2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
özlmgkhn arkadaşımız yaptırmıştı o cibindirikten, aslında çıtalarını mobilyacıya yaptırıp cibindiriğinide diktirebilirsin canım
canım mobilyacıyla uğraşmak istemedim anlıycak anlamıycak istediğim gibi olur olmaz belli değil görym beğeniyim alıyım istedim, mobilyacıya gideceğim bulamazsam da yine yaptırmam hazır varsa alırım, hatta bu işengeçlikle vaz geçebilirim

kızlar, normal doğumda kesi atılıyor ya, o kesi nekadar zamanda iyileşiyor bileniniz varmı?
kişiden kişiye değişiyor canım ama 1 haftada iyileşen de oluyormuş 20 günden fazla süren de bakımı da önemliymiş
her tuvaletten sonra baticonla mı ne i bakım yapılırsa daha çabuk ve sorun yaşamadan geçiyormuş

benim kızımı görmeme 15 gün var daha;çok uzun yaaa ....herhalde ondan sonra 2 haftaya düşürür kontrolleri...

kızlar çok sıradan olucak ama doğuma kara verdinizmi ...nerde ve nasıl olucak zaman yaklaştıkça heyecanlanıyorum fikirlerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var.

canım ben daha vermedim ,doktorum 36.haftada belirleriz dedi,,,ama korkuyorum,bende panik atak var birde,,,hakkımızda hayırlısı

benim ilk normaldi kızlar 10 günde geçiyor .her tuvaletten sonra baticon ve ılık su ile temizleniyorrr.....kuru tutmak gerekiyor.korkulduğu gibi bir şey değilll..........can yakmıyor benim öyle olmuştu...

kızlar çok sıradan olucak ama doğuma kara verdinizmi ...nerde ve nasıl olucak zaman yaklaştıkça heyecanlanıyorum fikirlerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var.

ben karar verdim ama tabi dr.un ne diyeceği çok önemli konuşmadık doğum şekliyle ilgili..benim ilk tercihim normal doğum...kısmet bakalım ne olucak..ve özel hastanede doğum yapıcam inş...

benim ilk normaldi kızlar 10 günde geçiyor .her tuvaletten sonra baticon ve ılık su ile temizleniyorrr.....kuru tutmak gerekiyor.korkulduğu gibi bir şey değilll..........can yakmıyor benim öyle olmuştu...

gökkuşak ne güzel canım,daha önceden tecrübelisin...ilk hamileliğinde sende korkuyormuydun doğumdan???

sağolun kızlar. herkes sezeryanda da kesilcek normal doğumda da kesilcek. diyor. o nedenle nekadar zamanda geçer diye sordum. hatta kabızlık problemi çekenler de ıkınma dikişlere zarar verir mi diye kaygılandım. neyse hakkımızda hayırlısı..

Bende zeytinyagı kullanabilirim , Hem zararsız hem doğal hemde elimin altında :)

tşk ederim kızlar
evet inşallah her şey çok güzel olcek:içelim:

Nilay çok geçmiş olsun , bugun geçmişi okuyunca ögrendim

Kan ilaçlarından nefret eder hale geldim , 5 kutu bitirdim hala kan değerlerim yükselmedi ,

sabret canım ne kaldı 38 'e :)

ewet sanırım böyle gececek artık. Birde şu göbek deligimin etrafı elektirik çarparcasına karıncalanmasa bir nebze daha rahat olucam , sende de oluyor mu ?

kızlar kulaktan ateş ölçer almayı düşünüyorsanız, bir site var 39liraya satıyor kampanyalı son 5kişi kaldı. ben aldım. isteyen varsa sitenin adını yazarım

ya kızlar öyle bi tembellik var ki üstümde..atamıyorum..
kalkıp evimi toparlamam lazım hiç içimden gelmiyor..evim temiz ama dağınık..hava da kapalı..
ondanmıdır nedir bu tembellik..

ya kızlar öyle bi tembellik var ki üstümde..atamıyorum..
kalkıp evimi toparlamam lazım hiç içimden gelmiyor..evim temiz ama dağınık..hava da kapalı..
ondanmıdır nedir bu tembellik..

ben de var tembellik valla, aksine burada hava güzel ama tadım yok... işte son haftam, yapmam gereken bir sürü iş var ama içimden gelmiyor...

ewet sanırım böyle gececek artık. Birde şu göbek deligimin etrafı elektirik çarparcasına karıncalanmasa bir nebze daha rahat olucam , sende de oluyor mu ?[/QUOTE]

evet oluyor,göbek deliğim kalmadı zaten dümdüz oldu...bazen sertleşiyor da...

canım giriyorum sürekli okuyorum yazılanları, işyerinde fırsat buldukça sormak istediklerini sorabilirsin, 2 sezeryanım var 2 de epidural bu son sezeryanım olcak sanırım bu sefer genel anestezi istiyorum

bende epitural hakkında soracaktım benimde ilk doğumum sezeryan oldu genel anestezi aldım ama uyanırken çok zorlandım ölüyorum sandım doğumdan üç ay sonra safra ameliyatı oldum oda gemel anestezi iyice piskolojim bozuldu hamileliğimin ilk aylarında doğumu düşünmekten sevinemedim bile ben şimdi normal istiyorum sancım olursa ama özellerde çoğu dr yapmak istemiyor risk yüzünden ama riski normal doğum yada sezeryanda nekadar risk varsa sezeryan sonrası normal doğumda okadar risk var ama dr lar cesaret edemiyor doğurtacak dr bulamazsam epitural düşünüyorum ama hiç cesaretim yok hep aklımda ya bişe olursa ya baygınlık gelirse ya öle ya böle düşünmekten sinirlerim bozuldu halbuki olcağı varsa her halukarda olur diye teselli ediyorum sana sorum sen nasıl oldun nasıl geçti bi rahatsızlık falan kaldımı ameliyat esnasında fenalık falan gelirse ne yapıyosun eşim ve kayınvalidemde daha önce başka rahatsızlıktan dolayı belden aşağı uyuşturup ameliyat oldular ama ben cesaret edemiyorum sezeryan farklı gibi geliyor birde şimdi neden genel istiyorsun genel anestezinin baya zararı varmış anne ve bebeğe ama epituralde öle bi zarar yokmuş ayy çok uzun yazdım kusura bakma epiturallerini anlatırsan sevinirim canım okadar tırsıyorum ki kendi gelene kadar bekliycem gitmiycem dr ama ya bebeğe zarar verirsem diyorum

ben de normal dogum istiyorum burda zaten normal mecburi ,,yani ters bir durum olmadikca sezeryan hakkin yok,,,ohaoldumsmile

gökkuşak ne güzel canım,daha önceden tecrübelisin...ilk hamileliğinde sende korkuyormuydun doğumdan???

korkmazmıyım kuşum hemde çok şimdide korkuyorummkaydirigubbakcemile3belirsiz bir şey olduğundan korkuluyor mutlakaa....ikinci ama yine ne yaşayacağımı bilmiyorum sayılır hepsi birbirinden farklı ama normaldeki dikişler gerçekten anlamıyorsun sonrası da iyi bakımla çabuk geçiyor ..... hepimiz atlatacağız inşallahh........

birde bebeğin göbeği için tentürdiiyot alacağını yazmıştı arkadaşlar artık kullanılmıyor o..... boyuyor biliyorsunuz.artık baticon veriliyor o boyamıyor bilginiz olsun kızlar.......

herkesin bünyesi birdeğildir de kızlar normalde çok zorlananda var sezeyanda ağrı çekende tam terside ,arkadaşımın kardeşi 2 ay kadar önce aak hast.gidiyor normal yaptırıyorlar mecburi sabah 8 de gitmiş akşam 6 da doğum yapmış ama yalvarmış sezeyana alın diye tabi devlet hast.almamışlar zor olmuş

canım sen zekilke sormuşsun ama görünce dayanamdım bi cevap yazayım dedim..
ben ilk sezeryanımı genel anestezi ile oldum..dediğin gibi ayılması falan çok kötüydü..
ikincide doktorum epidural ol dedi..çok korktum belden iğne falan düşününce ne bileyim..
ama öyle rahat geçti ki çok şükür..hiç fenalık falan geçirmezsin merak etme..geçiren de duymadım..çünkü sana sakinleştirici falan yapıyorlar sanırım..sürekli tansiyonun ölçülüyor..kontrol altında oluyorsun..
anestezi uzmanı başımda hep konuşturmuştu beni..ve çok rahat ve sakindim..
hiç pişman olmadım..
burda artık genel anestezi yapan doktor pek kalmadı..dediğin gibi bebeğe de zararı olabiliyormuş anneye de..etkisini hemen atamıyorsun..
ama epiduralde ameliyattan çıkıyorsun hiçbi sancı ağrı yok..
5 saat sonra yavaş yavaş başlıyor ağrılar..hemen hemşire gelip ağrı kesici iğne yapıyor..
ben geceyi de çok rahat geçirmiştim..
ilk kalkmamda bile hiç yardımsız kendi kendime kalktım..
inşallah bunu da öyle rahat geçiririm diye dua ediyorum..
hepimize Allah kolaylık versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…