2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

biz geldik kızlar..aşımızı olduk.ateş düşürücü vermedim ama içim rahat değil versem mi acaba?hemşire ver dedi...

taburcu biberonu ututturmaya çalış.bırak acıksın iyice.bi dene.ver iyice acıkınca memeyi.ben sadece anne sütü veriorum.genelde 2 saatte bir emiyor canım

benim yine kulağım ağrıyor ve akıyor kızlar bir kurtulamadım şu orta kulak iltihabından mafoldumben

doktora gideceğim yine öğleden sonra...
:a015:

canım geçmiş olsun...niye düzelmediki daha.....ilaçların bitmiştir...demekki daha kuvvetli bişeyler lazım...

mamayı nasıl azalttın, her zaman ki kadar hazırlıyorsun o mu daha az içiyor. Göğsünde ne kadar süre kalıyor? Kaç dk emziriyorsun. Göğsünü çekiştiriyor mu?

CANIM ilk başlarda benimkide senin gibiydi benim kız cekmeyi bilmiyordu cenesi hemen yoruluyordu biz kız uyandığında hemen seferber olurduk annem mama yapardı ben kzı sakinleştiridim ağladığı anda hemen verme sakinleşsin sonra memeyi ağzına verdiğinde annemle kaşıkla hemen meme ucumun oraya mama dökerdi sonra bebek o yutkunmayla memeyi emmeye başlıyor mememden süt geliyor refleskiyle memeyi cekmeye başlıyor ben 20 gün böle yaptım canım sonra işte yavaş yavaş alıştı birde süt yappan şeyleri bol bol ye kilo problemim var ama şimdilik yemek zorundayım inşallah memeye gecer canım benim ilk 20 gün memelrim hiç kapanmadı resmen bebeğim uyunca elime manula bir pompam vardı onlaa süt sağardım coğalsın diye işte böyle dediğim gibi kızın ağlarken memeyi verme önce sakinleştir kulağına hafif ninnniler sölerim ben sakinleşince memeyi veriyorum inşallah işey yarar cnm opuyorumnanaktan

ısırgan sutun tatını acı yapıyormus dıye bılıyorum ben bilmiyorumkismile

benim yine kulağım ağrıyor ve akıyor kızlar bir kurtulamadım şu orta kulak iltihabından mafoldumben

doktora gideceğim yine öğleden sonra...
:a015:

gecmıs olsun pınarcıgım.

Günaydın herkese...
biraz canım sıkkın bu sabah...öğretmen arkadaşlar mebin uyduruk işlerini bilirler yine öyle uyduruk bir durumda kaldık...şaka gibi..son yer değiştirme kılavuzunda önce eşime tayin hakkı verdiler iki gün sonrada aldılar!!!!asker öğretmenliğini saymıyorlar hizmetten...kaldık yine bir yıl Erzurumda!!!!!!nerden bakıcı bulacağım ben yaaaaaa...neyse hayırlısı buymuş demekki...kalmaya değilde böyle dalga geçer gibi muamele görmeye kızdım aslında...dava etmek lazım bunları...

onun dışında bomba gibiyim...kızım artık sabahları da uyumaya başladı....6dan sonra saat başı kalkardı bir kaç gündür 6da kalkıyoruz babayı uğurluyoruz 7 de tekrar yatıp 10 buçuk 11 de kalkıyoruz:):):):):):):)

ben de yalnızca anne sütü veriyorum...özel bir şey yapmıyorum...20gün biz de mama kullanmıştık ama sanırım kolay bırakmasındaki en önemli nokta biberon emziğinden çok az mama geliyor olmasıydı...göğsümden sütüm artınca çok daha bol geldiği için kızım biberonu hiç aramadı.nuk marka damaklı emziği olan anti-kolik bir biberon...belki biberonu küçük delikli alıp zamanla bıraktırılabilir...
ve doktorum bana emzirdikten sonra mama verme günde 2 öğün şeklinde ver hem o zaman bekleyince göğüslerin daha iyi dolar demişti...haklıda çıktı zamanla mamayı bitiremez oldu...sonunda da kestik...
2buçuk-3saattte bir emiyor artık benim kızım...mamayı bırakmak isteyen arkadaşalr doktorlarına mutlaka danışsınlar kilo alımı iyiyse kessinler...mamalar tamam eskisi gibi değil besleyici ama içinde koruyucu maddeler var ve ilerde ne etki edecekleri belli olmaz....hamdolsun ben kesebildim mamayı darısı sütü olan tüm annelere:):):):):)

yaw oglusumu yıkasammı acaba ? 3 de dısarı dr amcasının yanına gıdecegız.
hasta olmaz dımı ıstanbul bugun 26 derece

canım sen daha iyi bilirsin sıcaksa sorun olmaz sanırım ama yıkadıktan sonra dışarı çıkarken giyeceklerini değilde başka ince pijama falan giydir banyo sonrası az da olsa terleyebiliyorlar...
zaten öyle yapacaksın değil mi...akıl veriyorum güyaasempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

bugun dr soracagım mama kullanayım mı dıye takvıye olarak.
benım oglusum 3250 dogdu 1 hafta ıcınde 3000 oldu.bugun tam 2 bucuk aylık.18 mayısda 5 kıloydu.yanı ayda 800 gr alıyor.ama masallah boyu normal seyredıyor.49 cm dogdu en son 57 cm di boyu..
acaba dıyorum bıze mı cektı.bız 4 kardesız.ablam 165 ben 175 benım kucugum 185 onun bı kucugu 198 cm.babam halalarım annemın tarafıda uzun.yedıgı boyunamı gıdıyor anlamadımkı.bugun bı tartılsın bakalım.konusacagım drla.

kaydirigubbakcemile3 ver tabı akıl kıs ben cok delıyım bu konuda.usuyecek dıye banyodan sonra cocugu delı gıbı gıydırıyorum.halbukı ınsanlar banyodan sonra terler yanı.bı kere usuttu ya benımkı felegım sastı.
ya bu arada bakıcı derdı cok sınır bı durum.ben kımseye bırakamadıgım ıcın ısı bırakacagım.cok zor bakıcı secmek anlasmak.bak olcay da sımdı bakıcı arıyor.ne zor durum.helal sut emmısmı merhametlı mı cok onemlı.yası anne olup olmadıgı falan acaıp onemlı.Allah yardımcınız olsun.helal sut emmıs bırılerını bulursunuz ınsallah

hey maşallah...iyi boy varmış siz de biz de ortalama çok düşük ama benim kız da iyi gidiyor halalarına benzeyecek sanırım....800gr az değil aslında doktor ne der bir bakalım...ortalama 1 kilo alıyorlar zaten 200gr için mamayı gerekli görmeyebilir...

sutumu sagıp baktıgımda ust tabakası yaglı ama neden boyle az kılo alıyor anlamıyorum.
memedede uzun kalıyor.tek memeyı bıtırene kadar beklıyorum.otekıne gecırıyorum doymamıssa.ama cok hareketlı ve gunduz uyumuyor.eller kollar sureklı hareket halınde.yanına uzandıgımda karnıma falan tekmelerı gelıo baya kuvvetlı.kaydirigubbakcemile3 belkıde oyle yakıyor.gunduz toplasan 2 saat uyumaz.sımdıde kendı kendıne guluyor koltukla konusuyor ayaklar bacaklar hop hop kollar ayrı oynuyor

öyle cidden ben de bu atama işlerini bekliyordum madem burdayız ben de şimdi bakmaya başlayacağım zaten tatili de erken bitirip dönerim ben başlamadan bir müddet bakıcıyı denerim zaten öyle pat diye hayatta bırakamam...Allah yardım eder inşallah..iyi birini bulurum...çok zor olacak bizim için...inş. bizim apartmanda ya da yakınlarda biri olur...
imkanım olsa bir an düşünmez ben de bırakırdım işi....zaten en fazla aylıksız izin alabiliyoruz 1 yıl ama o zaman da mali krize gireriz:1no2:neyseki 6 ay beraberiz...:lepi:

bizde ilk 2 gün iyi emdi göğsüm yara oldu diye göğüs ucu kullandım drlar karşı çıktı hiç süt ememeiş onunla sağdırmadılar
sadece 1 hafta mama verdim şimdi sadece anne sütü tek göğüs emzir 3 saate bir tek göğüs emerse gazı az oluyor 5 dk sonra gaz oluyor gazını öıkart altını al gezdir bi yarım saat sonra tekrar emer inatlaşma çok sıkılıyor bebekler kafası terliyor canı isteyince emiyor zaten aç aç uyumuyorlar

bizimki geçen ay 700gr almıştı önermedi mamayı emzirme süresini uzat dedi 5 dk şimdi 10-20 dk çıkarrtık

sen işemi başlayacaksın Allah kolaylık versin

canım benimkyle aynı gidiyo mama verme bosuna dr kilosu yetersiz demeden verme benim dr ayda 800 yeterli diyo.yedikleri boya gidiyo sanırım

umarım kızının halalarını sevıyorsundur kaydirigubbakcemile3

kızlar dışarı çıkarken bebklere güneş kremi surmeyi unutmayın biliyorsunuzdur ama yinede hatırlatayım dedim ::)

bizim oğlan uyudu onun uyanmasını bekliyorum dışarı çıkmak için buarada bende süt sağayım bari

süper ya benim kız da uyanıkken öyle ama biraz daha fazla uyuyor toplamda3-4saat uyuyordur kısa kısa uykuları toplarsak....akşam da erken yatıyor...bence kesin harekettendir...hareketsiz şiş bebekleri ben sevmiyorum mesela...anne gitiğim de komşusu da kızını getirmişti...maşallah tosuncuk gibiydi...ne kadarlık dedim 9ay dedi...ben de kızı aldım başka odaya geçtik kalabalık olunca çocuğu oturtuyorum anında devriliyor Allah Allah demim 9aylık bebek nasıl oturmaz..sanki hiç kemiği yok yavrumun..sonra annemden öğrendim ki daha 5aylıkmış sadce anne sütü almasına rağmen bildiğin tosuncuk gibiydi ama kıpırdayamıyordu çocuk...öyle olasından iyidir hareketli çivi gibi olmasıdelikafadulden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…