2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
AYSESıNEMK yaşadıklarını çok iyi anlıyorum, benim annem de öyledir gelse bile misafir gibi oturur, biraz kendini öyle hissettiğini düşünüyorum hatta geçenyıl kızkardeşimde aynı şeyi yaşadık doğum yapmıştı hepberaber gitmiştik kızkardeşimin kayınvaldesi sürekli yemek yapıyo maluk kalabalığız annem sürekli oturuyo biz de anneme sen de evin gibi davran falan dedik alınganlık gösterdi, sürekli memleketten yapar eder gönderir allahı var ama bize geldiğinde sanki kayınvaldemin görevi ya da onun evi gibi düşünüyo ben de mahçup oluyorum aslında ama kayınvalidem seninki gibi hiç lafını ettirmiyo allah razı olsun, yine de annelerimiz gerçekten bizim için çok fedakarlıklar yapmışlar insan hiç kıyamıyo, hele anne olunca daha iyi anlıyacaksın ben eskiden daha çık kızıyordum sürekli birşeyler bekliyor insan hiç büyümediği için artık bunları takmamayı öğrendim aslında geçenlerde düşündüm de kayınvalidenin o şekilde davranması daha bir can sıkıcın insan hiç sindiremez en azından annemiz olunca daha iyi tolere edebiliyoruz sanırım

valla canım ne desem bilemedim..kendine sıkıntı yapacağına annene açık açık sorsan...her insan farklı oluyo demekki..benimde kaynanam hiç oralı olmadı erken doğum riskim vardı 1 kere aradı bidahada nasıl oldun die aramadı..kendi annemde hamileliğim boyunca çok ilgilendi..ee 3 hafta öönce erken doğum riskim olunca atladı geldi 64 yaşında her işimi yapmaya çalıyo..senin annede doğumdan sonra ilgilenir belki..şimdi kayınvalidenin yaptığını bilince ilişmiyodur belki..

aysesinem canım belki annen hiç bişe yapmıyodur sana ama
inan bana olmaması daha kötü,
ben annem için yaşasaydıda sadece bi kere sesini duysaydım dıyorum görmesemde olurdu dıyorum
sen haklısın, kayınvaliden emek verince annnenden görmeyınce boynun bukuk kalıyor ama hiç kalmasın varlığın yeter anne deyip sinene çek kafanada takma, o yapanın var dıye rahattan alıyodur üzülme lütfen

cnm bende şuan 33+3haftalık hamileyim benim bebeğiminde göbeği iki hafta geriden takip ediyo..dr eğer bu şekilde devam ederse 37.haftasında bebeği alcağını söledi sezeryanla bilmiyorumkismile bide idrar yolu enfeksiyonuda çıktı bende benimde canım çok sıkıldı hayırlısıyla kucağımıza alırız inş bebeklerimizi...

Ayşesinem hepımızde var boyle seyler normal zaman olsa belkı bu kadar alınmayız ama hamılelıkte ınsan beklıyo en yakınlarında ılgı alaka.Ne yapalım zorla kımseye bısey yaptıramayız.Benımde annemın rahatsızlıkları var pek ılgılenmıyo gelıp gıdemıyo evde uzak bızım 4 kızız bız evde bı bekar var o annemı baglıyo kızlarına gıtme etme sızın dertlerınızden bıktım mecburmuyuz fılan dıyo ınsan alınıyo bıkere agladım hatta onlardayken geldı ozur dıeldı ama ne gelır ne eder evıme ablam desen bırı calısıyo bırı evde oda hıc gelmıyo herkes kendı aılesını bahane edıyo bı sekılde kısmeyı zorlayamıyosun.kayınvaldem de uzak araba olmadan gelemıyolar dogru durust bıseyde yapmadılar bı arabayla anakucagının parsını verdıler bıze bıde kayınvaldem ufaktefek bıseyler aldı veremdı bıle dogumda elı bosmu gelcekmıs bılmem ne eskı adetler ıste napıcan bende dertlıyım yanııı:gitme:

elvoscan 3 kardeşiz en büyük benim kız kardeşim de aynı dün onu da aradım beni iş yerimden al akşam da geri eve bırakırsın faln diye pazarlık yaparak başlıyor, ben kimseyi dışarda bırakacak değilim zaten

selna belirtemiyorum işte belirttiğim zaman hiç de öyle yapamam diyor o daha çok kırıyor yani heni diyorsun ona rağmen ilgisini çekimyor ve bence acıtacak şeklide cevap veriyor o yüzden diyemiyorum

Zeliha aynen canım, ne biliyim işte üzülmemeye çalışyorum ama işte sığınacak bi yerim yok diye düşünüyor insan, Allah kimseyi kimseinni eline düşürmesin de eşimle Allah gösteermersin bi sorunum olsa ben annemin evine gidiyorum diyemem, ben gidiyorum diyebilirim sadece çok şükür ayaklarımın üstünde durabilirim kendime yeterim diye düşünüyorum ama insanın yanında birileri olmalı öyle sırtını yaslayabileceği her koşulda güven veren

ant ben de öyle avutmaya çalışıyorum kendimi ama işne öyle geldiği için yapıyor, yine bişey beklediğimden değil ama kayınvalidem kız annesi bebek çeyizini yapar bizim orda dediğinde lafı açılıp söylemiştim anneme ben çocuklarımın rızkını ona harcayamam dedi o kadar ağrıma gitti ki şimd ibile gözüm doluyor işte olmasam hüngür hüngür ağlardım ben senini çocuğun değil miyim ayrıca ne zmn haksız paranı yedim, okurken bile burslarla okudum okul bitmeden işe girdim vs kimseye yük olmadım kendi babamdan harçlık isterken utanırım da isteyemediğimden parasız gezdiğim zamanlar olmuştur ortaokuldan beri babamın evine misarif gibiyim ama yine de yaranılamıyor

gökkuşak maş. kızına tombikmiş..darısı benim oğlanın başına...3 ü bulur inş. doğuma kadar..
teşekkür ederim canımm......geçer canı m seninkide balık yağı kullanıyormusun ant.inan çok etkisi oluyor.bir arkadaşımdada denedik biz.şimdi bendede .birde tomurcuk ta aynısını kullanıyor sanırım onundA BEBİŞİN KİLOSU ÇOK İYİYDİ..HEMEN BAŞLADERİM BEN...

GÖZÜN AYDIN CANIM .......sağlıklıymış bebişin en önemlisi...moralin sıfırlanmasın kuşumm..sağlıklı bir şekilde alalım kucağımıza.....kilosuda gayet iyi bebişinin...dahane olsun kızz.bence 3500 doğar son haftalar sadece bebişlere gidiyorr..........

ayşe sinem üzme kendini bir taraftan görürken bir taraftan göremiyor insan kimisinin annesi çok yapıyor kimimin kaynanası her insan bir olmuyor kimi anne kendi evladı bile olsa gamsız olabiliyor bizdede eşimin taraftan tık yok çokk canım sıkılıyor ama ne gelir elden. bu saatten sonra kimseyi değiştiremiyoruz malesef sen kendine kocana ve cocuğuna bak gerisi boş sana artık onlardan fayda var.canını sıkma boşuna bebeğin olunca bütün enerjini ve dikkatıni ona vereceksin unutma iki kişilik hayatımızın sonuna geliyoruz artık cift değil çekirdek aile olacağız bizim için bir dönüm noktası olacak bebeklerimizin doğumu ve ölene kadar iki kişi olmayacağız bizde anne olacağız en önemlisi bundan güzeli varmı.

balık yiyemediğim için kullanıyorum canım..daha önce pulse kullandım..şimdide marinkap aldım...çok fayde etmiyo demekki benim kullandıklarım..

gökkuşak ben efa daly diye balık yağı içiyorum gün aşırı ama benim yavru dün 36+0 da 2600 çıktı bana az geldi dr elevit ve kalsiyumu bırak demir ve balık yağını iç sadece dedi ama zaten 10 tane falan ilaçları kaldı bitiricem ben onları akşamda burda okudum keçiboynuzu pekmezine başladım azıcık bana çeksin oğlan ben 4 kilo doğmuşum en azından 3300 falan olsun kuzum.

zekilk annen olunca daha bi bekliyorsun kayınvalide olsa kötü dersin sevmezsin bi yere koyarsın annesini insan silemiyor
öyle işte
arcak81 dediğin gibi rahatsız olsa anlarım ama keyif yani bu

aşkın bahar tomurcuğu sağol canım öyle işte aile diyince büyük geniş bi aile olarak da mutlu olalım isitoyrum farklı kültürden gelmiş biriyle bile bu kadar iyi anlaşabiliyorsam neden kendi ailemle de iyi vakit geçiremiyim diye züülüyorum biraz ama haklısın
ben de derdimi döktüm umarım kimseyi üzmemişimdir yoklukları tabii ki bizi üzmeleriyle kıyaslanamaz ama ben de o günleri düşünüp şimdiden üzülüyorum paylaşamadığımız bi sürü şey olacak ve telafi etme imkanımız olamayacak çok özleyeceğiz diyorum

zelihacım üzülme. şükür ki elimiz ayağımız tutuyor bak kendi işimizi bile kendimiz görebiliyoruz. amaaaan isterse pis kalsın ev, doğunca eve geldiklerinde kendileri utanırlar

geri kalınca niye erken alınıyormuş ki benim doktor öyle birşey demedi.

biyerde anneler de haklı, biz nasıl oluruz bilemem ama, bebekliğinden beri bak besle büyüt. büyüyünce de artık onlar rahat etmek sorumluluklardan kurtulmak istiyor olabilirler. ,

inşallah hepimizin bebeği sağlıkla kolayca doğar. sezeryan fikrine alışmaya çalışıyorum iştee

benim 2arkadaşım var aysesinem senin durumunda olan. kaynanaları yağdırıyor anneler bakıyor. hatta birtanesinin annesi doğumu haftasonuna getir işten izin almak zorunda kalmayım demişti. arkadaşlarım sanki kendi anneleri almış gibi bir sürü bebek eşyası alıp bohçaladı bebek bohçası yaptı, kayınvalidelerine de annem yaptı dediler laf olmasın diye. olmazsa sen de öyle birşey yap.

ben de eleviti bırakmıştım 2hafta önce bugün tekrar başlıyorum

elvan gözün aydın maşallah oğluşuna

teşekkür ederim tuğbacım. geçmişi okudun mu bilmem ama, sen de ben de normal doğum istiyordukk yaa, benimki 28. haftadan beri uygun pozisyondaydı ama seninki anca bu hafta normal pozisyona geçmişti yanlış hatırlamıyorsam. yine de yetmiyor canım. kafa büyük olduğu için sezeryana yönlendirdi hafiften bugün doktorum. haftaya net karar vercez. offf doğum pozisyonunu alması normal doğum için yeterli değilmiş yaniii :bbo:

son ana kadar hiç belli olmuyomuş..beni biliyosunuz korkularımın kaygımı son aldığım haberden sonra artık akışına bıraktım nasipten öteye geçilmiyo çünkü..bi tanıdığım benden 2 hafta önde 15 nisanda 40. haftası dolucaktı..38. haftasında çatı muaynesi oldu herşey normale uygundu..bu haftaki kontrolünde rahim ağzında siğiller oluştuğu görülmüş..dr.u 3-4 gün içinde oluşmuş demiş ve bebeğe geçme riski olduğundan sezeryana döndü pazar günü bebeğini alıcak inş. kollarına..oyüzden hakkımızda hayırlısı neyse o olsun sağlıkla gelsinler yeter..

canım benim annem de aynı şeyi söyledi bana
benim derdim annem bişey almadı diye mahçup olmak değil ki öyle bişeyi dile getirecek biri olsa ona göre cevap vermesini de bilirim ama benim kırılıyor olmam kimseye bişey ispat etmem gerekmiyor çok şükür
alma konusuna gelince ilgilenmiyor diyorum ama nakış kursuna gidiyor bebek battaniyeleri nakışlı işler faln yaptı hakkını yemiyim ama anlatmaya çalıştığım o değil hamile kaldığımdan beri bi kere geldi evime o da zorla getirdim kardeşim ki 22 yaşında geç oldu yarın işe gidicem ne işimiz var bizim bu saatte burda diye huysuzluk çıkardı da 2 saat oturup gittiler, ben her hafta gidiyorum, her hafta kırılıyorum ama kırıldığımı anlayıp üzülmesin diye sesimi çıkarmıyorum

hayırlısı olsun elvan bak nilayında büyük çıkıyodu normale döndü herşey normal sezeryan artık hayırlısı neyse o olsun bakalım bebşin keyfi nasıl dicek önemli olan ikinizide sağlığı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…