2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar gece terlemelerinden bahsetmişsin bende ömrümde terlemediğim kadar terliyorum çok fena.

hoşgeldin canım,maşallah bebeğine kocaman olmuş,artık gelmek için gün sayıyor...Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım...

gözün aydın görmüşsün kuzucuğunu maşallah boy pos yerinde.

Selna' cım,

Ben ütü yapıyorum, ara ara gelip bakıyorum.

Arkadaşlar, bebek olduktan sonra evde çamaşır kurutmak zor olacak, kurutma makinesi kullanan var mı? Ben şimdiye kadar hiç almadım, bir fikrim de yok ondan dolayı... önerilerinizi bekliyorum...

ben kullanmıyorum canım kurutma makinası,dışarıda açık havada kurutacağım...

NİSAN anneleri topiğine bakıp geldim,normal doğumla 4200 kg. 55 cm bir bebek dünyaya gelmiş bugün,,,Allah hepimize sağlıklı nurtopu gibi bebekler nasip etsin ...

Konuyu Toplam 12 Kullanıcı okuyor. (11 Kayıtlı kullanıcı ve 1 Misafir)
selna, psilokum, elvoscan, aşkın bahar tomurcuğu, arcak81, ozlemco, eceyas, SEYYAH55, yeterb, 10merve, gokkusak
ŞenizŞenizŞeniz

inşallah canım bana hala doğum hakknda bilgi vermedi bu c.tesi randevum var.bebk normal doğum pozisyonunda.bu gidişimde altan bakıcak mı ki ?sana baktımı yada doğum hakkında bilgi verdimi?

canım az önce perdeci geldi ölçü almaya o yüzden geciktim. beni bir kez alttan muayene etti.hafif vajina ağrım vardı.31 haftalıkken. açılma var mı erken doğum olur mu diye kontrol etti.şikayetin yoksa bakmaz belki.ya da bir zamanı vardır bilmiyorum.benimde daha doğum şeklim belli değil.şu sıralar doğarsa normal olabilir dedi. kilosu 3250 boyu 52 cm.ama gerçek doğum zamanına kadar 4 kilo ve civarı olursa doğumda zorlanırsınız sezeryan olabilir dedi.benim minnoş tosun gibi.ben ufacık tefecik. 47 kilo ile hamile kaldım.şimdi 65 kiloyum. doktor son ana kadar belli olmaz böyle şeyler diyor..fikrimi sordumu diye soruyorsan hiç sormadı.tahminimce mümkünse normal olmazsa sezeryana başvuruyor..en iyisi tabi..

oy maşallah bebişine.bende çok merak ediyorum doktor hangi doğum şeklini tercih ediyor inşallah normal taraftarıdır.çünkü benim bebiş şu anda normal yolda sormuştum değişirmi diye zor demişti bu şekilde kalır.ben geçen hafta gitmiştim o zaman 2,357 gramdı şimdi nekadar oldu bilmiyorum ama böyle giderse ancak 3,500 olur gibime geliyor.artık hepimiz için hayırlısı neyse o olsun.

selam kızlarrr

33 ile 36. haftalar arasında ben de çok halsizdim. ama 36 bitince içimden sürekli evi derlemek toplamak geliyor, gezmek geliyor. uykum gelmiyor artık. bu durumu netten araştırdım. günün yaklaştıkça anne kuşlar gibi yuvayı yapma telaşı oluyormuş iç güdüselmiş

benim doktorum kesinlikle sola yatmalısın demişti. 30 haftalıktan beri öyle yatıyorum..sol parmaklarım bile şiş..diğer taraflara sönünce kızım devrimin oğlu gibi halaya başlıyor..

sola yatınca kan daha iyi akıyor ve varis basur oluşumu aza indirgeniyormuş. ben de sola yatıyorum hatta son 4aydır hiç sağa yatmadım. bişeyler batıyor sanki sağa yatınca. ama ara sıra uyku sersemi kendimi sırt üstü yatarken buluyorum.

kızlar
emzik verme konusunda tereddütteydim. bugün cine5te anne olunca anladım diye bir program var onu izledim. uzman bir bayan kesinlikle emziği öneriyor. emzik emmezse ileride parmak emebilir ya da sürekli anne memesini ağzında tutmak isteyebilir bu da hareketlerinizi kısıtlar diyor. artı ani bebek ölümlerini de engelliyormuş. bıraktırmak istediğinizde emziği iğne ile delin. havası kaçınca kendi bırakır diyor. sadece boynu uzun emziklerden almamak gerekiyormuş

bir de gaz sancısı için bebeğe yapılcak masajları gösterdi. o da faydalı. netten bir aratın izleyin derim.

slm kocaman göbisli guselll anneler yeni bir haftadayiz

a.selam evet yeni bir hafta ve ben hiç memnun değilim.ben dün geceden beri ara ara sürekli kusuyorum sanki yeni hamilelik yaşıyormuşum gibi ,üstüne birde başım ağrıyor mafoldumben

elvoscan canım emzik konusu önemli. evet emzik mutlaka vermek gerekiyor.çünkü 1,5 yaşına kadar emme bir refleks.bu ihtiyacı karşılanmazsa başka yollardan ( mesela parmak emme,battaniye emme ) ihtiyaçlarını gideriyorlar onları gidermek çok daha zor..

bende bazen kendimi sırtüstü buluyorum ama rahatsız oluyorum.solda rahatım ama kolum çok kötü.kan gitmiyor parmaklarım bile şiş.bu günlerde geçecek bakalım..hepsini unutacağız.

a.selam evet yeni bir hafta ve ben hiç memnun değilim.ben dün geceden beri ara ara sürekli kusuyorum sanki yeni hamilelik yaşıyormuşum gibi ,üstüne birde başım ağrıyor mafoldumben

canimm cok gecmi olsun benimde kasik agrilarim kemiklerim heryerim agriyor ve enteresandir garip bulantilarim basladi yeni hamile kalmis gibi tarih tekerrur mu ediyor ne yahuu:kedi:eyvahedigeldismilebilmiyorumkismile

canım kurutma makinalarında her ürünü kurutamıyorsun, bir de zaten kış oldu mu evi nemlendirmek için hava nemlendiriciler kullanılıyor ya da havlu vs bişeyler koyuluyor, hem nemlendirmek için bir cihaz çalıştırmak hem bazı ürünleri kurutmak için bir cihaz çalıştırmak bunların harcadığı enerji vs doğaya bu kadar yük olmamak lazım bence hem aile bütçenizi de desteklemiş olur ikisini aynı anda cihazsız yaparak
yazın da özellikle güneş ışığında kurutmak lazım diyorlar bebeğin eşyalarını, ben terasta gölgede kurutuyordum kendi çamaşırlarımı şimdi balkona şu tellerden aldım

canım o enerji doğumda işimize yarayacakmış o yüzden kendiniz içok yormayın enerjim var diye doğuma saklayın diyorlar aklında bulunsun:asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…