kız anaları ile erkek anaları farklı oluyor. hikayelerimiz ortak.
hay allahım yaaaa bazen direnemio işte insan boş bulunuo. işte her kafadan ses çıkmasını istemiom ben yoksa gelsin yatsın kalsın istediği kadar, misafiri severim. ama o öle diil böle derse bilmiom artık hehehheee:roflol:
benim ve eşimin tüm sülalesi bana neredeyse komşu. herkes kuzenler özellikle doğurda mıncıklayalım diyor. offff ben acayip evhamlı oldum. yeni doğan bebek mıncıklanırmı öpülürmü, bir de loğusa olduğumuz için hep uyumamız lazım. ama ben hem gelen gidenden hem de mıncıklarlar korkusundan sanırım uyuyamıyacam. şimdiki kabusum buuu
3gibi sağlık ocağında kontrolüüm var of çok zor geliyor gitmek. cuma günü doktor kontrolüm var. çatım sağlam mı bakacak doktor ohaoldumsmile
bende dün sağlık ocağındaydım annemi götürmüştüm..aile hekimliği var burda çok iyi ililendi dr..bebek 3-7 günlük arası getir topuk kanı için dedi..ilk altı ay mutlaka anne sütü dedi...sakın pes edip mama verme dedi..emzirme dersleri vericeklermiş orda ondan bahsetti falan..zor gelmesin git yani güzel bilgiler veriyolar..çatı muaynesini bende oldum inş.uygundur senin çatında normal doğumu düşünüyosan..
bende dün sağlık ocağındaydım annemi götürmüştüm..aile hekimliği var burda çok iyi ililendi dr..bebek 3-7 günlük arası getir topuk kanı için dedi..ilk altı ay mutlaka anne sütü dedi...sakın pes edip mama verme dedi..emzirme dersleri vericeklermiş orda ondan bahsetti falan..zor gelmesin git yani güzel bilgiler veriyolar..çatı muaynesini bende oldum inş.uygundur senin çatında normal doğumu düşünüyosan..
ah bıde benım kontrol günüm gelse dr bana 1 ay sonra diyor ben hep 3haftada gidiyordum bu sefer tekrar tekrar 1 ay sonra tamam mı dedi ondan korkumdan gidemiyorum belki doğumla ilgili bekletiyor yada çatı muayenesi için diye bekliyorum
şubat annelerinin doğum öykülerine baktımda kızlar 4600 ve 5000 bebeği normal doğuranlar...bebişi iri olanlara duyrulurrrrr
sağlık ocakları çağırıyor topuk kanı için ama zaten doğumda onu hastane hemen yapıyor..yapılmış mı öğrenin mutlaka sonuçta bebişin canını iki kez yakmaya gerek yok...
ah bıde benım kontrol günüm gelse dr bana 1 ay sonra diyor ben hep 3haftada gidiyordum bu sefer tekrar tekrar 1 ay sonra tamam mı dedi ondan korkumdan gidemiyorum belki doğumla ilgili bekletiyor yada çatı muayenesi için diye bekliyorum
olabilir canım bi şikayetin yoksa bekle..genelde zaten 37. haftada yapıyolar çatı muaynesini...benim gibi istisnai durumlar dışında..
sağlık ocakları çağırıyor topuk kanı için ama zaten doğumda onu hastane hemen yapıyor..yapılmış mı öğrenin mutlaka sonuçta bebişin canını iki kez yakmaya gerek yok...
dün bana hastanede de yapılcak burdada dedi dr. ama..
ya aslında karnında kıpır kıpırsa 2haftada bir gitmeye gerek yok diye düşünüyordur. fatma bacım çok soğuk kanlıdır bilirim. benimki 30. haftadan beri 2haftada bir çağırıyor ama bebek 28.haftadan beri normal doğum pozisyonunda bir de kasılmalar falan oluyor bebeğin kafa acık büyük falan bu sebeblerden de 2haftada bir diyor olabilir.
ya aslında karnında kıpır kıpırsa 2haftada bir gitmeye gerek yok diye düşünüyordur. fatma bacım çok soğuk kanlıdır bilirim. benimki 30. haftadan beri 2haftada bir çağırıyor ama bebek 28.haftadan beri normal doğum pozisyonunda bir de kasılmalar falan oluyor bebeğin kafa acık büyük falan bu sebeblerden de 2haftada bir diyor olabilir.
evet işte çok sağlıklı diyor ama ben oğlumu özlüyorum anlamıyor fatma bacın kaydirigubbakcemile3 bakalım gittiğimde 35 hafta olucak ondan bekliyordur. ilk zamanlarda 3 haftada bir veriyordu randevuyu ne güzeldi. ilk bir hafta dr söyledikleri konuşuluyor ikinci hafta normal geçiyordu son hafta endişelenme oldu bitti dr günü geliyordu :lepi:
bende onu sordum canım yaaa ama bir doğar doğmaz alınması gerekiyormuş o kanın, bir de 5 gün sonra. anne sütü aldıktan sonra tekrar bakılıomuş yani. iki defa delcekler bebelerimizi yaaa :sinifsinif:
dün bana hastanede de yapılcak burdada dedi dr. ama..
evet demiştir kuşum da sonuçta iki kez çocuktan kan alınmasına ne gerek var zorunlu değilya hastanenin sonucunu fotokopi çeker verirsin.yazık bebişe aynı uygulama zatennn......
bende onu sordum canım yaaa ama bir doğar doğmaz alınması gerekiyormuş o kanın, bir de 5 gün sonra. anne sütü aldıktan sonra tekrar bakılıomuş yani. iki defa delcekler bebelerimizi yaaa :sinifsinif:
bunu ilk kez duydum bak. o zaman ben çocuk doktorumuza bir sorayım böyle bir cevap alırsam yaptırayımmm.....
evet demiştir kuşum da sonuçta iki kez çocuktan kan alınmasına ne gerek var zorunlu değilya hastanenin sonucunu fotokopi çeker verirsin.yazık bebişe aynı uygulama zatennn......
evet doğru zaten minicik topuktan alıcaklar kanı...:gitme:
hadi kızlar ben sağlık ocağına kaçayım bakalım. net açık gelince okurum. mucx
bunu ilk kez duydum bak. o zaman ben çocuk doktorumuza bir sorayım böyle bir cevap alırsam yaptırayımmm.....
bunu ilk defa duydum kim söyledi canım sağlık ocağından mı dediler
tıfım şimdi biraz araştırıp okudumda hiç iki kez alınır demiyor ilk 15 gün içinde alınması gerekir diyor neyse soracağım doktorumuza bakalımm........ama cidden önemli bir uygulama...ve şanslıyız önümüzdeki aydan itibaren bu uygulama ile körlük ve sağırlık teşhisi de kunulabilecekmiş erken teşhiss......
ya kızlar ben bunu önceden araştırmıştım biraz. topuktan kan alımı aslında ilk seferde gereksizmiş. o kandan bakılan hormonlara bebek en az 48 saat anne sütü aldıktan sonra bakılabiliomuş fakat devlet bunu yasal olarak her hastaneye yaptırdığı için bu kurala tabimiş. ama bende bu iki kere kan alınmasına sıkılıyorum açıkçası, kuşakcımm sen bi sor çocuk doktoruna ve neden gerektiğini tam anlamıyla öğren de ona göre hareket edelim olma mı?olumunekankayizsmile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?