2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızıma bakıcı baktım geldim.bugün görüşmemiz vardı.fena birine benzemiyo...nasıl karar vercem ya!allahım sen doğru kjarar vememi sağla...

sırf bu bakıcı derdıne calısmamaya karar verdim ben.
kimseye guvenemiyorum.

annemle feci bi kavga ettik o bana ben ona saymadıgımız şey kalmadı yok ben senin evine daha gelmem de karışmamda.. o agladı ben agladım...

ufff ya kotu olmus.ama barisirsiniz bitanem anne kiz arasinda olur boyle seyler.

elifcim bırak bi süre uzak kalın bilirsin ki ana yüreği dayanamaz.. kıyamaz sana gelir yine çzöersiniz problemleri..

elif mi ?

Canim benim dr 37.2 oldugunda getir demisti.Dokrtora gotursene bitanem.

iyi geceler kızlar
benimde artık göğüslerim taş gibi olmuyor artık oğluş 20-25dk emiypr önceden 5 dk biterdi emmesi
arada göğsüm taşlaşıyor kanallar tıkanıyor galiba dün sol tarafta vardı emzire emzire geçirdim sanırım bugünde saüda başladı
oğlumun kakasından kan geliyor galiba besin alerjisi var perşembe tekrar dra gideceğiz tahlil sonuçlarımız temiz çıktı

mutlucugum gecmis olsun.umarim onemli birseyi yoktur oglusunun.

Kizlar benim sutumde iyice azaldi artik nerdeyse tamamen mamaya gectik gogsumu veriyorum ama adam gibi sut gelmiyor bende iyice stresse girdigim icin bi haftadir nerdeyse sadece mama verdim,daha onceleri once gogsumu sonra mama veriyodum ancak doyuyordu oglum. Ee hal boyle olunca sutum dahada azaldi yaa,nasil uzuluyorum anlatamam. Geri donusumu olmazmi acaba hani sutumu cogaltamazmiyim bir defa azaldiktan sonra tamamen kesilirmi ?? :çok üzgünüm: .. ,. Birazda oglumun cok obur olmasindan kaynaklaniyor mama bile versem cok SIK acikiyor oglum..

Bu arada super malt ictim,bi kac gun cok faydasi olmasi, Humana still cayini cok ovuyoprlar deneyen varmi acaba??

günaydın şimdiden herkese

mutlucugum gecmis olsun.umarim onemli birseyi yoktur oglusunun.
inşallah canım yarın başka bir doktora gideceğim

geceleride 2-3 saatte bir emzirirsen artar gündüzde 3 saatte bir iki göğsünüde emzir sonra ilk göğsüne geç onuda tekrar emzir yada emdikten 1 saat sonra göğsünü sağ çok az süt gelse bile beyne uyarı gidiyormuş ve süt artıyormuş birde bebek emdikçe geliyor arada kesilse bile emdikçe süt salgılanıyor

kızlar mamayı boşverin anne sütünde hastalıkları önlüyor mikrop kırıcı
ağrı kesici içinde hormon dolu mamada bunlar yok

http://www.bebekdoktoru.org/as-asy.htm
şu siteye bakın mamaya başlamak isteyen anneler herhalde vazgeçersiniz bebeğin kilosu ayına göre uyumluysa

ışte anne sütündeki anti infektif (mikrop öldürücü) maddeler;
Salgısal ıg A Sütte, kandan 50-100 kat daha fazla bulunur. Bebeğin solunum yolu mukozasını mikroplara karşı korur.
ıg G ve ıg M Bebeği, annenin geçirmiş olduğu hastalıklara karşı korur.
Bifidus faktörü Barsakta uygun mikropların yerleşmesini sağlar
Lizozim Bakterileri öldüren enzimdir.
Laktoferrin Demir bağlayıcı protein, barsakta yabancı mikropları öldürür.
Proteaz koruyucuları ımmunglobulinlerin mide ve barsakta parçalanmalarını önler.
Kompleman Bakterilerin öldürülmelerine yardımcı olur.
B12 vitamini ve folat Bağırsakta, protein bağlayıcı mikropların üremesini engeller.

fulya diş belirtisi war mı sizde..? bizimkinin üst azı dişi yerleri şişmiş sanki:uhm:

CANIM BEN 1 HAFTADIR KAYISI İNCİR BOL SU VE 2 GÜNDÜRDE SICAK REZENE CAYIYLA BİRLİKTE TAHİN HELVASI YİYORUM SÜTÜM ARTTI MAMAYI AZALTTIM BENDE SENİN GİBİ Bİ ARA MAMAYI ARTTIRMIŞTIM ŞİMDİ AZALTTIM DENE İNŞALLAH FAYDASINI GÖRÜRÜSÜN ÖZELLİKLE TAHİN HELVASI BANA COK YARADI BENİM ELİMDEN REZENE ANASON PAPATYA ISIRGAN CAYI HİÇ DÜŞMEZ BİRDE BOL SUopuyorumnanaktan

helwa alıyodum 250gr lık sanırım kakaolu alıyodum elime çatalı batırıp batırıp yiyodum yanındada 2 bardak süt.. we çok sütüm oluyodu unutmuşum bak helwayı dün yine aldım marketten 5,6 çatal yedim sütte içtim tabi(öyle sewiyorum) bide şu karışım çayı içinde tahin pekmez gece beni taşırmaya yetti...

Kızlar çok zor günler geçirdim ve hala geçiriyorum. Kızım daha 2 aylık bile değil. Sütüm hiç kalmadı. Mama verdik, sonra biraz sütüm oldu ama biberona alışan kızım göğsümü istemedi. Sonra bir şekilde göğsümü tutturdum, sütüm az olduğu için aç kaldığından, göğüsten sonra biberon yaptık. 30 dk göğsümde kalan sonra bazen 30 ml bazen 60 ml mama içen kızım bir iki gün sonra 5 dk bile göğsümü tutmamaya başladı yine. İki dakika emiyor sonra çekiştirip atıyor ağzından. :Bunun devamı hırçınlığa ve katıla katıla ağlamaya dönüyor.

Sabahları ve geceleri onu doyuracak kadar sütüm oluyor ilerleyen saatlerde gitgide azalıyor. Akşama doğru iyice zıvanadan çıkıyoruz göğsümü tutturmaya çalıştıktan sonra biberonda versem tutmuyor. Ağlayıp duruyor. Artık kızımın hiçbir işaretini anlayamıyorum. Aç mı, uykusu mu var, göğsümde uyumak istediği için mi ağlıyor vs. Sabahları ve geceleri süt bolda olsa emzirmek savaşmak gibi.

Sırf anne sütü verenler ne sıklıkla ve ne kadar süre emziriyorsunuz?. Açta kalsa biberondan vaz mı geçeyim, o emmezse sütüm olmaz bu kesin. Ne kadar süre sonra biberonu unutur dersiniz? Göğsümü çekiştirmesi sakız gibi çiğneyip atması alışkanlık mı kalır dersiniz? Kafam allak bullak.

mamayı nasıl azalttın, her zaman ki kadar hazırlıyorsun o mu daha az içiyor. Göğsünde ne kadar süre kalıyor? Kaç dk emziriyorsun. Göğsünü çekiştiriyor mu?

Günaydın

2 gundur temızlıgım bıttı yarın ınsallah mewlüdümüz okunucak sankı ustumden kocaman bı yuk kalkıyor yaa alkisalkisalkis
Doktorumuzuda aradım 2 de kılo takıbıne gıdıcez cok merak edıyorum 10 gunde neler degıstı ınsallah kılo almıstır yoksa mama takvıyesı yapıcam Hasret cım sen basladın mı mama ya neye karar werdın

Canım benim oğlumda memeyle kavga ediyor 1 haftadır hemde biberonu hiç tanımadığı halde... bebeklerde bu ay olurmuş böyle... bence sen mama veriyorsanda kaşıkla ver...
biberonu unuttur...
Ben 2 buçuk 3 saatte bir emziriyorum 5-10 dk. arası emiyor tek memeyle doyuyor...

sütünün bol olması için bol sıvı gıdalar en çok su ve koyu yeşil sebzeler tüket
umarım faydalı olur

benim yine kulağım ağrıyor ve akıyor kızlar bir kurtulamadım şu orta kulak iltihabından mafoldumben

doktora gideceğim yine öğleden sonra...
:a015:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…