2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bence yemeye çalış salatasını yap marul maydanoz yeşil soan la harika oluyo

benim yumurtaya alerjim var, ona rağmen haftada en az 5-6 tane yemeye çalışıyorum ve evet gerçekten bebeği büyütüyor sanırım, geçen aylarda yemiyordum kilosu daha az çıkıyordu bebişin...

bu arada yeni cicilerini de güzel günlerde kullanın inşallah...

saol canım ya cicileri çok tatlı
birde anne annesi almış 3 takım 1 tane örgü yapmış
nevresimini yapmış yatağını felan harikalar çok heycanlanmaya başladım

Hamilelik döneminde yüksek düzeylerde ihtiyaç duyulan kolin, folik asit ve riboflavin vitaminlerince zengin olan yumurtanın bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve beyninin sağlıklı gelişmesinde önemli rol oynadığı bildirildi.
Hamilelik döneminde yüksek düzeylerde ihtiyaç duyulan kolin, folik asit ve riboflavin vitaminlerince zengin olan yumurta,nın bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve beyninin sağlıklı gelişmesinde önemli rol oynadığı bildirildi.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Parlat, yaptığı açıklamada, standart bir yumurtanın 6,5 gram kadar yüksek biyolojik değere sahip protein içerdiğini söyledi.

Bir yumurtada ortalama 6 gram yağ bulunduğunu dile getiren Parlat, bunun yüzde 65-70´inin doymamış, yüzde 30-35´inin ise doymuş yağ asitlerinden oluştuğunu bildirdi.

Tavuk yumurtasının, paranın satın alabileceği en besleyici ve en ucuz gıda olduğunu vurgulayan Parlat, şunları kaydetti:

´´Yumurta, yağda çözünebilen A, D ve E vitaminleri ve suda çözünebilen B grubu vitaminlerce zengindir. Yumurta ayrıca tiroid hormonlarının sentezi için gerekli olan iyot ile sağlıklı diş ve kemikler için ihtiyaç duyulan fosfor bakımından da, beslenme açısından yeterlidir. Hamilelik döneminde artan kırmızı kan hücresi formasyonu için gereksinim duyulan demir bakımından da zengin olan yumurtada bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için gerekli olan çinko ve selenyum elementleri de bolca bulunmaktadır. Yumurta, yine hamilelik döneminde yüksek düzeylerde ihtiyaç duyulan kolin, folik asit ve riboflavin vitaminlerince de oldukça zengindir.´´

Özellikle hamilelik dönemindeki yetersiz kolin ve folik asit alımının bebeğin beyin gelişiminin yetersiz olmasına ve doğum sonrası dönemde ciddi hafıza anormalliklerine veya kayıplarına yol açabildiğini ifade eden Parlat, ´´Bu yüzden hamilelikte düzenli yumurta tüketimi bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, beyninin sağlıklı gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Özellikle hamilelerin günde en az bir yumurta tüketmeleri son derece önemlidir´´ dedi.

Parlat, son yıllarda özellikle hamilelikte yumurta tüketiminin artmaya başladığını, bilinçlendirme çalışmalarından verimli sonuç alındığını sözlerine ekledi

aayy hayırlısıyla gelsin inşallah hediyelerinizide iyi günlerde kullanın.benimde epidural normal olacak büyük ihtimall.....

ay hemşocum sonunda normal doğuma karar verdin demek afferim kızz sevindim bak. benim oğlan hala dönmedi 32. haftayı bekliyoruz bakalım herşey 15 gün sonra anlaşılcak. bende sezeryan olabilirim artık.

tünaydın arkadaşlarr...
geçmişi bi okuyim dedim...yeni gelen arkadaşlar hoşgelmişlerrrrrrr....
bebeğinini gören sezen ve tıff maşallah bebişerinize...darısı başımıza böle güzel haberlerle geliriz inş...
doğum konusu açılmış yine..benim şekli belli değil ama normal olursa epudiral istiyodum ama fiyat öğrendiğim hasta çıkıs kısmında çalışan kişi normal doğumda epidural pek önerilmiyo tabi dr.unuzla konusursunuz dedi...hayallerim suya düştü gibi...

bende hamileliğimin başından beri hemen hemen hergün yumurta yemeye çalışıyorum en son kontrolde bebeğimin maşallahı vardı zemuszemus

bende yiyorum hergün yumurta..önceleri 1 gün araylayiyodum..ama benim oğlan sata uyumlu gidiyo önde olmadı hiç..ben balık yiyemiyorumondan mı acaba..gerçi omega 3 ve ceviz yiyorum ama benim oğlan bana çekcek heralde sağlıklı olsunda onada şükür artık..

ben de geçen gittiğimde doktora sormuştum epidural normal hakkında ne düşündüğünü, o da pek önermiyorum dedi, benim de hayallerim suya düştü ...şimdi sezeryane yoğunlaştım :))

kızlar aslında bebişlerimizin kilolu olup olmamaları çok önemli değil sağlıkları yerinde olsunda doğduktan sonra güzelce besleriz biz onları cokacimcoook

ben de geçen gittiğimde doktora sormuştum epidural normal hakkında ne düşündüğünü, o da pek önermiyorum dedi, benim de hayallerim suya düştü ...şimdi sezeryane yoğunlaştım :))

geçen hafta doktora gittiğimde bende epidural normal hakkında görüştüm ama doktorum pek sıcak bakmıyo herşeyin normali en güzelidir bir aksilik olmadığı sürece normal yapalım istiyo bende öyle istiyorum inşallah bir aksilik olmazda çatır çatır doğururuz zemuszemus

kızlar bende hemen hemen her gün mutlaka yumurta yiyorum ama bebişim hep haftasıyla uyumluydu öyle bariz bir büyüme söz konusu değil kilo açısından en azından. ama boyun maaşallahı var o da accık genetik yatkınlık zaten olsun o kadar. yani işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum ben yumurtanın tam olarak..

ipek sakın ha eğer dr. normal doğum derse sezeryanı tercih etme,ne kadarda doğumdan haberin olmasada sezeryan sonrası sıkıntılar hele o ilk gece tavsiye etmem arkadaşım lmaz:

SAOL CANIM İŞALLAH DARISI SİZLERE
bende bugunden itibaren hergün yiyicem...:))
İHMAL ETME DERİM
bende hamileliğimin başından beri hemen hemen hergün yumurta yemeye çalışıyorum en son kontrolde bebeğimin maşallahı vardı zemuszemus

BALIK TA ÇOK YARARLI CEVİZDE ÖYLE BAK BULABİLİRSEN BALIK YİYEMİYOSAN SEMİZOTU YAP ODA ÇOK YARAYIŞLI BİZDE HER ZMAN CACIĞI OLUR
kızlar aslında bebişlerimizin kilolu olup olmamaları çok önemli değil sağlıkları yerinde olsunda doğduktan sonra güzelce besleriz biz onları cokacimcoook
TABİ CANIM ÖNEMLİ OLAN SAĞLIKLI OLMASI

VALLA BEN BEBĞİM BÜYÜYOR TOPİĞİNE GİRDİM KONUŞANLARI OKUDUM BEBEĞİN GELİŞİMİYLE İLGİLİ YAZILARI

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…