2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

saol canım..

momi tickerlarınız benim pcde tam açılmıyor göremedim kaç haftalıksın sen ne zaman başlattı dr un balık yağına bana verdiği ilaçta efa dally diye bişey merak ettimde.

aşkıncım benim 26+1 bugün mayıs sonuna görünüyor doğum inşallah.

aslında doktor başlatmadı beni omega-3e. bazı haftalar yeteri kadar balık yiyemiyorum diye ben sordum özellikle arada almam gerekirse hangi marka daha saf kurşun veya fazladan A-D vitamini vb. içermiyor diye. o da EFA dedi.

hergün içmiyorum aslında. haftada 2-3 gün ara ara alıyorum sadece.

kızlar sakatat özellikle ciğer yemeyin aman sakın haaa. eskiden vitamin takviyeleri vs. yokken doktorlar tavsiye ediyorlarmış. bizim doktorlar özellikle uyardı. hem A ve D vitamini yüklemesi olur bebeğe zarar verirmiş. hem de hayvanın tüm hastalık ve problemleri karaciğerde hasar yapar önce orada etki bırakırmış. doğal olarak oradaki tüm kötü toksik etkili kalıntıları bizde alırmışız yiyince.

bence uzak durun zaten pek fazla seven de yok

günaydın kızlar bugün nasılsınız ? dün gece karışışık rüyalar gördüm çok korktum akşam annemlerle doğumdan bahsettik rüyama girdi çok etkilendim sizlerde böyle rüyalar görüyormusunuz

kızlar günaydın
eflatun senin bebek tek arterle besleniyordu değilmi?ben daha öncede yazmışdım sana ablamın ilk çocuguda tek arterle beslendi ve zayıf doğdu ama bence çok endişe edilmesi gereken bir durum değil,sonradan toparlıyor şimdi aşırı sağlıklı bir delikanlı oldu
kızlar ben 3haftadır ağzıma yumurta koymadım,ama hergün 1 muz yiyorum,onun dışında 3 4 porsiyon meyve yiyorum,genelde akşamları bişey yemiyorum,birde günde 2dilim tam bugday ekmeği yiyorum,genelde öğle yemeklerimi sağlam yaparım,bal sevmiyorum ama pekmezden iyidir bence,yemeye çalışırım

kızlarr doğumdan önce 56 gün doğumdan sonra 56 gün iznimiz var muh. doğum tarihinden geri gelin 56 gün o şekilde hesapladım ben bilmiyorum ne kadar doğru tabii

günaydın arkadaşlar, banada doktorum PULSE diye omega3 tabletlerinden verdi. benim bebeğimde bir hafta geriden geliyordu omega ilacı kullanıyorum doktorum bu ilacı kullananların badem ve cevizi çok az tükenmeleri gerektiğini söyledi bende bazen omega ilacını almıyorum ve doğal yoldan badem ve cevizi bol tüketiyorum ve bebeğimin gelişiminede gerçekten çok faydası oldu tavsiye ederim

sana da günaydın,tatlım hepimiz böyle rüyalar görüyoruz ve çokda normal bunlar

kızlarr doğumdan önce 56 gün doğumdan sonra 56 gün iznimiz var muh. doğum tarihinden geri gelin 56 gün o şekilde hesapladım ben bilmiyorum ne kadar doğru tabii
arkadaşlar yasal izinleriniz doğum öncesi ve sonrası 8er hafta,ancak son 4 haftaya kadar çalışıp onu doğum sonrasına ekletebiliyorsunuz,bunun için dr dan çalışabilir raporunu almanız lazım,37.haftaya gelinmeden de çalışamaz raporu almanız lazım

evet hep aklımızda doğum ve bebeğimizin sağlıklı doğması olunca ister istemez rüyalarımızada giriyor,belki konuşmuzsunuzdur kızlar ama benim kısmetse ilk bebeğim normalmi sezeryanmı karar veremedim sizler ne düşünüyorsunuz...

gökkuşak sen hep kafama vursanda ben sana kıyamıyomŞeniz
bende sana kıyamam kuşumm..gelmiyon amaaakaydirigubbakcemile
gözün aydın nuremm...maaşallah bebişinee
günaydınnnnnnn
günaydınnn:gitme:
günaydınn
hayırlısı canımm.....ama daha dönebilirr..dönmezsede sıkıntı yokkk...sağlıklıy olsunlARRR
canım düzenli beslenme hergün yumurta muz ceviz badem mutlaka yee.pekmezini de al.balık yağını mutlaka kullanmalısınn....
Günaydın Kızlar,

Bir sorum var. Kafam karıştı... Ben 32. haftada izne çıkmayı düşünüyorum. Bu durumda 31+6 dolunca mı yoksa 32+6'da mı çıkıyorum.?bilmiyorumkismile
günatdınn..canım 31+6 yı doldurunca 32 haftan bitmiş oluyor 32+0 da 33 e dönüyorsunnn..
kızlar günaydınlarr geçmişe bakıp geliyorum hemenn Şeniz

günaydıınnn

kimsenin net bir fikri yok,son haftalarda belli olucak,genel eğilim normal yönünde ancak sezeryan istiyenlerde var

kızlar benim bebekde aksine çok aşağıda,göbek deliğimin bayağı altında,1000de 1 yukarıda çıkıyor ama tırsdım şimdi,bu birde aşağı incek değilmi?biraz daha inse doğar zaten çocuk :)başıda aşağıdaymış biz hazırmışız doğumaada farkında değilmişiz alkisalkisalkis

Anne sütüne en yakın süt olan keçi sütünün, yeni doğan bebeklerin beslenmesinin yanı sıra bir çok hastalığın tedavisine de yardımcı olduğu bildirildi.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Koçak, laktoz oranı bakımından yüksek proteinlere sahip olan keçi sütünün değerli besin ögelerini içerdiğini söyledi.

Keçi sütündeki yağ asitlerinin bazı rahatsızlıklara iyi geldiğini ifade eden Prof. Dr. Koçak, bu sütün organizmada iltihaplanmayı önlediği gibi diş ve kemik gelişimi için de iyi bir kalsiyum kaynağı olduğunu kaydetti.

Doğal homojenize olan sütün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından anne sütüne en yakın süt olduğunu bildiren Prof. Dr. Koçak, şöyle devam etti:

”100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligramdır. Keçi sütündeki bakteri miktarı ve yağ oranı diğer hayvanlardan daha azdır. Laktoz oranı bakımından yüksek proteinlerine sahip olması nedeniyle keçi sütü değerli besin ögelerini içeriyor. Yeni doğan bebekler, anne sütü alamadığı dönemlerde ihtiyaç duyacağı besin elementlerini en iyi keçi sütünden alabilir.”

Keçi sütünden yapılmış ürünlerin Avrupa’da ”özel sağlık marketlerinde” özel fiyatlarla satıldığını ve bebeklere anne sütünün alternatifi olarak verilebileceğini bildiren Prof. Dr. Koçak, ”Ancak bazı kişiler tat anlamında sevmeyebilir, onlara ağır gelebilir. Örneğin koyun sütü ya da peyniri de tat ve koku anlamında herkes tarafından tercih edilmeyebilir” dedi.

CıLT HASTALIKLARINDA YARARLI AMA ıLAÇ DEĞıL

Keçi sütünün serum proteinlerinin alerjik özelliği olmamasından dolayı sindirim sistemi rahatsızları ile bazı cilt hastalıkları için tedavi edici olabileceğini ifade eden Prof. Dr. Koçak, ”Ama ne olursa olsun, aşırıya gidip abartılmaması lazım. Keçi sütü ilaç değildir. Yani hiç bir gıda tek başına tedavi edici özelliğe sahip değildir. Ne olursa olsun abartmayalım. Öncelikle her türlü rahatsızlıkta ilaçla tedavi yolunu seçilmelidir” dedi.

1. FRANÇOIS’YI ıYıLEŞTıRMıŞ

Tarihte de keçi sütünün bazı faydalarına rastlandığını bildiren Prof. Dr. Koçak, ”16. yüzyılda 1. François rahatsızlanmış ve hastalığına hiç kimse çare bulamamış. O dönemde Kanuni Sultan Süleyman’dan yardım istemişler. Kanuni kendi doktorunu ve yanında keçisini göndermiş. Keçinin sütünü ve yoğurdunu her gün içen François bir süre sonra eski sağlığına kavuşmuş ve Fransa’da yoğurt, ilaç niyetine kullanılmaya başlamış. Tıp kitaplarında da keçi sütünün iyileştirici gücüne yönelik çeşitli eserler yer alır” diye konuştu

kızlar ilgimi çekti bu yazı ..daha öncede duymuştum keçi sütünün çok aha faydalı olduğunu..tabiki bebeğime anne sütü vereceğim amaa ek gıdaya geçince yoğurdunu keçi sütünden mayalamayı düşünüyorum..doktorlarda öneriyorlar.........

kızlar günaydınlarr geçmişe bakıp geliyorum hemenn Şeniz

günaydun kızlar;

eda ben daha çok karabasanlarla ugraşıyorum

günaydın kızlarr

devrimcim kaç haftalıksın, aşağıda olması daha iyi diyorlar hem daha rahat bir doğum hemde yukarda olsa seni çok rahasız eder göğsünü sıkıştırır canım çok daralırsın benim oğlumda ortada aşağıya daha yakın gibi biz şuan 28 haftalığız

Herkese günaydın....

Momi canım ben de 26+6 haftalık hamileyim. Bebeğimin kilosu geçen hafta 868 gr.dı. İnternette okuduğuma göre 500-1500 gr arasında değişebiliyomuş bu haftalarda. Bence hiç canını sıkma. Herkesin bebeği aynı olmaz diye de yazıyodu. Bir de normalde 26.haftada olması gereken kilosu 1000 gr mış. E ona kalırsa benimki de az. Daha doğmalarına çok var:) O zamana kadar gelişirler, sıkma canını...opuyorumnanaktan

aşağıdamı iyi yukarıda mı bilmiyorm kızlar amaa benimki biraz aşağıya yakın aşağıya doğru bir tekme atıyor aman allahım çıkacak diyorum son 1 haftadır yoktu döndü diye düşünüyordum dün yine başladı ters olduğunda böyle oluyor sanırın ama beni çok korkutuyor........

bugün randevum allahtan bakalım doktorumuz ne diyecek.ne kadar büyüdükk...birde doğum şeklini konuşacağımmm............sanırım ben sezeryan istiyorummm........ama hayırlısı bakalımm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…