2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba,
Bunları biliyormuydunuz???
Lütfen sonuna kadar okuyunuz…

>Atatürk`ün dünyada `başöğretmen'
>sıfatlı tek lider olduğunu Bir
>geometri
>kitabi yazdığını, Üçgen, açı, dikdörtgen gibi ve
>48 tane geometri
>teriminin
>(Türkçe) isim babasının bizzat Mustafa Kemal
>olduğunu.
> >>>>> >
>Norveççe`de `Atatürk gibi olmak` diye bir deyim
>olduğunu.
>>>>> >
>>>>> >
> >>>>>
>''Atatürk'' çiçeği'nin adini, çiçeği bulan
>Wanderbit Üniversitesi profesörlerinden Dr Kirk Landin`in
>koyduğunu ve bu
>çiçeğin tüm
>dünyada
>>
>bu
>isimle üretilip satıldığını.
>> >>>>> >
>Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve
>baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında Atina'daki Türk
>Büyükelçiliğine
>giderek,
>Atatürk`ün
>resminin önüne geçtiğini ve saygı durusunda
>bulunduğunu.
> >> >>>>>

>''Minber'' adında bir gazete çıkarttığını ve 52
>sayı yayımlanan
>gazetede
>ilk defa sansür kelimesi geçtiğini.
>> >>>>> >
>Kurtuluş Savaşında rütbe alan bir çok
>kadın
>askerlerimizin olduğu,
>dünya
>tarihine geçen tek bir üsteğmenimizin olduğunu,
>Üsteğmen Kara Fatma' nın
>700 erkek, 43 kadından oluşan bir müfrezenin
>reise ligine bizzat
>Atatürk
>tarafından atanmış olduğunu.
>> >> >>>>> >
>> >> >>>>> >
>Bir röportajda Birleşmiş Milletlere üye olmayı
>>düşünüyor musunuz?"
>diye
>sorulduğunda "Şartlarımızı koyarız, kabullerine
>bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için, davet gelirse
>düşünürüz"
>dediğini ve bunun
>üzerine
>BM yasasının değiştirildiğini ve üyeliğe davet
>edilen ilk ülkenin
>Türkiye
>Cumhuriyeti olduğunu.
>>> >>>>> >
>1938'de, General McArthur'un en zor, en
>problemli, en buhranlı
>döneminde,
>danışman, senatör ve bakanlarından oluşan yüz
>yirmiden fazla kişiye;
>"Su anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile
>> >>Mustafa >>>>> >Kemal'i görmek için neler vermezdim"
>dediğini.
>1938'de Ata`nin ölümünde Tahran
>gazetesinde
>yayınlanan bir şiirde;
>"Allah bir ülkeye
yardim etmek isterse onun elinden
>tutmak isterse basına
Mustafa Kemal gibi lider getirir" denildiğini.
>> >> >>>>> >
>1996'da Haiti Cumhurbaşkanının vasiyetinde, mezar
>taşına yazılmasını istediği metinde; "Bütün ömrüm boyunca
>Türkiye'nin
>lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamış ve uygulamış olmaktan dolayı
>mutlu öldüm"
>yazdığını.
>> >>>>> >
>2000'de ABD Başkanı'nın milenyum mesajında; ''
>>
>>Milenyumun
>hiç şüphe yoktur
>ki tek devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'tür.
>Çünkü o yılın değil asrin
>lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir"
>denildiğini.
> >> >>>>> >
>2005'de Amerika'nın en ünlü ekonomistlerinden
birisi olan Mr. Johns`un
>önerisinin "Türkiye ekonomiyle savaşta bir tek
>Atatürk' ü örnek alsın yeter" olduğunu.
> >> >>>>> >
>2006'da ise AB Uyum yasaları
gereğince devlet
>dairelerinden Atatürk resimlerinin kaldırılmasının istendiğini.
>> >> >>>>> >
>> >>
>Birleşmiş milletlere girmemiz için özel yasa
>çıkarken.AB Kapılarında haysiyetimizin nasıl silindiğini.
> >> >>>>> >
>> >> >>>>> >BıLıYOR MUYDUNUZ!!!
> >> >>>>> >
>> >> >>>>> >ÖĞRENDıNıZ ŞıMDı SAHıP ÇIKINIZ VE BıLMEYENLERE
>> >>ÖĞRETıNıZ DUYURUNUZ…

mrb kızlar.bugün sabah koyu kahverengi akıntıyla uyandım.okula gittim ama çok tedirgindm.çıkışta hemen doktoruma gittm, hafif kanamalı bölge varmış 1 hafta raporluyum,haftaya bi daha gidicem kontrole

arkadaşlar merabalar bende inşallah mart annelerinden olucam size bişey sormak istiyorum aranızda hem hamile hem tiroit problemi olan varmı ?.... maalesef ben hamile kaldıktan sonra böyle bi sorun çıktı bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim tiroit için bi hap kullanıyorum ama tabiki hiç ilaç kullanmasak en iyisi dimi bileniniz varsa aydınlatın beni kızlarrr.:sinifsinif:

kızlar çatlak için ne kullanıyosunuz. Doktorum bana bebe yağı sür dedi. Bi arkadaşımda kakao yağı özlü krem kullanmış çok iyi geldi dedi. Aranızda kullanan var mı?

ben yaklasik 2 aydir mustela kullaniyorum.
simdilik memnunum. biraz genetik oldugunu ve vucudu nemli tutmakla ilgili oldugunu arastirdim ama yinede keske kullansaydim dememek icin kullaniyorum.

cnm öncelikle geçmiş olsun..hayır bu konuyla ilgili bilgim yok ama hemen araştırıcam ..tekrar geçmiş olsun doktoruna danıştınmı ne diyo ..

ben yaklasik 2 aydir mustela kullaniyorum.
simdilik memnunum. biraz genetik oldugunu ve vucudu nemli tutmakla ilgili oldugunu arastirdim ama yinede keske kullansaydim dememek icin kullaniyorum.

cnım bende badem yağı kullanmıştım kızımda hiç çatlağım olmadı kıllanma gibi bi sorunumda olmadı ..tabi bünyeyele alakallı olabilir..çatlak olayıda evet genetik maalesef bi arkadaşım vardı neler kullndı neler yaptı ama karnı işkembe gibiydi canım ama doğumdan sonra birazdaha düzemişti..biraz karın yapısı felan ..yni..

ya sizin böyle ne yerseniz yiyin içinizde bi kıyılma oluyomu..yemekden kalkıyorum sanki açmışım gibi içim bulanıyo kıyılıyo sanki bişeyler yemek istiyorum ama yiyemiyorum çünkü tıkabasa tok oluyorum çok sıkıldım bu durumdan ..5 inde doktora gidicez sorucam bunu ..5 ekimde 3 lü taramamız var..

Günaydııınnn...

Terk eilmiş kasabadaki kalıntıları inceledim. Çok şükür herkesin sağlığı yerinde.

Sanırım yaz, doktordan sonra haber vermemiş.

Nilüfer, 1,5 saat sonra bebeğiyle buluşacak, inşallah güzel haberlerle gelir.

Biz de çok şükür iyiyiz. Okul iyi geldi. Bazen bebişi unutuyorum. Bütün gün ayakta durmaktan akşaö ayaklarımın üstüne basamıyorum. 8.30-5.30 ayaktayım, eve gelince zorla yemek hazırlayp yiyip sızıyorum. ıştahım çok fena açıldı. Sabah kahvaltı yapıyorum, öğlen okulda çok güzel yemekler çıkıyor, bir de görevli ablalar iki kişilik yiyeceğim diye torpil yapıyor. :) Akşam da 6-7 gibi deli gibi açç oluyorum. Gece de arada uyanırsam elma ve üzüm yiyorum.

Tatlı kesinlikle canım istemiyor ve yiyemiyorum. Bazen canım pasta falan istiyor ama yiyemiyorum. Yoğurt ve ayrandan nefret ederdim artık sürekli ayran ve cacık içiyorum.

Bu gece ilk defa yavrumu rüyamda gördüm. Hayır olsun inşallah. Ama benim çocuğumu annem doğurmuş. Sürekli gülen bir erkek. Çok hareketliydi, 3. 800 gram doğmuş. Arabasıyla eve götürüyorduk ama evin bahçesinde de kpcaman yeşil-sarı bir yılan geziyor. Kovalıyorum toprağın altına giriyor, çıkıyor sonra...

Bugün 16 hafta yaşımızı doldurup 17 hafta yaşımıza girdik.

Dün sağlık ocağından çağırdılar ama benim gitmeye vaktim yok. Ekim ayında mutllaka gel kontrollerini ve aşılarını yapalım dedi Gönül Ebe. Sanırım okuldan izin alacağım bu hafta.

Bizden haberler bu kadar.

Özleyin beni anacım... :)

günaydın sevgili arkadaşlarımmm a.s.

bozkan arkadaşım bende mustela almayı düşünüyordum çatlaklar için ama yurtdışında reçetesiz satılıyormuş o krem
yani sakıncalıymış haberin olsun lmaz:

Herkese günaydın. Okul açıldığı için sık sık bakamıyorum. çatlak olmasın diye bende kakao yağı ve susam yağı aldım. yatmadan önce sürüyorum.ayrıca bol su içmek gerekiyor. tabi genetik altyapıyı da unutmamak lazım. herkese sağlıklı günler.............

bende çatlaklar için dün bebek yağı sipariş ettim
ayrıca karnı toparlayıcı ve dectekleyici hamile iç çamaşırı da sipariş ettim beraberinde
memnun kalırsam söylerim sizede a.s

günaydın kızlar :1hug:
ben dün hiç yazamadım yerime bi bayan bakıyordu ya patron bir kız aldı onunla çalışıyorum o yüzden pek yazamıyorum işten ne zaman çıkacağım belli değil ama en çok sizden ayrılmak üzüyor beni mafoldumben mafoldumben

mutlucum kusura bakma canım görmemişim yazdığını...
ekimin 2. hafta gel dedi dr.um sende hiç canını sıkma tatlım ara ara o kıpırtıların şuan için olmaması normal diyor dr.lar için rahat olsun ben daha hiç bişey hissetmiyorum bilem sen benden şanslısın yani tatlım laelaelaelaelae

günaydın..
bugün dr gidicez 14 hafta 3 günlük oldu benim bebiş artık cinsiyetini öğrensem off benim dr biliyo ama söylemiyo herkesler öğrenmiş burda bende çatlıycam artıklmaz:

Herkese günaydın ii hafta sonları .

Özlemcim bendede troid problemi var ilaç kullanıorum hamileliğimin başlangıcından beri aslında normalde en fazla 5 olması gerekirken hamilelerde 2,5 un üstünde kabul edilmiyor bebeğe zarar verme riskinden dolayı doktorun mutlaka yönlendirmiştir seni. Ben bunun için ayrıca endokronoloji uzmanına gittim her sabah aç karnına 50 mg euthyrox 2.5 adet içiorum. Bende ilaç çok kanda pıhtılaşma düşük riski falan umarm sorunsuz olur bu ikinci hamileliğim ilki talihsizlikti..

Salı günü randevum var aslında cuma istedim ve alamadım iki gündür kabuslarla uyanıyorum müthiş sancılarım var ve ödüm kopuyor pıt pıt larıda pek duyamıyorum salı gününü iple çekiyorum ...

Herkese GÜNAYDIIIIN.
YAZ34 VE NıLÜFER doktora gidiceklerdi umarım güzel haberlerle dönerler.Bence nilüferin kızı olucak bakalım tuttacakmı

Herkese GÜNAYDIIIIN.
YAZ34 VE NıLÜFER doktora gidiceklerdi umarım güzel haberlerle dönerler.Bence nilüferin kızı olucak bakalım tuttacakmı
ınşallah herkes güzel haberlerle döner Allah herkesin gönlüne göre versin kızlarda çoğalsın artık..
Bakalım bende salı günü gidicem artık 16 haftalık kesin söyler herhalde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…