- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #59.241
öyle cidden ben de bu atama işlerini bekliyordum madem burdayız ben de şimdi bakmaya başlayacağım zaten tatili de erken bitirip dönerim ben başlamadan bir müddet bakıcıyı denerim zaten öyle pat diye hayatta bırakamam...Allah yardım eder inşallah..iyi birini bulurum...çok zor olacak bizim için...inş. bizim apartmanda ya da yakınlarda biri olur...
imkanım olsa bir an düşünmez ben de bırakırdım işi....zaten en fazla aylıksız izin alabiliyoruz 1 yıl ama o zaman da mali krize gireriz:1no2:neyseki 6 ay beraberiz...:lepi:
canım benimkyle aynı gidiyo mama verme bosuna dr kilosu yetersiz demeden verme benim dr ayda 800 yeterli diyo.yedikleri boya gidiyo sanırım
öyle cidden ben de bu atama işlerini bekliyordum madem burdayız ben de şimdi bakmaya başlayacağım zaten tatili de erken bitirip dönerim ben başlamadan bir müddet bakıcıyı denerim zaten öyle pat diye hayatta bırakamam...Allah yardım eder inşallah..iyi birini bulurum...çok zor olacak bizim için...inş. bizim apartmanda ya da yakınlarda biri olur...
imkanım olsa bir an düşünmez ben de bırakırdım işi....zaten en fazla aylıksız izin alabiliyoruz 1 yıl ama o zaman da mali krize gireriz:1no2:neyseki 6 ay beraberiz...:lepi:
biz geldik kızlar..aşımızı olduk.ateş düşürücü vermedim ama içim rahat değil versem mi acaba?hemşire ver dedi...
taburcu biberonu ututturmaya çalış.bırak acıksın iyice.bi dene.ver iyice acıkınca memeyi.ben sadece anne sütü veriorum.genelde 2 saatte bir emiyor canım
CANIM ilk başlarda benimkide senin gibiydi benim kız cekmeyi bilmiyordu cenesi hemen yoruluyordu biz kız uyandığında hemen seferber olurduk annem mama yapardı ben kzı sakinleştiridim ağladığı anda hemen verme sakinleşsin sonra memeyi ağzına verdiğinde annemle kaşıkla hemen meme ucumun oraya mama dökerdi sonra bebek o yutkunmayla memeyi emmeye başlıyor mememden süt geliyor refleskiyle memeyi cekmeye başlıyor ben 20 gün böle yaptım canım sonra işte yavaş yavaş alıştı birde süt yappan şeyleri bol bol ye kilo problemim var ama şimdilik yemek zorundayım inşallah memeye gecer canım benim ilk 20 gün memelrim hiç kapanmadı resmen bebeğim uyunca elime manula bir pompam vardı onlaa süt sağardım coğalsın diye işte böyle dediğim gibi kızın ağlarken memeyi verme önce sakinleştir kulağına hafif ninnniler sölerim ben sakinleşince memeyi veriyorum inşallah işey yarar cnm opuyorumnanaktan
Günaydın herkese...
biraz canım sıkkın bu sabah...öğretmen arkadaşlar mebin uyduruk işlerini bilirler yine öyle uyduruk bir durumda kaldık...şaka gibi..son yer değiştirme kılavuzunda önce eşime tayin hakkı verdiler iki gün sonrada aldılar!!!!asker öğretmenliğini saymıyorlar hizmetten...kaldık yine bir yıl Erzurumda!!!!!!nerden bakıcı bulacağım ben yaaaaaa...neyse hayırlısı buymuş demekki...kalmaya değilde böyle dalga geçer gibi muamele görmeye kızdım aslında...dava etmek lazım bunları...
onun dışında bomba gibiyim...kızım artık sabahları da uyumaya başladı....6dan sonra saat başı kalkardı bir kaç gündür 6da kalkıyoruz babayı uğurluyoruz 7 de tekrar yatıp 10 buçuk 11 de kalkıyoruz:):):):):):):)
ben de yalnızca anne sütü veriyorum...özel bir şey yapmıyorum...20gün biz de mama kullanmıştık ama sanırım kolay bırakmasındaki en önemli nokta biberon emziğinden çok az mama geliyor olmasıydı...göğsümden sütüm artınca çok daha bol geldiği için kızım biberonu hiç aramadı.nuk marka damaklı emziği olan anti-kolik bir biberon...belki biberonu küçük delikli alıp zamanla bıraktırılabilir...
ve doktorum bana emzirdikten sonra mama verme günde 2 öğün şeklinde ver hem o zaman bekleyince göğüslerin daha iyi dolar demişti...haklıda çıktı zamanla mamayı bitiremez oldu...sonunda da kestik...
2buçuk-3saattte bir emiyor artık benim kızım...mamayı bırakmak isteyen arkadaşalr doktorlarına mutlaka danışsınlar kilo alımı iyiyse kessinler...mamalar tamam eskisi gibi değil besleyici ama içinde koruyucu maddeler var ve ilerde ne etki edecekleri belli olmaz....hamdolsun ben kesebildim mamayı darısı sütü olan tüm annelere:):):):):)
Canım benim oğlumda memeyle kavga ediyor 1 haftadır hemde biberonu hiç tanımadığı halde... bebeklerde bu ay olurmuş böyle... bence sen mama veriyorsanda kaşıkla ver...
biberonu unuttur...
Ben 2 buçuk 3 saatte bir emziriyorum 5-10 dk. arası emiyor tek memeyle doyuyor...
sütünün bol olması için bol sıvı gıdalar en çok su ve koyu yeşil sebzeler tüket
umarım faydalı olur
bırınıs bısı soyleyın yaw yıkayayım mı yıkamayayım mı
bizde ilk 2 gün iyi emdi göğsüm yara oldu diye göğüs ucu kullandım drlar karşı çıktı hiç süt ememeiş onunla sağdırmadılar
sadece 1 hafta mama verdim şimdi sadece anne sütü tek göğüs emzir 3 saate bir tek göğüs emerse gazı az oluyor 5 dk sonra gaz oluyor gazını öıkart altını al gezdir bi yarım saat sonra tekrar emer inatlaşma çok sıkılıyor bebekler kafası terliyor canı isteyince emiyor zaten aç aç uyumuyorlar
bizimki geçen ay 700gr almıştı önermedi mamayı emzirme süresini uzat dedi 5 dk şimdi 10-20 dk çıkarrtık
sen işemi başlayacaksın Allah kolaylık versin
umarım kızının halalarını sevıyorsundur kaydirigubbakcemile3
bende arada bı dıyorum 6 ay ucretsız ızın mı alsam ama ya sonrası dıyınce fena oluyorum.aglayasım gelıyor.dun ogluma bakıp bakıp kendı kendıme annecım ben senı hıc bırakmayacagım falan dıyorum.hastamıyım neyım.
egecım yok dr sormadan oyle bırsey yapmayacagım tabı.senınkıde bızden demek.800 gr mı alıyor?
Kızlar aptala dönmüş durumdayım kızmın hiçbir işaretini anlamıyorum. 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ama o 2 saati zor getiriyoruz, nasıl ağlıyor. 4 saatte bir göğsüm tamamen onu doyuracak kadar dolmuyor. Bir öğün mama bir öğün göğsüm yapayım dedim ama o zaman göğsümü hiç almıyor. Daha göğsümü görünce katıla katıla ağlıyor. Zaten gündüz hiç uyumuyor. Mama versek de uyumuyor. Tok olduğuna emin olduğum halde sadece 5-10 dklık uykuları oluyor. Sabah göğsü taşıyor sadece 5 dk emdi ve çikiştirmeye başladı, fön makinesi tuttum öyle 10 dk oldu sonra göğsümde emerek biraz daldı 5 dk öyle bu seferde göğsümden alınca kustu. İkinci emzirmede iyice uykusu gelmişti hiç çekiştireden göğsümde durdu. bu seferde göğsümü bırakmak istemedi bende çekiştirmeden duruyor diye öyle mutlu oldum ki 1 saat 5 dk boyunca göğsümde hem emdi hem uyudu sonra aldım uyuyor diye yatrdım. 5 dk sonra kalktı. Oysa şimdi tok olması lazım benim de onu 1 saat oyalamam lazım. Bir sonraki öğün memeyi tutacak mı emecek mi sütüm olacak mı bilmiyorum. Benim ki 2 saat bile beklemek istemiyor devam mı meme istiyor ama onu da tutumuyor hani desem hiç sütüm yok bu da doğru değil onu emmeyi reddediği bir kez elimle sağdım 30 ml süt çıktı.
Ne yapacağımı bilmiyorum.
cnm hmen pes edip mama weridğin için sütün de artmadı çünkü göğüs ne kadar uyarılırsa o kadar süt salgılıyormuş.. we biberonun rahatlığına alışan bebek memede enerji sarfetmek istemez tabii ki.. bnce sen biberonu kes senin için biraz oyalayıcı olsada kaşıkla wermeyi dene bi kaç gün unutsun biberonu sonrada uyku esnasında başla al kucağına wer memeyi emsin.. ben işimiz için tanıtıma çıktığım günlerde bebeğim de biberonda sğılmış sütü içiyordu we akşam emzirdiğimde reddediyordu tabi ben pes etmedim aç kalınca mecbur emdi.. bn 2 saat 3 saat die sınır koymuyorum ne zmn ağlayıp mızmızlansa weriyorum mememi 1 dakika bile emse kardır diyorum..Kızlar çok zor günler geçirdim ve hala geçiriyorum. Kızım daha 2 aylık bile değil. Sütüm hiç kalmadı. Mama verdik, sonra biraz sütüm oldu ama biberona alışan kızım göğsümü istemedi. Sonra bir şekilde göğsümü tutturdum, sütüm az olduğu için aç kaldığından, göğüsten sonra biberon yaptık. 30 dk göğsümde kalan sonra bazen 30 ml bazen 60 ml mama içen kızım bir iki gün sonra 5 dk bile göğsümü tutmamaya başladı yine. İki dakika emiyor sonra çekiştirip atıyor ağzından. :Bunun devamı hırçınlığa ve katıla katıla ağlamaya dönüyor.
Sabahları ve geceleri onu doyuracak kadar sütüm oluyor ilerleyen saatlerde gitgide azalıyor. Akşama doğru iyice zıvanadan çıkıyoruz göğsümü tutturmaya çalıştıktan sonra biberonda versem tutmuyor. Ağlayıp duruyor. Artık kızımın hiçbir işaretini anlayamıyorum. Aç mı, uykusu mu var, göğsümde uyumak istediği için mi ağlıyor vs. Sabahları ve geceleri süt bolda olsa emzirmek savaşmak gibi.
Sırf anne sütü verenler ne sıklıkla ve ne kadar süre emziriyorsunuz?. Açta kalsa biberondan vaz mı geçeyim, o emmezse sütüm olmaz bu kesin. Ne kadar süre sonra biberonu unutur dersiniz? Göğsümü çekiştirmesi sakız gibi çiğneyip atması alışkanlık mı kalır dersiniz? Kafam allak bullak.
yok cnm başlamadım henüz.. ısrarla inatla emziriyorum gece saati kurup uyanıyorum emziriyorum kendimi yemeye wurdum we 1 kilo daha alarak 65 kilo oldumGünaydın
2 gundur temızlıgım bıttı yarın ınsallah mewlüdümüz okunucak sankı ustumden kocaman bı yuk kalkıyor yaa alkisalkisalkis
Doktorumuzuda aradım 2 de kılo takıbıne gıdıcez cok merak edıyorum 10 gunde neler degıstı ınsallah kılo almıstır yoksa mama takvıyesı yapıcam Hasret cım sen basladın mı mama ya neye karar werdın
sutumu sagıp baktıgımda ust tabakası yaglı ama neden boyle az kılo alıyor anlamıyorum.
memedede uzun kalıyor.tek memeyı bıtırene kadar beklıyorum.otekıne gecırıyorum doymamıssa.ama cok hareketlı ve gunduz uyumuyor.eller kollar sureklı hareket halınde.yanına uzandıgımda karnıma falan tekmelerı gelıo baya kuvvetlı.kaydirigubbakcemile3 belkıde oyle yakıyor.gunduz toplasan 2 saat uyumaz.sımdıde kendı kendıne guluyor koltukla konusuyor ayaklar bacaklar hop hop kollar ayrı oynuyor
Kızlar aptala dönmüş durumdayım kızmın hiçbir işaretini anlamıyorum. 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ama o 2 saati zor getiriyoruz, nasıl ağlıyor. 4 saatte bir göğsüm tamamen onu doyuracak kadar dolmuyor. Bir öğün mama bir öğün göğsüm yapayım dedim ama o zaman göğsümü hiç almıyor. Daha göğsümü görünce katıla katıla ağlıyor. Zaten gündüz hiç uyumuyor. Mama versek de uyumuyor. Tok olduğuna emin olduğum halde sadece 5-10 dklık uykuları oluyor. Sabah göğsü taşıyor sadece 5 dk emdi ve çikiştirmeye başladı, fön makinesi tuttum öyle 10 dk oldu sonra göğsümde emerek biraz daldı 5 dk öyle bu seferde göğsümden alınca kustu. İkinci emzirmede iyice uykusu gelmişti hiç çekiştireden göğsümde durdu. bu seferde göğsümü bırakmak istemedi bende çekiştirmeden duruyor diye öyle mutlu oldum ki 1 saat 5 dk boyunca göğsümde hem emdi hem uyudu sonra aldım uyuyor diye yatrdım. 5 dk sonra kalktı. Oysa şimdi tok olması lazım benim de onu 1 saat oyalamam lazım. Bir sonraki öğün memeyi tutacak mı emecek mi sütüm olacak mı bilmiyorum. Benim ki 2 saat bile beklemek istemiyor devam mı meme istiyor ama onu da tutumuyor hani desem hiç sütüm yok bu da doğru değil onu emmeyi reddediği bir kez elimle sağdım 30 ml süt çıktı.
Ne yapacağımı bilmiyorum.
benimde boyun agrılarım cok kötü kaafamı tutamıyorum bazen..dr gittim lohusalıkta gayet normal bunlar emzirmeylede ilgisi var demişti..gerci azaldı benim..dr görün masajla olucak şiey degil bide sıcak su torbası koy sık sık su cok sıcak olmasın ılık ..düşük dozda agrı kesici verebilir:.Merhaba arkadaşlar
Doğumdan sonra başlayan emzirmeyle devam eden sırt ağrılarım son haddine ulaştı.. Akşamları eşim masaj yapıyor ama işe yaramıyor. Sabah yataktan kalkamadım. Çocuğu alamadım beşiğinden babası verdi yanıma emzirdim. Şimdi uyuyor bende biraz uzandım. Ne yapsam yaaa. Öyle bir ağrıkii iki küreğimin arası.. Dr gitmeyi düşünüyorum ama nereye gideyim çocukla acilemi gitsem. Dayanılacak ağrı değil.ıyi bir masaj yapan yer bulsam.. ınternetten baktım hepsi fasa fiso yerler.. Ciddi bir yer bulamadım.. Bana yardım edecek ıstanbulda bildiğiniz uzman varmı?
canım bazen öyle karışıklılar oluyor bir ara ben de kopmuştum ne istiyor anlamıyordum sonra yine normale döndük belki de derdi açlık değildir..gazı vardır ya da başka bir sıkıntısı!!!kaka yapıyor mu normal altını kaç kez ıslatıyor bunlar önemli...dün arkadaşlar yamıştı bana da doktorum söylemişti...emdikten sonra su ver biraz eğer yüzünü buruşturuyor istemiyora tok demektir...en az 5 kez altını ısaltıyorsa tok demektir...boşuna yıpratma kendini..emzik almıyor mu????
bizde ilk 2 gün iyi emdi göğsüm yara oldu diye göğüs ucu kullandım drlar karşı çıktı hiç süt ememeiş onunla sağdırmadılar
sadece 1 hafta mama verdim şimdi sadece anne sütü tek göğüs emzir 3 saate bir tek göğüs emerse gazı az oluyor 5 dk sonra gaz oluyor gazını öıkart altını al gezdir bi yarım saat sonra tekrar emer inatlaşma çok sıkılıyor bebekler kafası terliyor canı isteyince emiyor zaten aç aç uyumuyorlar
.....
cnm hmen pes edip mama weridğin için sütün de artmadı çünkü göğüs ne kadar uyarılırsa o kadar süt salgılıyormuş.. we biberonun rahatlığına alışan bebek memede enerji sarfetmek istemez tabii ki.. bnce sen biberonu kes senin için biraz oyalayıcı olsada kaşıkla wermeyi dene bi kaç gün unutsun biberonu sonrada uyku esnasında başla al kucağına wer memeyi emsin.. ben işimiz için tanıtıma çıktığım günlerde bebeğim de biberonda sğılmış sütü içiyordu we akşam emzirdiğimde reddediyordu tabi ben pes etmedim aç kalınca mecbur emdi.. bn 2 saat 3 saat die sınır koymuyorum ne zmn ağlayıp mızmızlansa weriyorum mememi 1 dakika bile emse kardır diyorum..
ewet cnm emmezse sütün olmaz daha çok küçük bebeğin mama lar tamam öçok gelişti ama anne sütünün yerini tutmaz maalesef sen ne yap n et memeni tuttur kıçına hafif hafif wurarak pışpışlayarak emzir ağzına sık sütü.. gerekirse 3 saat açkalsın bişey olamaz emzirmetye çalış.. olmazsa kaşıkla biraz werdikten sonra yine memene tut öyle öyle unutacaaktır biberonu..
....
elle sağman pompayla bir olmaz pompayla sağdığında bebeğin emmesiyle bir olmaz! ben pompayla süt gelmeyecek kadar sağdığımda arzdındanda bebeğimi memeye tuttuğumda o çekince geliyor we içiyor.. bnce sen sütünü artırmanın değişik yollarını ara witamalt al iç humana iç helwa ye aktardan karışım çay yaptır, hergün sıcak suda göğüslerine masaj yap.. kayısı incir üzüm kaynat iç ballı süt iç..
helinzor die bi arkadaşımız war ya burda opınar özer zor kimdr???
slm millet. geçmişe bi bakem neler kaynatmışsınız
Merhaba arkadaşlar
Doğumdan sonra başlayan emzirmeyle devam eden sırt ağrılarım son haddine ulaştı.. Akşamları eşim masaj yapıyor ama işe yaramıyor. Sabah yataktan kalkamadım. Çocuğu alamadım beşiğinden babası verdi yanıma emzirdim. Şimdi uyuyor bende biraz uzandım. Ne yapsam yaaa. Öyle bir ağrıkii iki küreğimin arası.. Dr gitmeyi düşünüyorum ama nereye gideyim çocukla acilemi gitsem. Dayanılacak ağrı değil.İyi bir masaj yapan yer bulsam.. İnternetten baktım hepsi fasa fiso yerler.. Ciddi bir yer bulamadım.. Bana yardım edecek İstanbulda bildiğiniz uzman varmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?