2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım sadece nişan geldiyse beklemelisin...ilk doğumlarda 1 hafta sonra bile olabiliyo doğum.....hayırlısı ama yol yakınlaşmış artık...

ben artık konusacagım esimle bi care bulsun.ayip denen bisey var.anneme beni istemiyorlar surat yapiyorlar mevludu erkenden yapiyorlarki ben koye gideyim diye , yok sevdirmiyormusuz torununu bi dunya laf demis.yahu tuvaletten cikarlar \ disaridan gelirler\ burunlariyla oynarlar\ sigara icerler ellerini yikamazlar neden sevdireyim oglumu.gorumceme oyle sevdirmedim diye catlasa bakmam ogluna dedi bana daha 1 haftalikken bide babaanne olamadim diyor.sevmek isteyen elini yikasin dedim gorumceme sen olsan sevdirirmisin diye sordum yok dedi.ben asagidayken oglum ses cikarsa oglun agliyor diyor.
dunde ben iyi hissetmiyorum iptal etsek mevludu dedi hic sesimi cikarmadim.erteletmeyecegim mevludu.yada cok kizarsam hic yapmam.sanki mevludu onun icin yapiyoruz.tovbe ya rabbim .
surekli evde beddua ediyor vs .
ay bu annemde oldurecek beni bi sesini cikarmiyor yok oyle degil falan diye.sirf biz huzursuz olmayalim diye sesini cikarmiyor ama biliyordum ben bi sekilde insan hissediyor.gecenlerde telefonda annem bana kizim kayinvalidene surat yapma nolur dedi bende saf gibi yok anne surat falan yapmiyorumki dedim ustundede durmadim.
ama dusundum lan annem ne alaka boyle bisey dedi bana diye.dun de herzamanki gibi tutturdumu tutturur bi konuda cocugun yikanmasi lazim yok su yok bu anne tamam babasi gelsin yikayacagiz dedim ama surekli yok gobegi dusmedi yok yikanmadi yok bilmem ne baydi beni.dun kocam geldi oglani seviyoruz yine yikanmadida soylede boylede dedi bende annecigim tamam daha dun dustu gobegi bugun yikayacagiz dedim yine bi suru laf soyledi.esimde sinirlendi anne daha yeni geldim yikayacagiz dedi.bu seferde ozur dilerim falan dedi.zaten 3 gundur oflayip pufluyordu.sonra kocam indi asagi aglamaya basladi.kucuk gorumcem geldi ben asagi kata indim onunla biseyler konustu sessiz sessiz.keske kameranin sesini acsaydim :)))) ama bu defa kocam cok yaralanirdi. neyse sabah kalktim baktim hazirlanmis optum gunaydin dedim ne opme bi surat allah sanirsiniz canini almisim nereye annecim dedim disari cikip dolasacagim dedi ama annemler geliyor dedim gitmekden vazgecti. markete giderken cepden aradim annemi kayinvalidemi sordu bende anlattim durumun boyle boyle diye annemde kizim guleryuz goster dedi.annecigim lohusa olan benim ben anlamadim nasil oluyor bu is kendi derdime dusmem gerekirken insanlarimi pispislayacagim dedim.anneme sordum neden boyle diyorsun diye annemde anlatti.neyse annemler geldiginden beri laf sokuyor kayinvadem yok babaanne olamadik yok annesini sevmeyen bebek sabah sofra basinda aglarmis (bu arada tam kahvalti yapacagiz oglan uyandi acikmis) babasini sevmeyen bebek gece aglarmis ay hangi birini yazsamki kizlar.deli olacagim.biz kocamla tanistigimizdan beri boyle basindan beri boyle giybet olmasin aile sirri disari cikmasin diye cok siktim kendimi kimselere soylemedim ama yeter.neler neler yaptilar simdiye kadar.ne hamileligimi bildim ne lohusaligimi bilecegim.sistim sinirimden kac gundur sutum azalmaya basladi.zaten dogru duzgun yedigim ictigim yok.gecenlerdede kocama fisildiyordu biseyler.az oncede gorumcem aradi annemi disarmaya cikarmaya niyetim var diye.
simdide annem anneannem kayinvalidem terasda cay iciyorlar.

Kızlar, bizim başlığı açan minik cadım da hamile kalmış, 9 martta öğrenmiş. İnşallah sağlıkla alır yavrusunu kucağına. Bizi burada buluşturdu, dua edelim onun için de...
amin insallah hayirlisi ile yawrusunu alir kucagina.

canim benim bilgim yok malesef sezeryan oldum zorunlu.

canım kasılma olsa hissederdin mutlaka ....bebişin muhtemelen doğum kanalına yerleşiyordur.bildiğim kadarıyla bu da doğumdan 1 yada 2 hafta önce oluyo...

ÖZNURCUM CİDDEN İŞİN ÇOK ZOR OKUDUM WALLA BOĞASIM GELDİ HEE O KAYNANAYI.. normalde köydemi yaşıolar ne zamn dönmeyi düşüünyo peki?.. sabret dicem ama kadında sabredilecek kadar hafif değilki anacım.. sen kaynanan görümcen yüzünden yaşayamadım diosun bende kocam yüzünden ne hamilelik ne lğusalık yaşadım maalesef doğuma sükkanı suat abiye bırakıp gittim hastaneden geldiğim akşam 2 günlük hesapları, geliri giderin hesabını yaptım, fatura kestimwe öylede dewam etti hergün... napak işte ağlayakta gözdenmi olak dükkanımı işimiz diyip wutuyom kendimi tek tesellim yaz sonu satacak olmamız dükkanı... sende gidecekleri güne endeksle kendini şafak say:hulya:

cnm benimde 35 haftadan itibaren 1cm açılmam wardı 38+4te suni sancıyla doğum yaptım.. kasılma olsa hissedersin muhtemelen bebiş kafa aşağıda olduğundan hareketlerini aşağıda baskı olarak hissediosun. o 1cm açılma ciddiye alınacak birşey değil doğum için deömişti doktorum

merhaba
maşallah neredeyse herkes doğum yapmış...gözünüz aydın:)darısı bekleyenlerin başına...
annemlerdeki bil. bozulunca uzun süre giremedim nete...şimdi evimizdeyiz:lepi:dün geldi aldı bizi eşim...geçmişe bakamadım inşallah herkes iyidir...benzer sorunlar devam ediyor...yaralar pişik vs.ama benim çok daha önemli bir sorunum var..sütüm geldi bollaştı kızım da emiyor ama geçen hafta doktora kontrole gittimiz de sadece 350gr aldığını öğrendim zaten ilk hafta 200 gr vermişti....3900 doğan tosuncuk kızım 4050gr olabildi 20 günde....ilk ay bitmek üzere şu anda ne kadar kilo aldı tam bilmiyorum....doktor sütün çok ya da az olması değil kalitesi önemli dedi...yeterince beslenemediği için mamaya başladık doymayınca ve en az 2 öğünü sadece mama vererek takviye etmeye çalışıyorum....inşallah kilo almaya başlar...sütü değil ama kalitesini arttırmak için ne yapabilirim bilen var mı???????????

buna çok güldüm.....nette araştırma yaparken okudum...çocuk doktoru Dr. Kadir Tuğcunun makalesinden ufak bir alıntı.....

Kucağa alınan çocuk hep kucak ister mi?
Bu da eskilerden gelen bir hurafedir. Bebek kucağa tabii ki alınacaktır. Özellikle de ilk aylarda hem gaz sorunu hem bebeğin duygusal gelişimi açısından bebeğin buna ihtiyacı vardır.
Kucağa almanın alışkanlık yaratıcı hikâyesinin kökeni Osmanlılara kadar uzanır. Gelinle kaynana o dönemlerde aynı evi paylaşırdı. Gelin sürekli çocuğu kucağına alıp dolaşınca da işler kaynanaya kalırdı. ışte bu nedenle de, gelin çocuğu kucağına alıp işleri aksatmasın işler de kaynanaya kalmasın diye kaynanalar bu yalanı uydurdu! Bir de 'Çocuk sonra kucağa alışır' sözü eklenip olay süslenince bu yanlış kanı yıllar boyunca sürüp gitti.

selamlar herkese.hepiniz ve bebişler iyidir umarım,artık çok sık giremiyorum.doğum yapanların gözü aydın yapacak olanlara allah hayırlı doğumlar yaşatsın,sağlıkla alsın herkes bebişini kucağına.

hndn82 canım,benim nişanım geldikten hemen hemen 1 hafta sonra doğum yaptım,nişanla sancının bi ilgisi yok yani,bence bekle,nişandan hemen sonra da doğum başlayabilir 1 hafta sonra da .bana doktorum nişanım geldiğinde "bebeğin hareketlerine dikkat et,bi değişiklik olursa gel,olmazsa bekle"demişti.hakkında hayırlısı olur inşallah.

anlattım cnm o yaşlı diyo offffff bana hiç şans vermiyoki.dangaloz..
gözün aydın cnm çok geçmiş olsun.

aynı dertlerden muzdaribiz, bende yemek yiyemiyorum,sabah 2 dilim peynir birde meyva suyu içiyorum sadece..korseyi 4.günü taktım gayet rahat oluyo kanamayıda hızlandırıyo
ama..

herkese merhaba kızlar.saat 12 de doktoruma ulaştım o da nolur nolmaz hastaneye git dedi.ben arar nöbetçi doktordan bilgi alırım herhangi bi durum olursa hemen gelirim dedi.1 de gittim 9 eylül üninersitesinin aciline.neyse alttan muayene ettiler 1cm açılma varmış.nst ye bağladılar çok az sancı çıktı ama ben hiç hissetmedim ki hala da sancım yok.3.30 a kadar nst ye bağlı kaldım.en son kadın doğumdaki nöbetçi doktor benim dokktorum doçenti aradı bilgi verdi.ve eve geldim.suyun gelirse yada sancın 5 dakikada bire düşerse hemen gel dediler.neyse en azından içim rahat etti bebeğimin durumu iyiymiş.kızlar.sabahki yazıma cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

dua edin bende sizin gibi bebeğimi sağlıkla kucağıma alayım kızlar.40+1 olduk artık sabrım kalmadı.dün gece nişan gelince heveslendim belki bugün olur diye ama görünüşe göre bgün de gelmeyecek benim nazlı kızım.

kızlar bebekleriniz hiç morarıyo mu?evelsi gün bi baktım yüzü mosmor kızımın,boğazına bişi kaçtı sandım,uyuyodu hemen kaldırdım aldım kucagıma..acaba ıkınmaktan filan mı anlayamadım..yarn kontrolumuz var sorucam doktora.google'dan aratınca acaip şeyler çıktı canım çok sıkıldı.Allah korusun.

kocamla kustum konusmuyorum.bu arada 1 saat once cıleden cıkardılar benı.yarı 40 yok tam 40 yapmıyorum bu konuda burada kapanmıstır bı dahada kımse sormasın dedım.ondan oncede sınırden kudurup lap topu fırlattım.
bı yalnız kalalım su annemler aksam bı gıtsın evde esımle fıght club var.bakalım ya allah dıyorum.hakkımda hakkımızda hayırlısı.kurt damarı nasıl oluyormus gorecegız.

SÜTÜN KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN...

Sütsüz olmaz
Anne sütünün miktarını ve kalitesini artıran en önemli besin maddesi hiç şüphesiz süttür. Annenin yeterli ve dengeli beslenmesine ilave olarak günde en az 3-4 su bardağı daha süt içmesi gerekir. Süt içemiyorsanız, aynı miktarda yoğurt veya ayran tüketiniz.

Artan protein ve demir ihtiyacıAnnenin bu dönemde dikkat etmesi gereken bir diğer önemli konu da artan protein ve demir ihtiyacının karşılanmasıdır. Bu nedenle anne her gün bir adet kayısı kıvamında haşlanmış yumurta yiyiniz. Yine peynir, yoğurt gibi ürünler de protein gereksiniminin karşılanmasında uygun gıdalardır.

Kaçınmanız gerekenler
Emzirme döneminde yiyeceklerle beraber alman demirin vücutta kullanılmasını önemli ölçüde engelleyen çayın tüketilmesi mümkün olduğunca azaltılmalıdır. Özellikle demir yönünden zengin gıdalar (ör:yumurta) yenildiğinde kesinlikle çay içilmemesi gerekir. Çay yerine C vitamininden zengin taze sıkılmış meyve suları, demirin vücutta daha çok kullanılmasını sağlaması nedeniyle tercih edilmelidir.
Yine bu dönemde hamur işi, tatlı, börek, çörek, pilav, makarna, ekmek gibi kalorisi yüksek yiyeceklerden uzak durmak, sebze ve meyve ağırlıklı bir beslenme programı izlemek hamilelik döneminde alınan kiloların daha rahat verilebilmesine yardımcı olacaktır.
Her dönemde olduğu gibi emzirme döneminde de tuz tüketimine dikkat edilmesi gerekir. Aşırı tuz tüketmekten kaçınılmalıdır.

CNM KIZARIYODA IKINIRKEN MORARMIYO:uhm: bi sor bncede doktoruna

bu kocalar ne istiyolar acaba bizden biz söleslerde bilsek az önce gelmiş benimkide yoruldum artık dükkana gel ben bi beşiktaşa iniym bi oturiim hıhh sabahta beri ben de dükkandayım oysa ki ben nereye gitsem acaba yorulunca alıp başımıalsanaalsanasmile

Süt ve süt grubu:
- Süt
- Yoğurt
- Peynir
- Ayran
- Et ve et grubu
- Et
- Tavuk
- Balık
- Yumurta
- Sakatatlar
- Kuru baklagiller
- Ekmek ve ekmek yerine geçen grubu
- Ekmek
- Tahıllar (mısır, buğday, çavdar, yulaf )
- Makarna
- Pirinç
- Bulgur
- Çorbalar
-Un ve undan yapılmış yiyecekler
- Sebze ve meyve grubu
- Tüm sebze ve meyveler bu grup içerisindekiler
- Yağ grubu - Zeytin
- Yağlı Tohumlar ve yağı (ceviz, fındık, badem, susam v.b)
- Bitkisel sıvı yağlar ( mısırözü, ayçiçek, soya, pamuk v.b)
- Margarin
- Tereyağı
- Hayvansal yağlar ( iç yağı, kuyruk yağı)

kızlar sütü arttırmak için incir ve havuç karışımı bişiler söylemişti kızlardan biri bileninizin var mı bana burda olmasamda özelden msj atarmısınz

bizde kamerali bi telsiz aldik ama parazit yapiyor.kocama dedim onu burda degil yatak odasinda dene bana orada lazim olacak gerci ona bile karisirlar dedim bana sacmalama oznur dedi.canim askim bilmiyorki annesi 4 gun once bana 40 cikmadan birlikte olmayin dediginiklava: ondan sonrada ben de at kostu torba dustu.
sinirden agla agla basim agriyor simdi.ama kimse gormedi agladigimi kasaba gittim yemek falan yaptim.gozumun sisi indi.onlarla oturup yemek falanda yemedim.
yani hasretcigim benimki birseyden haberdar olmadigi icin bisey istemiyor ne oldugunu bilmiyorki askim benim.hee ama 40 cikana kadarda disari cikmayacakmisiz oyle dedi beyim.bilseler bu zamana kadar durmamin sebebi bas donmelerim.hele bi gecsin bas donmelerim sanki onlari dinleyecegim.
ooo senin cengiz efendi azitmis ama canim benim sen ne yapacaksin peki.butun bu kosturmacada senin hawai de olman gerekir daha neler yaklava:
iste boyle guclu bi karakter olunca tepene cikip yukleyebildikleri tum sorumluluklari yukluyorlar.bence sen bi an once zayif kadin moduna gir yoksa daha cokkkk yorulursun

kızlar selam bebekler doğmaya devam ediyor tüm doğuranların bebekleri hayırlı olsun doğum yapmayan kaldımı benimde haftaya aof sınavım var ders çalışmam gerek ama bebiki emzir uyut tüm gün bitip gidiyor

helinzor canim sen istemistin dimi cocuk doktorunun numarasini .kusura bakma tum gun sinirden delirdim cocuguda odasina cikarmadim.yukarda odasindaydi dosya.
uzman doktor oral sertac tel 0216 366 96 73 kyali ilkokulunun karsisi karadag marketin yani hemen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…