2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben çıkıyorum kızlar
ağız mendili için kumaş almıştım dün onu yapıcam 3 metre işallah yeter

Benim bu ay son, mart sonu ayrılcam dışarlarada gidiyorum sabit yerimde durmadığım için çok zor oluyor.

benimde mart'ın sonunda 32 haftam başlıyo.izne ayrılsam mı yoksa 5 hafta daha dayanıp bebeğimle 5 hafta daha mı fazla gecırsem dıye düşünüyorum.ama çalısmakta zulüm olmaya basladı

slm kizlar evet uykusuz geceler agrili sancili gunduzler sabir Allahim sabirr diyerek gciriyorum,Allahin izni ile gunlerimiz geleydi..

selam, evet artık çeşit çeşit sıkıntılar başladı hepimizde, Allah yardımcımız olsun...
ben anneme soruyorum, senin de böyle miydi şöyle miydi şuran ağrıyor muydu falan diye, valla hatırlamıyorum diyor, ya onlar daha dayanıklıymış ya da unutmuşlar :))

Amin canim bende anneme soruyorum ayni zamanda annem emekli ebe hemsire tamamen dogal oldugunu nomal oldugunu soyluyor bana zaten bakiyorumda genelde hepimiz ayni seyleri yasiyoruz gercekten cok zormus bazen agrilardan aglama kizine griyorum ,,eskiden dogumu takardim cok dusunurdum simdi ise agridan sancidan aklima bile gelmiyor...Ahh gunum gelsede kuzumu elime alsam biranonce diye dua ediyorum,,ama Annem derdi oyle zaman gelicekki dogurayim diye dua edeceksin bu dogum korkularimdan,,cok hakliymiss Rabbim yardimcimiz olsun insallah hepimizin :Saruboceq:

ben dün sen söyleyince girip bakmıştım, mor - siyah bir takım vardı o fiyata. onu mu beğenmiştin, çok şekerdi gerçekten... malesef bizim kadar detaylı düşünemiyorlar...

evet canım mor önünde hamile resmi var edacım kumaşını bilemiycem görünüşte öle ince uyduruk bişeye benzemiyor ya ben bulamadım o fiyata emzirmeye uygun bişey uygunlar var ama iki yıkamaya yamuluyor

sen de misilleme yapsaydın keşke komik böyle tipler ya ay ben de içeri girince sizin bu dükkanı hiççç becerip de yönetemeyeceğiniz düşündüm herkesin derdi ayrı işte deyip kadının suratının alcağı hali izleseydin, o stresten ne yapacağını kime saracağını bilememiş, terbiyesizlik yapmış sakın kafana takma böyle garip insanları

benimki de aynı insanlar eğilemiyormuş çok fazla ama ben en çok böyle karnımı hafif sıkıştırdığımda rahat ediyorum acaba bebeğe zararlı bişey mi yapıyorum diye sordum ne demek eğilememek ben şöyle yapardım böyle yapardım hiç de bişey olmazdı diyip durdu bir de ihmal etmedi tabi gerçi benim göbeğim doğuma giderken seinni şimdiki halinden azdı da ddemeyi unutmadı:1no2:
kimsecikler yok mu?dışarı çıktım yeni geldim...
ben geldim düşmezsem netten

Stomach]<http://www.kanserli yiz.com/wp- content/uploads/ Anneadaylardikka t_AD6D/gebelikas i1.jpg>Çocuk
sahibi olmak isteyen anne adayları sigara içmesin.
*

ABD&#8217;de menopoz sonrası kadınlar üzerinde yapılan bir araştırma, sigara
kullananlarla, hayat boyu sigara içmeyen kadınlar arasında akciğer kanseri
gelişme riski açısından önemli bir fark bulunduğunu ortaya koydu.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof.
Dr. Fikri ıçli, dünyanın en önemli onkoloji kongrelerinden biri olan,
Amerikan Klinik Onkoloji Derneği&#8217;nin (American Society of Clinical Oncology)
(ASCO) kısa bir süre önce düzenlenen 2009 yılı kongresinde, menopoz
sonrasındaki kadınlarda akciğer kanseri gelişim riskinin hormonal
faktörlerle ilişkisini inceleyen bir araştırmanın sonuçlarının açıklandığını
bildirdi.
ıçli, her yıl bir çok ülkeden kanser konusunda çalışma yapan binlerce bilim
adamının katıldığı kongrede bu yıl, Boston&#8217;daki Tufts Medical Center ile
Brigham and Women&#8217;s Hospital&#8217;da yapılan söz konusu araştırmanın büyük ilgi
gördüğünü söyledi.
Araştırma, 1984-2004 yılları arasında 106 bin 574 menopoz sonrası kadın
üzerinde yapıldı. Üreme faktörleri ve dışarıdan hormon alımı ile akciğer
kanseri arasındaki bağlantı üzerinde ayrı ayrı durulan çalışmada, ilk adet
ve menopoz yaşı, doğum sayısı, doğum kontrol ve menopoz sonrası hormon ilacı
kullanımı incelendi.
2 yılda bir güncel sigara alışkanlıklarıyla ilgili sorular sorulan
katılımcıların sigara içip içmediklerine, içenlerin sigara tüketimine ve ne
zaman başladıklarına, sebze ve meyve tüketme alışkanlıklarına, kilolarına,
çevresel sigara dumanına maruz kalmalarına bakıldı.
Araştırma sonucunda bin 565 kadının akciğer kanserine yakalandığı, hayatları
boyunca hiç sigara içmeyenlerde bu riskin daha az, halen sigara
kullananlarda ise yüksek olduğu belirlendi.
Araştırma sonucunda ayrıca, erken menopoza girenlerde akciğer kanseri
riskinin yüksek olduğu, ancak normal yaşta menopoza girenlerde bu riskin
bulunmadığı da bildirildi. Menopoz sonrası hormon ilacı kullanımı ile
akciğer kanseri arasında bir bağ kurulamadığı belirtildi. Araştırmada, 5
yıldan fazla süreyle doğum kontrol hapı kullananlarda akciğer kanseri
görülme oranının arttığı da ortaya çıktı. Araştırmanın sonuç bölümünde,
hormonal unsurlarla akciğer kanserinin bağlantısı olabileceğine dikkat
çekildi.
Çalışmanın en önemli sonucunun ise, sigara kullananlarla, hayat boyu sigara
içmeyenler arasında akciğer kanseri gelişme riski açısından önemli bir fark
bulunması olduğu belirtildi.
*"ÇOCUK SAHıBı OLMAK ıSTEYEN KADINLAR SıGARA ıÇMESıN"*
Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren ıçli, çalışmanın en dikkat çekici
sonucunun, hayatları boyunca hiç sigara içmeyip çocuk sahibi olan kadınlarda
akciğer kanseri gelişme riskinin yarı yarıya düşük çıkması olduğunu
bildirdi.
Sigara kullanırken çocuk sahibi olan kadınların ise ileriki yaşlarda akciğer
kanseri olma riskinin yarı yarıya arttığına işaret eden ıçli, &#8221;Çocuk yapmayı
planlayan kadınlar akciğer kanserinden korunmak istiyorlarsa mutlaka
sigarayı bırakmalılar. Bu kadınların doğumdan en az bir yıl önce bu kötü
alışkanlıklarından kurtulmaları gerekiyor&#8221; şeklinde konuştu.
Kesin tedavi imkanı az olan akciğer kanserinin en öldürücü kanser türü
olduğunu belirten ıçli, &#8221;Bu hastalıktan korunmanın en etkili yolu sigara
kullanmamaktı r. Bu sadece bebek sahibi olmak isteyen anne adayları için
değil, herkes için geçerli&#8221; dedi.
Gelişmiş ülkelerde sigara kullanımının azalmasına bağlı olarak akciğer
kanseri görülme sıklığında düşüş olduğunu kaydeden ıçli, sigara içme
oranının bu ülkelerdeki gibi yüzde 20&#8242;lerin altına indirilmesinin, yeni
akciğer kanseri vakalarını engelleyeceğine işaret etti

Merhabalar,
Kismetse ben de mayis annesi olacagim:) Forumu takip ediyordum ama siteye yeni uye oldum.

Dogum izniyle ilgili bazi arkadaslarin gozden kacirdiklari noktalar oldugunu farkettim ve belki yardimim dokunur umidiyle basliyorum.

32+ 2 de ssk ya bagli bir hastaneden "37. haftaya kadar calisabilir" raporu aldim.
Ama bu rapor bir zorunluluk ima etmiyor arkadaslar. Ben ay sonu itibariyle isten ayrilacagim ve 35. haftamda olacagim . Calistigim 3 hafta dogum sonrasi iznime eklenecek. Tabi ki isten ayrilacagim hafta yine ssk ya bagli hastaneden is goremezlik raporu almak kaydiyla.

"37. haftaya kadar calisabilir" raporu illa 37 ye kadar calisacaksiniz demek degil. yasal olarak en cok o kadar calisabilirsiniz demek. Ama raporu aldiniz ve iki hafta sonra kendinizi kotu hissettiniz, gidip isgoremezlik raporuyla izninizi baslatabilirsiniz. 32. haftadan calistiginiz gune kadar ki sureler de dogum sonrasina eklenir :)
Ara haftalarda da izninizi baslatabilirsiniz arkadaslar, bilginize ve ilginize...

slm kızlar yine isimler gözükmüyor ya benimde sağ kasığım akşamdan beri çok ağırıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…