2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bende arada bı dıyorum 6 ay ucretsız ızın mı alsam ama ya sonrası dıyınce fena oluyorum.aglayasım gelıyor.dun ogluma bakıp bakıp kendı kendıme annecım ben senı hıc bırakmayacagım falan dıyorum.hastamıyım neyım.

canım benimkyle aynı gidiyo mama verme bosuna dr kilosu yetersiz demeden verme benim dr ayda 800 yeterli diyo.yedikleri boya gidiyo sanırım

egecım yok dr sormadan oyle bırsey yapmayacagım tabı.senınkıde bızden demek.800 gr mı alıyor?

hakkınızda hayırlısı olsun canım.bakıcı zor.ben de bakıcı arıyorum.dün de bir şirketle konuştum.cumartesi bide oraya bakcam...

Kızlar aptala dönmüş durumdayım kızmın hiçbir işaretini anlamıyorum. 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ama o 2 saati zor getiriyoruz, nasıl ağlıyor. 4 saatte bir göğsüm tamamen onu doyuracak kadar dolmuyor. Bir öğün mama bir öğün göğsüm yapayım dedim ama o zaman göğsümü hiç almıyor. Daha göğsümü görünce katıla katıla ağlıyor. Zaten gündüz hiç uyumuyor. Mama versek de uyumuyor. Tok olduğuna emin olduğum halde sadece 5-10 dklık uykuları oluyor. Sabah göğsü taşıyor sadece 5 dk emdi ve çikiştirmeye başladı, fön makinesi tuttum öyle 10 dk oldu sonra göğsümde emerek biraz daldı 5 dk öyle bu seferde göğsümden alınca kustu. İkinci emzirmede iyice uykusu gelmişti hiç çekiştireden göğsümde durdu. bu seferde göğsümü bırakmak istemedi bende çekiştirmeden duruyor diye öyle mutlu oldum ki 1 saat 5 dk boyunca göğsümde hem emdi hem uyudu sonra aldım uyuyor diye yatrdım. 5 dk sonra kalktı. Oysa şimdi tok olması lazım benim de onu 1 saat oyalamam lazım. Bir sonraki öğün memeyi tutacak mı emecek mi sütüm olacak mı bilmiyorum. Benim ki 2 saat bile beklemek istemiyor devam mı meme istiyor ama onu da tutumuyor hani desem hiç sütüm yok bu da doğru değil onu emmeyi reddediği bir kez elimle sağdım 30 ml süt çıktı.

Ne yapacağımı bilmiyorum.

şimdi değil canım Eylülde okullar açılınca mecbur başlayacağım bu yılı raporla bitireceğim zaten 15 günüm kaldı sadece...

umarım kızının halalarını sevıyorsundur kaydirigubbakcemile3

seviyorum:)büyük halası özellikle çok güzeldir...küçükler zaten benden...ki benim kız zaten komple baba tarafısempatiksalakcinni

öyle cidden sen imkanın varken kendin büyüt keşke senin yerinde olsaydım

canım bazen öyle karışıklılar oluyor bir ara ben de kopmuştum ne istiyor anlamıyordum sonra yine normale döndük belki de derdi açlık değildir..gazı vardır ya da başka bir sıkıntısı!!!kaka yapıyor mu normal altını kaç kez ıslatıyor bunlar önemli...dün arkadaşlar yamıştı bana da doktorum söylemişti...emdikten sonra su ver biraz eğer yüzünü buruşturuyor istemiyora tok demektir...en az 5 kez altını ısaltıyorsa tok demektir...boşuna yıpratma kendini..emzik almıyor mu????

cnm hmen pes edip mama weridğin için sütün de artmadı çünkü göğüs ne kadar uyarılırsa o kadar süt salgılıyormuş.. we biberonun rahatlığına alışan bebek memede enerji sarfetmek istemez tabii ki.. bnce sen biberonu kes senin için biraz oyalayıcı olsada kaşıkla wermeyi dene bi kaç gün unutsun biberonu sonrada uyku esnasında başla al kucağına wer memeyi emsin.. ben işimiz için tanıtıma çıktığım günlerde bebeğim de biberonda sğılmış sütü içiyordu we akşam emzirdiğimde reddediyordu tabi ben pes etmedim aç kalınca mecbur emdi.. bn 2 saat 3 saat die sınır koymuyorum ne zmn ağlayıp mızmızlansa weriyorum mememi 1 dakika bile emse kardır diyorum..
ewet cnm emmezse sütün olmaz daha çok küçük bebeğin mama lar tamam öçok gelişti ama anne sütünün yerini tutmaz maalesef sen ne yap n et memeni tuttur kıçına hafif hafif wurarak pışpışlayarak emzir ağzına sık sütü.. gerekirse 3 saat açkalsın bişey olamaz emzirmetye çalış.. olmazsa kaşıkla biraz werdikten sonra yine memene tut öyle öyle unutacaaktır biberonu..

yok cnm başlamadım henüz.. ısrarla inatla emziriyorum gece saati kurup uyanıyorum emziriyorum kendimi yemeye wurdum we 1 kilo daha alarak 65 kilo oldum(( çok moralim bozuk buı kilo konusuna ama kızım için gözüm görmüyor napim yeterki o emzsin hiç bir besin anne sütünün yerini tutamaz.. bu cuma tekrar gideceğim doktora we tartılacak kızım eğer 200gr altında aldıysa başlayacağım maalesef en azındfan 4.aya kadar 2,3 haftalığına.. 4.ayda zaten meywe sularına pürelerine başlayacağıom o zman anne sütü we ek besin kurtarırız durumu

bnmde üst tabakası hep yağlı we sapsarı ama işte gör bak kli kızım 1 haftada 90 gr aldımafoldumben

kızlar konumuzla ilgisi yok ama akşam halımın kızına gitcez yarın ümreye gidiyo.ne götürülürki bilen varmı?

elle sağman pompayla bir olmaz pompayla sağdığında bebeğin emmesiyle bir olmaz! ben pompayla süt gelmeyecek kadar sağdığımda arzdındanda bebeğimi memeye tuttuğumda o çekince geliyor we içiyor.. bnce sen sütünü artırmanın değişik yollarını ara witamalt al iç humana iç helwa ye aktardan karışım çay yaptır, hergün sıcak suda göğüslerine masaj yap.. kayısı incir üzüm kaynat iç ballı süt iç..

slm güzeller nasılsınıza.s.
ben giremiyorum bi süredir kayınvalidem burada pazartesi gidiyor o buradayken temizlikti gezmeydi derken fırsatım olmuyor zaten birde ben gelmişim beni bırakıp nette yazışıyor der akşamları bakıyorum tam yazıcam benimki uyanıyor o yüzden bi fırsat bulamadım

herkesler iyidir inşallah ösledim sizi valla

şimdi pazara gitti valide bende cam silicem önce bi mutfağı toparlıyım
biz iyiyiz şükür cuma günü aşımız var onun sitresini yaşıyorum biraz inşallah ateşlenmez minişim gerçi ateş düşürücü yazdırıcam doktora bakalım hayırlısı

şimdilik hepinizi kocaman öpüyorum bitaneler opuyorumnanaktan

kendinize ve meleklere iyi bakın

Merhaba arkadaşlar
Doğumdan sonra başlayan emzirmeyle devam eden sırt ağrılarım son haddine ulaştı.. Akşamları eşim masaj yapıyor ama işe yaramıyor. Sabah yataktan kalkamadım. Çocuğu alamadım beşiğinden babası verdi yanıma emzirdim. Şimdi uyuyor bende biraz uzandım. Ne yapsam yaaa. Öyle bir ağrıkii iki küreğimin arası.. Dr gitmeyi düşünüyorum ama nereye gideyim çocukla acilemi gitsem. Dayanılacak ağrı değil.ıyi bir masaj yapan yer bulsam.. ınternetten baktım hepsi fasa fiso yerler.. Ciddi bir yer bulamadım.. Bana yardım edecek ıstanbulda bildiğiniz uzman varmı?

benimde boyun agrılarım cok kötü kaafamı tutamıyorum bazen..dr gittim lohusalıkta gayet normal bunlar emzirmeylede ilgisi var demişti..gerci azaldı benim..dr görün masajla olucak şiey degil bide sıcak su torbası koy sık sık su cok sıcak olmasın ılık ..düşük dozda agrı kesici verebilir:.

Günde 5 kere çiş yapıyordur ama bezi sadece sabahleyin dolu dolu oldu. Mama + anne sütü verdiğimiz zamanlarda da günde 5 kez dolu dolu yapıyor ve o zaman kakası da günde1 kez ya da 2 günde 1 kez dolu dolu kaka oluyor.

Dün sadece 2 kez 60 ml mama verdim. Günde10 kez emziriyorum gece ve sabah hariç geri kalan 8 emzirme sonrası mama verirdim, her birinde 30-60 ml arası mama alırdı. 2 gün oldu henüz kaka da yok. Emzik nadiren tutuyor.

3 saatte bir hayatta durmaz. Neredeyse saat başı istiyor. İstiyorda 5 dk bile emmiyor. Sakinleştirip göğsümü tutması için uyku modun sokmam gerekiyor, bunu yapabilirsem tutuyor ama 5 dk sonra çekiştiriyor ve bir süre sonra katıla katıla ağlıyor. Sonra ister saat ister 3 saat geçsin almıyor.

Malesef pompa benim göğsümü sağmıyor, Önce sağıyor azıcık süt geliyor sonra tüm göğüs ucumu içine alıyor ve tık yok o noktadan itibaren ben elimle sağıyorum süt yine geliyor.
vitamalt, humana still tee, rezene çayı, ayva üzüm kompostosu, incir, yeşilikler, 2 litreden fazla su, malt hapı, hatta süt üreten bir hap dahaa ve daha neler neler, bebeğiniz emmezse bunların bir anlamı olmuyor.

selam canım aynı şeyleri bende yaşıyorum yataktan yorgun kalkıyorum ve uyuduğumu bile anlamıyorum. artık yoruldum ya

Alıntı falan yapmadım,nasılsa aklımda kalanları cevaplarım diye ama aklımda da bişi kalmadıaklinialirimsmile
Öznurcum bence yıkama tabi hala yıkamadıysan. Dönüşte yıkarsın. Bu aada kardeşinin tezkeresi de hayırlı olsun canm darısı düğününe:teytey:
Pınarcım çok geçmiş olsun,eminim kulak ağrısı çok zordur Allah şifalar Versin.
Polenss canım bende de var bel ve sırt ağrıları. Benim oğlan gece yarım saatte bi kalkıyo. E ben de o uykulu halimle sanırım yanlış pozisyonlarda duruyorum. Benim ağrılarımın en önemli nedeni o sanırım
Taburcu arkadaşım, bence Hanifenin bahsettiği biberondan alırsan memeyi emme isteği artacaktır bebeğinin
Olcay valla genelde oradan gelenler seccade tesbih hurma falan getirir de oraya gidene ne götürülür pek bilemiyorum. Ne olursa farketmez gibime geliyoCADIARZU

selam kızlar içim o kadar tuhafki of kızımı dün doktora götürdük kalça sonucuna baktı bişey olabilir diye bizi balta limanına gönderdi. çocuk ortapedisti görsün dedi. korktum umarım bişey olmaz. 19 nisanda arkadaşımın yarık dudaklı bebeği olmuştu. ilk günler emiyordu. daha sonra damaklık taktılar bebek emmemiş biberona alışmış şimdide kızın sütü gitmiş. bebek hiç kilo almamış 2540gr doğmuştu. ve bebek hasta olmuş antibiyotik alıyo. off onu görünce kendi halime şükreder oldum. ya bebek kilo almalıki bi an önce ameliyat olsun ama beslenemiyo. kızlar allaha şükürler olsun ki sağlıklı bebeiklerimiz var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…