- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #87.361
Öznurdan da o kadar emin olmaAnca Anadolu yakasının evine yakın muhitlerindeki görüşmeye gelir sanırım
selam kızlar ben geldim, çok yorgunum öldüm bittim 2 yazılı yaptım off...
çocuklar ter dökerken sen niye yoruldun ki?? kopya öekmesinler diye harcadığın eformu yordu seni
o efor yordu üstelik son katta nöbetçiydim, ayrıca sordukları 1 milyon gereksiz soruya cevap verirken de çok yoruldum. başka bir derste kompozisyon yazdırıyorum sayfa bitmiş devamını nereye yazayım diye soruyor ya!! :84:
klimacılar geldi evdeler şu an heryeri kırıp dökecekler yine. ooofff ooffff akşama mecbur temizlik yapcam. patrondan fırça yedik zaten içim daraldı:95:
canım çok geçmiş olsun, vicdansız pisliklerde Allahından bulsunSesim de gitti, gözlerim de açılmıyor, titreyip duruyorum, bi kişi de demiyor ki ölecen buralarda evine git... Cesedimi de çalıştırır bunlar benim !
Annem biraz daha iyiymiş, kocamı işe göndermiş, o da tamam deyip gitmiş... Be kadın, adam evde bakıyor işte çocuğuna, işgüzarlık yapmasana... Kimseye lafımı dinletemiyorum ya, ne etkisiz bi insanım ben
Değerli Anneler merhabalar, Son günlerde Pediatri Portalı annelerinin bebek emzirirken sigara içilmesi konusundaki forumunu ilgiyle izliyorum. Çocuk doktoru olarak ve çocukları çok seven bir insan olarak bu konudaki bilgilerimi ve görüşlerimi ,özet halinde, bir kere daha siz değerli annelerle paylaşmak istedim: 1) Bir anne sigara içiyorsa sigaranın bebek üzerindeki yan etkileri 2 yoldan ortaya çıkar.Birincisi ortama yayılan sigara dumanıyla.Pasif içicilik denilen bu yol her yıl sigaradan ölen 5 milyon kişiden 1 milyonunun ölüm nedenidir. Siz sigara içerken bebeğinizle aynı ortamı paylaşmazsanız onu hava yoluyla etkileme tehlikesinden korumuş olursunuz. Bebeği etkileyen ikinci ama çok daha önemli olan yol ise sütünüzle bebeğe geçen yüksek miktardaki zehirli ve zararlı kimyasal maddelerdir. 2) Emziren annenin sigara içmesi bebeği için çok zararlı ve hatta tehlikelidir. Başta nikotin olmak üzere anne sütüyle bebeğe geçen artık maddeler bebekte huzursuzluk, uykusuzluk, çarpıntı, büyüme yavaşlaması yapabilir.Ayrıca çocuklarınızın astıma yakalanma tehlikesi sigara kullanmayan annelerin çocuklarına göre çok daha yüksektir. 3) Annesi sigara içen bebeklerde görülebilen en tehlikeli durum beşik ölümü de denilen ANİ BEBEK ÖLÜMÜ SENDROMU dur. Bebek görünür hiçbir neden yokken aniden yatağında ölü bulunur. Artık bir müdahale yapmanın da imkanı kalmamıştır. Üstelik az sigara içenlerin bebekleri bu tehlikeyle karşı karşıya kalmaz demek bilimsel olarak imkansızdır.Bu durumda bebeğini emziren sigara tiryakisi annelerin bebekleri ne yazık ki böyle bir tehlikeyle her an karşı karşıyadır. 4) Yavrularınızı 1,5 yaşına kadar emzirmeniz çok gerekli ve onlar için çok önemli. Anne sütünün yerini hiç bir gıdayla dolduramazsınız. HİÇBİR MAMA ANNE SÜTÜ KADAR FAYDALI DEĞİLDİR. AMA HİÇBİR MAMA SİGARALI ANNE SÜTÜ KADAR DA ZARARLI DEĞİLDİR. 5) Emziren bir annenin bebeğinin karşı karşıya olduğu korkunç tehlikeler nedeniyle sigara tiryakisi bir anne görünce o kadar üzülüyorum ki bazen gözlerimin dolmasına engel olamıyorum. Sizden çok rica ediyorum lütfen hiç olmazsa bebekleriniz 12 aylık oluncaya kadar onları kendi hakları olan ve sizin sadece aracısı ve sunucusu olduğunuz anne sütünden mahrum etmeyin. Ama sigara içerek zehirlediğiniz anne sütünü hiç vermeyin. Sağlıklı ve mutlu yıllar dileklerimle. Dr Seydi Battal Gölgeli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
ne güzel yazmış amcam...
klimacılar geldi evdeler şu an heryeri kırıp dökecekler yine. ooofff ooffff akşama mecbur temizlik yapcam. patrondan fırça yedik zaten içim daraldı:95:
Sesim de gitti, gözlerim de açılmıyor, titreyip duruyorum, bi kişi de demiyor ki ölecen buralarda evine git... Cesedimi de çalıştırır bunlar benim !
Annem biraz daha iyiymiş, kocamı işe göndermiş, o da tamam deyip gitmiş... Be kadın, adam evde bakıyor işte çocuğuna, işgüzarlık yapmasana... Kimseye lafımı dinletemiyorum ya, ne etkisiz bi insanım ben
Sesim de gitti, gözlerim de açılmıyor, titreyip duruyorum, bi kişi de demiyor ki ölecen buralarda evine git... Cesedimi de çalıştırır bunlar benim !
Aylin senin denetimin sonucu belli oldu mu?
geçmiş olsun canım yaa...doktora gitseydin keşke...hem izinli sayılırdın..
onlara kalsa.....insaf yaa....
sinirden elim ayağm titriyor eser gitmiş bi ablasına şikayet etmiş ablası da beni arıyor hediği abartmışsın bi kısım insan bu hafta bi kısmını haftaya çağır diyor dedim yok benplanımı yaptım sığıyoruz eve sonra öğrendim ki eser yanında annemlede ne zaman geleceksin diye kouştum o da çok sinirli bi sürü trip yaptı telefonda zor geçecek bu bayram annemle
e onlar demiyorsa sen yüzsüzlük edip izin alsana cnm yaa, o haldeyken zaten nasıl çalışacaksın, yok mu işyerinde doktorunuz sana rapor yazabilecek?
Etkisiz olduğun konusuna hiç katılmıyorum, topiğimizin en etkili simalarındansın kanımca:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?