor. düşünün...........bende her an önce sağıyom sonra ama ile takviye ile yapıyorum. hala kanamam ar. ağdet gibi. şişliklerim inmedi daha.
Şimdi sizelre sorularım var
Sezeryan olanlar kanamanız nekadar devam etti ve şişlikler nezaman geçti? Ell parmaklarda uyuşukluklar nezaman geçti? yada oldumu? Offffffffffffffffff şunlar bi geçse.
bu arada ev ana baba gnü.gelen giden........... bazen o sessiz ve toplu düzenli evimin hallerini özlüyorum.
annem ve kaynvaldem kalıy.
kızım geceleri uyutmuyo.
ben dayanamıyoorum.
yarın yanlız kaldığımda nası yapcam çok merak ediyom ve korkuyom. hai mamasını altını yapıcam ama uyutamazsam onu - ağlarsa derdini anlamazsam gece duymazsam diye çok korkuyom. stresdeyim. gerginim-galiba depresyonada girdim..................
ağlıyom he. annem ok yoruluyor .ona ayrı üzülüyom zaten.
şimdilik böle.
yine yazıcam firsat bulursam. 3 saatte bir emziriyom zaten 1 saati sağ emzie mama yap altını aç gaz çıkar ..uykular untuldu.ama kızım çok tatlı bi görseniz herşeye değer. meleğim benim.
Kızlar kimler doğum yaptı şu bir haftada ve doğurmayan kimler kaldı?
Hepinizi çok özledim.
ne kadar muayenesi ben murat kandemir e götürüyorum bebişi çok ilgili iyi bir dr ama biraz pahalı 200 tl muayenesi
gozunaydin canim allah saglicakla huzurla buyutmeyi nasip etsin insallah.merhaba güzel anneler çok uzun bi ara oldu bi fırsat bulup yazamadım
ewettt bende oğlumu Serhan'ımı pazartasi günü saat 1.24 de s. sezeryanla kucağıma aldım üç gün hastanede yattık çarşamba evimize geldik Rabbime çok şükür oğlum sağlıklı bir bebek 3.250gr 51 cm doğdu teyzeleri çok çok mutluyuz Allahıma binlerce şükürler olsun hayatımızın anlamı oldu
fazla vaktım yok oğlum uyandı daha sonra gelişmeleri yazarım
hepinizi çok çok öpüyorum doğum yapmış olan annelerin gözü aydın bekleyenlerinde Rabbim yardımcısı olsun
SEYHAN gözünnaydın canım maşallah ogluşuna..PANCU lohusalık herkeste aynı degil bendede cook agır seyrediyo..huyum suyum degişti ya anlatamam..kızımı kıskanıorum hemde cooook kıskanıorum sadece benim olsun istiorum..kayınvalden görümceleer saolsunlar bi anasına benzetemnediler yavrumuklava:..okadar sinirlniorum gıcık oluyorumki kötü insanlar degiller tama seviyorum ama yok gözleri büyük görümce yok burnu küçük görümce yok baldrları kayınvaldem miş miş mişşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..ayyyyyyyyyyyyhh uyuz oluyorum uyuzzzzzzzzzzzzz...!!!!yazarken bile klavyenin tuşlarını kırıcam..niye böyle oldum beeen!!1lan bi tarafınıda anasına benzetin daa..eee bana neresi benziyo dedigimde ancak heryeri sana benziyo diyo gecende pöööfffff..o benim kızım ya anası ya babası!!bende onlar öyle dedikce babasına benziyo diorum..bazen sewmelerini bile istemiorum halbuki aramızın kötü olmasından degil ALLAH razı olsun karışmazlar ewime aramadan gelmezler catkapı ama işte böyleyim..varmı benim gibi yaaaaaaaaaaaaaf:çok üzgünüm:
var senin gibiiiiiiiiii üzülme :)))) kayınvalidem ve görümcem cocuga geldilermi sevmek için dokundularmı deli oluyorum oğluşşşş diyolar bide benim oğlan diyo cocuga bozacam bigün annesinin oğlu diyeceğim. 3 ay ben bakacakmısım raporum bitince o kendi istediği gibi büyütecekmiş 3 ay sonra istifa ediyorummmmmmmmmmmmmmm işimden
al benden de okadar bende çalışmıycam istifa edicem oğlumu vermem kimselere hele babaannesine hiç vermem ya insan torununa bi çift çorap almaz mı ya var mı böyle bişi düğünümüzü eşyalarımızı herşeyi kiramızı krndimiz yapıyoruzz yaptık da kendi oğluna bişi yapmayan torununa mı yapcak bende ki de laf borcumuz olduğu için beşik alamamıştık hiç unutmuyorum abim ben alcam dedi diğer ablamlarada o aldı adettendir bizde bende sen almıycaksın dedim kayınvalidem alcak inat ettim dedim doğum yaptım eve geldim 3 gün oldu bundan ses çıkmıyo bi gün çarşıya gitcem dedi bebeğe bişi lazımmı dedi bende kimseyi kıramam ve kayınvalideme daha hiç karşılık vermemişimdir bende görmüyonuzmu beşiği yok dedim hep benim yatağımdamı yatcak dedim baktım bozuldu tamam gidip alayım bornuzu varmı dedi ya dedim borctan oğluma bişi alamadım ki senin oğlunun borçlarını ancak kapattım evlendiğimizde takılarımı kendim yaptım eşimle kendi adıma kredi çektim aldım düğünde gelen takılarımı kaayınvalidemle görümcem birazını aldı onları ve kredi ile aldığımz bileziklerimide bozdurdum kredi kartlarını ödedim 14 milyar dile kolay eşimi sevdiğim için yaptım ama kayınvalidem bişi yapmadı ya zoruma gitti bide sevmeeye gelmiyomu deliriyorum ya karşı binada oturuyo biz daha 1 yıllık bile evli değiliz ya kadın hergün burda bi geliyo bidahada gitmiyo uyuz oluyorum ya delircem kızlar kusura bakmayın okadar doluyum ki daha çok şey var ama neyse başınızı ağrıtmıyayım
:Saruboceq:ayyyyy sorma sorma bizdede aynı sorun var aman çocuğun üstünü ört aman sıkı giydir sıkı giydirirsin niye giydirdin kayınvalidem bebek uyur gider üzerini örter aman gece uyumayın bebeğe dikkat edin ulenn bakamıycaktım niye hamile kaldım lenn niye evlendim ozaman siz nasıl büyüttünüz size kim öğretti kursu falan varsa gideyim yani tövbe ya delirmemek içtemn değil geçen de gelmiş mevlüt yapalım ne mevlüdü ya evim çok afedersiniz göt kadar yer bi odaya en fazla beş kişi oturabiliyo zaten 2 odam var bide mutfak nereme sokcam misafirleri istemiyorum dedim ısrar etti beni anneme şikayet etti çokta tınnnnnnnn annemde siz bilirsiniz dedii hehehehe hem kime ne len bu benim evim oğlumm kızlar dua ediinde güzel bi ev bulup burdan çıkayımmmmmbilmiyorumkismile
canim benim biraz anlayis goster esine ve zaman tani.benimkide nasil yapcam etcem diodu hastanedeki 2.gunumuzde annemin yaninda aldirdim kucagina kaydirigubbakcemile3 simdi oglan aglasa azicik esimin cani gidiyor sanki dudaklari kuruyor.yahu bu 40 olayini dini islere karistirip acaip gelenek falan cikarmis millet yuh diom manasiz isler yaniselamlar cicoşlar,.hazır haktan uyurken hemen pc başına kaçayım dedim,.herkeste bi lohusalık psikoloji bakıyorumda,.maalesef bendede eşimle başım dertte.:gitme:klava:sürekli kavga ediyoruz,.ne olcık buhalimiz bilemiyorum,.nerdeyse hergün tartışıyoruz,..mafoldumben bana hiç yardımcı olmuyo,.sonuçta onunda bebiki,.kucağına bilem almıyo,neymiş çok küçükmüş,korkuyormuş beyfendi,..çattıkkkkkkkk klava:alsanaalsanasmileherşeyle ben uğraşıyorum,.bütün sorumluluk bende,.malum hergünde gelen gidenoluyo,.geçen cumartesi mevlüt yaptık,.çok güzel geçti,..ama yinede gelenim bitmiyo,.tabiki gelsinler ondan şikayetim yok ama,.malum gece uyumuyorum,.saf gibiyim,.gündüzde ev işlerini pek yapamıyorum,.mafoldumbenböyle işte arkadaşlar,.haaa birde unuttum,benim kociş kırk olmadan evden çıkamazsın diye,.hala eski devirde kalmış,.yok yaa,kafayı yedircek banaaaaaa:gitme: klava:
ben varım canım:)) benim kızım da aynı babası.bana benzese fıstık gibi olurdu ama neyse:kedi: babasına benzemesinden de memnunum..ama sorma,kayınvaldemin elinde eşimin bebeklik fotoları,gelene gidene gösteriyo.parmakları,bacakları aynı görümcemmişsempatiksalakcinniuzun boylu olacakmış onun gibi.he bi de bunu onaylayan da kendi annem.yaw kör müsünüz bu bebeğin anası 175 cm boyunda,bacakları,elleri upuzunalsanaalsanasmile gie gide taa kulaklarını benzetiyolar banasempatiksalakcinni bebeğimi sevenlere gıcık oluyorum,aşkım bitanem filan diyolar ya bi de..hastanede 2 gün kucagıma vermedi kayınvaldem.çok iyi,fedakar biri ama..ne biliim çok dokundu bana. sarılık oldu bebğim,kayınvaldem eliyle besledi sabahlara kadar kaşıkla..ben de sonunda patladım,ağladım annesiz çocuklar gibi yavrum dedim.kokumu duymadı daha dedim.çocuk babannesini anası sancak..aa bi de demez mi dalga geçerek 'beni çok sevecek' diye..
canim bebek 1000 kisinin arasindan annesinin kokusunu alip taniyormus illa gormesi gerekmiyormus.bu arada benim eşimde bebekten bişe anlamıyo yaa kucagına zor alıyo incitirim diye görseniz orhan gencebay gibi tutuyo yavrusunu kasıla kasılakaydirigubbakcemile3..annemde bende kaldı zaten 2 haftadr kendisi yatak odamızda mışıl mışıl uyuyo ben ilaç alıorum geceleri uyuyorum annem ilgileniyo gece bebekle..kadıncagz yoruldu hem kendi evi hem benim ev işi bebekti..neyseki bu salıya kadar son artık sorumluluk alcak herseyi ögretcem ona..ha bide bu arad bebek anneyi tanırmı sizce kızlar??yani şu anda bakıo ama boş galiba birinci ayın sonu diye okudum anneyi ayırt edermiş..ama benimki gecende annem susturamadı bana verdi yavrumu gıkı cıkmadı karnı agrıyodu sekerli su verdi annem ya ondan ya annedensempatiksalakcinni
kan sekeri dusuomus bebeklerin 3 saati gecmemeliymis emzirmeliymisiz.ben geceleri kaldirip emziriyorum max 4 saat birakiyorum uyusun diye.off kıslar ben geldim...doğurduk dertler bitmedi...lohusalık psikolojisi bambaşkaymış.melek gibi kocamın burnundan getirdim.siz kocam bebeği kucağına almıyo diye yakınıyosunuz bende kocam bırakmıyo diye yakınıyorum yaka iğnesi gibi kucağında gezdiriyo iki yaşında bebek gibi koklayıp hırpalıyo vallahi.bizim emme problemimiz hala bitmedi bir düzen tutturamadık yaw.gündüz emiyo ama gec hiç uyanmıyo göğüslerim yara oldu gece bende çok emzirmek istemiyorum.dün gece sabaha kadar uyanmadan uyudu yavrum.
kis oyle bisey duysam harp cikar iyi masallah sabirliymisinmerhaba kızlar benimde morellerim sıfıra düştü(
annemler gitti, bugün ablam geldi evi temizlerdi bebei yıkadı
misafir geldi kayınvalide de annemin yanında kadınla fısfıs konuşuyodu,
bebegi kim yıkadı dedi kayınvalidemde annesiyle yıkadılar beni begenmediler dedi
daha neler neler hepsini kötüye çekip söylüyo.
annemde duymuş bende duydum o kadar sinirlendimki anlatamam annem gitti .
ama eşim gelsin konuşucam,ya çenesini tutar oturur yada defolup gider diyecem
tabi bir kavgada orda çıkacak .
ya herşeyime karışıyo gelenlerede yaptıklarımı anlatıyo.yok bebegi odasında çıkarmıyacakmışım,
bebegi kucagına alma,öpme,üstünü ince giydiriyon offf vs vs.
ben sanki bebegimin kötülüyünü istiyorum gibi.
elimden bişey gelmiyo aglamaktan başka sütüm kesilecek diye korkuyorum..
hastanedeen çıktıgım gün göğsüm yara oldu tıkandı süt gelmedi sızladı
has aradı eşim hemen gelsin sagalım demiş yoksa geri gider yada anneye zarar veriri demiş.
evden çıkmadan oglum gitmeyin sütünü kurutur sağmak etmeyin yalvarıyo resmen bende ben ne haldeyim sen biliyonmu dedim,benim annem de bişey olmaz dedi daha çok gelir neyse evden çıktık sagdılar.göğsüm açıldı bende sütü biberona koydum getirdim eve bebek aç diye eve geldim vay sen bebege biberona alıştıracaksın tutmayacak ya anne bir defadan ne olacak bebek aç.sabah binaya duyurmuş bebeği biberona alıştıracak diye başladı biberon veriyo(
diküşleri hala sızlıyo yataktan zor kalkıyorum,sabaha karsı bebegi yanıma alıyorum eşim,
3 gün benimle hastanede kaldı,oda ukusuz kaldırmak istemiyorum,ya bu bile evde büyük sorun,
+ mahalleye bile ulaşmış her gelen bebegi yanına alma bogarsın( ya kızlar nolur ne yapayım ben bunalıma girdim resmen deli gibiyim ( kızlar buraya yazınca sanki biraz rahatlıyorum başınızı agrıtıyorum ama kusuruma bakmayın magur görün
Merhaba kızlar
17 mart da sezeryan ile doğum yaptım.Daha geçmişe bakamadım.hatırlayan herkese çook teşekkürler.
sezeryandan mutu mutlu çıktım. herşey güzeldi. kızlar sonra bir kanamam oldu anlatamam.çarşaflar yetmedi kanamama
kan verildi.......... 4-5 serum takıldı........... ateşler içinde yandmm............. kızıma süt veremedim kucağıma alamadım çünkü heryanım şişmişti avuçlarım ı hissetmiyordum. bebeğime sarılıp emziremedim. bebeğimde emmedi zaten sütüm yoktu halende yok..... 30 dakka sağsam 10ml süt çıkıyor. düşünün...........bende her an önce sağıyom sonra ama ile takviye ile yapıyorum. hala kanamam ar. ağdet gibi. şişliklerim inmedi daha.
Sezeryan olanlar kanamanız nekadar devam etti ve şişlikler nezaman geçti? Ell parmaklarda uyuşukluklar nezaman geçti? yada oldumu? Offffffffffffffffff şunlar bi geçse.
bu arada ev ana baba gnü.gelen giden........... bazen o sessiz ve toplu düzenli evimin hallerini özlüyorum.
annem ve kaynvaldem kalıy.
kızım geceleri uyutmuyo.
ben dayanamıyoorum.
yarın yanlız kaldığımda nası yapcam çok merak ediyom ve korkuyom. hai mamasını altını yapıcam ama uyutamazsam onu - ağlarsa derdini anlamazsam gece duymazsam diye çok korkuyom. stresdeyim. gerginim-galiba depresyonada girdim..................
ağlıyom he. annem ok yoruluyor .ona ayrı üzülüyom zaten.
şimdilik böle.
yine yazıcam firsat bulursam. 3 saatte bir emziriyom zaten 1 saati sağ emzie mama yap altını aç gaz çıkar ..uykular untuldu.ama kızım çok tatlı bi görseniz herşeye değer. meleğim benim.
Kızlar kimler doğum yaptı şu bir haftada ve doğurmayan kimler kaldı?
Hepinizi çok özledim.
Merhaba kızlar
cnm bende sezeryanla doğum yaptım ama saydıklarının hiç biri olmadı bende çok memnun kaldım spinal sezeryan oldum ne ağrı ne sızı eve çıktığım gün duş aldım doğumun ertesi günü istediğim her şeyi yedim hastanedeyken ayaklarım şişti ondan sonra geçti kanamamda az oldu halada yok denecek kadar az oldu hatta arada kesiliyo sonra yine oluyo süt ilk günler az oluyo ama bebiş emdikçe çoğalıyo sık sık duş al hem rahatlatıyo hemde sıcak su tut göğüslerine ya da pansuman yap sıcak suyla kanalları açıyo
sen doktoruna bir sor bence
uyuşmaları ve kanamanı
pınarcım senin heliş nasıl geceleri duruyor mu? biz sabahlıyoruzdamafoldumben
ya kızlar çok acil cevaba ihtiyacım var.dün gece 3 te nişan geldi.ama ağrım sancım falan yok doktoruma da ulaşamıyorum.acaba hastaneye gitsem mi sancı gelmesini beklesem mi karar veremedim ya.siz ne yaptınız söyler misiniz lütfen.çok telaşlandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?