canim bilmiyorum direk bir besin ama bence en saglikli sekilde beslenirsen daha saglikli kilo alir. dogum kursunda diyetisyen geldi bir ara en çok tam tahıllı karbonhidratları yemek lazımmış. yani tam buğday ekmeği, yulaflı, çavdarlı gıdalar, bulgur vs.
kaliteli protein dedikleri hayvansal proteinleri kırmızı et tavuk balık eksik etmeyeceksin.
sebze ve meyve zaten lazım. şekerli gıdalardan da sadece pekmez ve balı tavsiye etti. diğerleri sadece boş kaloriymiş. beyaz ekmek de öyle.
istersen bir de balık yağı hapına başlayabilirsin belki yarar bebeğe. omega 3 için benim doktorum EFA 1200 ü tavsiye etti en saf ve temiz omega 3 onda varmış. ben kullanıyorum.
sana da günaydın,tatlım hepimiz böyle rüyalar görüyoruz ve çokda normal bunlargünaydın kızlar bugün nasılsınız ? dün gece karışışık rüyalar gördüm çok korktum akşam annemlerle doğumdan bahsettik rüyama girdi çok etkilendim sizlerde böyle rüyalar görüyormusunuz
arkadaşlar yasal izinleriniz doğum öncesi ve sonrası 8er hafta,ancak son 4 haftaya kadar çalışıp onu doğum sonrasına ekletebiliyorsunuz,bunun için dr dan çalışabilir raporunu almanız lazım,37.haftaya gelinmeden de çalışamaz raporu almanız lazımkızlarr doğumdan önce 56 gün doğumdan sonra 56 gün iznimiz var muh. doğum tarihinden geri gelin 56 gün o şekilde hesapladım ben bilmiyorum ne kadar doğru tabii
bende sana kıyamam kuşumm..gelmiyon amaaakaydirigubbakcemilegökkuşak sen hep kafama vursanda ben sana kıyamıyomŞeniz
gözün aydın nuremm...maaşallah bebişineeSelam kızlar;CD çekimi yapıldı:) Çok tatlı çıkmış benim oğluşum, gözleri bana benziyo:) Diğer yerleri babasına:)) Suyum da hafif azalma varmış. Hergün en az 3 litre su içmem gerekiyo. Hiç tuvaletten çıkamaz oldum valla. Doktorum şeker yüklemesine de gerek duymadı:)
günaydınnn:gitme:günaydınnnnnnn
günaydınngünaydıınnnn
hayırlısı canımm.....ama daha dönebilirr..dönmezsede sıkıntı yokkk...sağlıklıy olsunlARRRkızlar günaydın...
dün oğlumu görmeye gittik...bebeğim göğsümün altına yerleşmiş, yerini de sevmiş...sırtı dönüktü hiç göremedim...
doktor 38nci haftaya kadar dönmezse sezaryan yapıcam dedi.:sinifsinif:
canım düzenli beslenme hergün yumurta muz ceviz badem mutlaka yee.pekmezini de al.balık yağını mutlaka kullanmalısınn....kızlar benim bebeğim çok zayıf..doktor kaç gram olduunu söylemiyor..zayıf diyor sadece beni korkutmak istemiyor galiba..
ya aşağıda olduğu için zayıf ya da kordonda tek damar olduğu için beslenemiyor..
bebeğe kilo aldıran bildiğiniz bişeyler varmı..
günatdınn..canım 31+6 yı doldurunca 32 haftan bitmiş oluyor 32+0 da 33 e dönüyorsunnn..Günaydın Kızlar,
Bir sorum var. Kafam karıştı... Ben 32. haftada izne çıkmayı düşünüyorum. Bu durumda 31+6 dolunca mı yoksa 32+6'da mı çıkıyorum.?bilmiyorumkismile
kızlar günaydınlarr geçmişe bakıp geliyorum hemenn Şeniz
kimsenin net bir fikri yok,son haftalarda belli olucak,genel eğilim normal yönünde ancak sezeryan istiyenlerde varevet hep aklımızda doğum ve bebeğimizin sağlıklı doğması olunca ister istemez rüyalarımızada giriyor,belki konuşmuzsunuzdur kızlar ama benim kısmetse ilk bebeğim normalmi sezeryanmı karar veremedim sizler ne düşünüyorsunuz...
kızlar günaydınlarr geçmişe bakıp geliyorum hemenn Şeniz
günaydın kızlar bugün nasılsınız ? dün gece karışışık rüyalar gördüm çok korktum akşam annemlerle doğumdan bahsettik rüyama girdi çok etkilendim sizlerde böyle rüyalar görüyormusunuz
kızlar günaydın
eflatun senin bebek tek arterle besleniyordu değilmi?ben daha öncede yazmışdım sana ablamın ilk çocuguda tek arterle beslendi ve zayıf doğdu ama bence çok endişe edilmesi gereken bir durum değil,sonradan toparlıyor şimdi aşırı sağlıklı bir delikanlı oldu
kızlar ben 3haftadır ağzıma yumurta koymadım,ama hergün 1 muz yiyorum,onun dışında 3 4 porsiyon meyve yiyorum,genelde akşamları bişey yemiyorum,birde günde 2dilim tam bugday ekmeği yiyorum,genelde öğle yemeklerimi sağlam yaparım,bal sevmiyorum ama pekmezden iyidir bence,yemeye çalışırım
günaydun kızlar;
eda ben daha çok karabasanlarla ugraşıyorum
bende sana kıyamam kuşumm..gelmiyon amaaakaydirigubbakcemile
gözün aydın nuremm...maaşallah bebişinee
günaydınnn:gitme:
günaydınn
hayırlısı canımm.....ama daha dönebilirr..dönmezsede sıkıntı yokkk...sağlıklıy olsunlARRR
canım düzenli beslenme hergün yumurta muz ceviz badem mutlaka yee.pekmezini de al.balık yağını mutlaka kullanmalısınn....
günatdınn..canım 31+6 yı doldurunca 32 haftan bitmiş oluyor 32+0 da 33 e dönüyorsunnn..
günaydıınnn
aşkıncım benim 26+1 bugün mayıs sonuna görünüyor doğum inşallah.
aslında doktor başlatmadı beni omega-3e. bazı haftalar yeteri kadar balık yiyemiyorum diye ben sordum özellikle arada almam gerekirse hangi marka daha saf kurşun veya fazladan A-D vitamini vb. içermiyor diye. o da EFA dedi.
hergün içmiyorum aslında. haftada 2-3 gün ara ara alıyorum sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?