selam kızlar bişe soracaktım bize soda içmek yasakmı
canım ben içiliyo diye biliyorum hatta faydası var diye duydum ben içiyorum ama biraz bekletiyorum
Merhabalar,
Kismetse ben de mayis annesi olacagim:) Forumu takip ediyordum ama siteye yeni uye oldum.
Dogum izniyle ilgili bazi arkadaslarin gozden kacirdiklari noktalar oldugunu farkettim ve belki yardimim dokunur umidiyle basliyorum.
32+ 2 de ssk ya bagli bir hastaneden "37. haftaya kadar calisabilir" raporu aldim.
Ama bu rapor bir zorunluluk ima etmiyor arkadaslar. Ben ay sonu itibariyle isten ayrilacagim ve 35. haftamda olacagim . Calistigim 3 hafta dogum sonrasi iznime eklenecek. Tabi ki isten ayrilacagim hafta yine ssk ya bagli hastaneden is goremezlik raporu almak kaydiyla.
"37. haftaya kadar calisabilir" raporu illa 37 ye kadar calisacaksiniz demek degil. yasal olarak en cok o kadar calisabilirsiniz demek. Ama raporu aldiniz ve iki hafta sonra kendinizi kotu hissettiniz, gidip isgoremezlik raporuyla izninizi baslatabilirsiniz. 32. haftadan calistiginiz gune kadar ki sureler de dogum sonrasina eklenir :)
Ara haftalarda da izninizi baslatabilirsiniz arkadaslar, bilginize ve ilginize...
mutluyum bir ara sen isimin değiştirmiştin diye hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam ben de değiştirmek isityorum da nerden yapılıyor bu?
Hosbulduk Ipeknil,
Yok canim oyle bir sey olur mu hic ? 37. hafta ibaresi, yasal olarak maksimum 37 ye kadar calisabilirsin demek. Ayrilacagin zaman tekrar vizite kagidi alip ssk doktoruna gitmen yeterli, oradaki doktor bana guzelce acikladi. Mecbur degilsin, iki hafta sonra kotu hissettin gel izine ayirayim dedi. Cok yanlis anlasiliyor bence bu konu, benim personel bolumum de konuya hakim degildi, hatta ben isyerinde ilk anne adayiyim . Ogrendiklerimi ve yaptigim islemleri sirasiyla not edip personel departmanina birakacagim hayirlisiyla:)
Bence siz 32. hafta raporunu alacaginiz zaman ssk doktoruna tekrar sorun :)
canım sağ üst köşede reklam iletişimi tıkla
ordan diğerleri şıkkını işaretle
alta nickimi değiştirmek istiyorum ya z 3 tanede nick yaz gönder
bunu bilmiyordum çünkü iş yerindeki ark. yeni geldi doğum izninden ve kullanamadı geldiği günleri bende dr. uma sormuştum iki şekilde yapabildiğini söylemişti, bir 32 birde 37 haftada iice öğrenelim o zaman saol tatlım söylediğin içinZekilk, tabi ki yapabilirsin fakat isten ayrilacagi zaman mesela 35 te, gidip is goremezlik raporu alman gerek. 32 den sonra ne kadar calistigin o raporla anlasilacak.
Colerko, hosbulduk ve tesekkur ederim :) Senin bebegin de hayirli olsun
Calistigin surenin ( ornek 32 den 35 e iki hafta) ucretini isverenden aliyorsun tabi, ama yasal olarak dogum sonrasi iznine eklemek zorunda ssk ya bagliysa. yapamam diyemez isveren.
Neyse 32. haftada rapor almaya gidenler yine oradaki doktorlara iyice sorsunlar, ilk agizdan duymak en etkilisidir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?