2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

akşam herkes balık yemiş yahuuu. bizdede balık vardıııı............
doğum şeklin gönlüne göre olsun inşallah....epidural artık o kadar çok uygulanıyor ki korkmayın kızlar ancak normal doğumlarda doğum sancısı çekiliyor bebeğin gelmesine yakın epidural takılıyormuşşş..birde kafamı kurcalayan bu kadar normal diye direten doktorlar bir arrkadaşım tüp bebek yaptı ona sezeryan yapalım bebeği normalle riske atmayalım dedi hiçbir sorunlarıda yoktu üstelikkk.............:sinifsinif:

aferin ye kuşum yeeee........gazdırr o ağrılar.allahım burdada bir hava var bahar yaaa ay ne güzel baharda doğacak ya bebişlerr..amannıınnn geldi baharr....
dünkü muhabbetten sonra başka patlamalarda olmuştur delikafadulden delikafadulden dimi gökkuşak

yessss canımmm..................

onlar özel bebek olarak kabul ediliyomuş tatlım normal doğumda az da olsa bebek için risk olduğu için özellikle tüp bebekleri filan hep sezeryanle alıyolar
aferin ye kuşum yeeee........gazdırr o ağrılar.allahım burdada bir hava var bahar yaaa ay ne güzel baharda doğacak ya bebişlerr..amannıınnn geldi baharr....

yessss canımmm..................

baharda açan çiçekler onlar kuzucuklarr

selmacım biraz geciktim cvp yazmakta ama anestezi dr u bizim katta hasta görüyor hastasının çıkmasını bekledim girdim yanına konuştum. mutlaka herşeyin bir riski vardır ama bunlar artık görülmeyecek kadar azaldı diyor . iyi birşey olmasa niye yapalım konforu ve rahatlığı daha iyi diyor acılma 4 cm kadar olduktan sonra takılıp ara ara ilaç verilerek doğum tamamlanıyor diyor.normal doğumda epidural sezeryandan spinal epidural yapılıyormuş, süt gelimini falan engellemiyormuş,, dedim ben gece gelirsem doğuma nasıl olcak 6 tane anestezi dr u var nöbetci olan yapar dedi ama özellikle beni isterim dersen gelirim senin için dedi aynı kattayızya belli bir hukukumuz var sağolsun. internet olayı çok abartıyor sen onlara takılı kalma aklına gelen olursa sor yine dedi. böyle yani canım.

ay saol canım ya 4 cm açılmadan sonra takılıyosa iyi valla zaten 4 cm açılana kadar fazla sancı olmaz heralde sonrasında da ıkınma hissi oluyomuş ama sadece acı olmuyomuş çok avantajlı valla da o iğneden çok korkuyorum ya

kızlar bende tanıdık bir profa sordum,epidural doğumu yavaşlatıyormu diye,oda dediki doğum eylemini yavaşlatmıyor ama dr un işine yavaşladı diyip sezeryana almak geliyor,malum performans ücreti alıyorlar artık,sezeryan 10dk.kes biç yolla ama normalde bekliyceksin mecburen

ıkınma hissi olmasa bile,dr kasılmaları görüyor ve ıkınman gereken zamanı söylüyor canım

anaaam 28 haftalık olduk oğlumla biz:lepi:
bizde

ıkınma hissi olmasa bile,dr kasılmaları görüyor ve ıkınman gereken zamanı söylüyor canım

doktorla detaylı bi konuşmak lazım o zaman aklıma yatar gibi oldu:jeyyar:

çok iyi bilgiller canım sağoolllll..evet çok abartılıyor ilk yıllarda çok korkulmuştuu.ama şimdi o kadar çok uygulanıyor ki riski kalmadııı.zaten doktorların dediği tıpta herşeyin riski vardır...

yok kız o iğneden de hiç korkma onca kan aldırdıkkk..hiç hissetmemiş bile bizim arkadaşlarrrr......sorası kolay olacakk ben diyorum da hala benim cesaretim yokkaydirigubbakcemile3ama acıdan değil ben ne bileyim o anda çok panik olacağım en iyisi uyuyup uyanmak diyorum ben anesreziden çabuk kurtuluyorum onuda biliyorum ama..ilki zaten normal doğal olsun diyorum kısmet artıkkk.........

ben yerinde olsam normal yapardım ya zaten bi kere yaptın canım ikincisi daha kolay olur hiç kestirme kendini bence

herkese günaydın bugün çok sıkıcı bi hava var meycimek çok sevindim kızın hayırlı olsun sezen dikkat et balık zehirlemiş olabilir yüzünde şiştiyse bi dr görünseydin selma sende her yediğinde rahatsızlık veriyosa sanada dokunuyo demekki bence zorlama zaten sevmiyomuşsun balık yağı kullan ozaman

kıldönmesi ameliyatı oldum ben kızlar geçen temmuzda:)) lokal anesteziyle oldum daha önce başıma gelmediği için bilmiyodum dedilerki bakma lokal olduğuna zaten o iğnelerden sonra yarı baygın olursun bende oh dedim neyse fazla farketmem dedim :)) ama nerdee ameliyat bitene kadar yapılan iğnelerin haddi hesabı yok ve bende hala tık yok turp gibiyim:)) sürekli hemşire gelip iyimisin diyo iyiyim kendimdeyim diyorum bütün herşeyi farkettim kestiklerini filan hatta dikiş sırasında anestezinin etkisi geçti o acıları bile hissettim uyuşmuyo vücudum :))

hayırlıysı neyse o olsun,ben zaten kiloloyum birde doğumdan sonra göbek istemiyorum,gerçi dr kilon var belki normal olmuyabilir dedi,ablamda aynısını söylemişdi,offf yaaa benim kilom var ama 50 kilo olan da 25 kilo alınca aynı kiloya geliyoruz,onlardamı sezeryan yapıcak?

ben yerinde olsam normal yapardım ya zaten bi kere yaptın canım ikincisi daha kolay olur hiç kestirme kendini bence

herkes öyle diyorrr..o yüzden kafam karışıyorr şte ne yapayım diyorum kessinn sonra kapanırrkaydirigubbakcemile3inan bir çok arkadaşım sezeryanda ikinci gün ayaklandılar birde doğum ne bilmiyoruz diyorlar ..ohhhhhhh keyifleri yerinde yannniiii........gerçi benimde sonrası çok rahattı kızlar cidden 20 dk.bitti 2 saat sonra kalkıp kendi kendime pijamalarımı giydim çok gururluyumkaydirigubbakcemile3yardım istemem demiştim sonra yürüyerek çıktım emzirirken hiç zorlanmadım bu tarafları çok güzel tabiii..............aaaayyy kısmeettt....bakalım kuzular ne yapacakkk..........

aaayyy yazdığımı okudumda ne çok kafam karışmış doğumla ilgiliiii
aynen kafamçokkarıştı
ya yağ kullananlarda hep kilo yapmış o yüzden kullanmak istemiyorum
ya sen kaç kilosunki normal yapamıyosun

yorum yapmak istiyorum ama kelin ilacı olsa kendi başına sürer ne yapacağımı bilmiyorum yaakafamçokkarıştı kafamçokkarıştı

tamı tamına 77 kiloyum ,ya zaten normal olmaz demedi dr,kilon var 37. haftaya bir gelelim o zaman belirleriz,belki normal olmuyabilir dedi,daha kilo alırım diyemi endişelendi acaba,malum son 3ay hızlanırmış ya kilo alımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…