2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benimki de desene ay parçası gibi olacak hamileliği öğrendiğimden beri kardeş gibiyiz daha doğrusu istemiyorum ben küstürüyom ama napım soğudum gibi ama dün bir arkadaş 14. haftadan sonra geçiyomuş bu duygu diyolar

gözün aydın canım maşallah diyelim

Geçmiş olsun canım.Allah korusun bebişlerimizi.Bi de bak geçen bundan bahsetmiştim ben.Yakaladım birisini.Benim annem de erkek çocuğu 40 günlükken kız 3 aylıkken atar dedi.Biz 2 kız 3 aylık erkek kardeşim tam 40 günlükken atmış.Pıt pıt bişey olunca anlarsın dedi annem.senin annenin de dediği odur belki

Evet aynen hisstemesi "goz seyirmesi" gibi birsey oluyor dediler. Yani erkek cocugunu daha mi cabuk hisstemis annen; 40 gun 1.5 ay gibi birsey oluyor?

aaa yapma böyle ama erkekler fazla dayanamaz bak böyle şeylere bi mahsuru yok nasılsa onu geri çevirme bu iyi değil

al benden de okadar benim annemde çok ilgilenir eşimle ama eşimde değerini bilir yani kendi annesi hiç umursaman öldümü kaldımı ev taşıdık bi gelmedi kadın ya ben hamileyim biliyo bu kız nasıl toplucak bu evi nasıl yerleşicek düşündüğü yok gene benim annem babam kardeşlerim geldi yardıma ne varsa analarda var bunu bilir bunu söylerim

selam kızçeler 2-3 gündür çok yoğunum....tam katılamıyorum sohbetinize...özledim valla sizleri...opuyorumnanaktan

yarın ve cuma günü yokum...bir çalışmaya katılıcam ve o çalışma termal bir otelde ..şimdi size 10 puanlık uzmanlık sorusu sıcak suya gireyim mi girmiyeyim mi???fisfisfis

ama yasak sıcak su
ılık su dedı dr dus alırken
ve fazla kalmamak lazım bıldıgım kadarıyla
sauna falan kesınlıkle yasak zaten

kesinlikle sıcak su yasak allah korusun
hamilelerin sıcak suyla dus almamaları gerekiyor hatta cık fazla banyoda bile kalmayın diyorlar

canım doktorum bana banyoyu ılık suyla ayakta yapıcaksın dedi...acaba oraya sıcak su gitmesin diye mi söyledi:uhm:

valla aynen duş alıcaksın yani ayakta en fazla 15-20 dk kalıcaksın vede hava alabılen bı sekılde dusa gırıceksın banyon kucukse bı sekılde havalandırcaksın dedı benımkısı buyuk olmasına ve havalandırma olmasına ragmen dusakabını tam kapatmıyorum :kedi: belki fazla pimpirikliyim :kedi:

ben ist. avrupa yakasında annem ise anadolu yakasında oturuyor. annem babam ayrı benim. annem ve kardeşim ananemlerde yaşıyorlar. annem çalışıyor tek pazar günleri evde. o da ev işiyle geçip gidiyor. bana çok sık gelemiyor. bende eşimle anca gidiyorum. bir yerde eşiminde iş durumu yoğun oluyor. kayınvalidemle ise aynı sokakta oturuyoruz. akşam yemekleri sabah kahvaltıları hep orda. neyse kızlar konuyu kapatalım artık bençok hasassım bu konuda. sizlerin anneleri yanında ya da siz onların yanında sürekli olunca içim cız ediyor. valla eşim ist. dışında olduğunda annemlerde kalıyorum dedim ya 30 yaşındayım ama annemin koynunda yatıyorum. kokusunu bile özlüyorum... neyse kızlr gözlerim doldu ağlatmayın beni .

uzman deilim valla ama sıcak su olmaz diye biliyorumlmaz:lmaz:, açıklamasıda burda
''hamilelik sırasında sauna, kaplıca, sıcak su banyosu gibi ortamlara girilmesi sakıncalıdır. Amerikan Obstetrisyenler ve Jinekologlar cemiyetinin (ACOG) de dahil olduğu pek çok bilimsel dernek ve doktor sauna ve sıcak su banyolarının hamilelik sırasında kullanımını onaylamamaktadır. ''
Yüksek sıcaklık değerleri özellikle bebeğin organ gelişiminin devam ettiği ilk 3 aylık dönemde teratojen yani sakatlık yaratabilecek etkilere sahiptir. Bebek gelişimi üzerindeki bu olumsuz etki azalmakla birlikte ikinci ve üçüncü üç aylık dönemde de devam etmektedir.
Hamile bir kadının vücut sıcaklığını arttıracak her türlü eylem anne karınındaki bebek üzerinde potansiyel zararlara sahiptir. Benzer şekilde gebelik sırasında ateşin kontrolsüz yükselmesi de bebeğe zararlı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…