gözün adyın maşallah kuzunaselam anneler,,doktordan geldim sadece nts yapildi ve karindan elle muayenem oldu bebegim kafasi asagidaymis cok sevindim normal dogum icin uygun yani bu arada gecem kabus gibi gecti ..haa birde cok kiloalmisimm yahuu inanamiyorummm
maşallah canım bebeğine..ya naparsak yapalım aslında kişiden kişiye değişiyo..inanırmısın ben evde olduğum için hep yatıyorum soluma tv karşısında akşam ediyorum vitaninli şeylerde yiyorum ama bebeğim hep sata uyumlu hiç geçmedi..inş. seninki böyle devam eder...bu arada hep böyle 900 alırsa baya iri olur senin kuzu daha 33.haftadasın çünkü..
kızlar kiloyu niye dert ediyonuzki bence normlal doğsun kilolu bebeklerin doğumları daha zor olmazmı doğsunlar emziririz inş tombik olurlar benim kuzum normal kiloda doktor kilolu doğmaz dedi sağlıklı olsunda kilo önemli değil
selam anneler,,doktordan geldim sadece nts yapildi ve karindan elle muayenem oldu bebegim kafasi asagidaymis cok sevindim normal dogum icin uygun yani bu arada gecem kabus gibi gecti ..haa birde cok kiloalmisimm yahuu inanamiyorummm
ya ben zaten 2800 ü geçse rahatlıcam..benim yeğenim erken doğmuştu 1980 gr. ve uzun bi süre kucağımıza alamadık çocuğu minnacıktı..ondan yoksa 3500-4000 lerde gözüm yok yani..doğurması açısından da
kızlar isim belirlediniz mi? benim oglusummm un adı Aras Nas olacak:)
ayyy ben karsılastırınca kafam allak bullak oluyor???? biiz 27+'da 1200grmdık 30+'da 2100 gr cıktı. dr iri bebek dedi. 3 haftada 900 gr almıstı. şimdi 33+ oldum yarın gidicem doktora yine 900 aldıysa 3000 gr olmus olacak??? dr iri dedi ama cok mu iri sizce? offf rahatsıxzlıgımdan uzun suredir yatıyorum ben. sanırım ondan bukadar buyuyo. bebişi buyusun isteyenler sol yana yatın dinleninnnnn....
canım bu linki karşılaştırın diye değil arkadaş kilo aldırıcı bebekler için oln sütü içmiş ya ona bakın diye verdim...
karşılaştırınca kafası karışıyor insanın..
s-g canım bebeğine maşallah ..bebeğinin ilerden gitmesinin doğum tarihini değiştireceği ile ilgili bişey söledimi dr???
s-g canım bebeğine maşallah ..bebeğinin ilerden gitmesinin doğum tarihini değiştireceği ile ilgili bişey söledimi dr???
evet canım benım dr um bebek ılerde gıttıgı ıcın 2 hafta falan erken dogum olabılır dedı.yanı etkılıyomus evet.bebek buyuk oldugu ıcın erken gelmek ısteyebılır dedı dr
evet Nilay sezaryen de olabilir kendimizi her ikisinede hazırlayalım ne olur ne olmaz:) sonra panik olmayalım. onemli olan bebişlerimiz geliyor ona odaklananlım.
Benim kesin sezaryen olacak 38. haftada bebegin esi asagıda diye ama ben hala belkide iyileşirim normal olur diye kendimi hazırlamaya calısıyorum. sok olmamamak için.
ben rahatsızlıgımdan oturu daha hiç bişeyini hazırlayamadım bebişimin. sadece cantalarımız hazır ne olur ne olmaz diye. olsun bende dogumdan sonra yapacagım allah böyle nasip etti :) eşimde bu konularda biraz beceriksiz. oylece kitlendi kaldı. :) beraber yapıcaz iyileşince galiba:)
ay cnmsağlıkl agelsınlerde haırlıkları önemli diil nasılsa büyürler olu rherşeylerı şu an sadece rahat bı doğum ve rahat bı lohusalık istiyorum rabbımden
NİLAY SELNA saolun kızlar inş. güzel haberlerle gelirim..tek korkum oğlumun kilosu..inş. almıştır geçen kontrolde 1 haftada 150 gr almıştı..şimdi daha çok almıştır umarım..
inşallah cnm benım hem haftalar geçtikçe haftada aldığı kılo milktarı dahada artıyo bak günde 2 muz ve 2 bardak süt işe yarıyo gerçekten bı hafta bıyunca dene farkı göreceksın emınım
selam kızlar. canım çooook sıkkın daha tam geçmişe bakamadım ama kafa büyüklüklerinden bahsetmişsiniz.
bugün kontrolüm vardı. çatıma falan baktı doktor. bugün sata göre tam 36haftalık oldum. 34 haftalık gitmişken bebeğim 600gr ma yakın almıştı. bu sefer ise anca200gr almış. ve göbek çevresi 35haftalık çıktı. kafa ise 39haftalık. yani kafamız 3hafta önden gidiyor. çatıma baktı. (daha doğrusu bakmaya çalıştı çünkü kendimi kastım ve canım acıdı. 4parmak falan sokuyor. kesesi patlamasın falan dedim. yani saçmaladım. doktorda yok kese daha içerde dedi. parmaklarla ölçüyorlar yani) neyse çatı orta halli. ne çok dar ne geniş. ama kafası büyük olduğu için doktorum çok zorlanacak doğumları önermiyoruz dedi. zaten benim de moral sıfırlandığı için haftaya cuma karar verelim seninle dedi. zaten hastanemde çok kalabalıktı. sıra bana gelsin diye epey bekledim onun da stresi oldu. bebiş 2.860 olmuş. ben 3ü geçmişimdir diye düşünüyordum. o da kafasının büyüklüğünün yaptığı bir ağırlık. gittim et aldım. bu hafta protein destekli yemek yiyeyim karnı büyüsün diye düşündüm. 2haftadır tatlıya sardım kendi popomu büyüttüm çünkü ve vicdan azabı yaptım işte böyle. sizinde canınızı sıktım. mafoldumben
elvan boşuna dert yapmışsın kendıne bakben bı topict eokudumburda 3 hafta önden gidiyo diyip doğuranlar var maşşalh çokta sağlıklılarmış göze çok batmıyo diyolardı normal olmasın sezeryan olsun nolccek sonunda kollarında olcek yaa önemli olan oo bence
göbek haftayla uyumlu...baş 1 hafta küçük..boy 10 gün büyük..baya karışık yani..hepsini uyumlu yapamadım bitürlü..
ilahı ant hoşsun vall abu arada adın ne öğrenebilirmiyim ant diyip duruyomda:)))
selam anneler,,doktordan geldim sadece nts yapildi ve karindan elle muayenem oldu bebegim kafasi asagidaymis cok sevindim normal dogum icin uygun yani bu arada gecem kabus gibi gecti ..haa birde cok kiloalmisimm yahuu inanamiyorummm
hade hayırlıolsun cnm maaşalahhhhh
kızlar ultrason yanılma payı bırakıyo zaten tamamen dogru deılkı o olcumler.benım ablama 3200 falan dogar dedı dr 3600 dogru .bı arkadasımada 4500 olu demıslerdı oda 3900 dogdu .hata payı cok yuksek 200-300 gr rahar farkedıyo tabı nadırde olsa tutanlarda var ama ona gore degerlendırmemek gerek bence.
banada dr son 2 aydır hep 10-15 gun ılerde gorunuyo kılolu bıraz dıyo ama ben kesın gozuyle bakmıyorum.33+5 te 2600 du.bende 3 kıloyu gecsınde dıyorum yeter.bakımıda cok zor oluyo kucuk bebegın hepımızınkıne allah saglık versınde gerısı onemlı deıl o kadar aslınsa..
zaten ultrason kağıdında yazıyo + - 300 gr die
çok dert diil sağlıklı olsun en önemlisi kemık gelişimi yerınde olsun yeter
benım bebm 35 te 2700 vermişti satımla uyumluydu dr çok beğenmişti bakalım p.tesı gitcez dr ne diycek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?